Je bekijkt nu VirtuFit Row 450 Roeitrainer Review: is kopen de juiste beslissing?

VirtuFit Row 450 Roeitrainer Review: is kopen de juiste beslissing?

De VirtuFit Row 450 Roeitrainer Review: alles wat jij moet weten over deze roeitrainer lees je in deze blog, zodat je kunt beslissen of deze roeitrainer bij je past! Ook verschillende alternatieven worden behandeld, mocht deze roeitrainer toch net niet zijn wat je zoekt.

Om deze review direct goed af te trappen: de VirtuFit Row 450 Roeitrainer is een populaire variant. De roeitrainer wordt door velen thuistrainers aangeschaft, dus het lijkt een prima aankoop te zijn. Maar, waarom? Wat maakt deze roeitrainer beter dan andere? Je leest het allemaal in deze review.

Waar ik in mijn eerdere blog ‘roeitrainer vs crosstrainer’ in ging op de voordelen en nadelen van deze twee fitness apparaten, ga ik nu dieper in op een specifiek apparaat om jou een goed beeld te geven van deze roeitrainer.

De voordelen, nadelen, functionaliteiten en specificaties van deze roeitrainer komen uitgebreid aan bod. Na het lezen van deze review ben jij volledig up-to-date en kun jij je eventuele keuze voor een aankoop hierop baseren.

Ben jij geïnteresseerd in deze roeitrainer, maar wil je er eerst meer informatie tot je nemen? Mis deze uitgebreide VirtuFit Row 450 review dan niet en lees snel verder!

1) Virtufit Row 450 Roeitrainer Review: functionaliteiten

Ten eerste ziet de Virtufit Row 450 Roeitrainer eruit als een simpele roeitrainer. Het is geen roeitrainer met al te veel poespas, wat naar mijn mening ook geen probleem is. Voor thuis is dit meer dan prima. Daarnaast valt de prijs voor deze roeitrainer ook nog eens mee gekeken naar de functionaliteiten, maar hier komen we later op terug.

Het is op het eerste oog een degelijke roeitrainer, wat hem zeker niet lelijk maakt. Hij ziet er prima uit!

1.1) Het weerstandssysteem van de VirtuFit Row 450 roeitrainer

Dit is één van de mooie functionaliteiten die de Virtufit Row 450 heeft. Het heeft namelijk een zogeheten ‘Silent Magnetic’ weerstandssysteem, waardoor op een flexibele manier de weerstand aangepast kan worden. Wat hier ook bij komt kijken is dat het schakelen tussen de 10 weerstanden die het apparaat heeft voor weinig tot geen geluid zorgt.

Dit zorgt voor weinig geluidsoverlast wanneer je thuis wilt sporten en niemand zal dus last van je hebben. Naar mijn mening is dit een belangrijk punt, want je wilt je eventuele huisgenoten niet onnodig storen en daarnaast ook niet je buren!

En voor je eigen rust is een blazende roeimachine natuurlijk ook niet fijn!

1.2) Beweging van de zitting

Ook dit is een functionaliteit die erg fijn is wanneer je een roeitrainer voor thuis wilt kopen. Naast dat de verandering van de weerstand geen geluid maakt, gaat de beweging van het zitvlak over rails ook zo goed als geruisloos!

De reden hiervoor is dat de zitting van deze roeitrainer is voorzien van PU wielen. Deze wielen zorgen ervoor dat het apparaat vele malen soepeler en steviger is.

Wederom dus een punt dat eventuele geluidsoverlast wegneemt en hierdoor zullen je huisgenoten en/of buren dus geen last van je hebben.

1.3) Het geproduceerde geluid van VirtuFit Row 450 Roeitrainer

We hebben het al kort benoemd in de vorige paragrafen, maar het geproduceerde geluid is ook één van de functionaliteiten die ik echt als een groot voordeel zie. Dit geluid is er namelijk bijna niet.

De VirtuFit Row 450 Roeitrainer is daarom voor thuisgebruik naar mijn mening een goede keuze, aangezien je natuurlijk niemand tot last wilt zijn wanneer jij thuis aan je training bezig bent. Normaal gesproken vind ik het geproduceerde geluid van de roeitrainers ten opzichte van andere soorten apparaten een groot nadeel, maar bij deze variant is dat dus niet het geval.

