Je bekijkt nu Senz Sports R5000 Review: Is dit dè roeitrainer voor jou?

Senz Sports R5000 Review: Is dit dè roeitrainer voor jou?

De Senz Sports R5000 Review: In deze blog lees je alles wat je moet weten over deze high-end roeitrainer van professionele kwaliteit. Door deze blog te lezen ben jij van alles op de hoogte rondom deze roeitrainer en kun je wellicht hier wel je aankoop op baseren!

In mijn eerdere blog ‘roeitrainer vs crosstrainer‘ ben ik dieper in gegaan op de verschillen, voordelen en nadelen van deze twee verschillende cardio apparaten. In deze blog is het tijd om eens dieper in te gaan op een specifieke variant van de roeitrainer: De Senz Sports R5000.

Met het lezen van deze blog kom jij achter alle ins en outs van deze roeitrainer. De verschillende functionaliteiten, specificaties, voordelen en nadelen worden in deze blog behandeld en ook verschillende alternatieven worden besproken.

Ben jij benieuwd naar deze roeitrainer en wil je er graag meer informatie over verkrijgen? Mis deze Senz Sports R5000 Review dan niet en lees snel verder!

Senz Sports R5000 Review: De functionaliteiten van deze roeitrainer

Zoals in de inleiding van deze review al vermeld is de Senz Sports R5000 een high-end roeitrainer van professionele kwaliteit. Deze roeitrainer is geschikt voor commerciële doeleinden, zoals in een sportschool, maar is ook zeker voor de fanatieke thuissporter uitstekend te gebruiken.

Weerstandsysteem

De Senz Sports R5000 beschikt over een luchtweerstandsysteem met het zogeheten FAN Wheel System. Dit systeem zorgt voor een optimale roeibeleving, waarbij de weerstand opgebouwd wordt naarmate je meer kracht levert tijdens je workout.

Hoe harder jij dus je best doet en hoe sneller jij probeert te roeien, hoe meer weerstand je krijgt. Dit is bij het ‘echte’ roeien natuurlijk ook zo en daarom is het weerstandsysteem van de Senz Sports R5000 één van de grootste pluspunten waarmee een realistische roei ervaring wordt nagebootst.

Materiaal

De Senz Sports R5000 is een relatief zware, maar zeker solide apparaat en is uitermate geschikt voor de meest intensieve trainingen die je je maar kunt bedenken. De roeitrainer is ongeveer 40 kilogram en kan maximaal belast worden met een gewicht van 150 kilogram.

Door de prima prijs/kwaliteit verhouding kan deze roeitrainer zowel voor professionele doeleinden als voor de thuissporter prima gebruikt worden. De afmeting van het toestel is 244 x 77 x 103 centimeter en mede hierdoor is ie geschikt voor personen tot wel 2 meter lang.

De rail is gemaakt van aluminium en is voorzien van een roestvrij oppervlak waar de gelagerde zitting zich overheen manoeuvreert.

Aandrijving

Zoals al eerder vermeld werkt de Senz Sports R5000 op een luchtweerstand systeem en zorgt het voor een opbouwende weerstand naarmate je harder je best doet en er dus zwaarder wordt getraind.

Naast dat het bovenstaande het geval is, heeft de roeitrainer ook nog de beschikking over tien verschillende weerstandniveaus. Dit is mogelijk aangezien de opening in de windvangers groter of kleiner is te maken. Dit kan worden gedaan door een handige hendel aan de zijkant van de kast van de roeitrainer.

De aandrijving zelf verloopt daarnaast via een ketting die erg duurzaam is en ook nog is bestand tegen de erg zware trainingen die er op de Senz Sports R5000 worden uitgevoerd. Het grootste voordeel van deze aandrijving en het weerstandsysteem is dus dat deze toeneemt naarmate je zwaarder gaat trainen. De training wordt hiermee erg effectief en de roeitrainer is daarmee zowel geschikt voor low-impact trainingen, full body workout en HIIT trainingen.

Display

Ook het kantelbare display van de Senz Sports R5000 is één van de beste functionaliteiten waar deze roeitrainer over beschikt. Het display is namelijk zo geplaatst dat het voor iedereen gemakkelijk is af te lezen en waarbij de trainingswaardes groot worden weergegeven.

