Je bekijkt nu VirtuFit Elite TR-500i Review: Is deze loopband iets voor jou?

VirtuFit Elite TR-500i Review: Is deze loopband iets voor jou?

De VirtuFit Elite TR-500i Review: In deze review vind jij alle informatie die je wil weten over deze perfecte loopband voor thuisgebruik. Ga jij graag thuis fanatiek aan de slag en ben je op zoek naar een kwalitatief goede loopband? Mis dan zeker deze review niet. Na het lezen van deze uitgebreide review ben jij over de belangrijkste aspecten van deze loopband op de hoogte en zou je je eventuele aankoop hierop kunnen baseren.

Er zijn waarschijnlijk twee redenen dat je op deze pagina terecht bent gekomen. Ten eerste ben jij van plan om een loopband aan te schaffen en ten tweede vind je de VirtuFit Elite TR-500i een interessant model. En dat snap ik ook wel!

Bij deze review ben je aan het goede adres om je verder te laten informeren en je zal na het lezen van deze review volledig op de hoogte zijn. We behandelen namelijk écht alle: de functionaliteiten, specificaties, voordelen en nadelen worden uitgebreid behandeld. Verder kom je er achter waar deze loopband te koop is en hoeveel je er dan voor zou moeten betalen.

Mis deze uitgebreide review dus zeker niet en lees snel verder!

VirtuFit Elite TR-500i Review: De functionaliteiten van deze loopband

Je hebt in de inleiding van deze VirtuFit Elite TR-500i Review al gelezen dat deze loopband perfect is voor thuisgebruik wanneer je er fanatiek mee aan de slag gaat. Deze loopband is namelijk gemaakt van hoogwaardig materiaal, waardoor die stevig is en zorgt voor stabiliteit. Lees hieronder snel meer over de verschillende functionaliteiten van deze loopband.

Trainingsprogramma’s

Eén van de belangrijkste redenen voor mij om specifiek voor een loopband te kiezen is het aantal trainingsprogramma’s en de verschillen in deze trainingsprogramma’s. Ik vind het belangrijk om zo af en toe te kunnen variëren in mijn trainingen om het zo leuk en uitdagend te houden!

De VirtuFit Elite TR-500i heeft de beschikking over maar liefst 30 trainingsprogramma’s! Genoeg om te variëren in je trainingen dus. Deze 30 programma’s zijn als volgt onderverdeeld: 24 voorgeprogrammeerde programma’s, 2 hartslag gerelateerde trainingen en een vetmeting programma.

Tot slot heb je naast de 30 genoemde programma’s ook nog een race optie. Hiermee train je tegen de computer, wat ook te zien is op het scherm.

Display VirtuFit Elite TR-500i

De VirtuFit Elite TR-500i beschikt over een 7 inch TFT kleurenscherm met 4 informatievensters. Het is een duidelijk en helder display waardoor jij alle trainingsgegevens die je wilt weten gemakkelijk af kunt lezen. Denk hierbij aan de volgende gegevens:

 • De tijd die je hebt afgelegd
 • Afstand die je hebt gelopen
 • Snelheid waarmee je loopt
 • Het aantal verbrandde calorieën
 • Je hartslag
 • De helling waarmee je loopt.

Ook is het display te gebruiken om de loopband mee te bedienen!

Trainen met Fitshow en Zwift

Fitshow en Zwift? Ja, zeker! Ik wist eerst ook niet wat het was, maar het zijn zeer zeker waardevolle toevoegingen aan de VirtuFit Elite TR-500i. Fitshow is een app die je gewoon kunt downloaden, waardoor je meer uit je trainingen zal gaan halen.

Met Fitshow maak je via Bluetooth contact met je loopband houd je gemakkelijk je prestaties bij. Ook heeft Fitshow een modus waardoor je met lekker weer buiten kunt trainen. Hierdoor kun je je trainingsgegevens vergelijken met wanneer je op de loopband traint!