VirtuFit Row 450 Roeitrainer

Scherp geprijsd!

De beste roeitrainer voor thuis in het lagere prijs segment! Beoordeeld met een 8,5.

1.4) Compact en inklapbaar

Eén van de grootste redenen voor mensen om geen fitnessapparaat voor thuis te kopen is de ruimte die een apparaat vaak in beslag neemt. Gelukkig, voor deze mensen is dat geen excuus meer: de VirtuFit Row 450 Roeitrainer is namelijk compact én inklapbaar!

Je kunt de rails gewoon omhoog klappen en ergens in een hoek zetten nadat je klaar bent met je training. Op deze manier neemt het apparaat dus alleen wat ruimte in beslag tijdens je training, daarna klap je hem in en ruim je hem op. Erg handig!

Zeker wanneer je de VirtuFit Row 450 in een wat kleinere ruimte hebt staan, is dit erg handig. Binnen één minuut heb je hem opgeruimd en kun je je rust gaan pakken!

1.5) Transportwieltjes VirtuFit Row 450 Roeitrainer

Wanneer jij bijvoorbeeld in de woonkamer aan het trainen bent en vervolgens na je work-out je roeitrainer wilt opbergen aan de andere kant van je woning, is het toch wel zo handig dat hem makkelijk kunt verplaatsen?

Dat zit bij de VirtuFit 450 Roeitrainer wel goed! Deze beschikt namelijk over transportwieltjes waardoor je het apparaat gemakkelijk van de ene plek naar de andere plek kunt verplaatsen.

Deze functionaliteit in combinatie met het feit dat de roeitrainer inklapbaar is, zorgt er dus voor dat je zonder moeite en het verspillen van ruimte gebruik kunt maken van deze roeitrainer.

1.6) Voetvlak

Het voetvlak van deze roeitrainer is voorzien van antislip ribbels. Daarnaast heeft het verstelbare en brede voetriemen, waardoor je niet bang hoeft te zijn van het voetvlak af te schieten. Vaak zie je bij roeitrainers dat de voetriemen relatief dun zijn, waardoor kans groot is dat je voet los schiet tijdens je workout. Bij deze roeitrainer is dat niet het geval.

Tijdens het trainen heb je dus voldoende grip en stabiliteit tijdens je training, wat voor iedere sporter natuurlijk belangrijk is om alles eruit te halen wat erin zit.

1.7) Display van de VirtuFit Row 450 Roeitrainer

De VirtuFit Row 450 Roeitrainer beschikt over een makkelijk display. Een nadeel hiervan is dat deze geen licht geeft, maar dat betekent niet dat je alles er niet gemakkelijk vanaf kunt lezen. Het scherm is met één simpele knop te bedienen. Op het display zijn de volgende aspecten af te lezen:

 • De tijd wordt voor je bijgehouden
 • Het aantal roeislagen
 • Het aantal roeislagen per minuut
 • Het aantal calorieën dat je verbruikt

Je kunt dus gemakkelijk zien hoe je training verloopt. Op deze manier kun je jezelf natuurlijk blijven uitdagen. Wanneer jij weet wat bijvoorbeeld je vorige tijd was over een bepaalde afstand kun je ervoor zorgen dat je nu iets onder die tijd gaat zitten.

1.8) Handleiding & montage bij de VirtuFit Row 450 Roeitrainer

Tot slot wordt deze roeitrainer geleverd met een Nederlandse handleiding waardoor jij erg gemakkelijk in je eentje de roeitrainer in elkaar kunt zetten. Wil jij je verbeteren in de Engelse taal? Geen probleem! Ook in het Engels is de handleiding in de doos te vinden.

In korte tijd zet jij de roeitrainer in elkaar en kun je starten met sporten. Ook staat in de handleiding duidelijk omschreven hoe je precies gebruik maakt van de functionaliteiten van deze roeitrainer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het bedienen van het display.

