Je bekijkt nu VirtuFit Ergometer Semi-Pro Review: is deze roeitrainer iets voor jou?

VirtuFit Ergometer Semi-Pro Review: is deze roeitrainer iets voor jou?

De VirtuFit Ergometer Semi-Pro Review: in deze review lees jij alles wat je moet weten over deze roeitrainer – die ideaal is voor intensief thuisgebruik!

Ben jij van plan om voor thuis een roeitrainer aan te schaffen, zodat je flink aan de slag kan met trainen? Dat is waarschijnlijk de reden dat je op deze pagina terecht bent gekomen. Daar komt ook nog eens bij dat je geïnteresseerd bent in de roeitrainer die centraal staat in deze review.

Waar ik in mijn eerdere blog ‘Roeitrainer vs Crosstrainer‘ vooral de diepte in ging over de verschillen tussen deze twee cardio apparaten, is het nu tijd om eens écht dieper in te gaan op een specifiek apparaat: de VirtuFit Ergometer Semi-Pro.

We kunnen alvast even duidelijk zijn: deze roeitrainer is ideaal voor de fanatieke thuissporter. Dus lees zeker verder als jij binnenkort lekker thuis wilt roeien!

In deze review worden de voor- en nadelen, de functionaliteiten, specificaties en alle zaken die jij moet weten over deze roeitrainer behandeld!

1) VirtuFit Ergometer Semi-Pro Review: functionaliteiten

Deze roeitrainer geeft je een reëel roeigevoel en dat is wat je hebben wil wanneer je een roeitrainer aanschaft. De VirtuFit Ergometer Semi-Pro is gemaakt van kwalitatief materiaal, waardoor je in een natuurlijke ergonomische houding blijft tijdens je work-out!

Daarnaast zorgt deze roeitrainer ervoor dat jij altijd op de manier kunt trainen die jij wilt, aangezien het beschikt over vele verschillende programma’s (36!) – waar we later iets dieper op in gaan. Lees snel verder voor meer functionaliteiten – die natuurlijk zwaar wegen in deze VirtuFit Ergometer Semi-Pro review!

1.1) De rails van de VirtuFit Ergometer Semi-Pro

De VirtuFit Ergometer Semi-Pro beschikt over een extra brede rails van aluminium die zorgt voor de nodige stevigheid. Daarnaast zorgt deze rails voor een vloeiende beweging, waardoor je weinig tot geen wrijving voelt. Ook voor de gebruikers die wat langer zijn is de rails lang genoeg om de oefening goed uit te voeren.

Een goede rails is belangrijk omdat het er gewoonweg voor zorgt dat jouw trainingskwaliteit op een hoger niveau ligt. Wanneer je een roeitrainer aanschaft wil je niet dat je je gaat irriteren aan een rails waar je niet vloeiend doorheen kunt bewegen.

Al met al is dit een belangrijke en goede functionaliteit van de VirtuFit Ergometer Semi-Pro Roeitrainer.

1.2) De zitting

De zitting van deze roeitrainer is voorgevormd. Dit zorgt voor extra comfort tijdens je training. De zitting is gemaakt van polyurethaan schuim (ook wel bekend als PU foam). Dit schuim is erg zacht en stevig en wordt bijvoorbeeld ook gebruikt bij autostoelen en matrassen. Oftewel, een heerlijk zitje tijdens het roeien!

Een fijne zitting is natuurlijk erg belangrijk bij een roeitrainer. Als je na een kwartier of half uur al last krijgt van een verkeerde zithouding, zul je ook nooit lekker kunnen trainen. Daar hoef je je bij de VirtuFit Ergometer Semi-Pro geen druk om te maken!

VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro

Eén van de meest geschikte roeitrainers voor thuis!

1.3) Transportwieltjes van de VirtuFit Ergometer Semi-Pro

Dit is iets wat naar mijn mening niet meer mag ontbreken bij de moderne roeitrainer: de transportwieltjes. Aangezien jij zeer waarschijnlijk thuis aan de slag gaat met de VirtuFit Ergometer Semi-Pro is het wel zo handig als je hem snel en gemakkelijk op kan ruimen en verplaatsen nadat je klaar bent met je training.

