Je bekijkt nu Kettler Aquarower 500 Review – Is deze roeitrainer iets voor jou?

Kettler Aquarower 500 Review – Is deze roeitrainer iets voor jou?

De Kettler Aquarower 500 Review: in deze blog behandelen we alles wat jij wilt weten over deze roeitrainer. Op deze manier ben je goed geïnformeerd over alles wat je nodig hebt, zodat jij eventueel de juiste keuze kan maken. Het is samen met de Kettler Aquarower 700 één van de nieuwste modellen van Kettler!

In mijn eerdere blog ‘roeitrainer vs crosstrainer‘ behandelde ik deze twee apparaten, benoemde ik de voordelen en nadelen en gaf ik verschillende aanbevelingen. In deze nieuwe review ga ik dieper in op een specifiek apparaat.

De functionaliteiten, specificaties, voordelen & nadelen en het merk komen aan bod.

We kunnen alvast duidelijk zijn: Kettler heeft met de Aquarower 500 en 700 twee hele mooie en perfecte roeitrainers voor thuis op de markt gebracht. Wij zijn dus erg positief over deze roeitrainer en wij zijn niet de enige. De Kettler Aquarower roeitrainers zijn erg populair, en dat snappen we ook wel.

Mis deze uitgebreide review niet en lees snel verder, zodat jij door de juiste informatie tot je te nemen een weloverwogen beslissing kunt maken.

Kettler Aquarower 500 Review: De Functionaliteiten

De Kettler Aquarower 500 wordt gezien als een semi-professionele roeitrainer die prima is voor thuisgebruik. De roeitrainer is geproduceerd met hoogwaardig materiaal wat zorgt voor een hoge kwaliteit van de afwerking en erg veel stevigheid. Het is ook wel aan de roeitrainer af te zien dat er met kwaliteitsmateriaal is gewerkt. Lees snel meer over de functionaliteiten.

Het weerstandssysteem van de Kettler Aquarower 500

Het weerstandssysteem van de Kettler Aquarower 500 is wat mij betreft één van de grootste en unieke pluspunten van deze roeitrainer. De roeitrainer beschikt namelijk over een waterweerstandssysteem waardoor de realiteit wordt ge nabootst. Dit is iets wat we niet vaak zien bij roeitrainers, maar wat wel in opkomst is.

De roeitrainer beschikt over een watertank die je ook op de afbeelding verderop in de blog ziet. Deze tank is dus gevuld met water waardoor het roeien veel realistischer en dus echter lijkt. Dit is iets waar de fanatieke thuistrainer zeker zijn voordeel uit kan halen.

Hoe voller je de watertank vult met water hoe meer weerstand het geeft en hoe zwaarder je het dus voor jezelf maakt. Hierdoor zou ook de calorieverbranding hoger kunnen zijn. Al met al een erg interessante functionaliteit naar onze mening!

Niveaus van de Kettler Aquarower 500

Op de watertank zit ook een gele knop, waarmee jij verschillende weerstandsniveaus kan instellen tijdens je training. In totaal zijn er 4 niveaus waarmee je kan trainen en kun je dus precies voor jezelf bepalen hoe zwaar je het wilt maken.

Daarnaast zit er met de 4 niveaus natuurlijk voor iedereen wel een interessant level tussen wat op dat moment bij hem of haar past. Verder kun je jezelf natuurlijk verbeteren en progressie maken.

Tot slot is het ook zo zoals in de vorige paragraaf vermeld dat je jezelf extra uit kunt dagen door de watertank voller te doen met water.

Het display

Met de Kettler Aquarower 500 heb je de beschikking over een groot en duidelijk display waardoor jij alle informatie die je nodig hebt kunt aflezen die betrekking hebben tot je training. Daarnaast is het display gemakkelijk te bedienen vanaf jouw zitplek, wat natuurlijk belangrijk is. We hebben de belangrijke informatie die jij af kunt lezen van je scherm even voor je op een rijtje gezet:

 • De afstand die je hebt afgelegd
 • Snelheid waarmee je dit hebt gedaan
 • De tijd die is verstreken
 • RPM
 • Watt
 • Het aantal calorieën die je hebt verbrand
 • Eventueel (!) de hoogte van je hartslag. Dit ligt eraan of je gebruik maakt van een borstband.

Borstbandaansluiting

Ook beschikt deze roeitrainer over een borstbandaansluiting en dit is de reden dat ik in de vorige paragraaf benoemde dat je eventueel je hartslag kunt aflezen van het display.

