Je bekijkt nu Voedingsschema op maat aan het zoeken? Let dan op deze 7 aspecten!

Voedingsschema op maat aan het zoeken? Let dan op deze 7 aspecten!

Veel sporters zijn op zoek naar een voedingsschema op maat. De realiteit wijst ook uit dat veel sporters zich op de langere termijn niet aan een voedingsschema kunnen houden.

Wanneer jij op zoek bent naar een voedingsschema zijn een aantal punten belangrijk om op te letten.

In deze blog zal ik deze punten behandelen, zodat jij de juiste keuze maakt bij het aanschaffen van een voedingsschema op maat. Het voedingsschema moet namelijk voor jou werken en voor niemand anders. Mis deze tips met waar je op moet letten niet!

Geen zin om deze gehele blog te lezen? Ik heb een website gevonden waar aan alle aspecten die ik in deze blog beschrijf wordt voldaan.

Waarom werkt een voedingsschema op maat voor veel mensen wel?

Zoals in het begin gezegd werkt een voedingsschema op maat niet voor iedereen. Deze mensen missen wat flexibiliteit, wat bijvoorbeeld bij flexibel diëten wel het geval is. Veel mensen vinden het lastig om op de lange termijn hetzelfde te eten en vallen uiteindelijk terug in oude patronen.

Ben jij meer van het flexibel diëten? Dan zou ik eens naar het Droog Trainen Protocol voor mannen, vrouwen (afvallen) of het Spiermassa Protocol (aankomen) kijken!

Dit is niet bij iedereen het geval! Voor sommige mannen en vrouwen werkt het gestructureerd werken met een voedingsschema juist wel en dit is ook de reden waarom ik dit artikel schrijf.

De reden waarom het werken met een voedingsschema voor deze mensen wel werkt, is omdat ze gedisciplineerd zijn. Ze werken naar een doel en doen alles om dat doel te behalen. Dit is een erg belangrijke eigenschap!

Ook hebben ze vaak genoeg verstand van voeding. Zo weten ze dat ze niet 100% altijd het voedingsschema hoeven te volgen. Hiermee bedoel ik dat ze echt wel weten dat ze niet elke avond kip met rijst en groente hoeven te eten. Er zijn genoeg vervangende voedingsmiddelen te eten met ongeveer dezelfde voedingswaarden.

Zonder ook maar een klein beetje variatie zal het lastig worden om een voedingsschema voor een X aantal weken goed vol te houden.

Waar moet jij op letten als je een voedingsschema op maat wilt kopen?

Online zijn genoeg websites te vinden waar je een voedingsschema op maat zou kunnen kopen. Helaas is het ook zo dat veel van deze dieet schema’s niet voor jouw lichaam gemaakt zijn en dus in de praktijk niet goed zullen werken. Ieder lichaam is namelijk anders en heeft dus ook andere dingen nodig om het juiste resultaat te behalen.

Waar let je nou op wanneer je een voedingsschema wilt aanschaffen? Wat is belangrijk en essentieel? Ik geef je in deze paragraaf verschillende tips met waar je op moet letten, zodat jij de juiste keuze maakt en jouw doelen kunt behalen!

Persoonlijke gegevens

Als dit niet gevraagd wordt aan het begin van het samenstellen van je voedingsschema kun je beter meteen overstappen naar een alternatief.

Zonder deze gegevens kan het voedingsschema al niet juist in elkaar gezet worden. Het gaat er namelijk om dat het voor jouw lichaam werkt!

Je lengte, gewicht en leeftijd en geslacht spelen een cruciale rol bij het samenstellen van het voedingsschema op maat. Hier wordt de basis uit opgemaakt en wanneer deze al niet goed is wordt het een lastig verhaal.

Je kunt namelijk wel begrijpen dat een persoon met een lengte van 1.90m en een gewicht van 90 kilo een ander aantal calorieën moet eten dan een persoon van 1.70m en 70 kilo. Een belangrijk startpunt dus wat niet mag worden overgeslagen!

Weegschaal

Wil jij afvallen of aankomen?

Ook dit is een aspect wat belangrijk is om aan te moeten kunnen geven. Kun je dit niet aangeven? Dan zou ik al gaan kijken naar een alternatief. Het kan dan namelijk zo zijn dat er geen realistisch voedingsschema wordt opgesteld en dan zullen je resultaten uitblijven.

Bij een voedingsschema denken veel mensen meteen aan afvallen en het vetpercentage verlagen, maar dit hoeft helemaal niet het geval te zijn.

Wanneer jij wilt aankomen kan een voedingsschema ook zeker van pas komen. Let hier dus op!

Lees hier meer blogs over spiermassa aankomen

Voorkeuren bij voedingsschema op maat

Let erop of je je persoonlijke voorkeuren aan kunt geven! Niemand wil iets eten wat diegene niet lekker vindt. Op de lange termijn gaat dit niet zorgen voor het resultaat dat je voor ogen hebt.

Wanneer je je voorkeuren niet aan kunt geven en een standaard voedingsschema voor je neus krijgt geschoven met dingen die je eigenlijk helemaal niet lekker vind zal je dat voedingsschema snel loslaten.