Je kunt hierbij zelf kiezen om een bepaalde waarde vast te zetten of bijvoorbeeld verschillende waardes te laten verspringen. De volgende waardes zijn af te lezen van het display;

 • Trainingstijd
 • Strokes
 • Afstand per training
 • Totale afstand
 • Hartslag

De hartslag is af te lezen door gebruik te maken van een borstband die uiteindelijk verbinding maakt met het display. Dit maakt het ook mogelijk om te trainen en tegelijkertijd ervoor te zorgen dat je hartslag zich in de juiste zonde bevindt.

Ergonomisch

De Senz Sports R5000 zorgt voor een complete roei ervaring aangezien deze ergonomisch is gemaakt. Het gecoate, ergonomische handvat heeft een erg goede grip waar je profijt van gaat hebben. Ook de comfortabele zitting zorgt ervoor dat de roeitrainer is geschikt voor langdurige trainingen.

De zitting rolt als het ware door de gelagerde wieltjes over de aluminium rails, waardoor hij vrij is van vervelende trillingen en hierdoor zal jouw training comfortabel verlopen.

Transportwieltjes

De laatste functionaliteit die ik persoonlijk erg handig vindt aan de Senz Sports R5000 zijn de transportwieltjes. Zoals eerder gezegd is deze roeitrainer relatief zwaar en zeker wanneer je deze aanschaft voor thuistraining is het wel handig als het opruimen van jouw roeitrainer niet veel moeite kost.

Gelukkig beschikt deze roeitrainer over transportwieltjes, waardoor je deze relatief zware roeitrainer toch zonder moeite gemakkelijk kunt verplaatsen naar een plek waar die voor jou niet in de weg staat. Ideaal!

Senz Sports R5000

De specificaties van de Senz Sports R5000

Nu in deze Senz Sports R5000 Review de verschillende en belangrijkste functionaliteiten van deze roeitrainer zijn behandeld, is het tijd om de specificaties van deze roeitrainer op een rijtje te zetten. Lees snel verder zodat je van alle belangrijke aspecten op de hoogte bent, mis ze niet!

Garantie onderdelen2 jaar
Garantie frame & laswerkLevenslang
Garantie bedrijven1 jaar
Te testen in showroomJa
AfhalenNee
Afmetingen (Lengte x Breedte x Hoogte)244 centimeter x 77 centimeter x 103 centimeter
Gewicht roeitrainer40 kilogram
Maximaal Belastbaar Gewicht150 kilogram
Maximale lichaamslengteTwee meter
WeerstandsysteemLuchtweerstand
Weerstand instelbaarJa, handmatig
Aantal weerstand niveaus10
Dubbele kogellagersJa
Waterpas afstelbaarNee
OnderhoudsarmJa
Aantal Programma’s1
HartslagprogrammaNee
HartslagmetingHartslagband
Borstband bijgeleverdNee
Programma’s vrij instelbaarNee
User SettingsNee
Recovery TestNee
Display weergave: AfstandJa
Display weergave: TijdJa
Display weergave: Calorie verbruikJa
Display weergave: HartslagJa
Display weergave: WattNee
Display weergave: SPMNee
Wattage ProgrammaNee
TransportwieltjesJa

De voordelen en nadelen van de Senz Sports R5000

In deze Senz Sports 5000 Review hebben we tot nu toe alle functionaliteiten en specificaties met je doorgenomen en op een rijtje gezet, maar nu is het ook tijd om de verschillende voordelen en nadelen van deze roeitrainer eens met je door te nemen. Deze mogen natuurlijk niet ontbreken!

De belangrijkste voordelen van de Senz Sports R5000:

 • Ideaal voor thuisgebruik en professioneel gebruik
 • Luchtweerstand met het FAN Wheel System
 • Ergonomisch
 • Transportwieltjes
 • Hoogwaardig materiaal
 • Goed afleesbare display

De belangrijkste nadelen van de Senz Sports R5000:

 • Relatief zwaar
 • Borstband niet bijgeleverd
 • Programma’s niet vrij instelbaar
 • Niet waterpas afstelbaar

Waar kun je de Senz Sports R5000 kopen?

Het is mogelijk om de Senz Sports R5000 bij velen verschillende online winkels aan te schaffen en we hebben ook uitgebreid op het internet rondgekeken waar dit allemaal mogelijk is. We kunnen concluderen dat de meest betrouwbare en ook goedkoopste plekken toch wel op Betersport.nl en Bol.com zijn.

