Je bekijkt nu Focus Fitness Senator iPlus Review: Is dit de loopband die bij jou past?

Focus Fitness Senator iPlus Review: Is dit de loopband die bij jou past?

De Focus Fitness Senator iPlus Review: In deze blog kom jij alles te weten wat je moet én wil weten over deze professionele loopband, zodat jij over alle ins en outs op de hoogte bent over deze perfecte loopband voor thuis.

De reden dat jij op deze pagina terecht bent gekomen is zeer waarschijnlijk omdat jij geïnteresseerd bent in ten eerste een loopband en ten tweede de Focus Fitness Senator iPlus een interessant model vindt, en terecht! Met deze review ben jij aan het goede adres om enorm veel informatie in te winnen over deze loopband.

Zoals net benoemd is de Focus Fitness Senator iPlus een ideale loopband voor thuis en wordt ie dus ook niets aangeschaft door vele fanatieke thuissporters, waar we later in deze review op terug komen.

In deze review behandelen we alle belangrijke informatie over deze loopband. Denk hierbij aan de verschillende functionaliteiten die deze loopband bezit, de specificaties, voordelen en nadelen. Alles komt uitgebreid aan bod.

Mis deze uitgebreide review niet en lees snel verder, zodat jij de juiste informatie tot je neemt en wellicht wel deze loopband aan gaat schaffen voor thuis.

Focus Fitness Senator iPlus Review: de functionaliteiten van deze loopband

In de inleiding van deze review is al benoemd dat de Focus Fitness Senator iPlus een uitstekende loopband is om thuis mee aan de slag te gaan. De loopband ziet er kwalitatief goed uit, heeft luxe uitbreidingen en heeft koppelmogelijkheden met je tablet of smartphone. Lees hieronder meer over de functionaliteiten!

Het loopoppervlak

De Focus Fitness Senator iPlus een topmodel van de Focus Fitness loopbanden. Het loopoppervlak is maar liefst 147 x 57 centimeter breed en is daarom voor iedereen goed te gebruiken. De meest fanatieke thuissporters zijn natuurlijk op zoek naar een loopband met een breed en lang loopoppervlak en daar ben je met deze loopband voor aan het goede adres.

Je workout doen op een loopoppervlak dat relatief smal is, is natuurlijk niet wat je wilt als thuissporter!

Trainingsprogramma’s van de Focus Fitness Senator iPlus

De Focus Fitness Senator iPlus beschikt over maar liefst 12 verschillende voorgeprogrammeerde programma’s, waardoor er voor iedereen wel wat tussen zit waar hij of zij graag mee vooruit wilt. Bij de voorgeprogrammeerde programma’s moet je denken aan:

 • Intervalprogramma’s
 • Hellingsprogramma’s
 • Programma’s met verschillende snelheden
 • Programma’s op basis van je hartslag

Je kunt dus op verschillende manieren je workout vormgeven met deze loopband!

Het materiaal

De Focus Fitness Senator iPlus beschikt over een stille en erg sterke 3pk-motor. De motor wordt automatisch door zichzelf gekoeld door het koelend systeem binnenin de loopband. Ook zorgt deze motor ervoor dat je kunt trainen met snelheden tot 22 kilometer per uur, wat erg hoog is voor een loopband. Ook is de snelheid in te stellen per tiende (12,1 – 12,2 – 12,3 kilometer per uur.. etc.)

Ook is de loopband gemaakt van zwaar materiaal wat de stabiliteit van de loopband alleen maar ten goede komt. De loopband weegt in zijn totaliteit zo’n 103 kilogram. Ook is door de hoge kwaliteit van het materiaal waar deze loopband van is gemaakt het maximaal belastbare gewicht 160 kilogram, waardoor in principe iedereen de mogelijkheid heeft om er op te trainen!

iPlus module

Zoals al in de naam van deze loopband te zien beschikt de Focus Fitness Senator iPlus over de ‘iPlus module’. Maar wat is dit nou eigenlijk?

