Je bekijkt nu Focus Fitness Senator crosstrainer: Je leest er alles over in deze review!

Focus Fitness Senator crosstrainer: Je leest er alles over in deze review!

Ben je op zoek naar meer informatie over de Focus Fitness Senator crosstrainer? Dan zit je in deze Focus Fitness Senator review goed. In deze review bespreken wij deze crosstrainer van A tot Z. We bespreken de belangrijkste specificaties, de belangrijkste functionaliteiten en de belangrijkste voordelen. Aan de hand van deze review kun je vervolgens snel je keuze maken: ga je wel of niet deze crosstrainer kopen?

Om deze review direct goed af te trappen, kunnen we het volgende stellen: de Focus Fitness Senator is een populaire crosstrainer. Deze crosstrainer heeft gretig aftrek gevonden, staat goed aangeschreven en lijkt daarom een prima aankoop te zijn. Of dat daadwerkelijk het geval is, ga je lezen in deze uitgebreide Focus Fitness Senator review!

Heb je op dit moment meerdere crosstrainers op het oog? Dan zit je op onze website ook goed. Op onze website vind je namelijk van veel soorten crosstrainers een uitgebreide review. Neem deze review op je gemakje door en schaf de gewenste crosstrainer direct aan.

Daarbij raden wij je aan om sowieso een goede vergelijking te maken. Richt je pijlen hierbij op de Focus Fitness Senator, maar ook op andere crosstrainers. Mogelijk is een andere crosstrainer Focus Fitness meer op je lijf geschreven. In déze review vertellen wij je in ieder geval graag alles over de Focus Fitness Senator.

Focus Fitness Senator review: de functionaliteiten

Wil je een goede crosstrainer voor thuisgebruik aanschaffen? En ben je bereid om hier een bepaald bedrag voor vrij te maken? Dan kom je al snel bij de Focus Fitness Senator uit. Deze crosstrainer staat goed aangeschreven en biedt tal van mogelijkheden. Over de belangrijkste functionaliteiten vertellen we je hieronder graag meer.

Stabiele en efficiënte bewegingen

Als je op een crosstrainer gaat trainen, komt alles op je bewegingen aan. Je moet de juiste bewegingen maken, waarmee je de kracht op de pedalen over weet te brengen. Bij de Focus Fitness Senator is het absoluut mogelijk om deze bewegingen erg efficiënt te maken. Dit heeft twee redenen:

 • Gewicht van het vliegwiel: het vliegwiel van de Focus Fitness Senator weegt maar liefst 12 kilogram. Dit zware vliegwiel biedt veel trainingsmogelijkheden, maar zorgt ook nog eens voor het nodige gemak tijdens het trainen.
 • Lange lengtepas: Focus Fitness heeft bij de Senator crosstrainer voor een lengtepas van 60 centimeter gekozen. Dit is oprecht lang te noemen; de lengtepas van de Focus Fitness Fox 5 iPlus is bijvoorbeeld 47 centimeter. Doordat de lengtepas zó lang is, maak je de bewegingen op de gewenste stabiele én efficiënte manier.

Wij zijn van mening dat deze twee redenen de trainingen naar een hoger niveau stuwen. Je traint op een aangename manier, je traint efficiënt en het trainen voelt goed aan.

Veel trainingsmogelijkheden

Zoals we van Focus Fitness gewend zijn, beschikt óók de Focus Fitness Senator over veel trainingsmogelijkheden. Zo biedt deze crosstrainer standaard 12 trainingsprogramma’s aan. Een belangrijk voordeel hierbij is dat je óók programma’s naar eigen wens aan kunt passen. Je stemt hierdoor de training volledig op je eigen voorkeuren af.

Wat wij ook ideaal vinden, is dat je uit maar liefst 32 trainingslevels kunt kiezen. Door deze levels stem je de trainingen echt voor 100% op je wensen af. Elke training die je uitvoert, voer je geheel naar wens uit. Dat is alles wat je wilt, niet waar?

Uniek design

Wij zijn van mening dat de Focus Fitness Senator een uniek design heeft. Dit is onder meer te danken aan de plaatsing van het voorwiel; deze bevindt zich aan de voorzijde van de crosstrainer.

Daarnaast vallen de pedalen ons ook op. De pedalen zorgen niet alleen voor de lange lengtepas, maar ook voor een unieke houding op de crosstrainer. Dát komt vooral doordat je met beide voeten slechts 9 centimeter uit elkaar staat.

Tevens is deze crosstrainer maar liefst 174 centimeter lang. De machine oogt hierdoor robuust en lang, maar staat hierdoor echt als een huis. Je moet echter wel de nodige ruimte vrijmaken voor deze crosstrainer.

Duidelijk display

Bij de Senator crosstrainer heeft Focus Fitness voor een groot en duidelijk display gekozen. Dit display is geheel naar wens in te stellen; je bepaalt zelf welke waarden je op dit display af wilt lezen. Verder is het via dit display ook mogelijk om een keuze te maken tussen de vele trainingsprogramma’s. 

Mocht je graag je eigen trainingsprogramma samen willen stellen, is dat óók mogelijk via dit display. Al met al zijn wij heel erg enthousiast over het grote, duidelijke, handige en veelzijdige display van de Focus Fitness Senator.

Focus Fitness Senator Display

Wattage- en hartslagprogramma

Dat de Focus Fitness Senator een hoogwaardige crosstrainer is, blijkt onder meer uit deze twee programma’s. Met het hartslagprogramma ben je in staat om op de juiste belasting te trainen. Je vraagt hierbij het uiterste van jezelf, maar je komt niet in kritieke hartslagzones terecht. Bovendien kun je hiermee gericht toewerken naar bepaalde doelen, zoals het verbranden van vet of het verbeteren van de conditie.

Veel trainingsplezier

De Focus Fitness Senator biedt niet alleen veel mogelijkheden, maar biedt ook veel plezier. Dit is wat ons betreft onder meer te danken aan de V-belt aandrijving van de crosstrainer. Deze aandrijving zorgt ervoor dat de crosstrainer nagenoeg geen geluid maakt. Ten opzichte van andere soorten aandrijvingen is dit een significant en groot voordeel.

Het plezier is ook te danken aan de stabiele constructie. Focus Fitness heeft deze crosstrainer een eigengewicht van maar liefst 67 kilogram gegeven. De crosstrainer is hierdoor zwaar en staat als een huis. Zelfs als je op een (hele) intensieve manier traint, geeft deze crosstrainer geen enkele krimp. Precies dat is wat je wilt als je in een goede crosstrainer gaat investeren.

De specificaties van de Focus Fitness Senator

Heb je je ogen op de Focus Fitness Senator laten vallen? Dan ben je ongetwijfeld benieuwd naar alle voor- en nadelen van deze crosstrainer. Verderop in deze Focus Fitness Senator review komen we daar graag uitgebreid op terug. Eerst willen we je kennis laten maken met de belangrijkste specificaties van de Focus Fitness Senator, die hieronder voor je zijn opgesomd.

 • Type crosstrainer: Senator
 • Merk: Focus Fitness
 • Klasse: Semiprofessioneel (thuis)gebruik
 • Garantie onderdelen: 2 jaar
 • Garantie frame en laswerk: Levenslang 
 • Garantie bedrijven: Nee
 • Lengtepas: 60 centimeter
 • Aantal weerstanden: 32
 • Gewicht van vliegwiel: 12 kilogram
 • Inklapbaar: Nee
 • Waterpas instelbaar: Ja
 • Weerstand instelbaar: Ja, elektronisch
 • Weerstandsysteem : Magnetisch
 • Lengtepas verstelbaar: Nee
 • Pedalen verstelbaar: Nee
 • Plaatsing vliegwiel: Voorwiel
 • Display weergave: Calorieverbruik, Grafiekweergave, Afstand, Hartslag, RPM, Snelheid, Tijd, Wattage
 • User settings: Ja
 • Aantal programma’s: 12
 • Hartslagmeting: Handsensoren, Hartslagmeter
 • Koppeling met hartslagmeter: Ja, mogelijk
 • Hartslagmeter bijgeleverd: Nee
 • Tablethouder: Ja
 • Gewicht crosstrainer: 67 kilogram
 • Maximaal belastbaar gewicht: 150 kilogram
 • Afmetingen: 174 x 63 x 166 centimeter

Wat deze specificaties laten zien? Het meest opvallende is wellicht dat Focus Fitness aangeeft dat deze crosstrainer voor semiprofessioneel gebruik geschikt is. Dat is iets waar wij ons overigens volledig in kunnen vinden. Dit is een prima crosstrainer voor semiprofessioneel gebruik, maar óók voor intensief thuisgebruik!

De voor- en nadelen van de Focus Fitness Senator

In deze Focus Fitness Senator review heb je tot zover veel informatie kunnen vinden. Het is nu voor ons de hoogste tijd om onze bevindingen met je te delen. Dat doen we door hieronder uitgebreid de belangrijkste voor- en nadelen te bespreken.

Voordelen van de Focus Fitness Senator:

 • Vliegwiel aan de voorkant: Focus Fitness heeft bij de Senator crosstrainer gekozen voor een plaatsing van het vliegwiel aan de voorzijde. Daaruit blijkt direct dat dit een geschikte crosstrainer voor semiprofessioneel gebruik is. Dankzij dit vliegwiel ben je ook in staat om lange, efficiënte en stabiele bewegingen te maken.
 • Uitmuntende kwaliteit: toen wij de Focus Fitness Senator uit mochten proberen, viel de kwaliteit ons direct op. De crosstrainer staat als een huis, geeft geen krimp, maakt nagenoeg geen lawaai en is van de juiste materialen vervaardigd. Al deze voordelen tezamen zorgen ervoor dat je oprecht veel plezier gaat beleven aan het trainen.
 • Stabiele en leuke trainingen: op de Focus Fitness Senator ga je veel stabiele en leuke trainingen beleven. Dit is te danken aan het gewicht van de crosstrainer, aan het gewicht van het vliegwiel en aan de lange lengtepas. Met dank aan deze lengtepas til je de trainingen naar een nóg hoger niveau toe.
 • Uniek design: het design van de Focus Fitness Senator is naar onze mening uniek. Dit blijkt uit de plaatsing van het voorwiel, de lengtepas en de afstand tussen beide pedalen. Doordat beide pedalen slechts 9 centimeter uit elkaar staan, train je op een sublieme manier.
 • Veel trainingsprogramma’s: dat de Focus Fitness Senator over veel trainingsprogramma’s beschikt, was voor ons geen verrassing. Het soort programma’s wat voor ons echter wel een verrassing. Dat deze crosstrainer onder meer een hartslag- en wattageprogramma aanbiedt, vinden wij geweldig.
 • Veelzijdig in te zetten: in onze ogen is de Focus Fitness Senator een crosstrainer die je veelzijdig in kunt zetten. Op deze crosstrainer kun je op een recreatieve manier trainen, maar je kunt ook heel intensief trainen. Met dank aan de user settings maak je bovendien met meerdere mensen gebruik van deze crosstrainer.
 • Overzichtelijk display: tot slot vinden wij het display van de Focus Fitness Senator een groot voordeel. Dit display is overzichtelijk, is duidelijk en biedt de gewenste aanpassingsmogelijkheden. Wat wens je nog meer?
Focus Fitness Senator

Nadelen van de Focus Fitness Senator:

Zijn wij bij de Focus Fitness Senator ook op nadelen gestuit? Ja, dat is zeker het geval. Dit is géén perfecte crosstrainer, maar dat geldt voor geen enkele crosstrainer. Bij dit apparaat kun je met onderstaande nadelen rekening houden:

