Je bekijkt nu Senz Sports R4000 Review: Alles wat jij moet weten over deze roeitrainer!

Senz Sports R4000 Review: Alles wat jij moet weten over deze roeitrainer!

De Senz Sports R4000 Review: In deze blog lees jij alles wat je moet weten over deze roeitrainer, zodat jij volledig op de hoogte bent van alles rondom deze roeitrainer en wellicht dus je aankoop hierop kunt baseren.

In mijn eerdere blog ‘roeitrainer vs crosstrainer‘ ben ik dieper in gegaan op de verschillen, de voordelen en nadelen van deze twee verschillende cardio apparaten. Nu is het tijd om eens dieper in te gaan op een specifieke variant van de roeitrainer: De Senz Sports R4000.

Door deze blog te lezen kom je alles te weten over de Senz Sports R4000. De verschillende functionaliteiten, specificaties, voordelen en nadelen komen aanbod.

We kunnen alvast een tipje van de sluier toelichten: De Senz Sports R4000 is een erg goede roeitrainer om thuis mee aan de slag te gaan. Dat vinden niet alleen wij, maar ook anderen die de roeitrainer al eerder hebben aangeschaft.

Ben jij benieuwd naar deze roeitrainer en wil je er graag meer over weten, omdat je deze binnenkort misschien wel zou willen aanschaffen? Mis deze Senz Sports R4000 review dan niet en laat je goed informeren voordat je een keuze maakt. Lees snel verder!

Senz Sports R4000 Review: De functionaliteiten van deze roeitrainer

Ben jij een fanatieke thuissporter? Dan zit jij met de Senz Sports R4000 goed! De Senz Sports R4000 is een relatief nieuwe roeitrainer en wekt een unieke roeibeweging na, waar we zo meteen op terugkomen. De roeitrainer geeft je namelijk het gevoel dat je buiten op het water aan het roeien bent. Wat ik hiermee bedoel en hoe dit kan? Lees snel verder!

Waterweerstand

De reden dat de Senz Sports R4000 een unieke roeibeweging opwekt, is omdat het beschikt over een watertank en dus werkt op waterweerstand. Bij veel roeitrainers is dit niet het geval, aangezien deze op luchtweerstand werken. Waar overigens ook niks mis mee is, maar met waterweerstand kun je je wel voorstellen dat het een stuk realistischer lijkt!

De weerstand wordt gecreëerd door de peddels die zich in de watertank bevinden. Hoe sneller en harder jij probeert te roeien, hoe meer weerstand je opbouwt tijdens je training en hoe zwaarder je dus uiteindelijk je training maakt. Train jij iets minder intensief? Dan zal de weerstand dus ook minder zwaar zijn. Je hebt de intensiteit van je training dus zelf volledig in de hand.

Dit is ook de redenen dat de Senz Sports R4000 niet de beschikking heeft over verschillende weerstandsniveaus, maar bepaal je door je eigen intensiteit het niveau waar je op traint. Dit is de reden dat deze roeitrainer voor iedereen geschikt is: zowel voor beginners als meer ervaren sporters.

Natuurlijke roei ervaring

Zoals net al kort benoemd wekt de Senz Sports R4000 een unieke roeibeweging na door de waterweerstand die het met zich meebrengt. Dit is ook de reden dat het zorgt voor een natuurlijke roei ervaring én roeibeleving. Naar mijn mening is dit één van de grotere voordelen en dus pluspunten van de Senz Sports R4000, aangezien de meeste roeitrainers nog steeds op luchtweerstand werken.

Het materiaal van de Senz Sports R4000

Deze roeitrainer beschikt over een stevig van aluminium geproduceerd frame. Dit is de reden dat het frame relatief licht is in gewicht, maar ook zeker erg sterk en stevig. Dit is natuurlijk wel zo handig bij een roeitrainer waar je fanatiek op aan de slag gaat!

Het zitvlak van de Senz Sports R4000 is gemaakt van foam leer, wat ervoor zorgt dat je tijdens je gehele training een comfortabele zithouding aan kunt nemen. Ook de handgreep is voorzien van een een foamlaag wat zorgt voor een goede grip tijdens je training.

Waar al het bovenstaande materiaal ook voor zorgt is natuurlijk de stabiliteit. Dit is een erg belangrijk punt wanneer je een roeitrainer voor thuis aanschaft. Je wilt niet dat de roeitrainer instabiel is en dat jij daardoor extra moeite moet doen om deze instabiliteit te compenseren.

Gelukkig heb je hier met de Senz Sports R4000 dus geen last van.

Trainingscomputer Senz Sports R4000

De Senz Sports R4000 beschikt ook over een trainingscomputer. Op het display zijn alle belangrijke trainingsgegevens van jouw training af te lezen. Voor iedereen is dit belangrijk en handig. Ten eerste heb je zo overzicht over je training, maar ten tweede kun je zo ook doelen voor jezelf stellen. Iedereen die begint met trainen wilt zich natuurlijk verbeteren en progressie maken.