Simpelweg betekent dit dat deze loopband is te koppelen met jouw tablet of smartphone door gebruik te maken van Bluethooth en hierdoor kun jij trainen met een speciale applicatie. Je legt je tablet of smartphone op de tablethouder op de loopband en daarna download je de applicatie, waar jij je trainingen in bij kunt houden.

De applicatie neemt vervolgens de functie van het display van de loopband over en zo kun je gebruik maken van de verschillende functies die de applicatie je te bieden heeft. Ook worden jouw trainingsgegevens op een grafische manier veel mooier in beeld gebracht.

Ook wordt tijdens je training door het gebruik maken van de applicatie de hellingshoek automatisch veranderd. Loop jij met je training bijvoorbeeld een berg op? Dan zal de applicatie ervoor zorgen dat de hellingshoek automatisch omhoog gaat.

Training op hartslag

Met deze loopband is het mogelijk om te trainen op basis van je hartslag met de hartslagprogramma’s die eerder zijn benoemd. Hiervoor heb je wel een ongecodeerde borstband (hartslagband) nodig. Door het instellen van jouw gewenste percentage van je maximale hartslag is het voor jou mogelijk om je trainingsdoel te bereiken.

De Focus Fitness Senator iPlus blijft jouw ingestelde gegevens vergelijken met de hartslag die je tijdens je training hebt en past waar nodig de snelheid en de hellingshoek hierop aan om aan je eisen te voldoen. Op deze manier kun je op een effectieve manier je trainingsdoelen behalen.

Hellingshoek Focus Fitness Senator iPlus

De hellingshoek is al kort benoemd eerder in deze Focus Fitness Senator iPlus review, maar verdient iets meer aandacht.

Deze loopband beschikt namelijk over een hellingshoek die is in te stellen op 16 levels en is daarmee erg uitgebreid in hoogte verstelbaar. Door de hoogte van de loopband aan te passen, gaat de voorkant van de loopband omhoog en loop je dus in principe bergopwaarts.

Dit is naast dat je het jezelf een stuk zwaarder maakt, ook goed voor de spierkracht in je benen.

Display

Het display van de Focus Fitness Senator iPlus is gemakkelijk te bedienen en laat je in één oogopslag al je trainingsgegevens zien. Dit zorgt ervoor dat jij tijdens je training vele verschillende inzichten kunt vergaren. Denk hierbij aan:

 • Snelheid waarmee je traint
 • Afstand die je hebt afgelegd
 • Tijd die je hebt doorlopen
 • Hoogte van je hartslag
 • Aantal verbrande calorieën
 • Het grafiekprogramma
Focus Fitness Senator iPlus

Transportwieltjes & opklapbaar

Niemand wil nadat ie thuis kei hard getraind heeft met veel moeite de loopband aan de kant moeten schuiven. Daarnaast is het ook nog eens vervelend als jouw loopband veel ruimte in beslag neemt. Gelukkig heb je daar met de Focus Fitness Senator iPlus geen last van!

Deze loopband beschikt namelijk over zowel transportwieltjes als een systeem waarmee je je loopband in kunt klappen, waardoor je zonder al te veel moeite je loopband kunt verplaatsen en in kunt klappen. Ideaal!

Dempingssysteem Focus Fitness Senator iPlus

In deze Focus Fitness Senator iPlus Review hebben we het al gehad over het loopoppervlak van deze loopband, maar nog niet over het dempingssysteem wat hierin is verwerkt.

Het dempingssysteem is namelijk de 8 voudig Flex Suspension Vering. Door dit systeem krijg je minder last van je spieren en gewrichten na je training, waar je bijvoorbeeld wanneer je buiten gaat hardlopen wel vaak meer last van hebt. Een prima toevoeging aan deze loopband als je het mij vraagt!

De extra’s

Als laatste in deze paragraaf over de verschillende functionaliteiten mogen we niet vergeten om de vele extra’s te benoemen. De Focus Fitness Senator iPlus beschikt namelijk over een MP3 aansluiting welke is aangesloten op twee speakers die zijn ingebouwd in de loopband. Zo kun jij trainen en tegelijkertijd luisteren naar je favoriete muziek zonder bijvoorbeeld oortjes in te hoeven doen.