De transportwieltjes van deze roeitrainer zorgen daarvoor! Je hoeft de roeitrainer maar minimaal op te tillen en je kunt hem precies naar de plek rijden waar jij hem neer wilt zetten. Ideaal.

1.4) De roeitrainer is inklapbaar

Naast de transportwieltjes is ook dit een erg handige functionaliteit van deze roeitrainer. De VirtuFit Ergometer Semi-Pro is namelijk in te klappen, waardoor je hem in combinatie met de transportwieltjes snel en praktisch op kunt ruimen.

Niemand wilt natuurlijk bijvoorbeeld midden in zijn of haar woonkamer een roeitrainer hebben staan. Doordat deze roeitrainer gemakkelijk is in te klappen neemt ie na het opruimen weinig ruimte in beslag!

1.5) Het aantal programma’s van de VirtuFit Ergometer Semi-Pro

Deze roeitrainer beschikt maar liefst over 36 verschillende trainingsprogramma’s. Deze programma’s bestaan onder andere uit 12 helling en vallei trainingen, doelgerichte programma’s voor bijvoorbeeld calorieverbranding, functionele hartslag gestuurde programma’s, gebruikersprogramma’s zoals een hartslag hersteltest en interval programma’s.

Doordat er zoveel verschillende programma’s zijn kun jij gemakkelijk variëren in je trainingen. Het zou kunnen dat jij na een aantal keer een training saai begint te vinden en dan is het wel zo handig dat je iets anders uit kunt proberen.

Dit is toch wel één van de grote voordelen uit deze VirtuFit Ergometer Semi-Pro review.

1.6) Het weerstandssysteem & niveaus van de VirtuFit Ergometer Semi-Pro

Het weerstandssysteem van de VirtuFit Ergometer Semi-Pro beschikt over 16 verschillende niveaus. Door het magnetische weerstandssysteem kies je de uitdaging die jij wilt dat je krijgt. Ook is het weerstandssysteem zo goed als geruisloos, wat wel anders is als je het bijvoorbeeld vergelijkt met de roeitrainers in de sportschool.

Voor mensen die de voorkeur hebben voor een stille roeitrainer is dit dus zeker een voordeel.

Verder is het natuurlijk fijn dat deze roeitrainer geschikt is voor ieder niveau. Met de 16 verschillende trainingsniveaus zit er zowel voor de startende als voor de wat meer gevorderde roeier een perfect niveau tussen.

Tot slot is het natuurlijk zo dat je je continue kunt verbeteren door de 16 verschillende niveaus waardoor je je zelf kunt uitdagen.

1.7) Display

Ook een goed display mag tegenwoordig niet meer ontbreken op de roeitrainers en bij de VirtuFit Ergometer Semi-Pro roeitrainer is dit ook zeker niet het geval. Deze roeitrainer beschikt namelijk over een LCD scherm die ook nog eens verlicht is. Op dit scherm kun je je trainingsinformatie vinden waardoor jij goed geïnformeerd bent over je training. Denk hierbij aan:

 • Het aantal verbrande calorieën
 • De afstand die je hebt afgelegd.
 • Hoogte van je hartslag (mits je een borstband hebt)
 • De snelheid die je hanteert
 • Hoeveel tijd er al is verstreken
 • Wattage

1.8) Hartslagmeting

Tot slot is het mogelijk om met deze roeitrainer tijdens je training je hartslag te meten. Dit is niet bij elke roeitrainer mogelijk, maar bij deze dus wel. Het enige nadeel is dat er geen borstband bijgeleverd wordt, waardoor je deze wel nog extra zelf aan moet schaffen om je hartslag te kunnen meten. Heb jij toevallig al een borstband in huis? Dan zit jij goed bij deze roeitrainer en kun je direct starten met het meten van je hartslag tijdens je training!

2) De voordelen & nadelen van de VirtuFit Ergometer Semi-Pro

In deze VirtuFit Ergometer Semi-Pro Review mogen de verschillende voordelen en nadelen van deze roeitrainer natuurlijk niet ontbreken. Om je een compleet overzicht te geven hebben we ze voor je op een rijtje gezet.