Wat kun je dan allemaal aflezen van de trainingscomputer? Ik heb wat zaken voor je op een rijtje gezet. Denk hierbij aan:

 • De tijd dat je bezig bent met je training
 • Afstand die je hebt afgelegd
 • De snelheid waarmee je dit hebt gedaan
 • Het aantal calorieën die je hiermee hebt verbrand
 • Totaal aantal roeislagen die je hebt gemaakt

Al met al genoeg zaken die je kunt aflezen van je trainingscomputer!

Opklapbaar

Thuis trainen met je roeitrainer is natuurlijk ideaal en iets wat je natuurlijk niet wilt is dat je roeitrainer thuis veel ruimte in beslag neemt. Gelukkig ben je daar met de Senz Sports R4000 mee aan het goede adres: deze is namelijk opklapbaar.

Na je training kun je hem dus opklappen en vervolgens ergens neer zetten waar die zo min mogelijk ruimte in beslag neemt. Ideaal voor wanneer je thuis wilt trainen en het liefst wilt dat je roeitrainer zo min ruimte bezet houdt. Daarnaast werkt deze functionaliteit perfect in combinatie met de functionaliteit in de volgende paragraaf.

Transportwieltjes

Naast dat de Senz Sports R4000 opklapbaar is, is ie ook nog eens gemakkelijk te verplaatsen. Roeitrainers zijn relatief zwaar, maar gelukkig hebben ze daar wat op bedacht. Aan de voorkant van de roeitrainer zitten namelijk transportwieltjes.

Je hoeft de roeitrainer dus maar minimaal op te tillen en kunt hem vervolgens naar de plek rijden waar jij hem graag wilt hebben staan. Daar heb je de mogelijkheid om de roeitrainer omhoog te klappen en neemt ie zo min mogelijk ruimte in beslag! Ideaal als je het mij vraagt.

Senz Sports R4000

De specificaties van de Senz Sports R4000

Nu in deze Senz Sports R4000 Review de verschillende een belangrijkste functionaliteiten zijn behandeld is het tijd om de specificaties van deze roeitrainer voor je op een rijtje te zetten. Lees snel verder zodat je van alle belangrijke aspecten op de hoogte bent!

Garantie onderdelen2 jaar
Garantie frame & laswerk10 jaar
Afmetingen (Lengte x Breedte x Hoogte)198 centimeter x 58 centimeter x 50 centimeter
Gewicht product44 kilogram
Maximaal belastbaar gewicht120 kilogram
Maximale lichaamslengte195 centimeter
WeerstandsysteemWaterweerstand
Weerstand instelbaarNiet van toepassing
Aantal weerstand niveausGeen
OnderhoudsarmNee
Aantal programma’sNiet van toepassing
HartslagprogrammaNee
HartslagmetingHarstslagband
Borstband bijgeleverdNee
Wattage programmaNee
Programma’s vrij instelbaarNee
User SettingsNee
Recovery TestNee
Display weergave: AfstandJa
Display weergave: SnelheidJa
Display weergave: TijdJa
Display weergave: Calorie verbruikJa
Display weergave: HartslagNee
Display weergave: WattNee
Display weergave: SPMJa

De voordelen en nadelen van de Senz Sports R4000

In deze Senz Sports R4000 hebben we tot nu toe alle functionaliteiten en specificaties voor je op een rijtje gezet, maar nu is het de hoogste tijd om alle voordelen en nadelen van deze roeitrainer eens met je door te nemen. Deze mogen natuurlijk niet ontbreken dus lees snel verder!

De belangrijkste voordelen van de Senz Sports R4000:

 • Ideaal voor thuisgebruik
 • Opklapbaar
 • Waterweerstand wat zorgt voor natuurlijke roei ervaring
 • Hoogwaardig materiaal
 • Display met uitgebreide weergave trainingsgegevens
 • Relatief licht in gewicht

De belangrijkste nadelen van de Senz Sports R4000:

 • Geen hartslagmeting
 • Geen weerstandniveaus
 • Geen trainingsprogramma’s instelbaar

Waar kun je de Senz Sports R4000 kopen?

De Senz Sports R4000 is bij velen online winkels aan te schaffen en we hebben ook uitgebreid op het internet rondgekeken. We kunnen concluderen dat de meest betrouwbare en ook goedkoopste plekken toch wel op Betersport.nl en Bol.com zijn.

De prijs bij beide webwinkels is €499,-. Dit is vrij goedkoop aangezien de adviesprijs €700,- is. Momenteel heb je bij deze twee webshops de beste en eerlijkste kans om voor een relatief goedkope prijs een roeitrainer met waterweerstand aan te schaffen.

