Je bekijkt nu NordicTrack RX800 Review – Alles wat jij over deze roeitrainer moet weten!

NordicTrack RX800 Review – Alles wat jij over deze roeitrainer moet weten!

De NordicTrack RX800 Review: In deze blog kom jij alle ins en outs te weten van deze roeitrainer, zodat jij goed geïnformeerd bent. Deze roeitrainer is ideaal voor thuisgebruik!

Ben jij van plan om voor thuis een roeitrainer aan te schaffen, zodat je fanatiek aan de slag kan? Dat is waarschijnlijk de reden dat je op deze pagina terecht bent gekomen.

In mijn eerdere blog ‘roeitrainer vs crosstrainer’ behandelde ik de voordelen en nadelen van deze twee verschillende apparaten, maar nu is het tijd om écht uitgebreid en diep op een specifiek apparaat in te gaan: de NordicTrack RX800.

De voordelen, nadelen, functionaliteiten, specificaties en alle andere belangrijke informatie wordt in deze uitgebreide review met je gedeeld!

Mis alle belangrijke informatie over de NordicTrack RX800 niet. Wil jij zoveel mogelijk informatie over deze roeitrainer? Lees dan snel verder! Hopelijk maak je hierna een weloverwogen keuze.

NordicTrack RX800 Review: De functionaliteiten

De NordicTrack RX800 is een uitstekende roeitrainer voor iedereen die thuis intensief aan de slag wilt. De roeitrainer is zo gemaakt dat je een ultieme roeibeleving ervaart en dat is wat je wilt als fanatieke thuissporter. Naast dat ie goed functioneert (wat natuurlijk het belangrijkste is), ziet ie er ook nog eens fantastisch uit door het mooi afgewerkte materiaal waarvan ie is gemaakt!

De NordicTrack RX800 roeitrainer is er eentje zonder al te veel bijzonderheden, wat hem juist makkelijk in gebruik maakt. Hij doet wat ie moet doen en dat maakt deze roeitrainer erg comfortabel om mee te trainen. Lees snel verder om meer te weten te komen over de functionaliteiten.

Het weerstandsysteem van de NordicTrack RX800

In de vorige paragraaf benoemde we het al: de NordicTrack RX800 zorgt voor een ultieme roeibeleving. Eén van de redenen waarom deze roeitrainer jou die beleving geeft is het luchtweerstandsysteem waar het over beschikt.

Hoe meer kracht jij namelijk zet tijdens je training, hoe meer weerstand je krijgt. Hoe harder jij dus je best doet, hoe zwaarder je het jezelf maakt. De tegenkracht die de roeitrainer geeft wordt opgewekt door de ronddraaiende wieken die aan de kant worden geduwd. Dit betekent dus dat deze roeitrainer voor iedere thuissporter van elk niveau van pas komt!

Het luchtweerstandsysteem is gemaakt van het Silent Magnetic Resistance systeem, waardoor het geluid wat de roeitrainer maakt zeer wordt beperkt.

Al met al is het dus erg interessant dat je het jezelf zo lastig mogelijk kunt maken door harder je best te doen!

Inklapbaar

Naast dat de roeitrainer dus over een fijn weerstandsysteem beschikt, vind ik ook een fijne functionaliteit dat je hem gemakkelijk in kunt klappen.

Je wilt namelijk niet dat je roeitrainer al te veel ruimte in beslag neemt wanneer je hem juist niet gebruikt. Met de NordicTrack RX800 heb je daar dus geen last van. Je klapt hem gemakkelijk in en ruimt ook gemakkelijk op, waar we op terugkomen in de volgende paragraaf. Kies een plekje die bij jou in huis ideaal is!

Transportwieltjes van de NordicTrack RX800

Naast dat deze roeitrainer dus inklapbaar is en zo weinig ruimte in beslag neemt, beschikt het ook over transportwieltjes. Door deze wieltjes te gebruiken ruim jij de relatief zware roeitrainer zonder problemen op. Ideaal in combinatie met het opklappen!

Je bent waarschijnlijk uitgeput na je zware workout, dus is het wel zo fijn als je hem gemakkelijk en snel hebt opgeruimd. Hierbij spelen de transportwieltjes dus een belangrijke en onmisbare rol. Je verplaatst de roeitrainer zonder al te veel problemen met de transportwieltjes naar jouw opbergplek en hebt er tot je volgende training geen omkijken meer naar!

Stevigheid en stabiliteit

De roeitrainer is gemaakt van hoogwaardig materiaal, wat ervoor zorgt dat ie relatief zwaar is (41 kilo). Gelukkig merk je er door de transportwieltjes niet heel veel van.

Een bijkomend voordeel van het materiaal waar de NordicTrack RX800 van gemaakt is, is dat het zorgt voor veel stevigheid en ook stabiliteit. Door het gewicht van de roeitrainer is ie ook geschikt voor de meest intensieve trainingen! Daarnaast is de roeitrainer geschikt voor personen met een maximale lengte van 2.05 meter.

