Je bekijkt nu Afvallen met Intermittent Fasting: mijn ervaringen met resultaten en foto’s!

Afvallen met Intermittent Fasting: mijn ervaringen met resultaten en foto’s!

Als je op zoek bent naar een manier om af te vallen, heb je misschien al eens gehoord van Intermittent Fasting. Dit is een populaire methode waarbij je periodes van vasten afwisselt met periodes waarbij je normaal eet. In deze blog deel ik mijn Intermittent Fasting resultaten!

Er zijn verschillende manieren om Intermittent Fasting toe te passen, zoals de 16/8 methode waarbij je 16 uur per dag vast en 8 uur per dag eet, of de 5/2 methode waarbij je 5 dagen per week normaal eet en 2 dagen per week vast.

Persoonlijk pas ik Intermittent Fasting in zekere mate toe wanneer ik in een periode van vetverlies zit. Het helpt mij om ervoor te zorgen dat ik in een calorietekort kom.

In deze blog deel ik mijn ervaring en de resultaten aan de hand van foto’s. Ik wil je er wel op attenderen dat Intermittent Fasting zelf geen wondermiddel is om vet te verliezen.

Het enige wat in vetverlies resulteert is het hanteren van een calorietekort over een langere periode. Intermittent Fasting is daarom een ideale manier op dit calorietekort te realiseren.

1) Wat is intermittent fasting?

Intermittent Fasting is een hot topic, maar wat is het nou eigenlijk precies?

We omschrijven Intermittent Fasting als volgt: door maaltijden uit te stellen drink en eet je het grootste deel van de dag geen calorieën. De meest bekende variant van Intermittent Fasting is de 16/8-methode: 16 uur drink en eet je niks wat calorieën bevat, de overige 8 uur zorg je ervoor dat je genoeg calorieën en macronutriënten binnenkrijgt.

Belangrijk om dus te beseffen is dat Intermittent Fasting geen wondermiddel is. Het helpt jou in principe om in een kortere tijd je calorieën te eten, waardoor je sneller verzadigd bent en dus makkelijker in een calorietekort komt.

Intermittent Fasting heeft dus weinig te maken met wat je eet, maar vooral met wanneer (in welke tijdspanne) je eet.

1.1) Wat is een passend dieet?

Structureel gezond eten blijft lastig voor mij. Mijn eetpatronen zijn wisselvallig en ik weet meestal niet goed hoe ik een goed dieet samenstel. Een uitdaging waar veel mensen mee worstelen. Om deze reden heb ik diverse informatieve e-books, programma’s en tools getest. Ik wist al best veel over voeding en fitness, maar het Afslankpakket van Fit.nl heeft mij erg veel geholpen in het consistent blijven houden aan een voedingsschema.

Bij aanschaf van het afslankpakket, wordt er een voedingsschema op maat gemaakt, waardoor je niet meer hoeft na te denken wat je nou precies moet eten. Zelf zat ik vaak zonder inspiratie of wist ik niet of het gezond genoeg was, maar dat probleem is nu helemaal weg. Ik eet al een tijdje volgens mijn gepersonaliseerde voedingsschema – en het bevalt perfect!

Intermittent Fasting Voeding Dieet

2) Hoe begin je met Intermittent Fasting?

Persoonlijk gebruik ik Intermittent Fasting al jaren wanneer ik in een vetverlies fase zit (ook wel droog trainen genoemd). Ik vind het fijn om te gebruiken, aangezien het het mij makkelijker maakt om in een calorietekort te komen. Kun jij in een calorietekort komen zonder Intermittent Fasting? Dan kun je Intermittent Fasting wellicht proberen, maar is het misschien niet de beste manier voor jou.

Ik probeer me aan de 16/8-methode te houden, maar ik kijk hier niet zo precies naar. Sommige dagen zal het 15/9 zijn en andere dagen misschien zelfs 14/10.

