Je bekijkt nu VirtuFit TR-100 Review: Is deze loopband jouw geld waard?

VirtuFit TR-100 Review: Is deze loopband jouw geld waard?

De VirtuFit TR-100 Review: In deze review is voor jou alle informatie te vinden die je nodig hebt over deze loopband. Werk jij jezelf thuis graag in het zweet? Dan is deze kwalitatief goede loopband zeker iets voor jou. Mis deze review zeker niet.

Na het lezen van deze uitgebreide review ben jij van alle belangrijke aspecten op de hoogte en zou je je eventuele aankoop zelfs op deze review kunnen baseren.

De kans is groot dat jij om twee redenen op deze review terecht bent gekomen. Enerzijds ben jij zeer waarschijnlijk van plan om een loopband aan te schaffen. Ten tweede ben je geïnteresseerd in het aanschaffen van de VirtuFit TR-100 en zou je er graag meer informatie over willen. En dat vind ik zeker begrijpelijk!

Bij deze review ben jij aan het goede adres om je te laten informeren en kom je op de hoogte van alle ins en outs van deze review. In deze review komt namelijk écht alles aan de orde: de belangrijkste functionaliteiten, specificaties, voordelen en nadelen. Verder kom je te weten waar deze loopband te koop is en hoeveel je er dan eventueel voor zou moeten betalen.

Mis deze uitgebreide review dus niet en lees snel verder om jezelf verder te informeren!

VirtuFit TR-100 Review: De verschillende functionaliteiten van deze loopband

In de inleiding van deze VirtuFit TR-100 Review heb je al gelezen dat deze loopband perfect is om jezelf thuis mee in het zweet te werken. De loopband is ideaal om thuis fanatiek mee aan de slag te gaan aangezien deze is gemaakt van hoogwaardig materiaal, waardoor die stevig is en zorgt voor extra stabiliteit. Wil jij meer weten over de functionaliteiten van deze loopband? Lees dan snel verder!

Trainingsprogramma’s

We zijn direct bij één van de belangrijkste functionaliteiten voor mij persoonlijk aangekomen: het aantal trainingsprogramma’s. Ik vind het namelijk enorm saai als een loopband maar een paar verschillende trainingsprogramma’s heeft. Na verloop van tijd ga ik me dan vervelen en verlies ik mijn motivatie.

Gelukkig heb je daar met de VirtuFit TR-100 geen last van! Deze loopband beschikt maar liefst over 15 trainingsprogramma’s, een lichaamsvettest en een conditiemeting programma. Ook beschikt deze loopband over een intervalfunctie. Deze trainingen zijn ideaal om je conditie mee te versterken ook is het goed voor je verbranding.

Het display van de VirtuFit TR-100

Ook het display van de VirtuFit TR-100 is een ideale functionaliteit! Het is namelijk een verlicht LCD display. Je kunt met dit scherm dus gemakkelijk je voortgang en andere trainingsgegevens bijhouden. Denk hierbij aan:

 • De tijd die je hebt gelopen
 • Afstand die je hebt afgelegd
 • Het aantal calorieën die je hebt verbrand
 • De hoogte van je hartslag
 • De helling waarmee je loopt (komen we later nog op terug)

Transportwieltjes & inklapbaarheid

Stel je eens voor. Je hebt je loopband aangeschaft en gaat vervolgens fanatiek trainen. Na je training ben je natuurlijk volledig uitgeput. Het laatste waar je dan zin in hebt is om die zware loopband met pijn en moeite aan de kant te schuiven en veel ruimte in beslag laten nemen.

Bij de VirtuFit TR-100 hebben ze daar gelukkig wat op bedacht! Deze loopband beschikt namelijk zowel over transportwieltjes als over een inklapfunctie.

Hierdoor is de loopband na je training gemakkelijk te verplaatsen en kun je hem dus ook opklappen, zodat ie zo min mogelijk ruimte in beslag neemt. Je kunt hem dus makkelijk rijden naar een plek waar die voor jou zo min mogelijk ruimte in beslag neemt. Ideaal naar mijn mening!

VirtuFit TR-100 opklapbaar

Loopoppervlak van de VirtuFit TR-100

Ook de grote van het loopoppervlak is een belangrijk punt om rekening mee te houden wanneer je een loopband voor thuis aan wilt schaffen. Je wilt namelijk niet dat deze te smal is, je moet wel genoeg ruimte hebben om je workout op uit te kunnen voeren.

Gelukkig is de VirtuFit TR-100 zo ontworpen dat je genoeg ruimte hebt om je training op te kunnen doen. Het loopoppervlak is namelijk 120 centimeter bij 40 centimeter. Dit is ruim voldoende om jezelf gemakkelijk op te kunnen bewegen!

Snelheid & hellingshoek

Zoals al eerder vermeld beschikt de VirtuFit TR-100 over verschillende trainingsprogramma’s. Bij deze programma’s wordt de snelheid automatisch aangepast. Dit geldt ook voor de hellingshoek.

Wil jij liever op je eigen tempo lopen? Dan is dit ook zeker mogelijk! Jij kunt handmatig de snelheid instellen van 1 tot en met 16 kilometer per uur. Hetzelfde geldt voor de hellingshoek. Deze kun jij helemaal naar je eigen wensen instellen tussen de 5% en 12%.

Je kunt de snelheid en de hellingshoek instellen met de toetsten op de armleuningen of op het LCD display waar we het eerder over hebben gehad!

Materiaal van de VirtuFit TR-100

Zoals eerder kort vermeld is de VirtuFit gemaakt van kwalitatief hoogwaardig materiaal. Dit zorgt voor extra stabiliteit tijdens je training. Ook zorgt dit materiaal ervoor dat de loopband een maximaal belastbaar gewicht van 136 kilogram heeft, wat relatief veel is voor een loopband.

Daarnaast beschikt de loopband over een 2pk motor met een piekvermogen van 4pk. Dit is dus de reden dat de loopband de snelheid van 16 kilometer per uur kan behalen.

Dempingssysteem

Voor mij persoonlijk is dit een ‘must have’ bij het aanschaffen van een loopband. De VirtuFit TR-100 beschikt over een dempingssysteem genaamd ‘Total Belt Cushioning’. Maar waarom is dit zo belangrijk?

Het dempingssysteem vangt een deel van de klappen op die anders je spieren en gewrichten op zouden vangen. Het dempingssysteem zorgt er dus voor dat jij veel minder schade hieraan aanbrengt! Wanneer je op een loopband zonder dempingssysteem of buiten loopt zal je duidelijk verschil merken. Naar mijn mening dus een belangrijke functionaliteit!

De specificaties van de VirtuFit TR-100

Zo, de belangrijkste functionaliteiten hebben we nu behandeld in deze VirtuFit TR-100 Review. Het is nu de hoogste tijd om alle belangrijke specificaties voor je op een rijtje te zetten, want deze mogen zeker niet ontbreken. Er zitten erg veel interessante aspecten tussen, dus mis ze zeker niet en lees ze hieronder in de tabel!

MerkVirtuFit
Afmetingen loopoppervlak (Lengte x Breedte)120 centimeter x 40 centimeter
Afmetingen (Lengte x Breedte x Hoogte)150 centimeter x 67 centimeter x 132,4 centimeter
Afmetingen verpakking (Lengte x Breedte x Hoogte)167 centimeter x 76 centimeter x 29 centimeter
Afmetingen ingeklapt (Lengte x Breedte x Hoogte)88,5 centimeter x 67 centimeter x 132,7 centimeter
Gewicht50 kilogram
Gewicht met verpakking59 kilogram
Belastbaar gewicht136 kilogram
KleurenGroen & Zwart
MaterialenKunststof & Metaal
StroomvoorzieningNetstroom
DempingJa
Automatische hellingshoekJa
Max hellingshoek12%
Snelheid1-16 kilometer per uur
Quick speedJa
Sneltoetsen voor helling en snelheidJa
Motor continue vermogen2 pk
Motor piek vermogen4 pk
NoodstopJa
InklapbaarJa
TransporwieltjesJa
Waterpas afstelbaarNee
Aantal programma’s15
Aantal gebruikersprogramma’s0
Aantal hartslag gestuurde programma’s1
HartslagmetingJa, met handsensoren
Borstband mogelijkheidNee
Borstband mogelijkheidNee
Type displayLCD
Kleuren displayNee
Verlicht displayJa
Kantelbaar schermNee
Monitor weergaveTijd, Afstand, Calorieën, Hartslag, Helling
AUX aansluitingJa
USB poortNee
Ingebouwde speakersJa
Compatible met smartphoneNee
TablethouderJa
BidonhouderJa
GebruikThuisgebruik
Garantie thuisgebruikTwee jaar
Service aan huisJa
Gemiddeld montagetijd15 minuten
MontagecomplexiteitEenvoudig

De voordelen en nadelen van VirtuFit TR-100

Nu we de belangrijkste voordelen en nadelen met je hebben behandeld zetten we de belangrijkste voordelen en nadelen van je op een rijtje. Je vindt ze hieronder.

De belangrijkste voordelen van de VirtuFit TR-100:

 • Breed loopoppervlak
 • Trainingsprogramma’s
 • Dempingssysteem
 • Transportwieltjes
 • Inklapbaar
 • Hartslagmeting mogelijk
 • Speakers
 • Oortjes aansluiting mogelijk
 • Eenvoudige montage

De belangrijkste nadelen van de VirtuFit TR-100:

 • Geen borstband aansluiting mogelijk
 • Geen borstband bijgeleverd
 • Display niet in kleur
 • Scherm niet kantelbaar
 • Niet waterpas afstelbaar

Hoeveel gaat de VirtuFit TR-100 jou eventueel kosten en waar koop je hem?