Zwift is een online platform waarmee je met fanatieke hardlopers uit de hele wereld kunt trainen. Je kunt elkaar uitdagen en hierdoor heb je gezamenlijk nog meer plezier van je loopband. Zwift biedt je een brede keuze uit verschillende routes. Je kunt alleen lopen, in een groep lopen, aan wedstrijden mee doen en trainingsprogramma’s toepassen.

Transportwieltjes & opklapbaar

Stel je eens voor. Je hebt hard getraind en bent enorm moe na je workout. Het laatste waar je zin in hebt is om die relatief zware loopband nu nog op te ruimen en hem dan ook nog eens ergens neer te moeten zetten waar die eigenlijk iets te veel ruimte in beslag neemt.

Gelukkig heb je daar met de VirtuFit Elite TR-500i geen last van! Deze loopband heeft namelijk de beschikking over transportwieltjes en is ook nog eens opklapbaar. Hij heeft namelijk de beschikking over het ‘soft drop’ systeem. Dit systeem helpt je om hem veilig op te klappen en uit te klappen. Dit zorgt ervoor dat je ruimte bespaart!

De transportwieltjes zorgen ervoor dat je de loopband ondanks dat ie relatief zwaar is gemakkelijk kunt verplaatsen, zonder veel problemen!

VirtuFit Elite TR-500i

Loopoppervlak VirtuFit Elite TR-500i

Wanneer we het loopoppervlak van de VirtuFit Elite TR-500i onder de loep nemen zien we dat deze relatief groot is, wat naar mijn mening wel een belangrijk voordeel is. Naar mijn mening wil je namelijk niet op een smal loopoppervlak je training doen. Je moet wel genoeg ruimte hebben om je workout uit te voeren. En met deze loopband heb je deze ruimte dus ook!

Het loopoppervlak is namelijk 140 bij 51 centimeter en hier kun je dus prima mee vooruit!

Het materiaal

Zoals al eerder kort benoemd is de VirtuFit Elite TR-500i gemaakt van hoogwaardig materiaal. Dit zorgt ervoor dat de loopband relatief zwaar is, maar wel makkelijk verplaatsbaar. Daarnaast zorgt het materiaal ervoor dat de loopband extra stabiel is. Ook heeft ie weinig extra onderhoud nodig en krijg je een waarschuwing wanneer je de band een keer moet smeren. De smeerolie is meegeleverd.

Verder beschikt de loopband over een 3.0 pk motor en heeft ie een maximum prestatie van 6.0 pk! Hierdoor beweegt de loopband soepel. Daarnaast zorgt het materiaal ervoor dat de loopband tot een gewicht van 150 kilogram belast kan worden.

Tot slot beschikt de loopband over een speciaal dempingssysteem, namelijk het Multi Shock Absorption systeem. Waarom is een dempingssysteem zo belangrijk? Omdat dit ervoor zorgt dat je veel minder schade aan je spieren en gewrichten aanbrengt. Het dempingssysteem vangt namelijk zo goed als alle klappen op. Dit in tegenstelling tot wanneer je buiten een ronde gaat lopen. Ideaal dus!

Hellingshoek VirtuFit Elite TR-500i

De VirtuFit Elite TR-500i beschikt over een hellingshoek die loopt van 0 tot 15%. De hellingshoek is per stap van 1% in te stellen, dus in totaal heb je de mogelijkheid om in 15 stappen in te stellen. De hellingshoek geeft je de mogelijkheid om jezelf nog wat extra uit te dagen. Het vraagt wat anders van je lichaam en je verbrandt er ook meer calorieën mee. De hellingshoek is in te stellen met de sneltoetsen op het display!

De specificaties van de VirtuFit Elite TR-500i

We hebben in deze VirtuFit Elite TR-500i Review nu alle belangrijke functionaliteiten behandeld en nu is het tijd om de belangrijkste specificaties overzichtelijk voor je op een rijtje te zetten, want deze mogen zeker niet ontbreken. Er zitten een aantal interessante aspecten tussen, mis ze niet en lees snel verder!

