Senz Sports C7000 Review: Alles wat jij moet weten over deze crosstrainer!

De Senz Sports C7000 Review: In deze uitgebreide review lees je alles over deze perfecte crosstrainer voor thuis. Alle belangrijke informatie over deze crosstrainer komt aan bod, zodat jij goed geïnformeerd bent. Ben jij dus van plan om fanatiek thuis aan de slag te gaan? Dan is deze crosstrainer zeker een optie die je kunt overwegen.

Na het lezen van de informatie in deze review ben jij op de hoogte van alle ins en outs over deze crosstrainer, zodat jij je eventuele beslissing voor een aankoop hierop kunt baseren.

Er zijn waarschijnlijk twee redenen dat jij op deze review terecht bent gekomen. Ten eerste wil jij thuis aan de slag met trainen en ben je geïnteresseerd in een crosstrainer. Daarnaast vind jij de Senz Sports C7000 een interessant model en wil je er graag meer informatie over tot je nemen!

Bij deze review ben je daarvoor precies aan het goede adres. We behandelen écht alles: De functionaliteiten, de specificaties, de voordelen en de nadelen. Ook duiken we dieper in waar deze crosstrainer precies allemaal te koop is en hoeveel deze dan zou moeten kosten.

Al met al: alles zit inbegrepen in deze review. Mis hem niet en lees snel verder!

Senz Sports C7000 Review: De functionaliteiten van deze crosstrainer

We hebben het al kort benoemd in het begin van deze review: de Senz Sports C7000 is een erg goede optie wanneer je thuis graag fanatiek wilt gaan trainen. Deze crosstrainer is gemaakt van erg goed en van kwalitatief materiaal en dat is er ook aan af te zien. Ook is ie voor zowel de meer ervarene sporters als de beginners te gebruiken. Lees snel meer over de andere functionaliteiten!

Het hoogwaardige materiaal

Deze crosstrainer is gemaakt van hoogwaardig materiaal van erg goede kwaliteit. Doordat het materiaal zo goed is, weegt de crosstrainer 85 kilogram, wat relatief zwaar is. Is dit een nadeel? Zeker niet!

Doordat de crosstrainer relatief zwaar is staat deze stabiel op de grond en dat is wat je juist wilt hebben. De crosstrainer is door het goede materiaal dagelijks te gebruiken en zou zelfs niet misstaan in een sportschool!

Tot slot is de crosstrainer gemaakt met materiaal waardoor de sporter een extra fijne vloeiende beweging kunt makent tijdens de workout.

Het aantal trainingsprogramma’s van de Senz Sports C7000

De Senz Sports C7000 beschikt over maar liefst 12 verschillende trainingsprogramma’s waarmee jij vooruit kan. Deze trainingsprogramma’s zijn gemakkelijk in te stellen via het touchscreen scherm waar we in de volgende paragraaf op terug komen.

Met de 12 trainingsprogramma’s zit er dus zowel voor de beginnende sporter en voor de wat meer ervarene sporter een trainingsprogramma tussen! Ook is het mogelijk om 4 verschillende userprofielen in te stellen.

Tot slot beschikt de Senz Sports C7000 ook over een hartslagprogramma. Met dit hartslagprogramma kun jij op jouw gewenste hoogte van je hartslag blijven trainen. Dit kun je doen door de handsensoren vast te pakken, maar ook door een borstband aan te sluiten. Het hartslagtrainingsprogramma past zich dan automatisch aan aan de hoogte van je hartslag op dat moment.

Touchscreen scherm

De Senz Sports C7000 beschikt over een helder 7 Inch THT Touchscreen scherm. Op dit scherm kun je een overzicht vinden van al je trainingsgegevens. Denk dan bijvoorbeeld aan:

 • Aantal calorieën dat je hebt verbruikt
 • De snelheid waarmee je traint
 • Afstand die je hebt afgelegd
 • RPM
 • Hoogte van je hartslag
 • Wattage
 • Grafiek weergave

Verder heeft het scherm een gesloten Android besturingssysteem. Dit betekent simpelweg dat er veel bekende apps te vinden zijn op deze crosstrainer waardoor jij je training een stuk leuker voor jezelf maakt. Spotify, Netflix, Youtube, Google Maps, Google Chrome en Kinomap zijn terug te vinden op deze crosstrainer. Je kunt dus jezelf in het zweet werken terwijl je een serie kijkt of je favoriete muziek luistert!