Voordelen

 • 34 verschillende programma’s
 • 16 verschillende weerstandniveau’s
 • Comfortabele zitting
 • Maakt bijna geen geluid
 • Inklapbaar en makkelijk verplaatsen
 • Hartslagmeting mogelijk
 • 3 jaar garantie

Nadelen

 • Scherm is niet kantelbaar
 • Geen dubbele rails
 • Niet waterpas afstelbaar
 • Voetsteunen niet verstelbaar

Er zijn meer voordelen dan nadelen aan deze roeitrainer. Wat opvalt is dat eigenlijk bij geen één roeitrainer een borstband wordt bijgeleverd en dus ook niet bij de VirtuFit Ergometer Semi-Pro. Dat het scherm niet kantelbaar is en dat de roeitrainer niet waterpas afstelbaar is is jammer, maar ook dit is niet vanzelfsprekend.

Ondanks dat het geen dubbele rails heeft, roeit deze VirtuFit Roeimachine nog steeds erg natuurlijk.

Al met al lijken me de voordelen voor zich te spreken en zetten deze voordelen de nadelen eigenlijk in het niet.

3) Specificaties van de VirtuFit Ergometer Semi-Pro Roeitrainer

Nu we de belangrijkste functionaliteiten en de voor- en nadelen met je door hebben genomen, is het tijd om alle belangrijke specificaties voor je op een rijtje te zetten. Je vindt ze in onderstaande tabel, mis ze niet!

Garantie3 jaar
Afmetingen (Lengte x Breedte x Hoogte)205 x 51 x 64 centimeter
Afmetingen verpakking (Lengte x Breedte x Hoogte)112,4 x 74,5 x 27,3 centimeter
Afmetingen ingeklapte roeitrainer (Lengte x Breedte x Hoogte)90 x 51 x 122 centimeter
Gewicht roeitrainer34,1 kilogram
Gewicht met verpakking39,4 kilogram
Belastbaar gewicht roeitrainer150 kilogram
Maximale lengte van de gebruiker200 centimeter
KleurenGroen & Zwart
MaterialenKunststof & metaal
StroomvoorzieningNetstroom
RailsEnkel
Zithoogte20 centimeter
Verstelbare pedalen & voetsteunenNee
Anti-slip pedalenJa
InklapbaarJa
TransportwieltjesJa
Waterpas afstelbaarNiet mogelijk
WeerstandsysteemMagneet
Aantal weerstandsniveaus16
Aantal programma’s34 programma opties
Aantal gebruikersprogramma’s4
Aantal hartslaggestuurde programma’s1
HartslagmetingJa, Borstband
Borstband mogelijkheidJa, 5 kHz
Borstband bijgeleverdNee
Type displayLCD
Kleuren displayNee
Verlicht displayJa
Kantelbaar schermNee
Monitor weergaveTijd, afstand, snelheid, calorieën, hartslag, wattage
MP3 ingangNee
USB poortNee
Ingebouwde speakersNee
Compatible met smartphoneNee
TablethouderNee
BidonhouderNee
Extra’sExtra brede aluminium rails, reisafstand indicator, stil weerstandsysteem, ruime programma keuze
GebruikSemi-professioneel, thuisgebruik
Garantie thuisgebruik3 jaar

4) Waar kun je de VirtuFit Ergometer Semi-Pro kopen?

Na een tijdje rond te hebben gekeken op het internet is duidelijk geworden dat de VirtuFit Ergometer Semi-Pro bij vele verschillende webwinkels is aan te schaffen.

Uiteindelijk hebben we geconcludeerd dat de meest bekende en betrouwbare twee webwinkels om deze roeitrainer te kopen toch wel hier bij Bol.com of hier bij Fitwinkel.nl is. Bij beide winkels is de prijs €699-, euro, waardoor je €200 korting krijgt, dat ziet er goed uit!

Dit bedrag lijkt enigszins prijzig voor een roeitrainer voor thuis, maar gekeken naar de prijs/kwaliteitsverhouding hoef je je hier niet drukt om te maken! Vergeleken met andere roeitrainers is de VirtuFit Ergometer Semi-Pro een goede keuze!

VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro

Eén van de meest geschikte roeitrainers voor thuis!

5) Andere VirtuFit Ergometer Semi-Pro reviews

Nu jij al een groot gedeelte van deze review hebt gelezen, is het eens tijd om te kijken wat andere personen vinden van deze roeitrainer. Dit is altijd belangrijk om te doen aangezien deze reviews geschreven zijn door mensen die de roeitrainer al hebben aangeschaft en gebruikt!

Wanneer we hier op Fitwinkel.nl kijken naar de verschillende reviews die zijn geschreven is duidelijk te zien dat de mensen erg tevreden zijn! De roeitrainer krijgt 9,9/10 sterren. De mensen geven aan erg tevreden te zijn met hun aankoop en zeggen dat de roeitrainer heerlijk roeit. Ook vinden ze hem makkelijk in te stellen en hij maakt weinig geluid. Tot slot geven ze aan dat de roeitrainer er mooi uit ziet en dat ie gemakkelijk in elkaar is te zetten in je eentje.

Ook hier op Bol.com zijn verschillende reviews te vinden over de VirtuFit Ergometer Semi-Pro. De verschillende personen geven de roeitrainer gemiddeld 4,6/5 sterren! Ze geven aan dat de roeitrainer voldoet aan de verwachtingen en dat ie van goede kwaliteit is. Ook geven ze aan tevreden te zijn over het display. Verder geven zij aan dat de roeitrainer stabiel en ook erg stil is.

Al met al kunnen we concluderen dat de verschillende gebruikers erg positief zijn over de VirtuFit Ergometer Semi-Pro!

6) Meer over VirtuFit

VirtuFit is een Nederlands fitnessmerk en is vooral bekend om de uitstekende kwaliteit die het levert met het brede scala aan producten die zij produceren. De apparaten en artikelen die zij produceren bestaan uit materialen van kwaliteit en ook denkt het aan de gebruiker ervan. Gebruikersgemak staat hoog in het vaandel, net als het design en de uitgebreide functionaliteiten die de producten moeten beschikken.

7) Zou ik de VirtuFit Ergometer Semi-Pro aanraden?

Nu we alle belangrijke informatie van de VirtuFit Ergometer Semi-Pro review hebben doorgenomen is het tijd om antwoord te geven op de bovenstaande vraag.

Wanneer ik kijk naar de verschillende functionaliteiten, specificaties en voordelen ziet dit er natuurlijk goed uit! Ik zou dus zeker aanraden om deze roeitrainer aan te schaffen om thuis mee aan de slag te gaan.

De roeitrainer is gemaakt van hoogwaardig materiaal, wat er voor zorgt dat je een ergonomische roei-ervaring beleefd, ideaal! Ook het design van deze roeitrainer ziet er goed uit.

Daarnaast heb je de beschikking over 36 verschillende trainingsprogramma’s, waardoor deze roeitrainer voor zowel de gevorderde roeier als de net beginnende roeier gemakkelijk te gebruiken is.

Tot slot is voor mij een must bij het aanschaffen van een roeitrainer voor thuisgebruik dat ie in te klappen is en dat er ook transportwieltjes onder zitten. Hierdoor kan ik na mijn training gemakkelijk de roeitrainer verplaatsen en opbergen, zonder dat dit veel moeite kost en dat ie veel ruimte in beslag neemt.

Gelukkig is dit bij de VirtuFit Ergometer Semi-Pro het geval. Een groot pluspunt dus!

8) Alternatieve roeitrainers

Ik hoop dat ik je met deze VirtuFit Ergometer Semi-Pro Review van voldoende informatie heb kunnen voorzien waarop jij je keuze voor een eventuele aankoop hebt kunnen baseren. Is deze roeitrainer uiteindelijk tóch niet wat je zoekt? Dat kan kan ik begrijpen natuurlijk. Er zijn enorm veel roeitrainers aan te schaffen die wellicht beter bij je passen. Lees onderstaande reviews eens over andere roeitrainers: