Je bekijkt nu Kettler Aquarower 700 Review – is deze roeitrainer je geld waard?

Kettler Aquarower 700 Review – is deze roeitrainer je geld waard?

De Kettler Aquarower 700 Review: alles wat jij moet weten over deze roeitrainer lees je in deze blog, zodat je kunt beslissen of deze roeitrainer bij je past en je dus een goede keuze kunt maken. Het is één van de nieuwste modellen van Kettler!

In mijn eerdere blog ‘roeitrainer vs crosstrainer’ de voordelen en nadelen van deze twee apparaten door heb genomen, is het nu tijd om dieper op een specifiek apparaat in te gaan.

In deze Kettler Aquarower 700 review komen alle functionaliteiten, specificaties, voordelen & nadelen en het merk aan bod.

We kunnen alvast duidelijk zijn over deze roeitrainer: het is een erg populair model en biedt andere dingen dan de normale roeitrainer. Ook ziet hij er geweldig uit en anders dan we normaal gewend zijn van roeitrainers. Al met al zijn wij erg positief en mis dan ook zeker de onderstaande belangrijke informatie niet.

Mis het niet en lees snel verder, zodat jij door de juiste informatie tot je te nemen een weloverwogen beslissing kunt maken.

Kettler Aquarower 700 Review: De Functionaliteiten

De Kettler Aquarower 700 is een roeitrainer gemaakt van hoogwaardig kwaliteit materiaal, wat je er ook wel aan af kunt zien. Het frame is robuust en bestaat uit hout en staal. Daarnaast heeft het een paar interessante functionaliteiten die voor de fanatieke thuissporter erg interessant kunnen zijn.

Het is een perfecte roeitrainer om thuis mee aan de slag te gaan. Het is een effectieve en intensieve roeitrainer. Lees snel meer over de functionaliteiten.

Het weerstandssysteem van de Kettler Aquarower 700

Dit is wat mij betreft één van de grootste pluspunten van de Kettler Aquarower 700. Deze roeitrainer beschikt over een waterweerstandssysteem, waardoor je echt het gevoel hebt dat je op het water traint. Dit zie je niet vaak bij de standaard roeitrainers.

De tank die je ook ziet op de afbeelding verderop in de blog, is gevuld met water. Hierdoor wordt het realistische gevoel veroorzaakt waar de fanatieke thuistrainer op zit te wachten.

Hoe meer water er in de tank te vinden is, hoe zwaarder je het voor jezelf maakt en hierdoor zou de calorieverbranding ook hoger kunnen zijn. Al met al een interessante functionaliteit naar onze mening!

Niveaus

Het waterweerstandssysteem beschikt over 5 verschillende weerstandniveaus. Je kunt helemaal zelf bepalen hoe zwaar jij uiteindelijk wilt trainen. Zo zit er voor ieder zijn of haar niveau wel een goed level tussen waarop je kunt trainen. Ook is er natuurlijk ruimte voor progressie en verbetering.

Zoals net al vermeld kun je zelf bepalen hoeveel water je in de watertank doet. Hoe meer water, hoe hoger de weerstand. Verder is de watertank voorzien van een draaiknop. Hiermee kun je ook nog eens de 5 weerstandniveaus verstellen. Er zijn dus verschillende manieren waarop je het jezelf zwaarder zou kunnen maken.

Het laatste voordeel van het waterweerstandssysteem is dat er tijdens je training nooit een dood punt is, zoals dit over het algemeen wel is bij andere roeitrainers. Met deze roeitrainer train je continue met weerstand waardoor je het uiterste uit jezelf moet halen.

Transportwieltjes

Bij de roeitrainers van tegenwoordig mogen transportwieltjes niet ontbreken. Het is een erg handige functionaliteit waar ook de Kettler Aquarower 700 over beschikt.

Het is namelijk wel zo handig wanneer je bijvoorbeeld in de woonkamer hebt getraind om je roeitrainer snel op te bergen. De transportwieltjes zorgen ervoor dat jij deze roeitrainer gemakkelijk en snel op kunt ruimen na je workout!

Deze functionaliteit heeft tegenwoordig iedere roeitrainer eigenlijk wel, maar zeker bij de robuuste Kettler Aquarower 700 mag dit natuurlijk niet ontbreken.

Display van de Kettler Aquarower 700

Het display van deze roeitrainer is van prima formaat en geeft jou een duidelijk overzicht van alles wat jij wilt weten. Alle trainingsinformatie kun jij aflezen van je scherm. Daarnaast is het scherm ook nog eens gemakkelijk te bedienen. We hebben de trainingsinformatie die jij kunt aflezen even voor je op een rijtje gezet:

 • De afgelegde afstand
 • De snelheid die je maakt
 • Tijd die je hebt afgelegd
 • RPM
 • Watt
 • Het aantal calorieën die je hebt verbrand
 • De hoogte van je hartslag (mits je gebruik maakt van een borstband)

Borstband aansluiting

Zoals net vertelt heb je met deze roeitrainer de mogelijkheid om je hartslag te meten, maar dit is wel een keuze die jezelf kan maken. De roeitrainer beschikt namelijk over een borstband aansluiting, maar er wordt geen borstband bijgeleverd.

Je hebt de mogelijkheid dus om je hartslag te meten, maar je zal daar wel een borstband voor moeten aanschaffen of je moet er thuis al eentje hebben liggen. Vaak schaffen mensen deze tegelijk aan met de aanschaf van de roeitrainer.

Vind jij het niet nodig om je harstslag te meten? Dan hoef je natuurlijk geen borstband aan te schaffen.

Bluetooth

De Kettler Aquarower 700 beschikt over Bluetooth ontvanger. Hierdoor kun je bijvoorbeeld je telefoon eraan koppelen. Op deze manier kun je gemakkelijk trainen met behulp van apps.

Verschillende apps synchroniseren namelijk je trainingsprestaties op je telefoon, waardoor je gemakkelijk je progressie kunt monitoren en doelen kunt stellen. Dit is natuurlijk altijd handig en zo hoef je het niet te onthouden of op te schrijven.

Eén van de belangrijkste aspecten van training is natuurlijk het bijhouden van je resultaat zodat je constant bezig kunt zijn om jezelf te verbeteren en dus progressie te maken.

Dubbele rails van de Kettler Aquarower 700

Deze roeitrainer beschikt over een dubbele rails. Het voordeel hiervan is dat het zorgt voor een hoog trainingscomfort. Ook komt dit ten goede van de stabiliteit tijdens je training. Verder is de dubbele rails gemaakt van roestvrij staal, waardoor je altijd soepel door de rails blijft bewegen.

De dubbele rails zorgt er ook voor dat je gemakkelijk op en neer kunt gaan. Uiteindelijk zal dit er voor zorgen dat je training alleen maar beter wordt.

Voet- en zitvlak + handgrepen

Ook over de uitvoering van het voet- en zitvlak is nagedacht bij de Kettler Aquarower 700. De zitting is namelijk voorgevormd en beschikt over een antislip laag. Ook beschikken de pedalen over een antislip laag. Daarnaast zijn de pedalen makkelijk verstelbaar.

Tot sluit zijn de handgrepen erg comfortabel. Alle voorgaande punten komen de ergonomie, het comfortniveau én de veiligheid ten goede. Al met al zorgt dit ook weer voor een betere trainingsbeleving en zal het je resultaat dus ten goede komen.

Geproduceerde geluid Kettler Aquarower 700

Iets wat je niet wilt is dat je veel herrie maakt wanneer je thuis aan het sporten bent. Het komt daarom goed uit dat de roestvrije dubbele rails ervoor zorgt dat je geruisloos door het staal heen beweegt.

Ook het aanwezige water heeft weinig effect op het geluid van deze roeitrainer. Bij een groot deel van de roeitrainers komt er toch aardig wat geluid vrij en bij de Kettler Aquarower 700 lijk je daar dus een stuk minder last van te hebben.

Specificaties Roeitrainer Kettler Aquarower 700

SoortAquarower 700
KlasseSemi professioneel
Garantie onderdelen2 jaar
Garantie frame & laswerk2 jaar
Afmetingen (L x B x H)213 x 52 x 56 centimeter
Gewicht33 kilogram
Maximaal Belastbaar Gewicht150 kilogram
WeerstandsysteemWater
Instelbaarheid weerstandManueel
Aantal weerstandniveaus5
Dubbele kogellagersJa
Waterpas afstelbaarJa
OnderhoudsarmJa
Aantal Programma’snvt
HartslagprogrammaJa
HartslagmetingJa, met borstband
Borstband bijgeleverdNee, optioneel
Wattage ProgrammaNee
Programma’s vrij instelbaarNee
User settingsNee
Recovery TestNee
Display weergave: AfstandJa
Display weergave: SnelheidJa
Display weergave: TijdJa
Display weergave: calorieverbruikJa
Display weergave: HartslagJa
Display weergave: WattJa
Display weergave: SPMJa
Kettler Aquarower 700

Voordelen & Nadelen van de Kettler Aquarower 700

Nu in deze review de verschillende functionaliteiten en specificaties voor je zijn besproken is het tijd om de meest belangrijke voordelen en nadelen hieronder kort op te sommen.

