Je bekijkt nu VirtuFit TR-200i Review: is deze loopband geschikt voor jou?

VirtuFit TR-200i Review: is deze loopband geschikt voor jou?

De VirtuFit TR-200i review: deze review bevat alle informatie over deze loopband. Ben jij van plan om thuis hard te gaan trainen? Dan is deze kwalitatief uitstekende loopband zeker een loopband die je in overweging zou kunnen nemen om aan te schaffen.

Jij bent waarschijnlijk om verschillende redenen bij deze review terecht gekomen. Ten eerste ben jij van plan om een loopband aan te schaffen om thuis fanatiek mee aan de slag te gaan. Daarnaast ben je geïnteresseerd in de VirtuFit TR-200i en zou je er graag meer over willen weten. En terecht!

In deze uitgebreide VirtuFit TR-200i review bespreken we de functionaliteiten, de voor- en nadelen, de specificaties en waar je deze loopband aan kunt schaffen. Lees snel verder om een weloverwogen keuze te maken!

1) VirtuFit TR-200i review: functionaliteiten

We hebben het al kort benoemd in de inleiding van deze VirtuFit TR-200i Review: deze loopband is een serieuze optie wanneer je lekker fanatiek thuis aan de slag wilt. De loopband is gemaakt van hoogwaardig materiaal en is te gebruiken voor zowel de wat meer ervaren sporters als de beginners. Lees snel meer over de functionaliteiten!

1.1) Het hoogwaardige materiaal

Zoals net benoemd beschikt de VirtuFit TR-200i over hoogwaardig materiaal en dat is iets waar we nu iets dieper op in gaan.

De kwaliteitsmaterialen van deze loopband zorgen ervoor dat de loopband erg stabiel is en ongeveer 75 kilogram weegt. Daarnaast zorgen deze materialen ervoor dat het maximaal belastbare gewicht 140 kilogram is. Dit is relatief veel voor een loopband.

Ook heeft het een geruisloze motor met een continue vermogen van 2,5 pk. Niemand wil met een loopband voor thuis veel herrie maken en daar heb je met de VirtuFit TR-200i dus geen last van.

1.2) Loopoppervlak van de VirtuFit TR-200i

De grote van het loopoppervlak is naar mijn mening erg belangrijk om in de gaten te houden wanneer je een loopband voor thuis wilt kopen. Het laatste wat je wil is namelijk dat deze te smal is, zodat je niet comfortabel kunt lopen. Je moet genoeg bewegingsruimte hebben om je workout op te kunnen doen!

Gelukkig heeft VirtuFit de TR-200i op een manier ontworpen dat je genoeg ruimte hebt om je training op te kunnen doen! Het loopoppervlak is namelijk 141 centimeter bij 50 centimeter en dit zou ruim voldoende moeten zijn om jezelf op te kunnen bewegen!

1.3) Trainingsprogramma’s

Voor mij persoonlijk is het aantal trainingsprogramma’s één van de belangrijkste aspecten om mee te nemen in je overweging om eventueel een loopband aan te schaffen. Wanneer een loopband te weinig trainingsprogramma’s heeft is de kans groot dat je je op een gegeven moment gaat vervelen en je trainingen saai gaat vinden en dit is iets wat je niet moet hebben!

De VirtuFit TR-200i heeft een erg ruim aanbod aan trainingsprogramma’s! Met de maar liefst 36 verschillende programma’s kun jij erg veel variëren in je trainingen. Op deze manier hoeven je trainingen dus nooit saai te zijn en kun je kiezen waar jij je het prettigst bij voelt.

1.4) Trainen met de FitShow app

Een erg interessante functionaliteit van de VirtuFit TR-200i is de mogelijkheid om met de FitShow app te kunnen trainen. Deze app zorgt ervoor dat je de bediening van de loopband overneemt op je telefoon of tablet. Op deze manier worden jouw trainingsresultaten opgeslagen in de app en kun je gemakkelijk jouw voortgang bijhouden.

Zo kun jij op een simpele manier doelen voor jezelf stellen en ook een geschikt trainingsplan maken. Ook is het mogelijk om via de FitShow app een koppeling te maken met de Apple Health Kit. Een mooie functionaliteit!

1.5) Display van de VirtuFit TR-200i

Zoals je op onderstaande afbeelding kunt zien beschikt de VirtuFit TR-200i over een erg mooi LCD Display. Het display is verlicht en in kleur. Je kunt gemakkelijk de verschillende trainingsgegevens aflezen terwijl je bezig bent met je workout. Denk hierbij aan:

 • De hoogte van je hartslag
 • Afstand die je hebt gelopen
 • Snelheid waarmee je loopt
 • Tijd die je hebt gelopen
 • De hoogte van de helling waarmee je loopt
 • Het aantal calorieën dat je verbrandt

1.6) Inklapbaar & transportwieltjes

Denk hier een over na: je hebt thuis op je loopband hard getraind en je bent helemaal kapot. Het laatste waar je zin in hebt is om die 75 kilo zware loopband met pijn en moeite aan de kant te schuiven op een plek waar die zo min mogelijk ruimte in beslag neemt.

Bij het ontwerpen van de VirtuFit TR-200i hebben ze daar wat op bedacht. Deze loopband is namelijk geproduceerd met transportwieltjes en een mechanisme om de loopband gemakkelijk in te kunnen klappen.

Op deze manier is de loopband na je training gemakkelijk te verplaatsen naar een plek waar die voor jou zo min mogelijk ruimte in beslag neemt én is ie daar ook nog eens op te klappen. Ideaal voor wanneer je fanatiek thuis aan de slag wilt!

Erg kwalitatieve loopband voor thuis. Beoordeeld met een 9,7!

1.7) Snelheid & hellingshoek van de VirtuFit TR-200i

Zoals al eerder kort benoemd beschikt de VirtuFit TR-200i over een motor met een continue vermogen van 2,5 pk. Het motor piek vermogen van deze loopband is 5,5 pk. Dit is de reden dat de loopband een maximale snelheid kan bereiken van 18 kilometer per uur! Dit kun je instellen in stappen van 0,5 kilometer per uur.

Daarnaast beschikt de loopband ook over een zelf instelbare hellingshoek. Deze hellingshoek is maximaal in te stellen op 12%. De hellingshoek zorgt ervoor dat je je trainingen kunt verzwaren en ook spreekt dit iets andere spieren aan als wanneer je gewoon vlak je training doet.

1.8) Het dempingssysteem

Naar mijn mening is dit één van de belangrijkste functionaliteiten die een loopband moet bezitten. Wanneer een loopband deze niet heeft, schaf ik hem zeer zeker al niet aan. De VirtuFit TR-200i heeft een viervoudig dempingssysteem ingebouwd en beschikt hier gelukkig dus wél over!

Waarom is dit zo’n belangrijke functionaliteit? Dat zal ik je uitleggen.

Het dempingssysteem vangt een groot deel van de klappen op die anders je spieren en gewrichten op zouden vangen. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer je buiten gaat hardlopen. Het dempingssysteem zorgt er dus voor dat je veel minder schade aan je spieren en gewrichten aanbrengt. Naar mijn mening een belangrijke functionaliteit!

2) VirtuFit TR-200i review: voordelen en nadelen

De belangrijkste functionaliteiten en specificaties van deze loopband hebben we nu uitgebreid behandeld. Ik kan me voorstellen dat dit nogal veel is, dus vandaar sommen we in deze paragraaf de belangrijkste voordelen en nadelen van deze loopband voor je op. Je vindt ze hieronder.

Voordelen

 • 36 trainingsprogramma’s
 • Uitstekende geluidsdemping
 • Koppeling met de FitShow App
 • Makkelijk te verplaatsen en op te bergen
 • Breed loopoppervlak
 • Erg stabiel en natuurlijk

Nadelen

 • Geen bijgeleverde borstband
 • Geen hartslaggestuurde trainingsprogramma’s

Aangezien de VirtuFit TR-200i loopband er eentje uit het hogere prijs-segment is, is het niet meer dan logisch dat er veel meer voordelen dan nadelen zijn.

3) Specificaties van de VirtuFit TR-200i loopband

Waar we in de vorige paragraaf de belangrijkste functionaliteiten in deze VirtuFit TR-200i review hebben behandeld, is het nu tijd om alle belangrijke specificaties van deze loopband overzichtelijk met je door te nemen. Deze mogen natuurlijk niet ontbreken. Je vindt alle belangrijke specificaties van deze loopband in onderstaande tabel. Mis ze niet!

MerkVirtuFit
Afmetingen loopoppervlak (Lengte x Breedte)141 x 50 centimeter
Afmetingen (Lengte x Breedte x Hoogte)198 x 82 x 135 centimeter
Afmetingen verpakking (Lengte x Breedte x Hoogte)199,5 x 84,5 x 36 centimeter
Afmetingen loopband ingeklapt (Lengte x Breedte x Hoogte)90 x 78 x 160 centimeter
Gewicht loopband75 kilogram
Gewicht loopband met verpakking88 kilogram
Belastbaar gewicht loopband140 kilogram
Kleur loopbandZwart
Materiaal loopbandMetaal en kunststof
StroomvoorzieningNetstroom
DempingssysteemJa
Automatische hellingshoekJa
Maximale hellingshoek12%
Snelheid1 tot en met 18 kilometer per uur
Quick speedJa
Sneltoetsen voor helling en snelheidJa
Motor continue vermogen2,5 pk
Motor piek vermogen5,5 pk
Noodstop mogelijkJa
InklapbaarJa
TransportwieltjesJa
Waterpas afstelbaarJa
Aantal programma’s36
Aantal hartslaggestuurde programma’sGeen
Borstband mogelijkheidJa, 5 kHz
Hartslagmeting mogelijkJa, met handsensoren & borstband
Borstband bijgeleverdNee
Type DisplayLCD Display
Kleuren DisplayJa
Display verlichtJa
Kantelbaar schermNee
Display weergaveSnelheid, calorieën, afstand, tijd, hartslag, helling
AUX aansluiting mogelijkJa
USB poort aanwezigNee
Ingebouwde speakersJa
Compatible met smartphoneJa
ConnectiviteitMet Bluetooth
AppsFitShow
TablethouderJa
BidonhouderJa
Extra’s5 inch LCD scherm, Bluetooth, AUX
Garantie thuisgebruik3 jaar
Service aan huis3 jaar

4) Wat is de prijs van de VirtuFit TR-200i en waar kun je hem kopen?

Dit is natuurlijk een vraag die niet onbeantwoord mag blijven in deze VirtuFit TR-200i Review. Daarom hebben we hier ook diep onderzoek naar gedaan en hebben we uiteindelijk onze conclusies kunnen trekken en deze vragen kunnen beantwoorden. Het is in ieder geval duidelijk dat de loopband bij erg veel online winkels te koop is!

Nadat we dieper in deze verschillende winkels zijn gedoken zijn we toch van mening dat de meest betrouwbare én meest bekende webwinkels toch wel Fitwinkel.nl en Bol.com zijn. Wanneer ik zelf een fitnessapparaat aanschaf koop ik hem toch het liefst bij een echte gespecialiseerde sportwinkel zoals Fitwinkel.nl, maar op dit moment biedt Bol.com de loopband voor een lagere prijs aan.

Wanneer we kijken naar de prijs in verhouding tot de functionaliteiten denk ik dat dit een erg goede prijskwaliteitsverhouding is. De loopband heeft erg goede functionaliteiten, de specificaties zien er goed uit en er zitten veel meer voordelen dan nadelen aan de loopband.

Erg kwalitatieve loopband voor thuis. Beoordeeld met een 9,7!

5) Hoe ervaren anderen de VirtuFit TR-200i?

Nadat we onderzoek hebben gedaan naar waar de VirtuFit TR-200i precies allemaal te koop was én hoeveel je er dan voor zou moeten betalen hebben we ook gekeken naar wat de ervaringsdeskundigen die de loopband al hebben aangeschaft ervan vonden. In de onderstaande alinea’s vatten we kort samen wat de meest voor komende reacties waren van deze sporters.

Hier op Fitwinkel.nl wordt de loopband gewaardeerd met 9,8 van de 10 mogelijke sterren gebaseerd op 9 reviews. Dat ziet er dus goed uit! Wanneer we dieper duiken in deze reviews zien we dat de mensen melden dat de loopband gemakkelijk in elkaar is te zetten en dat de loopband erg stil is. Ook wordt het loopoppervlak als een pluspunt genoemd en de mogelijkheid om gebruik te maken van alle verschillende 36 trainingsprogramma’s.

Hier op Bol.com krijgt de loopband van de ervaringsdeskundigen 4,4 van de 5 mogelijke sterren gebaseerd op 7 reviews. Ook dat ziet er dus erg positief uit! Wanneer we hier kijken naar de redenen die mensen geven voor deze waardering zien we dat de loopband voldoet aan de verwachting, van goede kwaliteit is en leuke programma’s bevat. Ook wordt hier de demping als een pluspunt genoemd en wordt vermeld dat de loopband gemakkelijk is te bedienen door het display.

6) Meer over VirtuFit

VirtuFit is waarschijnlijk voor velen van een bekende speler in de fitnesswereld. Het is een Nederlands fitnessmerk en is bekend om het op de markt brengen van kwalitatief enorm sterk fitnessmateriaal. Ze hebben een erg breed assortiment, wat niet alleen maar bestaat uit loopbanden. Ze produceren ook crosstrainers, roeitrainers, airbikes en ga zo maar verder. Het gebruiksgemak van de fitnessapparaten staat voorop en ook hebben ze erg veel oog voor het design.

7) VirtuFit TR-200i review: eindoordeel

Zo, we hebben in deze VirtuFit TR-200i review nu echt alle belangrijke informatie behandeld. Daarom is het nu tijd om antwoord te geven op de laatste vraag: Zou ik deze loopband aanraden?

Ik hoef hier niet lang over na te denken. Wanneer ik kijk naar de verschillende functionaliteiten, specificaties, voordelen en nadelen en dan de prijskwaliteitsverhouding in acht neem ben ik van mening dat deze loopband voor thuissporters erg interessant is.

De loopband is erg stabiel door het hoogwaardige materiaal, ziet er ook nog eens goed uit, beschikt over erg veel trainingsprogramma’s en heeft een dempingssysteem waardoor je je spieren en gewrichten beschermt. Ook is de loopband opklapbar en verplaatsbaar met de transportwieltjes wat naar mijn mening essentieel is voor een loopband voor thuis.

Al met al ben ik erg enthousiast over de VirtuFit TR-200i en raad ik hem je zeker aan wanneer je van plan bent om een loopband voor thuis te kopen.

8) Alternatieve loopbanden

Ik hoop dat ik je met deze VirtuFit TR-200i Review goed heb kunnen informeren over deze loopband, zodat je je eventuele aankoop erop hebt kunnen baseren. Ben je toch nog niet helemaal zeker van deze loopband na het lezen van deze review? Dat kan natuurlijk. Er zijn enorm veel verschillende alternatieven op de markt en de kans is aanwezig dat er eentje beter bij je past. Ik adviseer je om eens te kijken naar onderstaande reviews!

Focus Fitness Jet 7 Review

Focus Fitness Jet 7 iPlus Review

Focus Fitness Jet 9 iPlus Review

Focus Fitness Jet 5 Review

Focus Fitness Senator iPlus Review

Focus Fitness Jet 2 Review

Focus Fitness Jet 1 Review

VirtuFit Elite TR-500i Review

VirtuFit TR-100 Review

Erg kwalitatieve loopband voor thuis. Beoordeeld met een 9,7!

Erg kwalitatieve loopband voor thuis. Beoordeeld met een 9,7!