 • Niet de goedkoopste variant: wil je een nieuwe crosstrainer voor recreatief thuisgebruik aanschaffen? Dan kom je er al snel achter dat andere varianten goedkoper zijn. Dat geldt ook voor andere varianten van het merk Focus Fitness.  
 • Vrij zwaar: het monteren en verplaatsen van deze crosstrainer is een ware uitdaging. Dit komt vooral door het gewicht van de crosstrainer; dit apparaat weegt maar liefst 67 kilogram. Als je deze crosstrainer thuis neer gaat zetten, heb je zodoende meerdere handjes nodig.
 • Nogal groot: de Focus Fitness Senator heeft een lengte van maar liefst 174 centimeter. Dit betekent dat je de crosstrainer niet zomaar overal in je huis neer kunt zetten. Houd in ieder geval goed rekening met de afmetingen.

Wat is de prijs van de Focus Fitness Senator?

Ben je door deze review overtuigd geraakt van de Focus Fitness Senator? En heb je daarom interesse om deze crosstrainer aan te schaffen? Dan raden wij je aan om de prijzen bij onze partners te vergelijken. Meerdere van onze partners stunten namelijk met interessante aanbiedingen.

De adviesprijs van deze crosstrainer ligt in ieder geval rond de 1099 euro. Dit is behoorlijk veel geld, maar je krijgt wel veel waar voor je geld.

Op het moment van schrijven van deze review biedt Betersport.nl hier een interessante aanbieding aan. Voor de Focus Fitness Senator betaal je bij hen slechts 699 euro. Dat is nog eens een flinke besparing! Check daarom de prijzen bij onze partners heel goed.

Wat zijn de ervaringen van andere gebruikers?

Zoals we eerder in deze Focus Fitness Senator review al stelden, is de Focus Fitness Senator een populaire crosstrainer. Dit blijkt onder meer uit de hoeveelheid beoordelingen; bij meerdere van onze partners zijn meerdere beoordelingen achtergelaten.

Het grootste gedeelte van deze beoordelingen is positief tot heel positief. Hier bij bijvoorbeeld Bol.com zijn 9 reviews achtergelaten, waarvan de gemiddelde score een 4,2 op een schaal van 1 tot 5 is. Hier bij Betersport zijn 5 reviews achtergelaten, waarvan de gemiddelde score een 4,6 op een schaal van 1 tot 5 is. Dit zijn al met al dus prima beoordelingen!

Meer over Focus Fitness

In het huidige aanbod van Focus Fitness zijn veel interessante crosstrainers te vinden. Deze crosstrainers zijn van een prima kwaliteit, bieden veel functionaliteiten en zijn marktconform geprijsd. Daarnaast is het fijn dat Focus Fitness voor een ieder interessante crosstrainers aanbiedt. Ook als je bijvoorbeeld een relatief simpele crosstrainer voor thuisgebruik aan wilt schaffen.

Kunnen wij de Focus Fitness Senator aanraden?

Onder aan de streep zijn wij erg te spreken over de Focus Fitness Senator. Deze crosstrainer is van een uitmuntende kwaliteit, biedt veel trainingsmogelijkheden en is op een unieke manier gebouwd. De lange lengtepas, de plaatsing van het voorwiel en de lengte van het apparaat zijn hier typerende voorbeelden van.

Als je op zoek naar een goede crosstrainer voor semiprofessioneel gebruik bent, is dit een prima crosstrainer. Dat is óók het geval als je een crosstrainer voor intensief thuisgebruik aan wilt schaffen. Al met al zijn wij erg enthousiast over de Focus Fitness Senator!

Alternatieve crosstrainers

Sluit de Focus Fitness Senator niet voor 100% op je wensen aan? Dan is het verstandig om de rest van onze reviews eens goed onder de loep te nemen. Wij schrijven verschillende reviews over crosstrainers en de kans is groot dat er bij de andere varianten wel eentje bij zit die aansluit bij jouw wensen en behoeften. Je vindt ze hieronder.

Senz Sports C7000 Review

Focus Fitness Fox 3 Review

Focus Fitness Fox 3 iPlus Review

Focus Fitness Fox 5 Review

Focus Fitness Fox 1 Review

Focus Fitness Fox 5 iPlus Review