De prijs bij beide webwinkels is €749,-. De adviesprijs is €1000, dus deze twee bedrijven zitten relatief laag met de verkoopprijs. Naar onze mening heb je bij deze twee webshops de beste en eerlijkste kans om voor een relatief goedkope prijs een roeitrainer met dit luchtweerstand systeem aan te schaffen.

Andere Senz Sports R5000 Reviews

Nu we deze Senz Sports R5000 bijna helemaal door hebben genomen is het wel eens tijd om je informatie te geven die niet is gebaseerd op mijn mening en ervaringen, maar op die van anderen gebruikers van de Senz Sports R5000. Dit lijkt me wel zo betrouwbaar en komt de kwaliteit van deze review ten goede!

De Senz Sports R5000 krijgt hier op Betersport.nl 4,6/5 sterren gebaseerd op 13 verschillende reviews van verschillende gebruikers. Een goed gemiddelde dus!

Deze roeitrainer wordt door de verschillende kopers omschreven als erg sterk en vlot in elkaar te zetten. Ook voelt het roeien zelf erg natuurlijk aan.

Ook zijn de verschillende gebruikers te spreken over de snelle levering, wat natuurlijk ook belangrijk is. De roeitrainer is met de handleiding snel en gemakkelijk in elkaar te zetten. Ook omschrijft iemand de Senz Sports R5000 als een roeitrainer die ‘beter is dan bij Basic-Fit’. Lovende woorden dus!

Meer over Senz Sports

Senz Sports is een nog jong, Nederlands merk van fitness materialen wat volop in ontwikkeling is. Senz Sports is groeiende in de fitnessbranche en fabriceert kwalitatief sterk en professioneel materiaal dat ook nog eens betaalbaar is voor de fanatieke thuissporter. De focus ligt bij Senz Sports ook op cardio apparatuur. De verschillende apparaten die zij nu hebben in hun assortiment zijn gemaakt van sportschoolkwaliteit en zullen dus ook daar niet misstaan.

Senz Sports wordt vooral herkent door de zwart/zilveren kleuren die overal in terugkomen. Ook in het logo is dit duidelijk terug te vinden en verwerkt. Het fitnessmerk is zoals gezegd nog volop in ontwikkeling, maar biedt nu al veel fitnessapparaten in van hoogwaardige kwaliteit en dit zal in de toekomst waarschijnlijk alleen nog maar beter worden.

Zou ik de Senz Sports R5000 aanraden?

Nu alle belangrijke informatie over de Senz Sports R5000 voor je op een rijtje is gezet is het tijd om antwoord te geven op de vraag van deze paragraaf.

Ik zou de Senz Sports R5000 zeker aanraden wanneer je thuis of professioneel fanatiek aan de slag wilt gaan en een unieke roei beleving wilt ervaren. De roeitrainer is makkelijk in gebruik en met de het luchtweerstand systeem kun je jezelf constant blijven uitdagen. Daarnaast is het een pluspunt dat de roeitrainer over transportwieltjes beschikt, wat voor mij toch wel een minimale eis is bij een roeitrainer, zeker wanneer ik er thuis mee aan de slag wil.

Al met al lijkt me deze roeitrainer een goede keuze!

Alternatieve roeitrainers

Hopelijk hebben we je met deze Senz Sports R5000 Review voldoende informatie kunnen geven waarop jij eventueel je keuze voor deze roeitrainer hebt kunnen baseren. Is deze roeitrainer toch niet helemaal wat je zoekt? Dat kan natuurlijk, er zijn namelijk enorm veel verschillende roeitrainers op de markt en wellicht dat een andere roeitrainer beter bij jouw wensen aansluit. Lees onderstaande reviews eens en misschien zit hier voor jou de roeitrainer bij die perfect bij jou past, succes!

Lees hier de Focus Fitness Row 3 Review

Lees hier de Focus Fitness Row 2 Review

Lees hier de NordicTrack RX800 Review

Lees hier de Kettler Aquarower 500 Review

Lees hier de Kettler Aquarower 700 Review

Lees hier de VirtuFit Ergometer Semi-Pro Review

Lees hier de VirtuFit Row 800 Review

Lees hier de VirtuFit Row 450 Roeitrainer Review

Lees hier de Senz Sports R4000 Review

Lees hier de NordicTrack RW900 Review

Lees hier de First Degree Apollo Plus Review