Naast dat het materiaal zorgt voor de nodige stabiliteit, beschikken de pedalen ook over antislip materiaal waardoor jij ten alle tijden stabiel je workout uit kunt voeren zonder bang te zijn dat je wegglijd of iets dergelijks. Dit verminderd natuurlijk de kans op blessures.

Trainingsprogramma’s van de NordicTrack RX800

Met deze roeitrainer heb je de beschikking over 20 verschillende trainingsprogramma’s, die zijn samengesteld door een personal trainer. Je hebt de keuze tussen 10 programma’s die vooral zijn gericht op calorieverbranding en ook 10 programma’s die meer zijn gericht op wattage doel programma’s. Hiermee meet je eigenlijk de kracht die je uitoefent.

Doordat je de keuze hebt tussen veel verschillende trainingsprogramma’s zit er voor iedereen wel wat tussen en is de roeitrainer dus geschikt voor elke thuissporter van ieder niveau. Of je nou al een vergevorderde sporter bent of pas net begint, voor iedereen zit er iets tussen wat bij hem of haar past.

Daarnaast zorgt de grote keuze in verschillende trainingsprogramma’s er natuurlijk voor dat je je niet hoeft te vervelen, wat naar mijn mening erg belangrijk is. Je ziet namelijk vaak dat na een aantal keer trainen sporters het alweer saai beginnen te vinden. Met de 20 verschillende trainingsprogramma’s kun je variatie aanbrengen in je trainingen waardoor dit dus niet het geval hoeft te zijn!

Display NordicTrack RX800

Verder is de NordicTrack RX800 voorzien van een 5 inch display. Met dit display kun je jouw training perfect instellen volgens al jouw wensen.

Daarnaast kun jij via dit display alle belangrijke aspecten rondom je training bijhouden. Denk hierbij aan:

 • Het aantal watt
 • De roeislagen per minuut
 • Het aantal roeislagen
 • Trainingstijd
 • Het aantal calorieën dat je hebt verbrand

Ingebouwd geluidssysteem van de NordicTrack RX800

Hou jij ervan om even helemaal afgeleid te zijn van de buitenwereld en met je eigen muziek in je oren even thuis lekker te knallen? Dan ben je bij de NordicTrack RX800 aan het juiste adres.

Deze roeitrainer beschikt namelijk over een ingebouwd geluidssysteem waardoor je nadat je je apparaat hebt aangesloten via de muziek poort tijdens je training naar je eigen favoriete muziek kunt luisteren! Naar mijn mening is dit een must in deze tijd. Iedereen heeft een muziekgenre waar hij of zij het lekkerst op traint, dus dit geluidssysteem komt dan goed van pas!

De NordicTrack RX800 is een Ergonomisch model

Deze roeitrainer is op een ergonomische manier gemaakt. Een voorbeeld hiervan is het stoeltje van de NordicTrack RX800, die op een ergonomische wijze is gevormd. Hetzelfde geldt voor de voetpedalen, die extra groot zijn gemaakt zodat het voor iedere koper comfortabel is om in te trainen.

Tot slot beschikt dit model over Soft Touch Ergonomic handvaten. Deze handvaten zijn erg fijn in gebruik en hebben ook een aandeel in het creëren van een fijne trainingservaring.

Specificaties NordicTrack RX800

Nu we de verschillende functionaliteiten van de NordicTrack RX800 met je hebben doorgenomen, is het tijd om alle belangrijke specificaties voor je op een rijtje te zetten door middel van onderstaande tabel. Deze mogen natuurlijk niet ontbreken, dus lees snel verder!

Garantie onderdelen2 jaar
Garantie frame & laswerkLevenslang
Afmetingen (Lengte x Breedte x Hoogte)220 x 56 x 108 centimeter
Gewicht roeitrainer41 kilogram
Maximaal Belastbaar Gewicht130 kilogram
Maximale lichaamslengte200 centimeter
WeerstandsysteemLuchtweerstand
Instelbaarheid weerstandHandmatig
OnderhoudsarmJa
Aantal trainingsprogramma’s20
HartslagprogrammaNee
Borstband bijgeleverdNee
Wattage programmaJa
Programma’s instelbaarJa
User settingsNee
Recovery TestNee
Display weergave: AfstandJa
Display weergave: SnelheidJa
Display weergave: TijdJa
Display weergave: CalorieverbruikJa
Display weergave: HartslagNee
Display weergave: WattJa
Display weergave: SPMJa

De voordelen & nadelen van de NordicTrack RX800

Nu alle belangrijk functionaliteiten en specificaties aan bod zijn gekomen, is het tijd om op een overzichtelijke manier de voordelen en nadelen voor je op te sommen. Deze mogen natuurlijk niet ontbreken in deze NordicTrack RX800 review.