Ook is er in het display van deze loopband een ventilatiesysteem ingebouwd, zodat jij voldoende verkoeling hebt tijdens het zweten!

De specificaties van de Focus Fitness Senator iPlus

Zo, alle belangrijke functionaliteiten van de Focus Fitness Senator iPlus zijn behandeld. Nu is het tijd om ook de verschillende specificaties voor je op te stellen. Je vindt ze in onderstaande kolom!

Garantie onderdelen2 jaar
Garantie frame en laswerkLevenslang
Garantie bedrijvenNiet
Te testen in showroomJa
AfhalenJa
Afmetingen loopband (Lengte x Breedte x Hoogte)198 centimeter x 98 centimeter x 150 centimeter
Afmetingen loopvlak(147 centimeter x 57 centimeter)
Loopband opklapbaarJa
Afmeting opgeklapt (Lengte x Breedte x Hoogte)140 centimeter x 98 centimeter x 154 centimeter
Gewicht loopband103 kilogram
Maximaal belastbaar gewicht160 kilogram
Motorvermogen3 pk
Type motorDC-motor
Maximum snelheid22 kilometer per uur
Hellingshoek instelbaarJa, Elektrisch
Hellingshoek niveaus16 levels
Dempingssysteem8 voudig Flex Suspension Vering
TransportwieltjesJa
Ingebouwde speakersJa
MP3-speler ingangJa
VentilatorJa
MontageEenvoudige eindmontage
OnderhoudsarmJa
Aantal trainingsprogramma’s12
HartslagprogrammaJa
HartslagmetingHandsensoren & Borstband
Koppeling met borstbandJa, mogelijk
Borstband bijgeleverdNee
User settingsJa
Koppeling met tablet mogelijkJa
TablethouderJa, aanwezig
Armgreep hellingshoektoetsNee
Hellingshoek direct keuze toetsJa
Armgreep snelheidstoetsNee
Snelheid direct keuze toetsJa
Display weergave: AfstandJa
Display weergave: SnelheidJa
Display weergave: TijdJa
Display weergave: Calorie verbruikJa
Display weergave: HartslagJa
Display weergave: GrafiekweergaveNee
Display weergave: Circuit weergaveNee
Display weergave: HellingshoekJa

De voordelen en nadelen van de Focus Fitness Senator iPlus

De verschillende functionaliteiten en specificaties zijn behandeld en met je doorgenomen in deze Focus Fitness Senator iPlus Review. Nu is het tijd om de belangrijkste voordelen en nadelen met je op een rijtje te zetten, zodat jij een helder en duidelijk overzicht hebt van de belangrijkste aspecten van deze loopband.

De belangrijkste voordelen van de Focus Fitness Senator iPlus:

 • Het loopoppervlak
 • Dempingssysteem
 • Transportwieltjes en inklapbaar
 • Hoogwaardig materiaal
 • iPlus module
 • Hartslagmeting & borstbandaansluiting mogelijk
 • Eenvoudige eindmontage

De belangrijkste nadelen van de Focus Fitness Senator iPlus:

 • Relatief zwaar
 • Geen borstband bijgeleverd
 • Grafiekweergave alleen zichtbaar op app

Waar kun je de Focus Fitness Senator iPlus kopen?

Om antwoord te kunnen geven op deze vraag hebben we wat onderzoek gedaan en zijn we er achter gekomen dat deze loopband bij vele verschillende online webwinkels is aan te schaffen. Uiteindelijk hebben wij onze conclusies getrokken.

De meest bekende en ook betrouwbare webwinkels zijn toch wel Betersport.nl en Bol.com. Beide webwinkels bieden de loopband aan voor 1149,- euro en dat terwijl de adviesprijs maar liefst 1499,- euro is! Het is dus een relatief dure loopband, maar gekeken naar de kwaliteit, functionaliteiten en specificaties die je er voor terugkrijgt in vergelijking met andere loopbanden is het dit wel waard.

Wat zeggen anderen over de Focus Fitness Senator iPlus?

Nu we weten waar de Focus Fitness Senator iPlus te koop is, hebben we ook gekeken naar de meningen en reviews van andere fanatieke thuissporters die deze loopband al hebben aangeschaft. We zullen hieronder kort de verschillende reacties samenvatten.

Hier op Betersport.nl krijgt de Focus Fitness Senator iPlus maar liefst 4,9/5 sterren gebaseerd op 16 reviews, dat ziet er goed uit! Wat vooral gewaardeerd wordt is de app waarmee getraind kan worden. Ook wordt de prijs/kwaliteitverhouding geprezen door verschillende mensen die een review hebben achtergelaten. Tot slot wordt ook de makkelijke installatie vaak benoemd en krijgt Betersport.nl complimenten voor de service!

Hier op Bol.com krijgt de loopband een nette 4,2/5 sterren gebaseerd op 11 reviews, ook niets mis mee! Vooral het fraaie design en de goede prijs/kwaliteit wordt weer benoemd door de mensen die een review hebben achtergelaten. Ook de stevigheid en het feit dat de loopband handig in gebruik is wordt vaak benoemd. Enige puntje van kritiek is dat ie relatief zwaar is.

Meer over Focus Fitness

Focus Fitness is al ongeveer 15 jaar actief in de online fitnesswereld en is daarom ook een betrouwbare en grote speler in deze branche. Ze bieden verschillende soorten sportartikelen en materialen aan, zodat er voor iedereen wel wat tussen zit. Het doel van Focus Fitness is dan ook om ervoor te zorgen dat iedere (thuis)sporter de mogelijkheid heeft om zijn of haar doelen te behalen en ook dat iedereen de beschikking heeft over de juiste materialen.

Zou ik de Focus Fitness Senator iPlus aanraden?

Nu we alle belangrijke informatie over de Focus Fitness Senator iPlus hebben behandeld is het tijd om deze vraag eens uitgebreid te beantwoorden.

Naar mijn mening is de Focus Fitness Senator iPlus een ideale loopband om thuis mee aan de slag te gaan. De verschillende functionaliteiten die deze loopband bezit spreken naar mijn mening voor zich, terwijl er natuurlijk ook nadelen aan deze loopband zitten. Daarentegen denk ik niet dat deze nadelen opwegen tegen de voordelen.

De loopband is gemaakt van hoogwaardig materiaal en zorgt voor stabiliteit en stevigheid die je zoekt in een loopband. Ook beschikt het natuurlijk over 12 verschillende trainingsprogramma’s en de iPlus module waardoor je gevarieerd kunt trainen. Ook het dempingssysteem en de grootte van het loopoppervlak zijn naar mijn mening aspecten die erg belangrijk zijn bij een loopband voor thuis.

Daarnaast is het natuurlijk erg fijn dat de loopband gemakkelijk is te installeren en monteren waardoor je binnen de kortste keren aan je eerste workout kunt beginnen.

Tot slot wordt de loopband natuurlijk niet voor niets goed gewaardeerd door de mensen die hem al hebben gekocht. In totaal zijn er 27 reviews op Betersport.nl en Bol.com te vinden waarin bijna iedereen erg positieve woorden heeft over deze loopband.

Al met al zou ik de Focus Fitness Senator iPlus zeer zeker aanraden!

Alternatieve loopbanden

Hopelijk heb ik met deze uitgebreide Focus Fitness Senator iPlus Review je voldoende kunnen informeren over deze loopband. Ben je nog niet overtuigd van de functionaliteiten en voordelen van deze loopband? Dat kan natuurlijk. Er zijn enorm veel verschillende loopbanden te vinden en wellicht sluit een andere loopband beter aan bij jouw wensen en behoeften. Neem eens een kijkje bij onderstaande reviews en wellicht zit hier voor jou de ideale loopband tussen!

Focus Fitness Jet 7 Review

Focus Fitness Jet 7 iPlus Review

Focus Fitness Jet 9 iPlus Review

Focus Fitness Jet 5 Review

Focus Fitness Jet 2 Review

Focus Fitness Jet 1 Review

VirtuFit Elite TR-500i Review

VirtuFit TR-100 Review

VirtuFit TR-200i Review