Bij de Kettler Aquarower 500 wordt namelijk de borstband zelf niet bijgeleverd, maar hij is wel optioneel verkrijgbaar. Je hebt dus de mogelijkheid om je hartslag te meten, maar je zal er wel extra een borstband voor aan moeten schaffen. Tenzij je er natuurlijk al eentje thuis hebt liggen.

Het is dus mogelijk om je hartslag te meten met een borstbandaansluiting. Veel sporters schaffen deze tegelijk aan met de roeitrainer aangezien ze het toch fijn vinden om de hoogte van de hartslag tijdens hun training bij te houden.

Dubbele rails van de Kettler Aquarower 500

De roeitrainer beschikt over een van roestvrij staal gemaakte dubbele rails. Deze dubbele rails zorgt voor een hoog trainingscomfort, aangezien dit zorgt voor stabiliteit. Ook zorgt het roestvrij staal ervoor dat je altijd gemakkelijk en soepel door de rails blijft manoeuvreren.

Dit komt natuurlijk je training weer ten goede!

Voet- en zitvlak Kettler Aquarower 500

Over het voet- en zitvlak is duidelijk nagedacht bij de Kettler Aquarower 500 voordat het de markt op is gebracht. Het zitvlak heeft namelijk een voorgevormde zitting en ook een antislip laag. Ook het voetvlak beschikt over een antislip laag.

Verder is het mogelijk om de pedalen te verstellen. Naar mijn mening zijn dit belangrijke functionaliteiten. Je wilt namelijk niet dat je tijdens je training bezig bent met andere dingen dan puur en alleen je training. Als je je gaat irriteren aan bijvoorbeeld een glad voetvlak is dit natuurlijk niet goed voor de kwaliteit van je training.

Alle in deze paragraaf benoemde punten komen de ergonomie, het trainingscomfort en de veiligheid ten goede.

Kettler Aquarower 500 woonkamer

Het geluid van de Kettler Aquarower 500

Ook dit is naar mijn mening een belangrijk punt bij een roeitrainer. Niemand heeft zin om erg veel geluid te maken en bij de Kettler Aquarower 500 ben je dan aan het goede adres. Het zou enorm irritant zijn als je je huisgenoten of buren trakteert op veel geluid tijdens je training.

Door de van roestvrij staal gemaakte dubbele rails beweeg je er geruisloos doorheen. Ook het aanwezige water heeft weinig effect op het geproduceerde geluid. Al met al een pluspunt voor de Kettler Aquarower 500!

Transportwieltjes van de Kettler Aquarower 500

Zo, je training zit erop. Je hebt je in het zweet gewerkt en bent flink afgepeigerd. Het laatste waar je nu zin in hebt is om een zware roeitrainer ergens op te bergen.

Gelukkig heb je daar bij deze roeitrainer weinig tot geen last van. Dit model beschikt namelijk over transportwieltjes, waardoor je binnen korte tijd de roeitrainer hebt opgeborgen en je uit kunt gaan rusten van je zware training.

Specificaties Kettler Aquarower 500

In deze paragraaf zullen we alle belangrijke specificaties van de Kettler Aquarower 500 noteren, zodat je een duidelijk overzicht hebt. Je vindt ze hieronder.

SoortAquarower 500
KlasseIntensief thuis gebruik
Garantie onderdelen2 jaar
Garantie frame & laswerk2 jaar
Afmetingen (lengte x breedte x hoogte)207 x 52 x 54 centimeter
Gewicht roeitrainer39 kilo
Maximaal belastbaar gewicht150 kilo
WeerstandssysteemWater
Weerstand instelbaarManueel
Aantal weerstand niveaus4
Dubbele kogellagersJa
Waterpas afstelbaarJa
OnderhoudsarmJa
HartslagmetingJa, met borstband
Borstband bijgeleverdNee
Display weergave: AfstandJa
Display weergave: SnelheidJa
Display weergave: TijdJa
Display weergave: Calorie verbruikJa
Display weergave: HartslagJa
Display weergave: WattJa
Display weergave: SPMJa
Aantal programma’sGeen
HartslagprogrammaJa
Programma’s vrij instelbaarNee
Recovery TestNee
User settingsNee
Te testen in de showroomNee

Voordelen & nadelen van de Kettler Aquarower 500

In deze Kettler Aquarower 500 review hebben we nu alle functionaliteiten en specificaties besproken. Nu is het tijd om alle voordelen en nadelen voor je op te sommen, zodat je een duidelijk overzicht hebt.

De voordelen van de Kettler Aquarower 500:

 • Uitgebreide informatie display
 • Geruisloos
 • Waterweerstand (!)
 • Transportwieltjes
 • Waterpas afstelbaar
 • Antislip zit- en voetvlak

De nadelen van de Kettler Aquarower 500:

 • Niet inklapbaar
 • Geen Bluetooth
 • Wel borstbandaansluiting, geen borstband inbegrepen
 • Alleen training niveaus, geen programma’s

Waar kun je de Kettler Aquarower 500 kopen?

Heb jij alle functionaliteiten en specificaties goed doorgenomen en ben je benieuwd waar je de Kettler Aquarower 500 eventueel kunt kopen én hoeveel je dan kwijt zou zijn? Dan ben je bij de goede paragraaf aangekomen.

Na wat onderzoek op het internet is het duidelijk dat de Kettler Aquarower 500 bij velen online webshops is te kopen. De meest bekende en betrouwbare zijn toch wel Betersport.nl en Fitwinkel.nl, waar bij beide winkels de prijs €1499-, is. Ook bij bijvoorbeeld Bol.com is deze roeitrainer te koop.

Persoonlijk gaat bij mij altijd de voorkeur uit naar een meer gespecialiseerde sportwinkel zoals Betersport.nl of Fitwinkel.nl, maar ook bol.com zou natuurlijk een prima keuze kunnen zijn.

Meer informatie over Kettler

Het fitnessmerk Kettler is in de huidige wereld niet meer weg te denken uit de fitnessindustrie. Het merk is op het moment van schrijven 70 jaar geleden opgericht. Kettler produceert functionele producten, waarbij de kwaliteit en het gebruiksgemak hoog in het vaandel staat.

Kettler heeft een erg breed assortiment aan fitnessmaterialen waardoor er voor iedere sporter wel wat tussen zit. De Kettler Aquarower 500 is één van de nieuwste apparaten die is toegevoegd aan het assortiment, samen met de Kettler Aquarower 700.

Kettler Aquarower 500 vs Kettler Aquarower 700

Wanneer je mijn eerdere review over de Kettler Aquarower 700 hebt gelezen, zal je wellicht denken dat deze roeitrainers allebei hetzelfde zijn gekeken naar de specificaties. Toch verschillen ze op een aantal punten.

Het grootste verschil tussen deze twee roeitrainers zit hem in het design. De Kettler Aquarower 500 heeft een zwart frame van roestvrij staal. De Kettler Aquarower 700 heeft daarentegen een frame van hout en staal.

Verder heeft de Aquarower 700 5 trainingsniveaus, waar de Aquarower 500 maar 4 niveaus heeft.

Tot slot heeft de Aquarower 700 wel de optie om met Bluethooth te verbinden, de Aquarower 500 heeft dit niet.

Al met al wat kleine verschillen, maar duidelijk mag zijn dat het beide top roeitrainers zijn om thuis mee aan de slag te gaan.

Is de Kettler Aquarower 500 een aanrader?

Na het uitschrijven van deze review is mijn mening denk ik wel duidelijk. Ik vind de Kettler Aquarower 500 zeker een aanrader. Gekeken naar de verschillende functionaliteiten en specificaties is het naar mijn mening een top apparaat, waar je natuurlijk ook genoeg voor betaalt.

Naar mijn mening is het waterweerstandssysteem iets wat veel thuistrainers nodig hebben: een realistisch roeigevoel en meer uitdaging door de constante weerstand die je hebt.

Daar aan toevoegend ziet de roeitrainer er natuurlijk ook geweldig uit qua design. Hij is fraai afgewerkt en ziet er duidelijk anders uit dan de roeitrainers die we normaal zien. Al met al lijkt me deze roeitrainer een goede keuze.

Alternatieve roeitrainers

Hopelijk heb ik je met deze Kettler Aquarower 500 review goed kunnen informeren over alles wat jij moet weten over deze roeitrainer. Ben jij nog niet overtuigd geraakt van de voordelen? Dat kan natuurlijk. Er zijn enorm veel verschillende roeitrainers op de markt. Misschien zijn onderstaande reviews over verschillende roeitrainers wel wat je zoekt. Succes met je zoektocht naar jouw perfecte roeirtrainer!

Ook interessant: De Virtufit Row 450 Roeitrainer Review

Ook interessant: De VirtuFit Row 800 Review

Ook interessant: De Focus Fitness Row 3 Review

Ook interessant: De NordicTrack RX800 Review

Ook interessant: De Kettler Aquarower 700 Review

Ook interessant: De VirtuFit Ergometer Semi-Pro

Ook interessant: De Focus Fitness Row 2 Review

Ook interessant: De Senz Sports R4000 Review

Ook interessant: De Senz Sports R5000 Review

Ook interessant: De NordicTrack RW900 Review

Ook interessant: De First Degree Apollo Plus Review