De voordelen van de NordicTrack RX800 zijn:

 • Inklapbaar
 • Luchtweerstand
 • Transportwieltjes
 • Programma’s zelf instelbaar
 • Ergonomisch model

De nadelen van de NordicTrack RX800 zijn:

 • Relatief zwaar
 • Geen hartslagmeting
 • Geen borstband bijgeleverd
 • Maximaal belastbaar gewicht 130 kilogram

Waar kun je de NordicTrack RX800 kopen?

Na een tijdje wat rond te hebben gekeken op het internet hebben we gezien dat de NordicTrack RX800 bij velen verschillende webwinkels aan te schaffen is, maar uiteindelijk kwamen er twee naar boven waar wij ons het meest fijn bij voelen en ik denk de meerderheid van de mensen.

De meest bekenden en toch ook wel meest betrouwbare zijn Bol.com en Betersport.nl. Bij beide online winkels kost de roeitrainer 599,- euro. Volgens de verschillende reviews een goede prijs voor deze roeitrainer. Daarnaast is de adviesprijs voor deze roeitrainer 699,-!

Voor meer informatie op beide webshops kun je via onderstaande knop een kijkje nemen en meer informatie bekijken.

Andere reviews over de NordicTrack RX800

Wanneer we kijken naar wat anderen zeggen over de NordicTrack RX800 komen we de volgende positieve reviews tegen. Eerst eentje op Bol.com en vervolgens eentje op Betersport.nl.

Zo wordt er gezegd dat de roeitrainer aan de verwachtingen voldoet, van goede kwaliteit is en prettig in gebruik is. Dat ziet er goed uit!

Verder zegt iemand dat de roeitrainer erg mooi is door het staal waarvan de roeitrainer is gemaakt. Het uitpakken duurde even, maar het in elkaar zetten lukte alleen. Misschien was met zijn tweeën wel wat makkelijker geweest. Er wordt aangegeven dat de handleiding goed te volgen is. ‘Als je een Ikea kastje in elkaar kunt zetten, kun je dit ook’, zijn de letterlijke woorden.

Ook wordt benoemd dat het inklappen erg gemakkelijk is en dat de NordicTrack RX800 gemakkelijk te verplaatsen is door de transportwieltjes. De review wordt afgesloten met alleen maar complimenten door de desbetreffende persoon: de roeitrainer wordt als een echte aanrader benoemd en deze koper voorspelt dat niemand spijt zal hebben van zijn of haar eventuele aankoop. Dat klinkt goed!

Meer over NordicTrack

NordicTrack behoort tot één van de grootste fitness apparatuur verschaffers ter wereld en is van oorsprong Amerikaans. Het is één van de marktleiders. Ze hebben al meer dan 25 jaar ervaring en dat is te merken aan de kwaliteit van de fitness apparatuur die zij produceren.

Het assortiment van NordicTrack bestaat uit loopbanden, crosstrainers, roeitrainers, hometrainers en spinningbikes. Je kunt dus wel stellen dat NordicTrack een echte specialist is in de wereld van de fitness apparatuur.

Zou ik de NordicTrack RX800 aanraden?

Nu we alle belangrijke informatie over de NordicTrack RX800 hebben doorgenomen is het tijd om antwoord te geven op de bovenstaande vraag.

Persoonlijk zou ik deze roeitrainer zeker aanraden en aanschaffen. De verschillende functionaliteiten en specificaties spreken voor zich en zien er erg goed uit! Ik heb al veel reviews geschreven (zoals je hieronder kunt zien), maar dit is wel écht een roeitrainer die ergens boven aan het rijtje staat.

De roeitrainer is gemaakt van hoogwaardig materiaal en het is ook nog eens een ergonomisch model. Daarnaast heb je de mogelijkheid om zelf je trainingsprogramma’s in te stellen, wat ideaal is. Het maakt dus niet uit of je een gevorderde of een beginnende roeier bent.

Tot slot is de NordicTrack RX800 ook nog eens in te klappen en te verplaatsen met de welbekende transportwieltjes, wat voor mij wel een must moet zijn wanneer ik thuis intensief aan de slag ga. Ik heb er namelijk geen zin in dat mijn roeitrainer thuis veel ruimte in beslag neemt. Met de NordicTrack RX800 heb je hier geen last van.

Al met al ben ik van mening dat deze roeitrainer zeker de moeite waard is om aan te schaffen wanneer je thuis fanatiek aan de slag wilt!

Alternatieve roeitrainers

Hopelijk heb ik je met deze NordicTrack RX800 Review van voldoende informatie kunnen voorzien waarop jij je keuze hebt kunnen baseren. Is deze roeitrainer uiteindelijk niet wat je zoekt? Dat kan natuurlijk. Er zijn enorm veel roeitrainers beschikbaar die wellicht beter bij jouw wensen passen. Ik schreef al verschillende reviews en misschien zit bij de onderstaande reviews wel jouw ideale roeitrainer: