Je bekijkt nu Focus Fitness Row 3 Review: Alles wat jij moet weten over deze roeitrainer!

Focus Fitness Row 3 Review: Alles wat jij moet weten over deze roeitrainer!

De Focus Fitness Row 3 Review: In deze blog lees jij alles wat je moet weten over deze roeitrainer, zodat jij juist geïnformeerd bent over alle ins en outs en hierop wellicht je keuze voor aankoop kunt baseren.

In mijn eerdere blog ‘roeitrainer vs crosstrainer‘ ging ik dieper in op de verschillen, voordelen en nadelen van deze twee specifieke apparaten, maar nu is het tijd om eens dieper op een specifieke roeitrainer in te gaan.

We zullen alvast een kort tipje van de sluier meegeven: de Focus Fitness Row 3 is een perfecte roeitrainer voor thuis. Dit vinden niet alleen wij van Sportmassa.nl, maar ook zeker sporters die de roeitrainer al hebben aangeschaft. Je leest hier later meer over.

In deze blog behandelen we de Focus Fitness Row 3. De verschillende functionaliteiten, specificaties, voordelen en nadelen van deze roeitrainer komen aan bod.

Wil jij meer weten over deze roeitrainer, omdat je wellicht van plan bent deze aan te schaffen? Mis deze review dan niet en laat je goed informeren! Lees snel verder.

Focus Fitness Row 3 Review: De functionaliteiten van deze roeitrainer

Ben jij een thuissporter? Dan ben je bij de Focus Fitness Row 3 aan het juiste adres. Deze roeitrainer is namelijk ideaal voor de fanatiekelingen die thuis graag aan de gang gaan. De roeitrainer ziet er prachtig uit en is ook nog eens geruisloos wanneer je aan het trainen bent. Ook zorgt de Focus Fitness Row 3 voor een prima roeibeleving!

Lees hieronder snel meer over de belangrijkste functionaliteiten van deze roeitrainer.

Weerstandsysteem

Het weerstandsysteem van de Focus Fitness Row 3 is magnetisch. Dit magnetische weerstandsysteem zorgt ervoor dat je een unieke roeibeleving ervaart. Ook is dit precies wat zorgt voor het geruisloze trainen. Ideaal voor de thuissporter dus! Je wilt namelijk niet dat je mensen tot last bent wanneer je hard aan het trainen bent.

Dit is niet het enige wat bijzonder is aan dit weerstandsysteem. Het is namelijk ook elektronisch aangedreven. Dit zorgt ervoor dat de weerstand tijdens je training automatisch voor je wordt aangepast. Je hoeft dus niet je training te stoppen om een ander niveau in te stellen.

Vaak zien we dat je handmatig het niveau moet verstellen van de roeitrainer, maar bij de Focus Fitness Row 3 is er dus de mogelijkheid om dit niet te hoeven doen en hier zijn sporters erg positief over.

Vliegwiel van de Focus Fitness Row 3

Het magnetische weerstandsysteem waar we het in de vorige paragraaf over hadden wordt elektronisch aangedreven door een v-snaar.

Een v-snaar is sterker dan een touw of een ketting en is aangesloten op een vliegwiel die zo’n 12 kilogram zwaar is. Het voordeel van een zwaar vliegwiel is dat je intensiever kunt trainen, hoe zwaarder het vliegwiel hoe zwaarder je kunt trainen.

Het relatief zware vliegwiel en de verschillende weerstandniveaus waar de Focus Fitness Row 3 over beschikt maken dat het voor zowel beginnende als meer gevorderde sporters aangenaam maakt om met deze roeitrainer aan de slag te gaan.

Tot slot zorgt het ervoor dat je, ongeacht op welk niveau je begint, je jezelf ten alle tijden kunt verbeteren en dus progressie kunt maken. Dat is natuurlijk waar iedereen het voor doet.

Trainingsprogramma’s Focus Fitness Row 3

De Focus Fitness Row 3 beschikt over 12 voor geprogrammeerde trainingsprogramma’s, zodat jij zonder moeite binnen de kortste keren aan je training kunt beginnen. Ook kun jij op deze manier gemakkelijk variëren in trainingen zonder dat je hier zelf over na hoeft te denken.

Wil jij zelf je training bepalen? Dat kan natuurlijk ook! Deze roeitrainer beschikt over een manueel programma waardoor je precies kunt instellen wat jij wilt. Op deze manier kun jij je eigen niveau bepalen en daarom is de Focus Fitness Row 3 voor elke thuistrainer dus ideaal.

Al met al is het natuurlijk belangrijk om verschillende trainingen te kunnen doen. Je moet na verloop van tijd kunnen variëren om het niet saai te maken. Met de Focus Fitness Row 3 kan dit dus ook!

Competitie simulator

Ben jij competitief ingesteld en heb jij uitdaging nodig om jezelf naar een hoger niveau te tillen? Dan ben je bij de Focus Fitness Row 3 aan het goede adres!