Afmetingen loopoppervlak (Lengte x Breedte)140 centimeter x 51 centimeter
Afmetingen verpakking (Lengte x Breedte x Hoogte)191 centimeter x 90 centimeter x 38 centimeter
Afmetingen ingeklapt (Lengte x Breedte x Hoogte)114 centimeter x 95,5 centimeter x 154 centimeter
Gewicht loopband77 kilogram
Gewicht loopband met verpakking89 kilogram
Maximaal belastbaar gewicht150 kilogram
KleurenGrijs, Wit, Zwart
MaterialenKunsstof & Metaal
StroomvoorzieningNetstroom
DempingsyssteemJa
Automatische hellingshoekJa, mogelijk
Snelheid0,8 – 20 kilometer per uur
Quick SpeedJa, mogelijk
Sneltoetsen helling & snelheidJa
Motorvermogen3pk
Noodstop mogelijkJa
InklapbaarJa
Transportwieltjes gemonteerdJa
Waterpas afstelbaarNee
Aantal programma’s30
Aantal gebruikersprogramma’s3
Aantal hartslaggestuurde programma’s2
HartslagmetingJa, zowel met handsensoren als borstband
Borstband aansluitingJa
Borstband bijgeleverdNee
Type displayTFT
Kleuren displayJa, in kleur
Verlichte displayJa, verlicht
Kantelbaar schermNee, niet mogelijk
Monitor weergaveVerschillende trainingsgegevens
AUX aansluitingJa, mogelijk
USB poortJa
Ingebouwde speakersJa
Compatible met smartphoneJa
ConnectiviteitBluethooth mogelijk
Apps koppelbaarJa, Fitshow & Zwift
TablethouderJa
BidonhouderJa
GebruikThuisgebruik
Garantie bij thuisgebruikJa, 3 jaar
Service aan huisJa
Extra’sTFT kleurenscherm met video
Speakers
MP3 aansluiting
USB
MerkVirtuFit
VerpakkingStuk(s)

De voordelen en nadelen van de VirtuFit Elite TR-500i

De belangrijkste voordelen van de VirtuFit Elite TR-500i:

 • Breed loopoppervlak
 • Transportwieltjes & opklapbaar
 • 30 trainingsprogramma’s
 • Eenvoudig zelf te monteren
 • Hartslagmeting mogelijk
 • Speakers, MP3 aansluiting, TFT kleurenscherm
 • Fitshow & Zwift

De belangrijkste nadelen van de VirtuFit Elite TR-500i:

 • Relatief zwaar
 • Geen borstband bijgeleverd
 • Display niet kantelbaar
 • Niet waterpas afstelbaar

Hoeveel kost de VirtuFit Elite TR-500i en waar is ie aan te schaffen?

Dit zijn natuurlijk twee belangrijke vragen die in deze review uiteraard uitgebreid worden beantwoord. We hebben hier dan ook diep onderzoek naar gedaan en zijn uiteindelijk tot een conclusie gekomen. Het is ons in ieder geval duidelijk geworden dat deze populaire loopband bij enorm veel online winkels is aan te schaffen.

Wanneer we dieper in deze verschillende webwinkels duiken zijn naar onze mening de meest betrouwbare en bekende webwinkels toch wel Fitwinkel.nl en Bol.com. Beiden online winkels bieden de loopband aan voor 1199,-. Persoonlijk gaat mijn voorkeur dan toch altijd uit om een fitnessapparaat aan te schaffen bij een echt gespecialiseerde fitnesswinkel zoals Fitwinkel.

Wanneer we vervolgens kijken naar alle functionaliteiten, specificaties, voordelen en nadelen van deze loopband en dit af zetten tegen de vraagprijs ben ik van mening dat het wel een goede prijskwaliteitsverhouding is. De loopband namelijk gemaakt van hoogwaardig materiaal en je hebt er vele verschillende mogelijkheden mee.

Hoe ervaren anderen de VirtuFit Elite TR-500i?

Nadat we hebben onderzocht waar deze loopband eigenlijk allemaal te koop is en hoeveel deze dan wel moet kosten hebben we ook gekeken naar wat ervaringsdeskundigen vinden van de loopband. We zullen kort samenvatten wat de belangrijkste feedbackpunten zijn van de fanatieke sporters die deze loopband al in huis hebben gehaald.

