Je bekijkt nu Shoefresh review: zijn stinkende sportschoenen verleden tijd?

Shoefresh review: zijn stinkende sportschoenen verleden tijd?

We kennen allemaal het probleem van stinkende sportschoenen wel. Laten we het erop houden dat er geen lekkere geur van je voeten afkomt na het sporten. En deze geur kan nog wel eens blijven hangen in je sportschoenen… Niet echt motiverend als je net lekker wil gaan sporten. 

Zelf was ik wel klaar met het gebruiken van schoenen deo of steeds nieuwe sportschoenen te kopen, dus besloot ik de Shoefresh schoenverfrisser te testen. Voor hopelijk de laatste keer in lange tijd heb ik nieuwe sportschoenen gekocht. Na 8 weken testen wil ik mijn bevindingen met jullie delen in deze Shoefresh review – en ik kan alvast verklappen; het bevalt me goed!

1) Over de Shoefresh schoenverfrisser

De Shoefresh schoenverfrisser is een innovatief apparaat dat speciaal ontworpen is om sportschoenen op een snelle en effectieve manier te reinigen en te verfrissen. Dit apparaat maakt gebruik van de nieuwste technologieën om nare geurtjes en bacteriën in sportschoenen te verwijderen, waardoor de schoenen weer fris en hygiënisch worden.

De Shoefresh is niet alleen geschikt voor sportschoenen, maar ook voor andere soorten schoenen zoals laarzen, wandelschoenen en zelfs skischoenen. Het apparaat kan ook worden gebruikt om schoenen te drogen na regenachtig weer of intensief gebruik.

2) Gebruik van de Shoefresh

Het gebruik van de Shoefresh is zeer eenvoudig. Je plaatst de schoenen op het apparaat en schakelt het in. Vervolgens worden de schoenen gereinigd en gedroogd door middel van een combinatie van ozon en warme lucht. Het ozon doodt bacteriën en schimmels, terwijl de warme lucht ervoor zorgt dat de schoenen volledig droog worden. Dit voorkomt niet alleen nare geurtjes, maar vermindert ook de groei van bacteriën en schimmels die kunnen leiden tot voetinfecties.

Hier een korte beschrijving van hoe je de Shoefresh schoenverfrisser gebruikt:

 1. Plaats de vuile of natte schoenen op het apparaat. Zorg dat de schoenen er stevig opzitten en niet kunnen vallen.
 2. Schakel het apparaat in. Afhankelijk van het type schoen en de vuilheid pas je de juiste instellingen toe.
 3. Starten maar! De Shoefresh schoenverfrisser gaat aan de slag en maakt gebruik van ozontechnologie om bacteriën te doden, schimmels te verwijderen en de lucht uit de schoenen te halen. Daarnaast zorgt ‘ie er met warme lucht voor dat jouw schoenen weer lekker droog zijn!
 4. Ping! Klaar zijn je schoenen (duurt ong. 25 minuten). Weer helemaal fris en droog. Na 15 minuten schakelt de Shoefresh zichzelf uit, om overhitting te voorkomen.

TIP: zet de Shoefresh bij je schoenenrek of wasmachine. Zo is ‘ie altijd in de buurt van waar jij jouw schoenen stalt en kun je ze net zo goed direct een schoonmaakbeurtje geven!

Nooit meer stinkende of natte sportschoenen met de Shoefresh schoenverfrisser. Werkt erg makkelijk en zorgt ervoor dat je sportschoenen langer goed blijven!

3) Shoefresh review: functionaliteiten

De Shoefresh schoenverfrisser heeft verschillende functies, waardoor het fris houden van je sportschoenen gemakkelijk is. Nadat je de Shoefresh gemonteerd hebt en op een handig plekje staat, heb je met een kleine moeite nooit meer last van stinkende sportschoenen! Wie wil dat nou niet?

Hieronder lichten we de functies van de Shoefresh schoenverfrisser toe:

3.1) Frisse en droge sportschoenen in 25 minuten

De belangrijkste functie van de Shoefresh is het reinigen en verfrissen van schoenen. Door middel van ozontechnologie en warme lucht worden bacteriën en schimmels gedood en wordt vocht en zweet uit de schoenen verwijderd, wat kan helpen om nare geurtjes te voorkomen.

3.2) Voor veel soorten schoenen

De Shoefresh is geschikt voor verschillende soorten schoenen, waaronder sportschoenen, laarzen, wandelschoenen en skischoenen. Ik heb zelfs van mensen gehoord dat zij hier hun ski- of motorhelm mee opfrissen.

Een nadeel die we hier kunnen benoemen is dat de Shoefresh niet voor alle stoffen geschikt is, zoals suède. Gelukkig zijn de beste fitness schoenen niet zo vaak van suède!

