Je bekijkt nu NordicTrack RW900 Review: Alles wat jij moet weten over deze roeitrainer!

NordicTrack RW900 Review: Alles wat jij moet weten over deze roeitrainer!

De NordicTrack RW900 Review: In deze blog lees jij alles wat je moet weten over deze roeitrainer die ideaal is voor intensief (thuis)gebruik.

Ben jij van plan om een roeitrainer voor thuis aan te schaffen en vind je de NordicTrack RW900 interessant? Door deze blog te lezen ben jij van alles op de hoogte rondom deze roeitrainer en kun je wellicht je aankoop erop baseren!

In mijn eerdere blog ‘roeitrainer vs crosstrainer‘ ben ik dieper in gegaan op de verschillen, voordelen en nadelen van deze twee verschillende cardio apparaten. In deze blog is het tijd om eens dieper in te gaan op één specifieke variant van een roeitrainer: De NordicTrack RW900.

Met het lezen van deze blog kom jij achter alle ins en outs van deze roeitrainer. Alle functionaliteiten, specificaties, voordelen en nadelen worden in deze blog behandeld en ook worden er nog verschillende alternatieven besproken.

Ben jij benieuwd naar deze roeitrainer en wil je er meer informatie over verkrijgen? Mis deze NordicTrack RW900 Review dan niet en lees snel verder!

1) NordicTrack RW900 Review: functionaliteiten van deze roeitrainer

In de inleiding van deze review is al vermeld dat de NordicTrack RW900 een uitstekende roeitrainer is voor intensief (thuis)gebruik. Deze roeitrainer heeft enorm veel weerstandsniveaus (waar later op wordt teruggekomen), interactief HD touchscreen en je hebt toegang tot real-life omgevingen. Het heeft alles wat je nodig hebt!

1.1) Weerstandsysteem

De NordicTrack RW900 is uitgerust met twee verschillende weerstandsystemen: het luchtweerstandsysteem en het magnetische weerstandsysteem. Door deze twee verschillende systemen maak je een soepele en natuurlijke roeibeweging én door de luchtweerstand wordt de weerstand verhoogd naarmate je meer kracht zet!

Een bijkomend pluspunt (naar mijn mening) van deze roeitrainer is ook dat het de beschikking heeft over het Silent Magnetic Resistence systeem. Op deze manier wordt het geluid dat de roeitrainer produceert enorm beperkt en hoef je dus niet bang te zijn dat je geluidsoverlast veroorzaakt wanneer je je thuis uit aan het sloven bent!

1.2) Materiaal

De NordicTrack RW900 is gemaakt van hoogwaardige materialen en weegt ongeveer 48 kilogram. Deze twee gecombineerde feiten zorgt ervoor dat het maximaal belastbare gewicht voor deze roeitrainer 130 kilo is. Deze roeitrainer is door het hoogwaardige materiaal dus in principe voor iedereen te gebruiken.

Het apparaat is geschikt voor de meest intensieve trainingen, ook bij dagelijks gebruik. Ook beschikt het over ergonomische handvaten!

1.3) Weerstandniveaus

De NordicTrack RW900 beschikt over maar liefst 26 verschillende weerstandniveaus, die elektronisch zijn aan te passen. Daarnaast is er natuurlijk ook nog de luchtweerstand waardoor je door meer kracht te zetten, meer weerstand krijgt.

Ook beschikt de NordicTrack RW900 over 30 verschillende ingebouwde trainingsprogramma’s, waardoor er voor iedere sporter altijd een passende training te vinden is. Het maakt dus niet uit of je een ervaren of een beginnende roeier bent!

1.4) Display

Deze roeitrainer is voorzien van een 22 inch kantelbare display. Op dit scherm worden vele verschillende trainingsgegevens met je gedeeld. Denk hierbij aan de volgende gegevens:

 • Het aantal roeislagen dat je maakt per minuut
 • Het totale aantal roeislagen
 • De trainingstijd
 • Het aantal calorieën dat je hebt verbrand
 • Aantal watt

1.5) Trainen met iFit

Naast de bovenstaande gegevens die het display over jouw training verteld, beschikt het ook over iFit. iFit moet je zien als jouw persoonlijke coach op het gebied van beweging, voeding en slapen! iFit kijkt naar jouw niveau en trainingsdoelen en baseert hierop de ideale trainingen (en ook recepten) voor jou.

Ook kun je met iFit gebruik maken van videotrainingen. Denk hierbij aan trainingen, maar ook aan buiten op het water! Op basis van de trainingsvideo zorgt iFit ervoor dat het weerstandniveau van jouw roeitrainer wordt aangepast. iFit kun je dus zien als jouw persoonlijke coach. Wel moet hierbij vermeld worden dat je bij de eventuele aanschaf van de NordicTrack RW900 een 1 jarig gratis iFit Family lidmaatschap cadeau krijgt, mocht het je bevallen kun je dit tegen betaling verlengen!

1.6) Quick-Adjust Pedals

Zoals je wellicht al hebt gemerkt is de NordicTrack RW900 best wel een luxe uitvoering van een roeitrainer, maar dit komt ook omdat hij vrij nieuw is.

Ook beschikt deze roeitrainer over Quick-Adjust Pedals. Deze grote voetsteunen zijn kantelbaar en hebben verstelbare elastische straps om je voeten vast te zetten. Dit zorgt ervoor dat je comfortabel en veilig kunt trainen!

1.7) Inklapbaar

De NordicTrack RW900 heeft de beschikking over het gepatenteerde Spacesaver design. Met gemakkelijkere woorden betekent dit dat de roeitrainer in te klappen is, waardoor het na je training weinig ruimte in beslag neemt. De roeitrainer is eenvoudig in te klappen!

1.8) Transportwieltjes

Aansluitend op het vorige punt is het ook ideaal dat de NordicTrack RW900 beschikt over transportwieltjes, want hij kan wel in te klappen zijn maar als je het 48 kilogram zware apparaat daarna nog moet gaan tillen wordt je nog niet heel vrolijk van deze functionaliteit. Met de transportwieltjes wordt dit probleem verholpen en rijdt je hem zonder moeite naar jouw opbergplaats!

NordicTrack RW900

2) NordicTrack RW900 Review: specificaties

Nu we het in deze NordicTrack RW900 Review hebben gehad over de verschillende functionaliteiten van deze roeitrainer, is het nu tijd om de specificaties voor je op een rijtje te zetten. Lees snel verder zodat je van alle belangrijke specificaties op de hoogte bent, mis ze niet!

Garantie onderdelen2 jaar
Garantie frame & laswerkLevenslang
Garantie berijven1 jaar
Te testen in showroomNee
AfhalenMogelijk
Afmetingen (Lengte x Breedte x Hoogte)218 x 55 x 125 centimeter
Gewicht roeitrainer48 kilogram
Maximaal belastbaar gewicht130 kilogram
WeerstandsysteemLucht & magnetisch
Weerstand instelbaarElektronisch
Aantal weerstandniveaus26
Dubbele kogellagersJa
Waterpas afstelbaarJa
OnderhoudsarmJa
Aantal programma’s30
HartslagprogrammaNee
HartslagmetingNee
Borstband bijgeleverdNee
Wattage programmaJa
Programma’s vrij instelbaarJa
Display weergave: AfstandJa
Display weergave: SnelheidJa
Display weergave: TijdJa
Display weergave: Calorie verbruikJa
Display weergave: HartslagNee
Display weergave: WattJa
Display weergave: SPMJa

3) De voordelen en nadelen van de NordicTrack RW900 Review

In deze NordicTrack RW900 Review hebben we tot nu toe alle functionaliteiten en specificaties met je doorgenomen en nu is het tijd om ook de verschillende voordelen en nadelen van deze roeitrainer eens expliciet voor je te benoemen. Deze mogen natuurlijk niet ontbreken!

De belangrijkste voordelen van de NordicTrack RW900:

 • Hoogwaardig materiaal
 • Silent Magnetic Resistence systeem
 • Inklapbaar en transportwieltjes
 • iFit programma (!)
 • Waterpas afstelbaar
 • Erg veel verschillende trainingsmogelijkheden
 • HD Display

De belangrijkste nadelen van de NordicTrack RW900:

 • Geen hartslagmeting mogelijk
 • Geen borstband bijgeleverd
 • Relatief zwaar
 • iFit abbonnement maar 1 jaar geldig, daarna tegen betaling verlengen

4) Waar kun je de NordicTrack RW900 kopen?

Na wat onderzoek zijn we erachter gekomen dat de NordicTrack RW900 bij vele verschillende online winkels is aan te schaffen. Uiteindelijk zijn we tot de conclusie gekomen dat de meest betrouwbare en ook meest bekende webwinkels toch wel hier op Betersport.nl, Fitwinkel.nl en Bol.com zijn!

De prijs bij alle drie de webwinkels is precies hetzelfde: €1699,-. Dit is wellicht prijzig voor een roeitrainer, maar naar mijn mening gekeken naar alle functionaliteiten en specificaties is deze roeitrainer dat zeker waard. Naar onze mening heb je bij de deze drie webshops de beste en eerlijkste kans om deze roeitrainer met luchtweerstand én magnetisch systeem aan te schaffen!

5) Andere NordicTrack RW900 Reviews

Op het moment van schrijven van deze review zijn er nog geen reviews van de bovenstaande webwinkels te vinden over de NordicTrack RW900.

De reden hiervoor zou kunnen zijn dat de roeitrainer natuurlijk relatief nieuw is! Mochten er in de toekomst reviews beschikbaar komen dan worden deze zeker ingevoegd in deze review!

6) Meer over NordicTrack

NordicTrack is één van de grootste aanbieders van fitness apparatuur ter wereld! Van oorsprong is het een Amerikaans bedrijf en het is één van de marktleiders. NordicTrack heeft al meer dan 25 jaar ervaring en dat is te merken aan de kwaliteit van de fitness apparatuur die zij produceren.

Het assortiment van NordicTrack bestaat uit verschillende loopbanden, crosstrainers, roeitrainers, hometrainers en spinningbikes.

7) Zou ik de NordicTrack RW900 aanraden?

Nu we alle belangrijke informatie over de NordicTrack RW900 hebben behandeld is het tijd om antwoord te geven op de vraag van deze paragraaf.

Persoonlijk zou ik deze roeitrainer zeer zeker aanraden. De functionaliteiten en specificaties spreken naar mijn mening voor zich. Zoals je hieronder kunt zien heb ik al veel reviews over roeitrainers geschreven, maar is dit toch wel één van de meest luxe roeitrainers die ik ben tegengekomen.

De roeitrainer is gemaakt van hoogwaardig materiaal, beschikt over iFit, enorm veel trainingsprogramma’s en is ook nog is makkelijk inklapbaar en te verplaatsen met de transportwieltjes.

Het enige ‘nadeel’ is dat er geen hartslagmeter op aanwezig is en ook dat er nog geen reviews op de eerder genoemde webwinkels te vinden zijn.

Maar dan nog: de NordicTrack RW900 is naar mijn mening een echte aanrader!

8) Alternatieve roeitrainers

Hopelijk hebben we je met deze NordicTrack RW900 Review voldoende informatie kunnen geven waardoor jij eventueel je keuze voor deze roeitrainer hebt kunnen maken. Is deze roeitrainer toch niet helemaal wat je voor ogen had? Dat kan natuurlijk. Er zijn enorm veel verschillende roeitrainers op de markt en wellicht dat een andere roeitrainer beter aansluit bij jouw specifieke wensen. Lees onderstaande reviews eens en misschien zit hier voor jou de roeitrainer bij die perfect bij jou past, succes!

Lees hier de Focus Fitness Row 3 Review

Lees hier de Focus Fitness Row 2 Review

Lees hier de NordicTrack RX800 Review

Lees hier de Kettler Aquarower 500 Review

Lees hier de Kettler Aquarower 700 Review

Lees hier de VirtuFit Ergometer Semi-Pro Review

Lees hier de VirtuFit Row 800 Review

Lees hier de VirtuFit Row 450 Roeitrainer Review

Lees hier de Senz Sports R4000 Review

Lees hier de Senz Sports R5000 Review

Lees hier de First Degree Apollo Plus Review