Je bekijkt nu Professionele loopband kopen? Lees hier tips en 15 aanbevelingen!

Professionele loopband kopen? Lees hier tips en 15 aanbevelingen!

Veel mensen missen vaak de dagelijks benodigde beweging, omdat ze bijvoorbeeld een kantoorbaan hebben. Ze zitten dus veel. Een beetje extra cardio kan zeker geen kwaad. Verschillende sporters willen daarom een professionele loopband kopen, maar waar moet je dan op letten?

Met buiten een stuk hardlopen is natuurlijk ook niks mis, maar het is toch anders dan even alles geven thuis op je eigen loopband.

Een professionele loopband kopen is niet zo maar een uitgave, dus weten waar je op moet letten is zeker geen overbodige luxe. In deze blog worden de belangrijkste aspecten behandeld en op het einde worden er verschillende aanbevelingen gegeven!

Waarom een professionele loopband kopen?

Naast loopbanden zijn er natuurlijk ook verschillende andere cardio apparaten aan te schaffen, waar ik het in deze blog kort over heb gehad. Maar waarom zou je nu juist een loopband moeten aanschaffen en niet iets anders?

Het weer

Ten eerste hoef je natuurlijk, zoals bij alle apparaten, geen rekening te houden met het weer. Vind je het te warm of te koud, regent of hagelt het: jij kan altijd gaan hardlopen aangezien jij jouw eigen apparaat hebt.

Vriendelijk voor gewrichten

Daarnaast is een loopband veel vriendelijker voor je gewrichten dan wanneer je buiten gaat lopen. Zelf heb ik hier wanneer ik buiten ging lopen erg veel last van gehad.

Een professionele loopband is namelijk zo gemaakt dat de klappen die je gewrichten te verduren krijgen veel minder effect hebben op deze gewrichten.

Benen en effectiviteit

Ook train je in vergelijking met andere cardio apparaten veel verschillende spieren in je benen. Denk aan je bilspieren, kuiten, hamstrings en quadriceps. Vergeet niet dat de meeste spieren van je hele lichaam zich in je benen bevinden!

Laten we er nog wel even bij vertellen dat je natuurlijk nauwelijks spiermassa op zult bouwen bij het hardlopen, hier is toch echt krachttraining voor nodig.

Tot slot is een loopband het meest effectief als het gaat om het verbranden van calorieën in vergelijking met andere apparaten!

Waar moet je op letten bij het kopen van een professionele loopband?

Naast dat je weet waarom je een loopband zou moeten aanschaffen, is het ook belangrijk om te weten waar je op moet letten bij het kopen van een professionele loopband.

Gewicht loopband

Gewicht

Ten eerste is iets waar je op moet letten bij het kopen van een professionele loopband het gewicht. Het gewicht zegt je iets over de kwaliteit van het apparaat. Wanneer er bijvoorbeeld meer metaal in is verwerkt zorgt dit voor meer stabiliteit.

Lees ook: ‘Roeitrainer vs Crosstrainer: De voordelen, nadelen en 10 aanbevelingen!’

Het aantal PK’s

Naast het gewicht is het ook belangrijk om te kijken naar het aantal PK’s (paardenkrachten) dat het apparaat heeft. Het motorvermogen wordt uitgedrukt in PK’s. Vaak zorgt een hoger aantal PK’s voor een hogere topsnelheid van het apparaat.

Ook heeft het aantal PK’s invloed op de hoeveelheid geluid er van het apparaat af komt. Als een loopband bijvoorbeeld 3 PK heeft, moet deze meer moeite doen om de topsnelheid te halen dan een loopband die 5 PK heeft. Meer PK’s zorgen voor minder geluid.

Loopoppervlak bij het kopen van een professionele loopband

Verder moet je ook letten op de grootte van het loopoppervlak van de loopband. In het begin ben je fit en zal je in een nette rechte lijn lopen, maar na verloop van tijd slaat de vermoeidheid toe waardoor je wat minder recht gaat lopen. Let dus op de breedte van het loopoppervlak!

Naast de breedte kun je ook kijken naar de lengte van het loopoppervlak. Hoe langer het oppervlak, hoe meer ruimte je hebt. Dit zorgt voor wat meer rust tijdens het lopen. Ook dit is dus een belangrijk aspect waar je op moet letten wanneer je een loopband wilt kopen.

Het dempingssysteem

Wanneer je snel last krijgt van je gewrichten tijdens het hardlopen is het belangrijk om te kijken naar het dempingssysteem. Een dempingssysteem zorgt voor het gedeeltelijk opvangen van de klap die je gewrichten te verduren krijgen tijdens het hardlopen.