Hier op Fitwinkel.nl krijgt de VirtuFit Elite TR-500i 5 van de 5 sterren, gebaseerd op maar liefst 20 reviews! Dat ziet er dus zeker goed uit. Wanneer we kijken naar wat de sporters dan als redenen geven om deze loopband zo hoog te waarderen komen we het volgende tegen. De mensen geven aan dat het materiaal en de onderdelen erg stevig zijn en dat ze het zelfs boven verwachting vinden. Ook de stabiliteit wordt geroemd. Daarnaast loopt de loopband erg soepel en maakt ie bijna geen geluid!

Hier op Bol.com krijgt de loopband ook 5 van de 5 sterren, maar dit is wel gewaardeerd op 3 reviews. Nog steeds een goed teken dus! Hier geven de ervaringsdeskundigen aan dat de loopband voldoet aan de verwachting, van goede kwaliteit is en ook handig is in gebruik. Daarnaast geven ze aan dat het een mooie kleurendisplay heeft en dat er een goede app beschikbaar is om te koppelen met bijvoorbeeld je iphone of ipad.

Meer over VirtuFit

VirtuFit is een Nederlands fitnessmerk en staat erom bekend kwalitatief geweldig fitnessmateriaal te produceren. Daarnaast hebben ze een enorm breed assortiment. Denk hierbij aan loopbanden, roeitrainers, crosstrainers en ga zo maar verder. Gebruiksgemak is één van de belangrijkste speerpunten van VirtuFit en ook wordt veel waarde gehecht aan het design en de uitgebreide functionaliteiten die de producten moeten hebben.

Zou ik de VirtuFit Elite TR-500i aanraden?

Zo, alle belangrijke informatie hebben we nu behandeld in deze VirtuFit Elite TR-500i Review. Het is tijd om antwoord te geven op de vraag die centraal staat in deze paragraaf.

Wanneer ik kijk naar de verschillende functionaliteiten, specificaties, voordelen en nadelen ben ik van mening dat dit een geweldige loopband is om thuis mee aan de slag te gaan.

De loopband is namelijk gemaakt van hoogwaardig materiaal, wat ervoor zorgt dat jij de beste ervaring beleefd. Daarnaast heeft het natuurlijk enorm veel trainingsprogramma’s waardoor je gevarieerd kunt trainen.

Verder is het natuurlijk enorm fijn dat de loopband gemakkelijk is te verplaatsen door de transportwieltjes en daarnaast ook nog eens is op te klappen waardoor die zo min mogelijk ruimte in beslag neemt.

Tot slot krijg je met deze loopband de beschikking over Fitshow & Zwift wat naar mijn mening erg waardevolle toevoegingen zijn aan deze loopband.

Kortom: Ik ben zeer te spreken over deze loopband en zal dan dus ook zeker aanraden om deze aan te schaffen!

Alternatieve loopbanden

Dit was hem dan: de VirtuFit Elite TR-500i Review. Hopelijk heb ik je goed kunnen informeren over alle ins en outs van deze loopband. Ik hoop dat je er genoeg inzichten uit hebt kunnen halen. Ben je nog niet helemaal overtuigd van de verschillende functionaliteiten, specificaties en voordelen van deze loopband? Dat is helemaal niet zo raar natuurlijk. Er zijn enorm veel verschillende modellen op de markt en wellicht is er een ander model dat beter aansluit bij jouw wensen en behoeften. Ik heb al aardig wat reviews over verschillende loopbanden geschreven, wellicht dat hieronder jouw perfecte loopband zit!

Focus Fitness Jet 7 Review

Focus Fitness Jet 7 iPlus Review

Focus Fitness Jet 9 iPlus Review

Focus Fitness Jet 5 Review

Focus Fitness Senator iPlus Review

Focus Fitness Jet 2 Review

Focus Fitness Jet 1 Review

VirtuFit Elite TR-100 Review

VirtuFit TR-200i Review