2) Voordelen en nadelen van de VirtuFit 450 Roeitrainer

Nu we alle functionaliteiten van de VirtuFit 450 Row hebben besproken, is het tijd om de voor- en nadelen op een rijtje te zetten.

Voordelen

 • Relatief laag geprijsd
 • Compact ontwerp
 • Opvouwbaar en makkelijk te verplaatsen
 • Soepele en stille werking
 • Verschillende weerstandsniveaus
 • Gebruiksvriendelijk LCD-display
 • Makkelijk zelf te monteren

Nadelen

 • Beperkte gewichtscapaciteit (120 kg)
 • Geen vooringestelde trainingen
 • Relatief beperkt in functionaliteiten
 • Voetsteuntjes niet verstelbaar
 • Geen hartslagmeting

De VirtuFit 450 Row heeft een paar hele mooie voordelen, zoals het compacte ontwerp, de soepele en stille werking en natuurlijk dat de prijs relatief laag is ten opzichte van andere roeitrainers.

Dat zorgt er dan ook voor dat er net wat meer nadelen zijn dan bij de hoger geprijsde roeitrainers. Het is alsnog een zeer goede roeitrainer – maar als je het nét wat serieuzer aan wil pakken is dit misschien niet het juiste model voor jou.

3) Specificaties Virtufit Row 450 Roeitrainer

Nu we in deze VirtuFit Row 450 roeitrainer review alle functionaliteiten hebben besproken, is het ook wel zo fijn om de specificaties op te sommen. Op deze manier heb jij een duidelijk overzicht van waar deze roeitrainer precies allemaal aan voldoet. Je vindt ze hieronder, mis ze niet!

Afmetingen (LxBxH)175 x 51,5 x 50 cm
Afmetingen verpakking (LxBxH)124 x 58 x 22,5 cm
Afmetingen ingeklapt (LxBxH)70 x 51,5 x 120 cm
Gewicht met verpakking28 kg
Belastbaar gewicht130 kg
Max. gebruikerslengte195 cm
KleurenGrijs, Groen, Zwart
MaterialenKunststof, Metaal
StroomvoorzieningBatterijen
RailsEnkele rail
Zithoogte18 – 25 cm
Hoogte zitting18 – 25 cm
Verstelbare pedalen/voetsteunenJa
Anti-slip pedalenJa
InklapbaarJa
TransportwieltjesJa
Waterpas afstelbaarNee
WeerstandsysteemMagneet
Aantal weerstandsniveaus10
Aantal programma’s0
Aantal gebruikersprogramma’s0
Aantal hartslaggestuurde programma’s0
Optionele extra programma’s0
HartslagmetingNee
Borstband mogelijkheidNee
Borstband bijgeleverdNee
Type displayLCD
Kleuren displayNee
Verlicht displayNee
Kantelbaar schermNee
Monitor weergave Tijd
Aantal roeislagen
MP3 ingangNee
USB poortNee
Ingebouwde speakersNee
Compatible met smartphoneNee
TablethouderNee
BidonhouderNee
Extra’sAluminimum rail met PU wieltjes, LCD Display, SIlent Magnetic Weerstandssysteem, Anti-slippedalen
GebruikThuisgebruik
Garantie thuisgebruik3 jaar

4) Waar is de Virtufit Row 450 Roeitrainer te koop?

Na wat onderzoek kunnen we concluderen dat de VirtuFit Row 450 Roeitrainer bij vele online winkels te koop is, wat ook een teken is dat het een kwalitatief goede roeitrainer is. Na wat rond te hebben gekeken zijn naar onze mening de meest betrouwbare en bekendste winkels toch Bol.com en Fitwinkel.nl.

VirtuFit Row 450 Roeitrainer

Scherp geprijsd!

De beste roeitrainer voor thuis in het lagere prijs segment! Beoordeeld met een 8,5.

Opvallend is is dat de adviesprijs van deze roeitrainer 500,- euro is en dat ie voor slechts 349,- euro te koop staat. Op dit moment is de roeitrainer dus met flink wat korting te koop. Doe er je voordeel mee zou ik zeggen!

5) Wat zeggen anderen over de VirtuFit Row 450 Roeitrainer?