Pijn aan gewrichten

Hoe duurder een model, hoe beter het dempingssysteem zal zijn. Daarentegen is in bijna elke loopband wel een dempingssysteem te vinden!

De maximale snelheid

De maximale snelheid is ook iets wat je mee kunt laten wegen in je uiteindelijke beslissing. Dit is natuurlijk wel volledig afhankelijk van de desbetreffende persoon die de loopband aan gaat schaffen.

Per persoon zal de doelstelling namelijk anders zijn, dus hier kun je de voorkeur voor de snelheid van de loopband ook op baseren.

Helling

Verschillende loopbanden hebben de beschikking over een systeem waarmee je de hellingshoek aan kunt passen, maar lang niet allemaal.

Ook dit is dus iets om op te letten wanneer je een professionele loopband gaat kopen. Door een helling in te stellen, verzwaar je je training. Daarnaast zorgt het natuurlijk voor wat afwisseling!

Hartslagmeters

Niet op alle loopbanden zijn hartslagmeters te vinden. Mocht je hier behoefte aan hebben is dit ook iets waar je op moet letten bij het maken van je keuze voor een loopband.

Welke professionele loopbanden zou je eventueel kunnen kopen?

In deze paragraaf worden verschillende loopbanden op een rijtje gezet die je zou kunnen overwegen om aan te schaffen! Ze zijn van verschillende prijsklassen, dus voor iedereen zou er wat tussen kunnen zitten.

1. Loopband Focus Fitness Jet 7

Lees hier mijn uitgebreide review over deze loopband.

Daarnaast beschikt het over een display en heeft het 36 programma’s waar mee getraind kan worden.

Deze loopband van Focus Fitness heeft een breed loopoppervlak en is perfect voor thuistraining.

Het maximaal belastbaar gewicht is 130 kilogram en het motorvermogen ligt tussen de 2,5 en 4 pk (piek).

2. Loopband Focus Fitness Jet 2

Dit model is ideaal voor de thuissporter! De Focus Fitness Jet 2 beschikt over een hartslagmeter en een stille motor.

Het motorvermogen is zo’n 1,5 pk en kan hiermee een snelheid behalen van zo’n 13 kilometer per uur.

Tot slot beschikt deze loopband over verschillende trainingsprogramma’s en heeft een maximaal belastbaar gewicht van 100 kilogram.

3. Loopband Focus Fitness Jet 5

Lees hier mijn uitgebreide review over de Focus Fitness Jet 5.

Dit is een vernieuwd model en kan een snelheid van 16 kilometer per uur behalen. Daarnaast is de piek van het motorvermogen 4 pk.

Ook is deze loopband in te stellen tot een helling van 12% en beschikt het over een hartslagmeter.

De lengte van het loopvlak is 130 centimeter en de breedte is 45 centimeter.

Tot slot is dit model inklapbaar en heeft het een maximaal belastbaar gewicht van 120 kilogram.

4. Loopband Focus Fitness Jet 9 iPlus 

Lees hier mijn uitgebreide review over de Focus Fitness Jet 9 iPlus.

Deze loopband is van zeer hoge kwaliteit en heeft verschillende mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan intervaltraining of heuveltraining.

Het maximaal belastbare gewicht is 150 kilogram en de maximale hellingshoek is 15%. De maximale snelheid is zo’n 20 km/u. Het vermogen ligt op de piek op 5,0 PK.

Tot slot beschikt het over hartslagmeters en heeft het een achtvoudig dempingssysteem.

5. VirtuFit Pro Elite HiiT Running Loopband

Dit is een ander soort loopband dan de vorige die is behandeld. Deze loopband heeft geen motor, waardoor je zelf bepaalt hoe hard je loopt.

Dit model beschikt over hartslagmeters en heeft een maximaal belastbaar gewicht van 160 kilo. Daarnaast beschikt het over weerstandssystemen, waardoor je ervoor kunt zorgen dat de band makkelijker meegeeft.

Deze is zowel aan te schaffen voor thuisgebruik als voor in een sportschool!

6. VirtuFit TR-100 Loopband

Deze loopband heeft een maximaal belastbaar gewicht van 136 kilogram. Daarnaast is de maximale hellingshoek zo’n 12% en de maximale snelheid is 16 kilometer per uur.

Het vermogen van de loopband ligt tussen de 2-4 pk en het beschikt ook over een dempingssyteem.

Tot slot is er een hartslagmeting beschikbaar en is het een inklapbaar model!

