Je bekijkt nu VirtuFit Row 800 Review: alles wat jij moet weten over deze roeitrainer!

VirtuFit Row 800 Review: alles wat jij moet weten over deze roeitrainer!

De VirtuFit Row 800 review: in deze blog vertellen we je alles over deze roeitrainer, zodat jij goed op de hoogte bent voordat je eventueel beslist om tot aankoop van deze roeitrainer over te gaan.

In mijn eerdere blog ‘roeitrainer vs crosstrainer’ ging ik vooral de diepte in over de verschillen tussen deze twee apparaten, waar ik met deze review dieper in ga op een specifieke variant van een apparaat.

We kunnen in ieder geval alvast duidelijk zijn: de VirtuFit Row 800 roeitrainer is een geweldige roeitrainer voor de fanatieke thuissporter.

In deze blog komen de voordelen, nadelen, specificaties, functionaliteiten en alle andere belangrijke aspecten van de VirtuFit Row 800 aan bod.

Heb jij interesse in deze roeitrainer, maar wil je eerst meer informatie over deze roeitrainer zodat je goed op de hoogte bent van alles? Mis deze review dan niet en lees snel verder!

1) VirtuFit Row 800 Review: functionaliteiten

De VirtuFit Water Resistance Compact Row 800 roeitrainer heeft een uniek ontwerp. Deze roeitrainer is namelijk ontworpen met de watertank onder de zitting, wat je niet bij veel roeitrainers ziet. Ook is de zitting verhoogd en zit je op 50 centimeter van de grond, wat hoger is dan de meeste andere roeitrainers.

Deze roeitrainer heeft nog veel meer interessante functionaliteiten. Je leest ze allemaal hieronder.

1.2) Waterweerstand VirtuFit Row 800

Dit vind ik een erg mooie functionaliteit van de VirtuFit Row 800 roeitrainer. Deze roeitrainer beschikt namelijk over een watertank met peddels. Deze peddels zorgen voor de weerstand waardoor het echte roei gevoel wordt ervaren.

Hoe sneller jij probeert te roeien, hoe hoger de weerstand wordt. Dit komt omdat je meer water in beweging brengt! Wanneer jij 2x zo hard wilt gaan kost dit je veel meer moeite, net zoals in het echt bij een echte roeiboot. Je hebt het dus volledig zelf in de hand of je de oefening zwaarder of juist niet zwaarder wilt maken.

In totaal heeft de watertank 8 indicatie niveaus om de weerstand van de gevulde watertank aan te geven, maar ook is de tank bij te vullen tot jouw niveau naar keuze.

Al met al is de waterweerstand van de VirtuFit Row 800 dus een erg interessante functionaliteit. Ook is het fijne aan deze roeitrainer dat ie op verschillende niveaus is in te stellen, waardoor er voor iedere sporter zijn niveau wel een niveau is waarop hij of zij kan trainen. Daarnaast is er voor de sporter genoeg ruimte om zich te verbeteren en progressie te maken!

1.3) Watertank VirtuFit Row 800

We willen je nog iets meer vertellen over de watertank die we hierboven benoemd hebben, alhoewel het daar meer over de waterweerstand ging.

Bij de watertank krijg je in totaal 4 ‘purification tabs’ geleverd. Je moet dit zien als een soort chloortabletten, waardoor het water schoon blijft en ze voorkomen ook groene afzetting aan de randen van de tank. De chloortabletten zorgen er daarnaast ook voor dat er geen ophoping ontstaat van bacteriën die een smerig geur kunnen veroorzaken.

1.4) Compact

Zoals eerder vermeld is deze roeitrainer erg compact, ondanks dat ie beschikt over een watertank. Dit komt omdat de watertank onder de zitting is gemonteerd, waardoor deze roeitrainer niet al te veel ruimte in beslag neemt!

Het laatste wat je wilt is dat je je thuis gaat irriteren aan de ruimte die de roeitrainer in beslag neemt. Met de VirtuFit Row 800 heb je daar gelukkig dus geen last van.

1.5) Transportwieltjes VirtuFit Row 800

Ook beschikt de VirtuFit Row 800 over transportwieltjes. Op deze manier kun je hem na je zware training gewoon opruimen, zodat je ruimte bespaart en jij hem neer kan zetten waar je wilt. Daarnaast zijn roeitrainers natuurlijk relatief zwaar, maar door middel van de transportwieltjes heb je hier geen last van. Binnen een mum van tijd heb jij je roeitrainer weggereden naar je opbergplaats.

VirtuFit Row 800

Een kwalitatief uitstekende roeitrainer voor thuis. Beoordeeld met een 9,5!

1.6) Inklapbaar

Ook is de VirtuFit Row 800 roeitrainer inklapbaar. Op deze manier kun je hem rechtop zetten, waardoor die nog minder ruimte in beslag zal nemen. Niemand zit er natuurlijk op te wachten om je roeitrainer veel ruimte in beslag te laten te nemen en met deze functionaliteit heb je daar dus geen last van.

Al met al een mooie functionaliteit in combinatie met de transportwieltjes.

1.7) Grote zitting

Naast dat zoals eerder vermeld de zitting is verhoogd, is deze ook extra groot gemaakt. De reden hierachter is dat het extra comfortabel is en wat ook zorgt voor een stevigere en prettigere zitpositie.

Je wilt niet dat je tijdens je training instabiliteit hebt en het is belangrijk dat de zitting comfortabel zit. Daar hebben ze bij deze roeitrainer gelukkig voor gezorgd.

1.8) De rails van de VirtuFit row 800

Doordat de rails van de roeitrainer gemaakt is met kogellagers glijd je vloeiend over de rails. In totaal is de rails ongeveer 105 centimeter lang en mede hierom is deze roeitrainer voor iedereen geschikt met een lengte tot ongeveer 2 meter.

Ook is dit natuurlijk een belangrijke functionaliteit. Je training moet soepel verlopen en daarmee ook de beweging die je maakt over de rails. Met de kogellagers hebben ze daar bij de VirtuFit Row 800 goed over nagedacht en ervoor gezorgd dat jij je training gemakkelijk kunt uitvoeren.

Dit is zeker een puntje die zwaar weegt in deze VirtuFit Row 800 review.

1.9) Voetsteun VirtuFit Row 800

Met iedere roeislag zet je je af tegen de voetsteunen, die beschikken over hielsupport. Ook beschikken de voetsteunen over verstelbare voetriemen zodat dit voor iedereen op de juiste manier afgesteld kan worden.

Tot slot beschikken de voetsteunen over anti-slip pedalen waardoor je voeten goed op de juiste plek blijven en het risico op wegglijden heel klein wordt. Ook zorgt dit natuurlijk voor extra stabiliteit waar we het al kort over hebben gehad. Wanneer jij traint op een roeitrainer is stabiliteit een belangrijk punt.

1.10) Display

Op het display van de VirtuFit Row 800 kun je verschillende statistieken bijhouden. Denk hierbij aan het volgende:

 • De tijd die je hebt afgelegd
 • Het aantal roeislagen die je hebt gedaan
 • Calorieën die je hebt verbrand
 • Hoogte van je hartslag
 • Een overzicht scan waarbij de computer wisselend alle gegevens laat zien

Ook is het display in een hoek te verstellen, waardoor je alle gegevens vanuit verschillende hoeken goed kunt bekijken.

Tot slot is je hartslag te meten met een borstband, die je optioneel bij kunt bestellen. De hartslagontvanger zit er dus wel in verwerkt, maar werkt alleen met een borstband die er niet bij wordt geleverd.

1.11) Schoepen VirtuFit Row 800

De laatste functionaliteit die we met je doornemen zijn de gepatenteerde schoepen van de VirtuFit Row 800. Deze zijn gemaakt van een soort kunststof die extra weerstand opwekken. Doordat deze schoepen extra groot zijn en het apparaat ook beschikt over multi-peddels is er meer contact met het water dan bij andere varianten van roeitrainers.

Tot slot zorgen deze schoepen niet alleen voor meer weerstand, maar vermindert het ook de vibraties en draagt het daarom bij aan een meer realistische roeiervaring!

Al met al een erg interessante functionaliteit die geen enkele andere roeitrainer tot zijn beschikking heeft!

2) De voordelen & nadelen van de VirtuFit Row 800

In onze VirtuFit Row 800 Review mogen de belangrijkste voordelen en nadelen van deze roeitrainer natuurlijk niet ontbreken en daarom hebben we ze hieronder voor je op een rijtje gezet!

Voordelen

 • Roeit heel natuurlijk
 • Compact én opvouwbaar ontwerp
 • Kantelbaar LCD-scherm
 • Makkelijk te verplaatsen
 • Eenvoudig te monteren
 • Hoog en stevig model

Nadelen

 • Geen meegeleverde hartslagmeter
 • Geen USB-ingang
 • Geen ingestelde programma’s
 • Onderhoud van de watertank

Of je de VirtuFit 800 Row roeitrainer wilt kopen, hangt af van jouw persoonlijke situatie en doelen. Als je op zoek bent naar een compact fitnessapparaat dat een volledige lichaamstraining biedt, is de VirtuFit 800 Row zeker een goede optie!

3) De specificaties van de VirtuFit Row 800

Nu we de functionaliteiten van de VirtuFit Water Resistance Compact Row 800 met je hebben doorgenomen, is het tijd om de belangrijkste specificaties voor je op een rijtje te zetten. Je vindt ze in onderstaande tabel. Mis ze niet!

Afmetingen (Lengte x Breedte x Hoogte)160 centimeter x 52 centimeter x 87,5 centimeter
Afmetingen verpakking (Lengte X Breedte X Hoogte)115 centimeter x 55 centimeter x 50,5 centimeter
Afmetingen ingeklapt87,5 centimeter x 52 centimeter x 160 centimeter
Gewicht met verpakking43,8 kilogram
Belastbaar gewicht140 kilogram
Maximale gebruikerslengte2 meter / 200 centimeter
KleurenGrijs, Zwart
MaterialenKunststof, Metaal
StroomvoorzieningBatterijen
RailsEnkele rails
Zithoogte50 centimeter
Hoogte zitting50 centimeter
Verstelbare voetsteunenJa
Anti-slip pedalenJa
InklapbaarJa
TransportwieltjesJa
Waterpas afstelbaarJa
WeerstandsysteemWater
Aantal weerstandniveaus8
Aantal programma’s0
Aantal gebruikersprogramma’s0
Aantal hartslaggestuurde programma’s0
Optionele extra programma’s0
HartslagmetingJa, met borstband
Borstband mogelijkheidJa, 5 kHz
Borstband bijgeleverdNee
Type displayLCD
Kleuren displayNee
Verlicht displayNee
Kantelbaar schermJa
Monitor weergaveTijd, Afstand, Hartslag
MP3 ingangNee
USB poortNee
Ingebouwde speakersNee
Compatible met smartphoneNee
TablethouderNee
BidonhouderNee
Garantie thuisgebruik3 jaar
Service aan huis3 jaar

4) Waar kun je de VirtuFit Row 800 kopen?

Na wat onderzoek kunnen we concluderen dat de VirtuFit Row 800 bij velen online webshops te koop is. De meest bekende en betrouwbare webshops zijn toch Fitwinkel.nl en Bol.com. De laatsgenoemde heeft op dit moment een scherpere prijs!

Een kwalitatief uitstekende roeitrainer voor thuis. Beoordeeld met een 9,5!

5) Andere VirtuFit Row 800 reviews

Nu jij al een groot gedeelte van deze roeitrainer hebt gelezen, is het tijd om reviews van andere mensen erbij te halen die ervaring hebben met de VirtuFit Row 800.

Hier op Fitwinkel.nl is deze roeitrainer beoordeeld met 9,8 van de 10 sterren en is ‘ie 9 keer gereviewd, een mooi gemiddelde! De mensen geven commentaar en zeggen dat de roeitrainer prima voldoet en het in elkaar monteren ook geen probleem was. Verder geeft iemand aan dat de roeitrainer erg stevig is en van echt mooi materiaal is gemaakt. Ook de hoge zitting wordt gewaardeerd!

Hier op Bol.com is de roeitrainer beoordeeld met 4,7 van de 5 sterren, gebaseerd op 3 reviews. Ook hier dus een mooie beoordeling! De roeitrainer wordt gezien als erg compact en is voor lange en minder lange mensen geschikt. Ook zorgt het water voor waarheidsgetrouwe weerstand. Iemand anders vermeld zeer tevreden te zijn over de roeitrainer en vooral omdat ie weinig ruimte in beslag neemt. Daarnaast wordt de hoge zitting ook hier weer gewaardeerd!

6) Meer over VirtuFit

VirtuFit is een alom bekend Nederlands fitnessmerk en ze staan garant voor een geweldige kwaliteit van hun fitnessapparaten en fitnessartikelen. De apparaten zijn afgewerkt met hoogwaardig materiaal wat er ook echt aan af is te zien. De aandacht ligt vooral bij het gebruikersgemak, maar ook bij het design en de uitgebreide functionaliteiten.

7) Alternatieve roeitrainers

Hopelijk heb ik je met deze VirtuFit Row 800 Review van voldoende informatie kunnen voorzien waarop jij je eventuele keuze voor een aankoop hebt kunnen baseren. Is deze roeitrainer uiteindelijk toch niet wat je zoekt? Dat is zeker mogelijk. Er zijn enorm veel roeitrainers op de markt die wellicht beter bij je voorkeuren aansluiten. Lees onderstaande reviews eens over andere roeitrainers:

Een kwalitatief uitstekende roeitrainer voor thuis. Beoordeeld met een 9,5!

Een kwalitatief uitstekende roeitrainer voor thuis. Beoordeeld met een 9,5!