Wanneer we gaan kijken naar de reviews op bovenstaande websites over de VirtuFit Row 450 Roeitrainer, komen we de volgende punten tegen.

Op Bol.com krijgt de roeitrainer 4,6 sterren van de 5 sterren (32 reviews) en op Fitwinkel.nl 9,7 sterren van de 10 (30 reviews). Dit ziet er dus goed uit.

Als we dieper ingaan op de reviews van Bol.com zien we dat er inderdaad positieve woorden over deze roeitrainer worden verspreid. Zo zegt iemand dat hij 195 cm is, maar dat de roeitrainer prima geschikt is voor zijn lengte. Ook voor langere mensen lijkt deze roeitrainer dus geschikt.

Ook omschrijft iemand de VirtuFit Row 450 als ‘De beste aankoop van het jaar’.

Tot slot zijn de mensen op Fitwinkel.nl ook zeer tevreden over de roeitrainer. Vooral de service en de prijs-kwaliteitverhouding wordt daar benoemd. Ook wordt er opgemerkt dat de roeitrainer relatief stil is, alleen dat het zitje wat geluid maakt. Ook wordt benoemd dat de roeitrainer relatief makkelijk in elkaar is te zetten.

Al met al zien de reviews over de VirtuFit 450 Roeitrainer er dus positief uit. Naar mijn mening is het altijd belangrijk om deze even door te nemen aangezien je dan kunt inschatten hoe eerdere kopers de roeitrainer ervaren.

6) Meer over VirtuFit

VirtuFit is een Nederlands fitnessmerk en is vooral bekend om de uitstekende kwaliteit die het levert met het brede scala aan producten die zij produceren. De apparaten en artikelen die zij produceren bestaan uit materialen van kwaliteit en ook denkt het aan de gebruiker ervan. Gebruikersgemak staat hoog in het vaandel, net als het design en de uitgebreide functionaliteiten die de producten moeten beschikken.

7) Zou ik de VirtuFit 450 Roeitrainer aanraden?

Na alle functionaliteiten, specificaties, voordelen en nadelen door te hebben genomen kan ik eigenlijk maar één ding concluderen: voor deze prijs is deze roeitrainer perfect om thuis mee aan de slag te gaan.

De roeitrainer is erg stil, heeft een prima display en is ook nog eens gemakkelijk in te klappen en te verplaatsen. Ook is ie door de manier waarop ie is gebouwd erg stevig.

Daarnaast zegt het eigenlijk al genoeg dat de roeitrainer met 32 en 30 reviews door eerdere kopers erg goed wordt gewaardeerd.

Al met al ben ik erg positief over deze roeitrainer en zou ik zeker overwegen om hem aan te schaffen!

8) Alternatieve roeitrainers

Zo, dat was de VirtuFit Row 450 Roeitrainer Review. Alles wat je moet weten over deze roeitrainer hebben we uitgebreid in deze review behandeld. Hopelijk heb je alle informatie een beetje tot je kunnen nemen.

Ben je na deze VirtuFit Row 450 Roeitrainer Review niet overtuigd geraakt? Dat kan natuurlijk. Er zijn enorm veel alternatieve roeitrainers beschikbaar. Mis de onderstaande reviews niet over diverse andere roeitrainers, wellicht zit hier jouw perfecte roeitrainer tussen! Succes met het maken van je keuze.

Ook interessant: De Kettler Aquarower 700 Review

Ook interessant: VirtuFit Row 800 Review

Ook interessant: De NordicTrack RX800 Review

Ook interessant: De Kettler Aquarower 500 Review

Ook interessant: De VirtuFit Ergometer Semi-Pro Review

Ook interessant: De Focus Fitness Row 3 Review

Ook interessant: De Focus Fitness Row 2 Review

Ook interessant: De Senz Sports R4000 Review

Ook interessant: De Senz Sports R5000 Review

Ook interessant: De NordicTrack RW900 Review

Ook interessant: De First Degree Apollo Plus Review

Scherp geprijsd!

De beste roeitrainer voor thuis in het lagere prijs segment! Beoordeeld met een 8,5.

Scherp geprijsd!

De beste roeitrainer voor thuis in het lagere prijs segment! Beoordeeld met een 8,5.