Meestal eet ik mijn eerste maaltijd tussen 12:00 en 13:00 en mijn laatste maaltijd rond 21:00 uur. De tijd die ik niet eet in de ochtend drink ik water, thee en koffie. Het enige wat ik dus doe, is mijn ontbijt uitstellen tot aan de middag.

Het ‘hongergevoel’ dat je ervaart in de ochtend, is vaak het vocht tekort dat je lichaam heeft na je slaap. Drink maar eens een halve liter water direct nadat je wakker wordt en pak na een uurtje of 2 eens een koffie wanneer dat gevoel weer op begint te spelen, je zal zien dat je makkelijk je hongergevoel kunt onderdrukken.

Wat ook helpt zijn koolzuur houdende dranken, zoals spa rood.

Besef je nogmaals goed dat je eigenlijk gewoon je ontbijt vooruit schuift. Ga niet af zitten tellen op je telefoon tot dat je mag eten. Stel je ontbijt uit, drink zoals gezegd de bovenstaande calorieloze dranken en heb je echt honger? Eet dan gewoon.

Na verloop van tijd zal je lichaam wennen aan het ritme om later je eerste maaltijd te eten en wordt dit een gewoonte. Toen ik begon met Intermittent Fasting vond ik het wel lastig, aangezien ik in de ochtend toch wel een hongergevoel had. Maar na verloop van tijd (zo’n 2 weken) was mijn lichaam hier aan gewend.

Ik dronk in de ochtend gewoon heel veel water en kwam zo het eerste gedeelte van de ochtend goed door. Wanneer ik rond 10 á 11 uur echt honger kreeg, dronk ik een bakje koffie.

Dit waren mijn eerste stappen toen ik begon met Intermittent Fasting. Na verloop van tijd kreeg ik steeds later dat hongergevoel waardoor het dus wat makkelijker werd om later te eten.

3) Eetschema voor Intermittent Fasting

Het belangrijkste aspect is een concreet schema voor je voeding. Momenteel ziet mijn eetschema voor Intermittent Fasting er als volgt uit:

  1. 12:00 – ontbijt
  2. 16:00 – tussendoortje/late lunch
  3. 19:00 – avondeten
  4. 21:00 – tussendoortje of een late night snack

Ik zorg ervoor dat ik mijn training plan rondom mijn maaltijden, zodat ik dus zowel voor als na mijn maaltijden voedingsstoffen binnen krijg.

Wanneer je wilt weten wat ik zo ongeveer eet op een dag, verwijs ik je naar deze blog waar ik mijn Intermittent Fasting eetschema behandel van toentertijd.

Die periode at ik wat later mijn eerste maaltijd, omdat dat voor mij wat makkelijker uit kwam. Momenteel eet ik dus volgens het bovenstaande schema.

4) Mijn resultaten tijdens het afvallen met Intermittent Fasting

In deze paragraaf zal ik je mijn Intermittent Fasting afvallen resultaten laten zien. Ik had erg genoten van de corona tijd zoals je kunt zien, maar er waren meerdere redenen waardoor het een beetje uit de klauwen was gelopen (zoals een knieoperatie).

Ik behandel twee verschillende elementen die vetverlies aan tonen.

4.1) Gewichtsverlies

Ten eerste natuurlijk gewichtsverlies. In 10 weken tijd verloor ik 9,1 kilogram. Ik ging van 79,2 kilo op de linker foto naar 70,1 kilo op de rechter foto.

In de eerste week verloor ik veruit het meeste gewicht, wat logisch is aangezien je ook veel vocht verliest. Je zal in de eerste week dus snel afvallen met Intermittent Fasting. Vanaf week twee werd dit steeds minder, maar ik wist dat dit erbij hoorde.

Uiteindelijk ben ik tevreden en 9,1 kilo is natuurlijk een mooi resultaat in 10 weken tijd!

Intermittent fasting afvallenr resultaten met droog trainen protocol voor mannen

4.2) Centimeterverlies

Naast het verlies in gewicht ben ik natuurlijk ook de nodige centimeters verloren. Zo ben ik rondom mijn borst ongeveer 10 centimeter kwijt en ook rondom mijn buik zo’n 10 centimeter.