Deze vragen moeten natuurlijk uitgebreid beantwoord worden in deze VirtuFit TR-100 Review. Dit is dan ook de reden dat we hier diep onderzoek naar hebben gedaan en zijn we tot onze conclusies gekomen. Het is in ieder geval duidelijk geworden dat het een erg gewilde loopband is en dat deze dan dus ook bij veel online webwinkels te koop is.

Nadat we dieper in deze webwinkels zijn gedoken zijn naar onze mening toch wel de meest betrouwbare en meest bekende webwinkels Fitwinkel.nl en Bol.com. Beiden online winkels bieden de loopband aan voor 649,- euro aan. Wanneer ik zelf een fitnessapparaat koop, koop ik dan altijd bij de wat meer gespecialiseerde winkel zoals in dit geval Fitwinkel.nl.

Wanneer we de prijs afzetten tegen de verschillende functionaliteiten, specificaties, voordelen en nadelen van deze loopband denk ik dat het wel een goede prijskwaliteitsverhouding is. De loopband is gemaakt van hoogwaardig materiaal en je hebt er verschillende mogelijkheden mee.

Wat zijn de ervaringen van anderen met de VirtuFit TR-100?

Nadat we hebben onderzocht waar de VirtuFit TR-100 te koop was en hoeveel die dan moest kosten hebben we gekeken naar wat de sporters die de loopband al hadden aangeschaft ervan vonden. We zullen kort samenvatten wat de belangrijkste punten waren van de ervaringsdeskundigen die deze loopband al in huis hadden gehaald.

Hier op Fitwinkel.nl krijgt de VirtuFit TR-100 loopband 9,8 van de 10 sterren gebaseerd op maar liefst 39 reviews! Dit ziet er dus goed uit. Wanneer we dieper in de reviews duiken wordt aangegeven dat de loopband zeer gebruiksvriendelijk is en makkelijk te monteren. Ook wordt het feit dat je je eigen muziek kan luisteren gewaardeerd en ook zijn de mensen erg positief over de snelle levering van Fitwinkel.nl.

Hier op Bol.com krijgt deze loopband 4,7 van de 5 sterren gebaseerd op 30 reviews! Ook hier wordt de loopband dus erg goed gewaardeerd en dit zegt eigenlijk wel genoeg. Op Bol.com wordt aangegeven dat de loopband voldoet aan de verwachtingen, gebruiksvriendelijk is en dat ook de prijskwaliteitsverhouding prima. Ook wordt hier aangegeven dat de loopband gemakkelijk is te monteren en relatief stil is! De loopband maakt dus weinig geluid en dat is ook wel zo fijn als je thuis traint.

Meer over VirtuFit

VirtuFit is al geruime actief in de fitnesswereld. Het is een Nederlands fitnessmerk en is bekend om het produceren van kwalitatief geweldig fitnessmateriaal. Ook hebben ze een erg breed assortiment: loopbanden, crosstrainers, airbikes, roeitrainers en zo kunnen we nog even door gaan. Het gebruiksgemak van alle apparaten is één van de belangrijkste speerpunten van VirtuFit en ook wordt het design zorgvuldig onder de loep genomen.

Zou ik de VirtuFit TR-100 aanraden?

Dat was hem dan, de VirtuFit TR-100 Review. We hebben alle belangrijk informatie die je moet weten over deze loopband nu behandeld. Het is tijd om antwoord te geven op de allerlaatste vraag die centraal staat in deze paragraaf: zou ik de VirtuFit TR-100 aanraden?

Wanneer ik kijk naar de verschillende functionaliteiten, specificaties, voordelen, nadelen en ook de prijskwaliteitsverhouding ben ik van mening dat deze loopband voor fanatieke thuissporters zeer zeker van meerwaarde kan zijn.

De loopband is gemaakt van hoogwaardig materiaal, heeft een erg mooi design, beschikt over genoeg trainingsprogramma’s, een dempingssysteem en is ook nog eens opklapbaar en gemakkelijk te verplaatsten met de transportwieltjes.

Al met al ben ik erg enthousiast over de VirtuFit TR-100 en raad ik je hem zeker aan wanneer je van plan bent om een loopband voor thuis aan te schaffen.

Alternatieve loopbanden

Hopelijk heb ik je van alle informatie kunnen voorzien die je nodig had om eventueel je keuze op te kunnen baseren. Ongeacht of je deze loopband nu wel aan gaat schaffen of niet. Ben je nog niet helemaal overtuigd van de verschillende functionaliteiten en specificaties van deze loopband? Dat is helemaal niet zo raar. Er zijn enorm veel alternatieven beschikbaar en wellicht is er een model die veel beter bij jouw wensen past. Bekijk onderstaande reviews eens!

Focus Fitness Jet 7 Review

Focus Fitness Jet 7 iPlus Review

Focus Fitness Jet 9 iPlus Review

Focus Fitness Jet 5 Review

Focus Fitness Senator iPlus Review

Focus Fitness Jet 2 Review

Focus Fitness Jet 1 Review

VirtuFit Elite TR-500i Review

VirtuFit TR-200i Review