Persoonlijk ben ik altijd meer voorstander van het kopen van een fitnessapparaat bij een gespecialiseerde winkel van Betersport.nl. Maar als je een beter gevoel krijgt van Bol.com is dat natuurlijk ook mogelijk.

Andere Senz Sports R4000 Reviews

Je hebt deze Senz Sports R4000 Review nu bijna helemaal doorgenomen, maar alle informatie die je tot nu toe tot je hebt genomen is wel gebaseerd op mijn eigen mening en ervaringen. Het is natuurlijk ook wel zo betrouwbaar om de meningen en reviews van andere ervaringsdeskundigen er eens bij te halen.

De Senz Sports R4000 krijgt hier op Betersport.nl 5/5 sterren, gebaseerd op 4 reviews. Dat ziet er dus goed uit! De verschillende klanten geven aan erg tevreden te zijn met deze roeitrainer en sommigen zijn zelfs verbaasd dat het mogelijk is om voor deze prijs een water roeitrainer aan te kunnen schaffen. Vooral de stabiliteit en het design van het apparaat worden geprezen. Wel wordt er door iemand aangegeven dat het toestel relatief zwaar is en je hem dus niet zo maar de trap op kunt tillen. Je kunt hem wel rollen door de transportwieltjes!

Ook hier op Bol.com zien de reviews er goed uit. De roeitrainer krijgt van de verschillende klanten gemiddeld 3,7/5 sterren, gebaseerd op 7 reviews. De klanten geven aan erg tevreden te zijn, met name omdat het een kwalitatief goed toestel is vergeleken met de prijs. De roeitrainer is erg stevig, stabiel, zit erg comfortabel en de waterweerstand is ideaal. Je hoeft niet de weerstand in te stellen met bijvoorbeeld een knopje, maar dit doe je simpelweg door harder of zachter te gaan.

Meer over Senz Sports

Senz Sports is een jong, Nederlands merk van fitness materialen en is groeiende in de fitnessbranche. Het fabriceert kwalitatief sterk en professioneel materiaal dat ook nog eens betaalbaar is voor de fanatieke thuissporter. De focus ligt hierbij ook op cardio apparatuur. De verschillende apparaten zijn gemaakt van sportschoolkwaliteit en zullen ook daar dus niet misstaan.

Senz Sports kenmerkt zich door de zwart/zilveren kleuren die overal in terugkomen. Ook in het logo is dit duidelijk terug te vinden. Het fitnessmerk is nog volop in ontwikkeling, maar biedt nu al veel fitnessapparaten van hoogwaardige kwaliteit.

Zou ik de Senz Sports R4000 aanraden?

Nu we alle belangrijke informatie in deze Senz Sports R4000 Review met je hebben doorgenomen is het tijd om antwoord te geven op deze vraag.

Ik zou de Senz Sports R4000 zeker aanraden wanneer je thuis fanatiek aan de slag wilt gaan en een unieke roei beleving wilt ervaren.

De roeitrainer is makkelijk in gebruik en de waterweerstand waar deze roeitrainer over beschikt is uniek en ideaal. De waterweerstand geeft je echt het gevoel dat je je op het water bevindt en ook de weerstand die je dan krijgt voelt erg reëel aan.

Daarnaast is het fijn dat de roeitrainer met transportwieltjes en de opklapbaarheid gemakkelijk is op te bergen zonder dat ie veel ruimte in beslag neemt. Ook wanneer we nog even naar de prijs kijken is lijkt me het een prima verhouding ten opzichte van de kwaliteit.

Al met al lijkt me deze roeitrainer voor de fanatieke thuissporter ideaal!

Alternatieve roeitrainers

Hopelijk hebben we je met deze Senz Sports R4000 Review voldoende geïnformeerd en hebben we je alle belangrijke informatie kunnen verschaffen die jij nodig had om je keuze op te baseren. Is deze roeitrainer toch niet helemaal wat je zoekt en past ie gewoonweg niet bij jou? Dat is helemaal niet raar. Er zijn namelijk enorm veel verschillende roeitrainers op de markt die wellicht veel beter bij jou voorkeuren passen. Lees onderstaande reviews eens en wellicht zit hier voor jou de roeitrainer bij die perfect past bij jouw wensen!

Lees hier de Focus Fitness Row 3 Review

Lees hier de Focus Fitness Row 2 Review

Lees hier de NordicTrack RX800 Review

Lees hier de Kettler Aquarower 500 Review

Lees hier de Kettler Aquarower 700 Review

Lees hier de VirtuFit Ergometer Semi-Pro Review

Lees hier de VirtuFit Row 800 Review

Lees hier de VirtuFit Row 450 Roeitrainer Review

Lees hier de Senz Sports R5000 Review

Lees hier de NordicTrack RW900 Review

Lees hier de First Degree Apollo Plus Review