Waarom ik dit erbij vermeld heeft de volgende reden. Veel mensen kijken alleen naar de weegschaal als het om vetverlies gaat.

Het kan namelijk ook zo zijn dat jij wel vet verliest, maar geen gewicht verliest. Dit is de reden dat je ook je centimeters moet bijhouden op verschillende punten van je lichaam. Zo hoef je niet in paniek te raken als je gewicht niet omlaag gaat.

Je hebt als het goed is dan je centimeters bijgehouden en ziet dat deze minder zijn geworden, zodat je weet dat je toch vet bent verloren. Meten is weten!

5) Hoeveel kilo kun je afvallen met Intermittent Fasting?

Deze vraag wordt vaak door mensen aan me gesteld.

Er is geen precies antwoord te geven op deze vraag. Ik weet dat ik er 9,1 kilo mee kan afvallen, maar voor de rest is moet ik je het antwoord schuldig blijven…

Je zou in principe zoveel kunnen afvallen met Intermittent Fasting als je wilt. Het ligt er maar net aan wat je doel is. Wil jij 15 kg afvallen? Dat zou dat zeker kunnen met Intermittent Fasting naar mijn mening!

6) Wat zijn mijn ervaringen met Intermittent Fasting?

Mijn ervaringen met Intermittent Fasting zijn erg goed. Ik heb mooie resultaten behaald tijdens het afvallen door mijn calorietekort hiermee te combineren.

Ik stel al jaren mijn ontbijt uit wanneer ik vet wil verliezen, waardoor ik makkelijker in een calorietekort kom. Dit is voor mij een fijne manier.

Ik benadruk dus nogmaals dat het niet noodzakelijk is om Intermittent Fasting toe te passen om af te vallen, maar het kan wel helpen. Een calorietekort is lijdend voor vet verlies. Geen calorietekort is geen vet verlies.

In het begin zal het misschien wat lastiger zijn om het toe te passen aangezien je lichaam er nog niet aan gewend is, maar wanneer het dit wel is kost het geen enkele moeite om het eerste gedeelte van je dag te leven op koffie, thee en water!

7) Wil jij afvallen met Intermittent Fasting, mooie resultaten behalen en meer leren over voeding?

Ik hoop dat ik je met bovenstaande informatie inzicht heb kunnen gegeven in hoe afvallen met Intermittent Fasting zeker mooie resultaten op kan leveren!

Nogmaals benadruk ik dat je met Intermittent Fasting zelf niet af zult vallen. Het is een hulpmiddel om in een calorietekort te komen en dit ga je alleen maar bereiken door op de juiste manier te eten en te bewegen.

Vooral de kennis over voeding en afvallen heb ik geleerd via het Afslankpakket van Fit.nl – waarbij je een fysiek exemplaar van het boek ‘SLANKER‘ ontvangt. Hier staat veel toepasbare kennis in, die je direct kunt gebruiken bij Intermittent Fasting. Het afslankpakket heeft mij ontzettend geholpen bij het afvallen. Zo krijg je o.a. nog meer:

  • Een gepersonaliseerd voedings- & trainingsschema. Heeft mij heel erg geholpen bij het versnellen van het afvallen. Door het juiste trainingsschema, ben ik ook nog eens iets gespierder geworden;
  • Een receptenboek met erg lekkere & gezonde recepten;
  • Een app om je volledige calorie-inname bij te houden, waardoor je makkelijker aan je calorietekort komt;
  • Toegang tot een like-minded community, die jou graag helpen;
  • Hulp van betrokken en professionele coaches.

Mocht jij eindelijk van plan zijn om stappen te zetten en meer kennis willen over voeding en dit ook nog eens direct in de praktijk brengen, dan zou ik zeker een kijkje nemen bij het afslankpakket van Fit.nl. Honderden andere sporters helpen elkaar en bereiken mooie resultaten.