Deze roeitrainer beschikt namelijk over een competitie simulator, waardoor jij het in een training op neemt tegen de computer van de roeitrainer. Je moet het zien als een race modus waarin jij het opneemt tegen de computer.

Op deze manier wordt je nog meer uitgedaagd en wanneer jij hier van houdt kan dit zeker een pluspunt zijn voor deze roeitrainer. Iedereen houdt toch wel van een beetje competitie?

Hartslagsensoren Focus Fitness Row 3

Waar het bij veel roeitrainers nodig is om een hartslagband aan te schaffen om je hartslag te kunnen meten is dit bij de Focus Fitness Row 3 niet per se nodig, waar dit natuurlijk wel tot de mogelijkheden behoort.

De Focus Fitness Row 3 beschikt namelijk over hartslagsensoren op de handvatten, waardoor je een indicatie krijgt van je hartslag tijdens je training. Het meten van je hartslag met een hartslagband is wel nauwkeuriger dan met de hartslagsensoren.

Boven de handvatten zit een teller waardoor je gemakkelijk je hartslag bij kunt houden tijdens je training.

Niet iedereen vindt het even belangrijk om je hartslag bij te houden tijdens je training, maar voor veel mensen is dit wel belangrijk. Het is dus goed dat deze functionaliteit aanwezig is en je de mogelijkheid hebt om dit te doen.

Opklapbaar

Zo, je training zit erop. Je bent goed afgepeigerd en kan wel een douche gebruiken. Maar eerst moet je natuurlijk je roeitrainer opruimen die ergens midden in je woning staat. Gelukkig is dat met de Focus Fitness Row 3 geen probleem!

Deze roeitrainer is gemakkelijk te verplaatsen en is ook nog eens opklapbaar, zodat ie zo min mogelijk ruimte in beslag neemt. Ideaal voor de thuistrainer die de roeitrainer het liefst direct na zijn of haar training weer opbergt.

Je zult je nu wel afvragen: Hoezo is zo’n relatief zware roeitrainer gemakkelijk te verplaatsen? Dat zal ik je vertellen.

De Focus Fitness Row 3 beschikt namelijk over transportwieltjes. Je hoeft de roeitrainer dus maar minimaal op te tillen en rolt hem vervolgens naar de plek waar jij hem wilt opbergen. Daar kun je hem dan ook nog eens opklappen zodat ie nog minder ruimte in beslag neemt!

Display Focus Fitness Row 3

Tot slot beschikt de Focus Fitness Row 3 over een mooi display waar je vele verschillende aspecten van af kunt lezen. Denk hierbij aan:

 • De afstand die je hebt geroeid
 • Snelheid waarmee je dit doet
 • De tijd die is verlopen
 • Het aantal calorieën die je hebt verbruikt
 • De hoogte van je hartslag
Focus Fitness Row 3

De Specificaties van de Focus Fitness Row 3

Nu we in deze Focus Fitness Row 3 Review de verschillende functionaliteiten hebben behandeld is het tijd om alle specificaties voor je op een rijtje te zetten. Lees snel verder zodat je van de belangrijkste aspecten op de hoogte bent!

Garantie onderdelen2 jaar
Garantie frame & laswerk10 jaar
Garantie bedrijvenNee
Te testen in de showroomJa
AfhalenJa
Afmetingen (Lengte x Breedte x Hoogte)223 centimeter x 46 centimeter x 80 centimeter
Gewicht roeitrainer35 kilogram
Maximaal belastbaar gewicht120 kilogram
Maximale lichaamslengte190 centimeter
WeerstandsysteemMagnetisch
Aantal weerstand niveaus16
Dubbele kogellagersJa
Waterpas afstelbaarNee
OnderhoudsarmJa
Aantal programma’s12
HartslagprogrammaJa
HartslagmetingHandsensoren en borstband
Borstand bijgeleverdNee
Wattage programmaJa
Programma’s vrij instelbaarJa
User settingsJa
Recovery TestJa
Display weergave: AfstandJa
Display weergave: SnelheidJa
Display weergave: TijdJa
Display weergave: Calorie verbruikJa
Display weergave: HartslagJa
Display weergave: SPMJa
Display weergave: WattNee
Weerstand instelbaarElektronisch

De voordelen en nadelen van de Focus Fitness Row 3

In deze Focus Fitness Row 3 Review mogen de belangrijkste voordelen en nadelen van deze roeitrainer natuurlijk niet ontbreken en daarom hebben we ze hieronder voor je opgesteld.

De belangrijkste voordelen van de Focus Fitness Row 3:

 • Perfect voor de thuisgebruiker
 • Opklapbaar
 • Handsensoren voor hartslag
 • Het weerstandsysteem
 • Competitie Simulator
 • Het vliegwiel

De belangrijkste nadelen van de Focus Fitness Row 3:

 • Relatief zwaar
 • Geen borstband bijgeleverd
 • Niet waterpas afstelbaar

Waar kun je de Focus Fitness Row 3 kopen?

Na een tijdje rond te hebben gekeken op het internet is duidelijk geworden dat de Focus Fitness Row 3 bij vele verschillende webshops te koop is. De meest bekende en ook betrouwbare zijn toch wel Bol.com en Betersport.nl.

De prijs bij beide webwinkels is gelijk en is nu €399,-. Je krijgt €66,- korting! Het nadeel bij Bol.com is dat er vaak staat dat de Focus Fitness Row 3 nu niet leverbaar is, dus bij Betersport.nl heb je momenteel de beste kans.

Andere Focus Fitness Row 3 Reviews

Nu je deze Focus Fitness Row 3 review bijna helemaal gelezen hebt, is het ook wel zo betrouwbaar om reviews van anderen erbij te halen om te laten zien wat anderen meningen zijn over deze roeitrainer.

De Focus Fitness Row 3 krijgt hier op Betersport.nl 5 van de 5 sterren! Een goed teken aangezien er maar liefst 20 reviews zijn geschreven door verschillende klanten. Een klant geeft aan dat de roeitrainer gemakkelijk in haar eentje in elkaar is gezet en dat het niet moeilijk was, ook al was de handleiding niet altijd even duidelijk. Ook geeft ze aan dat de roeitrainer zo goed als geruisloos is. Verder geeft ze aan dat een minpuntje is dat er geen borstband bij wordt geleverd.

Verder geeft een andere tevreden klant aan dat de Focus Fitness Row 3 inderdaad een heel stil toestel is, in vergelijking met een roeitrainer die op luchtweerstand werkt.

Hier op Bol.com zijn er maar liefst 42 reviews geschreven over deze roeitrainer en krijg ie 4,3/5 sterren. Ook een mooi gemiddelde dus! Ook hier zijn er weer veel tevreden klanten te vinden. Zo geeft iemand aan de roeitrainer een fraai design te hebben vinden, handig in gebruik en een goede prijs/kwaliteitverhouding. Wel wordt hierbij gezegd dat de handleiding niet ideaal is maar dat het niet moeilijk is om hem te gebruiken. De geprogrammeerde instellingen verraste deze klant!

Verder wordt er door een andere klant aangegeven dat deze roeitrainer ideaal is voor de beginnende roeier en dat het duidelijk te zien is dat deze roeitrainer is gemaakt van degelijke en slijtvaste materialen. Dit merkte deze klant ook aan het bijna geruisloos trainen. Verder ging het monteren erg snel!

Meer over Focus Fitness

Focus Fitness is al zo’n 15 jaar actief in de online fitness wereld en biedt vele verschillende sportartikelen aan. Het doel van Focus Fitness is om ervoor te zorgen dat iedere (thuis)sporter zijn of haar doelen kan behalen en dat iedereen de beschikking moet kunnen hebben over de beste materialen. Focus Fitness beschikt daarnaast over een erg uitgebreid en gevarieerd assortiment en dit is de reden dat er voor iedereen wel iets te vinden is wat voldoet aan zijn of haar wensen en behoeften.

Zou ik de Focus Fitness Row 3 aanraden?

Nu we alle belangrijke informatie met je hebben behandeld in deze Focus Fitness Row 3 Review is het wel tijd om antwoord te geven op de bovenstaande vraag.

Ik raad de Focus Fitness Row 3 zeker aan, aangezien het naar mijn mening een ideale roeitrainer is voor de thuissporter. De roeitrainer is makkelijk in gebruik en ook de prijs/kwaliteitverhouding is goed. De roeitrainer is niet extreem duur en je kunt er jarenlang plezier van hebben. Ook gekeken naar de functionaliteiten en specificaties van de roeitrainer denk ik dat deze roeitrainer een goede keuze zou zijn.

Alternatieve roeitrainers

Hopelijk hebben we je met deze Focus Fitness Row 3 Review alle belangrijke informatie kunnen geven die jij nodig hebt. Is deze roeitrainer toch niet helemaal wat je zoekt? Dat kan natuurlijk. Er zijn enorm veel verschillende roeitrainers op de markt die wellicht beter bij je passen. Lees onderstaande reviews eens en wellicht zit hier de voor jou perfecte roeitrainer tussen!

Lees hier ook de Focus Fitness Row 2 Review

Lees hier ook de Nordictrack RX800 Review

Lees hier ook de Kettler Aquarower 500 Review

Lees hier ook de Kettler Aquarower 700 Review

Lees hier ook de VirtuFit Ergometer Semi-Pro Review

Lees hier ook de VirtuFit Row 800 Review

Lees hier ook de VirtuFit Row 450 Roeitrainer Review

Lees hier ook de Senz Sports R4000 Review

Lees hier ook de Senz Sports R5000 Review

Lees hier ook de NordicTrack RW900 Review

Lees hier ook de First Degree Apollo Plus Review