Scherm Senz Sports C7000

Het vliegwiel van de Senz Sports C7000

De Senz Sports C7000 beschikt over een 12 kilogram zwaar vliegwiel en dit is één van de belangrijkste redenen waarom deze loopband zo geliefd is. Het vliegwiel bevindt zich daarnaast aan de voorkant. Dit zorgt voor een erg natuurlijke beweging aangezien de voet van de hak naar de teen wordt afgewikkeld. Dit maakt je trainingen veel intensiever waardoor je zonder er extra moeite voor te doen meer calorieën verbrandt. Tot slot zorgt het vliegwiel aan de voorkant ervoor dat de Senz Sports C7000 extra stabiel is.

Het aantal weerstanden

De Senz Sports C7000 beschikt over een magnetisch weerstandsysteem die elektronisch is in te stellen. Het weerstandsyteem heeft 16 verschillende niveaus waardoor je het jezelf steeds zwaarder kunt maken.

Dit is precies wat je wilt, want na verloop van tijd past je lichaam zich aan aan het niveau en zal je minder verbranden. Het is dus belangrijk om het jezelf steeds lastiger te maken. Dit wordt ook wel progressief trainen genoemd. Met de 15 trainingsprogramma’s van de Senz Sports C7000 is dit dus zeker mogelijk!

De specificaties van de Senz Sports C7000

Nu we alle belangrijke functionaliteiten met je hebben doorgenomen is het tijd om de belangrijkste specificaties voor je overzichtelijk op een rijtje te zetten. Deze mogen natuurlijk niet ontbreken! Je vindt alle belangrijke specificaties van deze crosstrainer in onderstaande tabel. Bekijk ze snel!

Type crosstrainerC7000
MerkSenz Sports
KlasseIntensief thuisgebruik
Garantie onderdelen2 jaar
Garantie frame en laswerkLevenslang
Garantie bedrijvenNee
Lengtepas60 centimeter
Aantal weerstanden16
Gewicht van vliegwiel12 kilogram
InklapbaarNee
Waterpas afstelbaarJa
Weerstand instelbaarJa, elektronisch
WeerstandsysteemMagnetisch
LengtepasVerstelbaar
PedalenNiet verstelbaar
Plaatsing vliegwielVoorwiel
Display weergaveCalorieverbruik, wattage, snelheid, tijd, grafiekweergave, afstand, hartslag, RPM
User settingsJa
Aantal programma’s12
HartslagmetingHandsensoren, Hartslagmeter
Koppeling met hartslagmeterJa, mogelijk
Hartslagmeter bijgeleverdNee
TablethouderJa, inclusief
Gewicht & maximaal belastbaar gewichtGewicht crosstrainer: 85 kilogram
Maximaal belastbaar gewicht: 150 kilogram
Afmetingen130 centimeter x 95 centimeter x 170 centimeter

De voordelen en nadelen van de Senz Sports C7000

In deze Senz Sports C7000 review hebben we nu alle belangrijke functionaliteit en specificaties met je besproken, maar ik kan me voorstellen dat dit nogal veel is. Dit is de reden dat we de belangrijkste voordelen en nadelen nog even voor je opsommen hieronder.

De belangrijkste voordelen van de Senz Sports C7000 zijn:

 • Vliegwiel 12 kilogram en aan de voorkant
 • Hartslagmeting mogelijk
 • 16 weerstanden en 12 trainingsprogramma’s
 • Hoogwaardig materiaal en erg stabiel
 • Touchscreen Scherm
 • Extra apps in het systeem

De belangrijkste nadelen van de Senz Sports C7000 zijn:

 • Niet inklapbaar
 • Relatief zwaar
 • Geen hartslagmeter bijgeleverd

Wat is de prijs van de Senz Sports C7000 en waar kun je dit apparaat kopen?

Deze vragen moeten natuurlijk beantwoord worden in deze Senz Sports C7000 Review. Dit is dan ook de reden dat we hier diep onderzoek naar hebben gedaan. Uiteindelijk hebben we uit dit onderzoek onze conclusies kunnen trekken en antwoord kunnen geven op deze twee vragen. We kunnen in ieder geval concluderen dat deze crosstrainer bij veel online winkels is aan te schaffen!

Nadat we dieper in de verschillende webwinkels zijn gedoken kunnen we concluderen dat de meest betrouwbare en ook bekende webwinkels toch wel Betersport.nl en Bol.com zijn. Beide webwinkels bieden de crosstrainer aan voor 1199,-, terwijl de adviesprijs voor deze crosstrainer 1499,- is! Wanneer ik een fitnessapparaat koop, koop ik hem dan toch liever bij de wat meer gespecialiseerde winkel zoals in dit geval Betersport.nl.

Wanneer ik de prijs vergelijk met de functionaliteiten en specificaties van deze crosstrainer denk ik dat dit crosstrainer een goede prijskwaliteitsverhouding heeft. De crosstrainer heeft een stuk meer voordelen dan eventuele nadelen, dus dat ziet er goed uit!

Wat zijn de ervaringen van anderen met de Senz Sports C7000?

Hier op Betersport.nl krijgt de Senz Sports C7000 crosstrainer de maximale score van de sporters die dit apparaat al eerder hebben aangeschaft. Dat ziet er dus goed uit! Wanneer we dieper op de reviews ingaan zien we dat vooral het feit dat de crosstrainer erg compleet is wordt gewaardeerd door de kopers. Het feit dat je tijdens je workout je favoriete Netflix serie kunt kijken wordt als zeer positief ervaren! Ook geven ze aan dat de crosstrainer gemakkelijk zelf is te monteren. Postieve woorden dus!

Hier op Bol.com heeft de crosstrainer (op moment van schrijven) pas 3 reviews en daarom valt er over de gemiddelde scoren nog niet heel veel te zeggen. De crosstrainer krijgt 3,3 van de 5 sterren, waarvan één review de gehele gemiddelde scoren omlaag heeft gehaald door één ster te geven. Wanneer we direct dieper ingaan op deze niet zo positieve review zien we vooral dat deze persoon ontevreden is over hoe de crosstrainer is afgeleverd. Het lijkt erop alsof de crosstrainer per ongeluk schade heeft opgelopen voor de levering.

Wanneer we de positieve reviews erbij pakken zien we terug wat ook bij de reviews op de website van Betersport zelf te vinden was: Het apparaat wordt geprezen om zijn compactheid en het feit dat ie heel compleet is. Ook hier wordt de mogelijkheid om Netflix te kijken aangehaald. Verder wordt de crosstrainer omschreven als ‘waar voor je geld’ en ‘alles wat je kunt wensen in één apparaat’. Ook dit ziet er dus goed uit!

Meer over Senz Sports

Senz Sports is voor de meeste sporters wel een bekende speler in de fitnesswereld. Het is een Nederlands Fitnessmerk en heeft zich ontwikkeld tot een kwalitatief sterk en professioneel merk. Ze produceren verschillende apparaten en het apparatuur van Senz Sports moet betaalbaar zijn voor de thuissporter, maar moet de kwaliteit voor in de sportschool hebben. De apparaten hebben altijd een erg mooi design en hierdoor zal het dus niet misstaan in sportscholen of in je woonkamer.

Zou ik de Senz Sports C7000 aanraden?

Zo, we hebben nu écht alle belangrijke informatie over de Senz Sports C7000 behandeld. Het is nu tijd om antwoord te geven op de laatste vraag in deze review: Zou ik de Senz Sports C7000 aanraden?

Eigenlijk is deze vraag voor mij gemakkelijk te beantwoorden. Ik zou de Senz Sports C7000 zeer zeker aanraden. Wanneer ik kijk naar de functionaliteiten, specificaties, voordelen en nadelen en dan ook kijk naar de prijskwaliteitsverhouding kan ik niets anders zeggen dat dit een erg goede crosstrainer voor thuis is.

Deze crosstrainer is gemaakt van hoogwaardig materiaal en ziet er bovendien ook nog eens erg goed uit. Daarnaast is het apparaat relatief compact en heeft het genoeg trainingsprogramma’s, waardoor er voor iedereen wel wat tussen zit. Verder is het natuurlijk ideaal dat je Youtube of Netflix kunt kijken tijdens je training op deze crosstrainer. Wat mij betreft een absoluut pluspunt!

Al met al ben ik zeer overtuigd van de Senz Sports C7000 en ben ik van mening dat dit een ideale crosstrainer voor thuis is. Ondanks dat er één negatieve review tussen zit, denk ik dat de positieve reviews voor zichzelf spreken. Ik raad de Senz Sports C7000!

Alternatieve crosstrainers

Dit was hem dan: de Senz Sports C7000 Review. Ik hoop dat ik je zo goed mogelijk heb kunnen informeren over deze crosstrainer en dat je er een duidelijk beeld van hebt kunnen krijgen. Ben je toch nog niet zo overtuigd? Dat is helemaal niet zo raar natuurlijk. Er zijn enorm veel verschillende crosstrainers op de markt en wellicht zit er eentje tussen die beter past bij jouw wensen. Bekijk onderstaande blog eens voor andere opties!

Roeitrainer vs Crosstrainer: de voordelen, nadelen en 10 aanbevelingen!

Focus Fitness Fox 5 Review

Focus Fitness Fox 3 Review

Focus Fitness Fox 1 Review

Focus Fitness Fox 3 iPlus Review

Focus Fitness Fox 5 iPlus Review

Focus Fitness Senator Crosstrainer Review