7. Loopband Focus Fitness Senator iPlus

Lees hier mijn uitgebreide review over de Focus Fitness Senator iPlus.

Dit model beschikt over een motorvermogen van 3 tot 6 pk. Daarnaast kan de hartslag gemeten worden en heeft het de beschikking over 15 trainingsniveaus.

De maximale hellingshoek is 15% en het heeft een maximaal belastbaar gewicht van 160 kilogram.

Ook deze loopband is uitklapbaar!

8. Matrix TF50 Loopband(en)

Dit model heeft op zichzelf drie modellen, namelijk de Matrix TF50 Loopband XR, XER en XIR.

Het maximaal belastbare gewicht is voor alle drie de varianten 181 kilogram.

De verschillen zitten hem vooral in de opties. De XR beschikt bijvoorbeeld niet over bluethooth, speakers en USB. Bij de XER en XIR is dit wel het geval.

9. Tunturi Loopband Competence T10

Het merk Tunturi is nog niet aan bod gekomen, maar heeft ook zeker goede professionele loopbanden in het assortiment.

Dit model heeft een maximaal belastbaar gewicht van 110 kilogram. Daarnaast heeft het een hellingshoek van 12%. Het motorvermogen is 2 pk. Met dit vermogen kan een snelheid van 16 kilometer per uur worden behaald.

Tot slot beschikt het over een hartslagmeter en 40 (!) trainingsprogramma’s!

10. Tunturi Cardio Fit T30 Loopband 

Dit model heeft verschillende trainingsmogelijkheden. Jij bepaalt jouw eigen niveau met behulp van de 12 trainingsprogramma’s.

Het loopvlak is 120 centimeter lang en 43 centimeter breed. Daarnaast beschikt het over een goed dempingssysteem.

Het maximaal belastbare gewicht van deze loopband is 135 kilogram. De maximale snelheid ligt op 12 kilometer per uur en het motorvermogen is 1,5 pk.

Tot slot beschikt het ook over een hartslagfunctie.

11. VirtuFit Totally Foldable TR-50i Loopband

Dit model van VirtuFit is inklapbaar en heeft een maximaal belastbaar gewicht van zo’n 120 kilogram.

Het motorvermogen is continue 1 pk en de piek is 2 pk. Met dit motorvermogen is de maximaal haalbare snelheid 12 kilometer per uur.

Tot slot heeft dit model een hartslagfunctie en 12 trainingsniveau’s!

12. Sportstech Germany F10 loopband

De Sportstech Germany F10 heeft een maximaal gebruikersgewicht van zo’n 120 kilogram.

Daarnaast is dit model stil en beschikt het over een duurzame 1 pk DC-motor. Ook beschikt het over een meerlaags loopoppervlak waardoor het een gewrichts- en knievriendelijke variant is.

13. Loopband Senz Sports M1000

De Senz Sports M1000 Loopband heeft een maximaal belastbaar gewicht van 100 tot 150 kilogram en een maximale snelheid van 13 k/u.

Het motorvermogen van deze variant ligt op 1,5 pk.

Daarnaast heb je met deze loopband de keuze uit 40 trainingsprogramma’s en beschikt het ook over een dempingssysteem!

14. Loopband VirtuFit TR-200i

Deze loopband is ontworpen voor zowel beginners als gevorderde hardlopers.

De loopband beschikt over een continue motorvermogen van 2,5 pk en de maximale helling is 12%.

De maximale snelheid van de loopband is 18 kilometer per uur en het maximaal belastbare gewicht is 140 kilogram!

15. Loopband – Focus Fitness Jet 7 iPlus

Lees hier mijn uitgebreide review over de Focus Fitness Jet 7 iPlus.

De Focus Fitness Jet 7 iPlus is een loopband voorzien van de nieuwste technieken.

Zo kun je er met je smartphone of tablet via bluetooth mee verbinden.

Daarnaast beschikt het over 36 trainingsprogramma’s.

Het motorvermogen is tussen de 2,5 en 4 pk en de loopband kan een maximale snelheid van 18 kilometer per uur behalen. Tot slot is het maximaal belastbare gewicht 130 kilogram.

Wil jij een professionele loopband kopen, maar zijn de bovenstaande modellen niet wat je zoekt?

Dat is natuurlijk heel goed mogelijk! Daarom kan ik je via deze weg doorverwijzen naar de websites van Fitnessapparaat.nl en Bol.com om hun volledige aanbod te bekijken.

Succes met het maken van je keuze!

Terug naar homepage

Terug naar blogoverzicht