Het aangeven van voorkeuren kan heel ver gaan. Denk aan je voorkeur voor vlees, vis of vegetarisch eten. Dit kan gericht zijn op het avondeten, maar ook op bijvoorbeeld broodbeleg.

Vergeet ook de voorkeur voor een fruitsoort niet, want dat gaat vast en zeker terug komen in het voedingsschema. Als je liever een banaan eet dan een appel is het wel zo handig als deze in je voedingsschema is opgenomen. Hetzelfde geldt natuurlijk voor groente!

Kortom: hoe meer voorkeuren jij aan kunt geven, hoe beter het voor je is. Waarom? Jij kunt nu voedingsmiddelen eten die je lekker vindt en je vindt het dus niet erg om deze te eten. Op de lange termijn gaat dit zijn vruchten afwerpen!

Lifestyle

Wil het bedrijf waar jij je voedingsschema wilt kopen alleen het voedingsschema ‘verkopen’? Of willen ze je ook daadwerkelijk kennis bijbrengen over voeding en ervoor zorgen dat jij over de lange termijn je lifestyle veranderd?

Dit is een enorm belangrijk punt en neem dit zeker mee in je keuze. Ik snap dat je in eerste instantie gewoon een voedingsschema wilt aanschaffen en ermee aan de slag wilt, maar het volhouden op de lange termijn is echt een dingetje.

Let er dus zeker op of het bedrijf waar jij je voedingsschema wilt kopen je naast het in elkaar zetten van een voedingsschema, ook wilt helpen om je lifestyle te veranderen. Hier zal je op de lange termijn enorm veel profijt van hebben en je zal ze erg dankbaar zijn!

Variatie

Wil jij 8 weken, 12 weken of zelfs 16 weken iedere ochtend, middag en avond hetzelfde eten? Ik in ieder geval niet en ik denk jij ook niet!

Constant hetzelfde eten gaat op een gegeven moment tegenwerken. Je verliest je motivatie en je verliest ook de lol om je doel te halen. Hier komt het kijken naar de lange termijn weer om de hoek kijken, waar ik het al eerder over heb gehad. Variatie in je voeding is erg belangrijk om het op de lange termijn vol te kunnen houden!

Voorkeuren voedingsschema op maat

Let er daarom dus op wanneer je je voedingsschema aan gaat schaffen of het bedrijf je ook gaat voorzien van alternatieven. Het is namelijk helemaal niet nodig om elke dag hetzelfde eten.

Ook met alternatieve voedingsmiddelen kun jij ervoor zorgen dat jij de hoeveelheid calorieën en macronutriënten behaald die bij jouw doel passen!

Hoe vaak sport je en hoe zit het met je mentaliteit?

Dit is een punt wat ook zeker meegenomen moet worden bij het samenstellen van je voedingsschema op maat. Door middel van sporten verbrand je natuurlijk calorieën en de hoeveelheid die je sport heeft hier invloed op. Let er dus op of je dit aan kunt geven!

Het puntje mentaliteit is iets wat vooral te maken gaat hebben met het veranderen van je lifestyle en toepassen van de informatie die je krijgt. Heb jij moeite om ergens helemaal voor te gaan, of kun je dit juist wel? De makers van het voedingsschema kunnen je dan wellicht helpen waar nodig en je een steuntje in de rug geven!

Hoe reageert je lichaam op voeding?

Ieder lichaam reageert anders op voeding. Jouw lichaam reageert vast anders op voeding dan het lichaam van je beste vriend of vriendin.

Het volgende voorbeeld zal ook wel in jouw vriendengroep voor komen. Die ene vriend kan eten wat ie wilt, ongezond of niet en komt nog geen grammetje aan. Bij een andere vriend of vriendin lijkt het wel te zijn alsof hij of zij bij één hap pizza al aankomt.

Dit is natuurlijk niet zo, maar het is wel zo dat elk lichaam anders reageert op voeding. Het is dus ook belangrijk om dit mee te laten nemen in jouw voedingsschema op maat.

Op zoek naar een website waar het bovenstaande allemaal wordt gebruikt?

In dit artikel heb ik je allemaal verschillende tips gegeven om op te letten wanneer jij een voedingsschema op maat wilt kopen. Ik hoop dat ze hebben geholpen!

Na het schrijven van deze blog ben ik zelf op onderzoek uitgegaan en kwam ik uit bij dieetschema.nl. Met alle aspecten die hierboven zijn beschreven wordt er rekening gehouden bij het opstellen van jouw dieet schema.

Wat ik heel belangrijk vind is dat ze erg uitgebreid je voorkeuren willen weten en je ook nog eens op de lange termijn willen helpen door je bewust te maken van gezonde voeding.

Bijkomend voordeel is ook nog dat je binnen een half uur je voedingsschema op maat in je inbox hebt. Je kunt dus meteen van start!

Ik raad je dus zeker aan om eens op deze website te gaan kijken. Alvast succes met het maken van je keuze!

Terug naar homepage

Terug naar blogoverzicht