3.3) Eenvoudig in gebruik

Het apparaat is heel makkelijk te gebruiken. In principe zet je de schoenen erop en het werk wordt vanzelf gedaan. Handig toch?

Ik heb er zelf een gewoonte van gemaakt om mijn schoenen na 3x sporten op de Shoefresh te zetten. Zo hou ik mijn schoenen altijd fris en hoop ik de levensduur van mijn schoenen te vergroten.

3.4) Apparaat schakelt vanzelf uit

De Shoefresh schakelt automatisch uit na 15 minuten om oververhitting te voorkomen.

3.5) Optioneel extra geur toevoegen

Wil je helemaal uitpakken en je schoenen een extra lekkere geur geven? Dan kun je geurcapsules toevoegen in de ventilator van de Shoefresh. Op die manier zal het apparaat je schoenen een lekkere geur meegeven.

Kortom, de Shoefresh schoenverfrisser heeft verschillende functies die kunnen bijdragen aan het reinigen, verfrissen en verlengen van de levensduur van verschillende soorten schoenen. Nu is het tijd om de voor- en nadelen uit deze Shoefresh review op een rijtje te zetten.

4) Shoefresh review: voordelen en nadelen

Voordelen

 • Verwijdert nare geurtjes
 • Doodt schimmels en bacteriën
 • Verlengt de levensduur van je schoenen
 • Zeer eenvoudig in gebruik
 • Geschikt voor veel soorten schoenen
 • Duurzaam en 1 jaar garantie

Nadelen

 • Niet geschikt voor alle materialen (suède)
 • Kan wat luidruchtig zijn
 • Oudere schoenen pas schoon na paar keer gebruik

Zelf vind ik de voordelen van deze Shoefresh review een stuk zwaarder wegen dan de nadelen. Het is onderdeel geworden van mijn gewoonte, puur omdat ik het fijn vind om frisse schoenen te hebben. Bijkomend voordeel is dat het ook nog de levensduur van mijn schoenen kan vergroten.

Het apparaat kan wat luidruchtig overkomen, maar ik heb het zelf op een afgesloten kamer gezet. Met gesloten deur hoor ik de Shoefresh niet meer, dus voor mij is het eigenlijk geen nadeel. Verder duurt het wat langer voor oudere schoenen ook weer fris zijn, maar ik ben al lang blij dat ze weer fris worden!

5) Waar kun je de Shoefresh voor gebruiken?

Van origine is de Shoefresh bedoelt om – de naam zegt het al – schoenen op te frissen. Hieronder een opsomming van alles waar je de Shoefresh voor kunt gebruiken:

 • Sportschoenen
 • Wandelschoenen
 • Werkschoenen
 • Laarzen
 • Sneakers
 • Slippers
 • Sandalen
 • Pumps
 • Handschoenen
 • Motorhelm
 • En waarschijnlijk nog meer…

6) Waar kun je de Shoefresh schoenverfrisser kopen?

De Shoefresh schoenverfrisser is op verschillende fysieke plekken te koop, maar de apparaten zijn ook online te koop. Na een klein onderzoekje heb ik ondervonden dat Shoefresh zelf en Bol.com de goedkoopste en meest betrouwbare plekken zijn om het apparaat aan te schaffen.

Nooit meer stinkende of natte sportschoenen met de Shoefresh schoenverfrisser. Werkt erg makkelijk en zorgt ervoor dat je sportschoenen langer goed blijven!

7) Shoefresh review: eindoordeel

Al met al ben ik zeer tevreden over de Shoefresh schoenverfrisser. Het apparaat zorgt voor schone en frisse sportschoenen en is gemakkelijk in gebruik. Hoewel het relatief prijzig is, is het de investering zeker waard als je regelmatig sport en last hebt van stinkende sportschoenen. Ik zou dit product dan ook zeker aanraden aan andere sporters.

Kortom, de Shoefresh schoenverfrisser is een handig en effectief apparaat voor iedereen die zijn sportschoenen of andere schoenen snel en gemakkelijk wil reinigen en verfrissen. Met dit apparaat kun je ervoor zorgen dat je schoenen langer meegaan, hygiënisch zijn en comfortabel om te dragen blijven.

Het apparaat wordt ook goed beoordeeld door andere gebruikers. Verschillende voordelen die zojuist benoemd zijn worden bevestigd door andere reviewers. Zo krijgt het een 9,5 op zowel Bol.com als Shoefresh. Altijd goed om te zien dat andere gebruikers ook te spreken zijn over het product.

Hopelijk heb ik je met deze Shoefresh review kunnen helpen met je overweging. Mocht dit apparaat nou toch niet helemaal aan je wensen voldoen, staan hieronder wat andere producten van Shoefresh die jou kunnen helpen met stinkende sportschoenen!

8) Andere producten van Shoefresh

Geef een reactie