Je bekijkt nu My Shredded Lifestyle review: het boek van Merijn Schoeber

My Shredded Lifestyle review: het boek van Merijn Schoeber

Dit keer een ander soort blog als normaal. In deze blog geef ik je een review over het boek My Shredded Lifestyle . Het is een boek van de bekende Nederlandse Youtuber Merijn Schoeber.

In dit boek geeft Merijn je een stappenplan om je een nieuwe levensstijl aan te leren die volledig gebaseerd is op de wetenschap en op eigen ervaringen.

Met deze levensstijl kun jij jouw droomlichaam realiseren en het is opgesteld, zodat het toepasbaar is voor mannen en vrouwen.

In deze blog behandel ik het boek zelf en komen ook mijn ervaringen en mening over My Shredded Lifestyle aan bod. Mis het niet!

Wie is Merijn Schoeber?

Merijn Schoeber is een Nederlandse Youtuber met zo’n 288.000 abonnees. Hij stopte met zijn studie om zich volledig op fitness en ondernemen te richten.

Met zijn Youtubekanaal en zijn online coaching platform heeft hij al vele mensen mogen helpen om zijn of haar droomlichaam te behalen. De passie en leermomenten om een droomlichaam te behalen deelt hij daarom graag.

Na veel onderzoek en zijn eigen ervaringen heeft hij zijn eigen levensstijl ontwikkeld: My Shredded Lifestyle (MYSL).

Wat laat Merijn zien in My Shredded Lifestyle?

Merijn neemt je mee in een stappenplan om jouw droomlichaam te kunnen bereiken. In sommige hoofdstukken doet hij dit door je opdrachten uit te laten voeren.

In het boek kom je erachter hoe je zonder veel restricties toch vet kunt verliezen. Niet alleen op de korte termijn, maar ook op de lange termijn. Verder laat hij zien hoe je jezelf doelen kunt stellen en de juiste mentaliteit creëert.

Ook laat hij natuurlijk zien hoeveel je kunt eten, maar ook welke voeding je precies nodig hebt. Daarnaast laat hij zien hoe je de MYSL levensstijl combineert met het sporten en bewegen, hoe je gefocust kunt blijven en hoe je omgaat met onwaarheden, negativiteit en jaloerse mensen.

Tot slot krijg je ook toegang tot bepaalde tools die je ondersteunen bij het behalen van je doelen.

Wat houdt My Shredded Lifestyle precies in?

In het boek van Merijn zijn 11 hoofdstukken beschreven. Voor deze hoofdstukken begint hij met een inleiding en introductie.

Daarna starten de inhoudelijke hoofdstukken. Hij gaat in op de basisprincipes van diëten en legt vervolgens uit wat MYSL precies is.

De toegevoegde waarde

De toegevoegde waarde van MYSL is dat je gemakkelijk in een calorietekort kunt komen door het gebruiken van periodiek vasten, ook wel intermittent fasting genoemd (in deze blog ging ik hier al kort op in).

Met periodiek vasten consumeer je je calorieën in bijvoorbeeld 8 uur per dag en de overige 16 uur neem je geen calorieën tot je. Je kunt bijvoorbeeld, water, zwarte koffie en thee drinken.

Zwarte koffie

In het volgende gedeelte van het boek laat hij je zien hoe je dit precies toepast en wat de mogelijkheden zijn. Daarna behandelt hij een aantal mythes en beschrijft hij de wetenschappelijk bewezen voordelen en de voordelen uit zijn eigen ervaring.

Zelf aan het werk

We zijn nu bij hoofdstuk 7 beland en hier wordt je ook zelf aan het werk gezet. Je gaat je caloriebehoefte berekenen en je calorieëndoel bepalen. Ook komt hier de berekening macronutriënten aan bod, die belangrijk is bij het afvallen. Je kunt in het boek gemakkelijk je voortgang bijhouden door het voortgangslogboek.

Vervolgens wordt er in hoofdstuk 8 een uitgebreide voedingshandleiding gegeven. Er wordt een introductie gegeven over de macronutriënten en het If it fits your macro’s (IIFYM) principe wordt behandeld, ook wel bekend als flexibel diëten. Ook komen er eetmethoden, refeed / cheat days en het gebruik van alcohol aan bod.

In hoofdstuk 9 wordt er ingegaan op het trainen en bewegen. Je krijgt advies op het gebied van krachttraining, cardio en er worden workout schema’s met je gedeeld.

Tot slot worden er in hoofdstuk 10 resultaten van MYSL getoond. Vanaf hoofdstuk 11 ben je zelf aan zet!

Het boek is onderbouwd met wetenschappelijke artikelen, die achterin terug te vinden zijn.

Voor wie is het boek geschikt?

Het boek is geschikt voor mensen die graag hun levensstijl willen veranderen. Daarnaast wil je graag jouw ideale lichaam bereiken, maar je weet nog niet zo goed hoe je dit moet doen. Ook is het geschikt voor mensen die aan hun gezondheid willen werken

Verder is het boek geschikt voor sporters die al jaren aan het trainen zijn, maar het niet echt lukt om shredded te worden.

Daarnaast is het boek handig voor bijvoorbeeld fitness- en sportinstructeurs die klanten helpen bij het toepassen van een betere levensstijl.

Personal Trainer

Tot slot is het belangrijk om te weten dat deze levensstijl bedoeld is om op de lange termijn toe te passen. Je haalt natuurlijk resultaat op de korte termijn, maar het is een levensstijl en dus bedoeld om op de lange termijn vol te houden, iets wat bij veel andere diëten een probleem is voor veel mensen.

Mijn eigen ervaringen met My Shredded Lifestyle

Mijn gevoel over het boek is erg positief. Ik volgde Merijn al langer op Youtube en toen hij zijn boek aankondigde ben ik het meteen gaan pre-orderen.

Ik had al wel wat kennis door de video’s van Merijn op Youtube, maar dit boek was veel specifieker en ging veel dieper in op de levensstijl. Hierdoor heb ik zeker geen spijt van de aankoop.

Iedereen denkt dat het ontbijt overslaan slecht is, maar in dit boek wordt haarfijn uitgelegd dat dit niet zo is met wetenschappelijk onderbouwde artikelen. Daarnaast worden de gezondheidsvoordelen beschreven, waar ik na het lezen van dit boek pas achterkwam.

Wat ik vooral merk tijdens het vasten, is dat ik enorm veel focus heb nadat ik wakker word. Daarnaast heb ik meer energie in de ochtend. Ook dacht ik dat ik problemen ging hebben met het vasten, maar na zo’n twee weken is je lichaam hier volledig op ingesteld en heb je het hongergevoel goed onder controle.

Door het toepassen van de principes in het boek heb ik resultaten behaald die ik nog niet eerder had behaald. Ik was niet tevreden met mijn lichaam, ook al deed ik enorm mijn best in de sportschool.

Heb ik mijn droomlichaam al bereikt? Nee, nog niet. Ik ben wel op de goede weg en het gaat er zeker van komen.

Mijn mening over het boek

Mijn mening over het boek is positief. Vooral als je niet zoveel verstand hebt van ten eerste intermittent fasting, maar ook macronutriënten, het berekenen van je calorieën en het IIFYM principe.

Heb jij al veel kennis over de basisprincipes van diëten en het succesvol toepassen van intermittent fasting in combinatie met IIFYM? Dan zou ik het boek misschien niet aanschaffen.

In het boek wordt de basis hiervan perfect uitgelegd waardoor het voor iedereen toe te passen is. Maar ben je al op de hoogte van deze onderwerpen is het misschien overbodig om het boek aan te schaffen. Daarentegen krijg je wel toegang tot verschillende tools en worden er ook voorbeelden van gerechten gedeeld en volledige trainingsschema’s.

Terug naar homepage

Terug naar blogoverzicht