De voordelen van de Kettler Aquapower 700:

 • Uitgebreid mogelijkheden display
 • Geruisloos
 • Antislip zit- en voetvlak
 • Comfortabele handvaten
 • Waterweerstand (!)
 • Bluetooth
 • Transportwieltjes, dus makkelijk verplaatsbaar
 • Waterpas afstelbaar

De nadelen van de Kettler Aquapower 700:

 • Niet inklapbaar
 • Wel borstbandaansluiting, maar geen borstband inbegrepen
 • Geen trainingsprogramma’s, alleen niveaus
 • Maximaal belastbaar gewicht van 150 kilogram

Waar kun je de Kettler Aquarower 700 kopen?

Heb jij alle belangrijke functionaliteiten, specificaties, voordelen en nadelen goed tot je genomen? En ben je benieuwd wat deze roeitrainer nou eigenlijk kost? Dan ben je bij de juiste paragraaf aangekomen.

Na wat onderzoek op het internet is het duidelijk dat de Kettler Aquarower 700 bij velen online webshops is te kopen. De meeste bekenden zijn toch wel Bol.com, Fitwinkel.nl en Betersport.nl. Bij alle drie de winkels is de prijs van de roeitrainer €1699-,. Het is dus maar net in welke winkel je het meeste vertrouwen hebt.

Persoonlijk ben ik bij het aanschaffen van een fitnessapparaat altijd meer geneigd om hem te kopen bij een gespecialiseerde winkel zoals Betersport.nl of Fitwinkel.nl, maar ook Bol.com is natuurlijk erg betrouwbaar.

Meer over Kettler

Kettler is niet meer weg te denken uit de fitnessindustrie. Het bekende merk is zo’n 70 jaar geleden opgericht. Kettler produceert functionele producten waarbij kwaliteit en gebruiksgemak belangrijke speerpunten zijn. Voordat Kettler producten officieel op de markt brengt, worden ze zorgvuldig getest.

Kettler heeft een breed assortiment aan fitnessmaterialen, waardoor er voor iedereen wat tussen zit. De Kettler Aquarower 700 is één van de nieuwste producten in het assortiment, samen met de Kettler Aquarower 500.

Is de Kettler Aquarower 700 een aanrader?

Ik denk dat je mijn antwoord wel kunt raden nadat je deze Kettler Aquarower 700 review hebt gelezen.

Naar mijn mening is deze roeitrainer zeker een aanrader. Door het waterweerstandssysteem krijg je een realistisch gevoel en dat is wat je wil. Ook word je op deze manier veel meer uitgedaagd dan bij de standaard roeitrainers, aangezien je constant weerstand hebt tijdens je training.

Daarbij komt dat de roeitrainer er fantastisch uitziet. Hij is mooi afgewerkt en heeft duidelijk een ander ontwerp dan de velen roeitrainers die we normaal zien. Al met al lijkt deze roeitrainer me een goede keuze, ondanks de relatief hoge prijs. Wij zouden de Kettler Aquarower 700 dus zeker aanraden.

Alternatieve roeitrainers

Ik hoop dat ik je voldoende heb kunnen informeren met deze Kettler Aquarower 700 Review. Ben je nog niet overtuigd van de functionaliteiten en voordelen van deze roeitrainer? Dat kan natuurlijk. Er zijn enorm veel verschillende roeitrainers op de markt. Mis onderstaande reviews over diverse verschillende roeitrainers niet of neem een kijkje via het menu bij onze andere reviews over fitnessapparaten. Succes met het maken van je keuze!

Ook interessant: De VirtuFit Row 450 Roeitrainer Review

Ook interessant: De VirtuFit Row 800 Review

Ook interessant: De NordicTrack RX800 Review

Ook interessant: Kettler Aquarower 500 Review

Ook interessant: VirtuFit Ergometer Semi-Pro Review

Ook interessant: De Focus Fitness Row 3 Review

Ook interessant: De Focus Fitness Row 2 Review

Ook interessant: De Senz Sports R4000 Review

Ook interessant: De Senz Sports R5000 Review

Ook interessant: De NordicTrack RW900 Review

Ook interessant: De First Degree Apollo Plus Review