In de afvallen markt zijn er verschillende soorten dieet te vinden. Belangrijk om erbij te vermelden is dat er geen ‘beste’ dieet is om te volgen.

Ieder dieet komt op hetzelfde neer: er wordt een calorietekort gecreëerd, waardoor je afvalt. Een calorietekort is altijd leidend als het draait om afvallen. Wanneer je niet zorgt voor een calorietekort zal je ook geen vet verliezen.

In deze blog zal ik 5 verschillende soorten dieet behandelen die erg bekend zijn.

Jij moet voor jezelf bepalen wat voor jou wellicht het beste zal werken. Ook zal ik mijn voorkeur aangeven.

Flexibel Diëten

Flexibel Diëten heeft bij mij de voorkeur boven alle andere diëten. Je kunt namelijk eten wat je wilt, terwijl je toch afvalt. Bij alle andere diëten worden je restricties op voeding opgelegd, wat voor mij juist averechts werkt.

De reden waarom dit bij mij averechts werkt, is omdat ik mezelf dingen ga verbieden terwijl dit helemaal niet nodig is. In principe kun je eten wat je wilt en toch vet verliezen, dus waarom zou ik mezelf dingen verbieden?

Bij Flexibel Diëten doen ze aan het 80/20 principe. 80% van je voeding haal je uit voedzame en gezonde voeding, terwijl je 20% van je voeding uit minder gezonde opties haalt. Wat je precies allemaal eet maakt niets uit, mits je je aan bepaalde voorwaarden houdt.

Ik kan met Flexibel Diëten dus gewoon een pizza eten en toch afvallen. Dit klinkt misschien raar, maar toch is het echt de realiteit.

Lijkt flexibel diëten jou wat? Kijk dan eens naar het Droog Trainen Protocol voor mannen of het Droog Trainen Protocol voor vrouwen. Ik heb persoonlijk alles zelf geleerd via dit protocol en heb er ontzettend veel van geleerd.

Wil jij meer weten over het Droog Trainen Protocol? Lees dan hier mijn review over dit programma waarin je ook mijn resultaat kunt vinden.

Intermittent fasting

Ook intermittent fasting zal voor velen bekend voorkomen. Met intermittent fasting eet je een groot gedeelte van de dag niks. Vaak is dit 16 uur per dag.

In deze 16 uur neem je alleen maar calorieloze dranken tot je zoals koffie, thee, water en zero varianten van frisdrank bijvoorbeeld.

In de overige 8 uur neem je alle calorieën tot je die bij je doel passen.

Intermittent fasting is eigenlijk niet echt een dieet. Het zorgt er alleen voor dat je je ontbijt uitstelt, waardoor je over de gehele dag minder calorieën consumeert.

Hierdoor kom je in een calorietekort en zal je afvallen. Een calorietekort is altijd leiden bij het afvallen.

Persoonlijk doe ik ook aan intermittent fasting, aangezien het voor mij een handig hulpmiddel is om in een calorietekort te komen.

Wil jij meer weten over intermittent fasting? Ik viel er 9,1 kilo mee af. Lees hier mijn resultaten en ervaringen!

Het D.A.S.H Dieet

Het DASH Dieet is vooral erg populair in Amerika en is ook in Nederland over komen waaien.

Het DASH Dieet zou de bloeddruk verlagen en zou daarom erg populair zijn.

Met het DASH Dieet eet je vooral veel groente, fruit en magere zuivel. Ook eet je veel volkoren producten, kip, vis en noten. Verder wordt je geadviseerd om rood vlees, zoetigheden en suikerhoudende frisdranken te vermijden.

De meest gebruikte ingrediënten in het DASH Dieet zijn: magere zuivel, peulvruchten, groente en fruit, vis, kip, weinig suiker en zout, noten, plantaardige olie.

Meer informatie over het DASH Dieet? Bekijk dan hier het DASH Dieet Ebook wat de enigste in Nederland is op dit moment.

Het koolhydraatarm dieet

Het koolhydraatarm dieet is erg populair aangezien je weinig koolhydraten eet. Er wordt rekening gehouden met het 50/30/20 principe.

Van de hoeveelheid calorieën die je dagelijks tot je neemt spendeer je maar liefst 50% aan eiwitten. De rest van je calorieën spendeer je aan vetten (30%) en koolhydraten (20%).

Met het koolhydraatarm dieet zal je nog maar 50 gram koolhydraten eten per dag.

Er wordt gezegd dat je met het koolhydraatarm dieet bijvoorbeeld meer energie krijgt en dat je afkickt van je suikerverslaving.

Wil jij meer weten over het koolhydraatarm dieet? Bekijk dan hier meer informatie!

Het keto dieet

Het keto dieet is ook een hype uit Amerika en je zou er veel gewicht mee kunnen verliezen en buikvet kunnen verbranden in relatief korte tijd.

Met het keto dieet eet je in tegenstelling tot het koolhydraatarm dieet juist erg veel vetten. Het draait hierbij vooral om de goede vetten. Bij het koolhydraatarm dieet eet je dus zoals eerder vermeld juist veel eiwitten.

Deze goede vetten zijn bijvoorbeeld te vinden in avocado’s, pindakaas, eieren, oliën en vette vis.

Het keto dieet zou ervoor zorgen dat je een minder opgeblazen gevoel hebt, je huid zou er van gaan stralen en je zou makkelijk gewicht verliezen.

Wil jij meer weten over het keto dieet? Neem dan zeker een kijkje op deze keto website!

Let op!

Bovenstaande soorten dieet zijn de soorten waar ik op het internet het meest over heb gelezen.

Belangrijk om te onthouden is, is dat ieder dieet ervoor zorgt dat je in een calorietekort komt. Het maakt niet uit welk dieet je volgt. Dit calorietekort wordt bij elk dieet alleen op een andere manier gecreëerd.

Het ene dieet doet dit door meer eiwitten te eten en het andere dieet doet dit door meer vetten te eten.

De enige diëten waar ik ervaring mee heb is flexibel diëten in combinatie met intermittent fasting. Daar heb ik ook mijn resultaten mee gehaald en dit werkt voor mij erg goed.

Lees je goed in voordat je een dieet wilt gaan volgen, zorg dat het bij je past en zorg dat je er volledig achter staat!