Focus Fitness Row 2 Review: Alles wat jij moet weten over deze roeitrainer

De Focus Fitness Row 2 Review: In deze blog lees jij alles wat je moet weten over deze roeitrainer, zodat jij volledig geïnformeerd ben over alles rondom deze roeitrainer en wellicht dus je aankoop hierop kunt baseren.

Waar ik in mijn eerdere blog ‘roeitrainer vs crosstrainer‘ dieper in ben gegaan op de verschillen, voordelen en nadelen van deze twee soorten apparaten is het nu tijd om dieper in te gaan op een specifiekere variant van de roeitrainer.

We kunnen in ieder geval al even duidelijk zijn: de Focus Fitness Row 2 is een perfecte roeitrainer om thuis mee aan de slag te gaan en bovenal: niet te prijzig.

Je zult in deze blog alles te weten komen over de Focus Fitness Row 2 Roeitrainer. Denk hierbij aan de verschillende functionaliteiten, specificaties, voordelen en nadelen.

Wil jij meer weten over deze roeitrainer, omdat je wellicht van plan bent om deze binnenkort aan te schaffen voor bijvoorbeeld je thuis training? Mis deze Focus Fitness Row 2 Review dan niet en laat je goed informeren! Lees snel verder.

Focus Fitness Row 2 Review: De verschillende functionaliteiten van deze roeitrainer

Ben jij een thuissporter? Dan ben je bij de Focus Fitness Row 2 aan het goede adres! Deze roeitrainer is namelijk ideaal voor de fanatieke thuissporter die graag thuis aan de gang gaat. De roeitrainer is gemakkelijk te bedienen waardoor je binnen een mum van tijd bezig bent met jouw workout!

Design

Het design van de Focus Fitness Row 2 is één van de redenen waarom je zou kunnen overwegen om deze aan te schaffen. Het design is namelijk zeer fraai en stijlvol en misstaat niet bij jouw thuis. Verder beschikt de Focus Fitness Row 2 ook over een erg sterk frame, waardoor de roeitrainer in principe voor iedereen bruikbaar is om zijn of haar training succesvol op te voltooien.

Het design zorgt er natuurlijk voor dat de roeitrainer meteen opvalt en je ogen er dus meteen door aangetrokken worden.

V-belt aandrijving Focus Fitness Row 2

Dit is naar mijn mening een belangrijke functionaliteit van de Focus Fitness Row 2. Niemand wilt een roeitrainer die erg veel herrie maakt, zodat zelfs je buren het zouden kunnen horen. Deze roeitrainer beschikt over een V-belt aandrijving waardoor er zo goed als geen geluid wordt geproduceerd. Een groot pluspunt als je het mij vraagt.

De Focus Fitness Row 2 is fluisterstil tijdens het gebruik ervan en dit is zeker iets wat ik mee zou nemen in je overweging om wellicht tot aankoop over te gaan. Vind jij het niet erg als de roeitrainer eventueel wat geluid produceert? Dan hoef jij je keuze niet van deze functionaliteit af te laten hangen.

Weerstandsysteem Focus Fitness Row 2

Deze roeitrainer beschikt over een manueel weerstandsysteem en maar liefst 8 verschillende weerstandniveaus die je kunt gebruiken om jezelf constant uit te blijven dagen! De weerstandniveaus moeten handmatig ingesteld worden door middel van het gebruik van de draaiknop die aanwezig is op de roeitrainer, appeltje eitje dus. De verschillende niveaus zijn gemakkelijk in te stellen en zorgen ervoor dat iedereen op zijn of haar niveau kan trainen.

Ook zorgen de 8 verschillende weerstandniveaus er natuurlijk voor dat je jezelf continue kunt blijven verbeteren en dat je dus progressie kunt maken. Naar mijn mening is dit een belangrijk punt wanneer je gestart bent met trainen.

Vliegwiel

De Focus Fitness Row 2 beschikt over een 7 kilogram zwaar vliegwiel. Nu zal je vast denken, wat is het voordeel hiervan voor mij? Maar dat zal ik je uitleggen.

Het vliegwiel zorgt ervoor dat jij tegengewicht krijgt, waardoor je een gezonde en goede ronde rotatie kunt maken. Op deze manier kun jij intensief en op een soepele manier gebruik maken van deze roeitrainer. Daarnaast zorgt het natuurlijk voor wat extra kilo’s wat weer bijdraagt aan de stabiliteit van de roeitrainer.

Trainingscomputer Focus Fitness Row 2

Je wilt starten met het trainen op een roeitrainer, maar je wilt wel weten hoe lang je bezig bent, hoe veel je verbrandt en hoe snel je bijvoorbeeld gaat, toch? Gelukkig is dit allemaal in één oogopslag af te lezen op de Focus Fitness Row 2.

Deze roeitrainer beschikt namelijk over een matzwarte trainingscomputer die je van de meest belangrijke trainingsgegevens kan voorzien. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

 • De tijd dat je bezig bent
 • Het aantal verbrande calorieën
 • Het aantal slagen dat je hebt gemaakt
 • De hoogte van je hartslag
 • Afstand die je hebt afgelegd

Je hoeft niets te missen van jouw trainingsgegevens!

Ergonomisch

We hebben het al kort over het fraaie design van de Focus Fitness Row 2 gehad, maar iets wat we daarbij niet hebben benoemd is dat het design ook ergonomisch is. De Focus Fitness Row 2 beschikt over een comfortabel zitvlak, waardoor jij op de juiste en ook op een fijne manier zit.

Verder beschikt het over ergonomische softgrip handvaten. Ook kun je zonder problemen je voetpedalen verzetten zodat alles op de juiste manier is afgesteld op jouw lichaam. Op deze manier kun jij zonder problemen en op een comfortabele manier gebruik maken van deze roeitrainer.

Ook dragen alle bovenstaande punten natuurlijk weer bij aan de stabiliteit van ten eerste de roeitrainer, maar ook hoe stabiel jij je training kunt uitvoeren.

Focus Fitness Row 2 is opklapbaar

Zo, stel je eens voor. Je training zit erop. Je hebt midden in je woonkamer getraind en nu is het tijd om de Focus Fitness Row 2 op te bergen. Niets is zo vervelend als dat een roeitrainer voor thuis veel ruimte in beslag neemt.

Gelukkig heb je daar bij deze roeitrainer geen last van. Deze variant is opklapbaar, waardoor je hem zonder al te veel ruimte in beslag te laten nemen kunt opbergen waar je wilt.

Het is dus mogelijk om de roeitrainer omhoog te zetten in bijvoorbeeld een hoek, zodat het apparaat zo min mogelijk ruimte in beslag neemt. Deze functionaliteit is erg handig in combinatie met de volgende functionaliteit.

Transportwieltjes

Wat aansluitend op de vorige paragraaf ideaal is, is dat de Focus Fitness Row 2 ook nog eens beschikt over transportwieltjes. Roeitrainers zijn relatief zwaar en om die dingen na een zware training ook nog eens op te moeten ruimen is niet ideaal.

Met de transportwieltjes is dit gelukkig eenvoudig te doen, waardoor je zonder problemen met daarbij ook de opklapbaarheid van deze roeitrainer hem gemakkelijk kunt verplaatsen en opruimen naar jouw ideale plek.

Focus Fitness Row 2

De specificaties van de Focus Fitness Row 2

Nu in deze Focus Fitness Row 2 Review de verschillende functionaliteiten zijn behandeld is het tijd om alle specificaties voor je op een rijtje te zetten. Lees snel verder zodat je van alle belangrijke aspecten op de hoogte bent!

Garantie onderdelen2 jaar
Garantie frame & laswerk10 jaar
Afmetingen (Lengte x Breedte x Hoogte)196 centimeter x 40 centimeter x 53 centimeter
Gewicht roeitrainer26 kilogram
Maximaal belastbaar gewicht roeitrainer120 kilogram
Maximale lichaamslengte190 centimeter
Weerstandsysteem roeitrainerMagnetisch
Weerstand instelbaarHandmatig
Aantal weerstand niveaus8
Dubbele kogellagersJa
Waterpas afstelbaarNee
OnderhoudsarmJa
Aantal programma’sManueel
HartslagprogrammaNee
HartslagmetingNee
Borstband bijgeleverdNee
Wattage programmaNee
Programma’s vrij instelbaarNee
User settingsNee
Recovery testNee
Display weergave: AfstandJa
Display weergave: TijdJa
Display weergave: SnelheidJa
Display weergave: Calorie verbruikJa
Display weergave: HartslagNee
Display weergave: WattJa
Display weergave SPM:Nee

De voordelen en nadelen van de Focus Fitness Row 2

In deze Focus Fitness Row 2 Review hebben we tot nu toe de functionaliteiten en specificaties voor je op een rijtje gezet, maar nu is het tijd om de voordelen en nadelen van deze roeitrainer met je door te nemen. Deze mogen natuurlijk niet ontbreken en geven je een duidelijk overzicht!

De belangrijkste voordelen van de Focus Fitness Row 2:

 • Ideaal voor thuisgebruik
 • Ergonomisch
 • Opklapbaar + transportwieltjes
 • 7 kilogram zwaar vliegwiel
 • Trainingscomputer met 8 niveaus
 • Fluisterstil
 • Magnetisch weerstandsysteem

De belangrijkste nadelen van de Focus Fitness Row 2:

 • Geen hartslagmeting en hartslagprogamma
 • Geen borstband bijgeleverd
 • Niet waterpas afstelbaar

Waar kun je de Focus Fitness Row 2 kopen?

We hebben een tijdje rondgekeken op het internet en kunnen concluderen dat de Focus Fitness Row 2 bij vele verschillende webshops aan te schaffen is. De meest betrouwbare en ook goedkoopste plekken zijn toch wel bij Betersport.nl en Bol.com.

De prijs bij beide webwinkels is slechts €299,-. We hebben ook niet echt een meer betrouwbare en goedkopere webshop kunnen vinden waar de Focus Fitness Row 2 eventueel is aan te schaffen. Momenteel heb je bij Bol.com en Betersport.nl de beste en eerlijkste kans.

Andere Focus Fitness Row 2 Reviews

Je hebt deze Focus Fitness Row 2 Review bijna helemaal doorgelezen, maar alle informatie die je nu tot je hebt genomen is gebaseerd op mijn eigen mening. Het is ook wel zo betrouwbaar om de meningen en reviews van anderen ervaringsdeskundigen er eens bij te halen. Je leest hieronder wat sporters die de roeitrainer al hebben aangeschaft ervan vinden. Mis het niet!

De Focus Fitness Row 2 krijg hier op Betersport.nl 5 van de 5 sterren gebaseerd op 16 reviews van klanten, een goed gemiddelde dus! Verschillende klanten geven aan dat het een erg stevige roeitrainer is en dat ze er veel plezier aan beleven. De stabiliteit en de prijs/kwaliteitverhouding worden geprezen door verschillende klanten! Wel geven ze aan dat het display misschien iets groter had gekund.

Ook hier op Bol.com zijn verschillende reviews gegeven door klanten. Zij waarderen gemiddeld deze roeitrainer met 3,7/5 sterren, wat zeker niet verkeerd is. Zij geven aan dat de roeitrainer voldoet aan de verwachtingen, erg compact is en dat ie van goede kwaliteit is. Verder melden zij dat de roeitrainer vrij simpel is en dat de prijs/kwaliteitsverhouding zelfs onverslaanbaar is. Tot slot geven zij aan dat de Focus Fitness Row 2 gemakkelijk zelf in elkaar is te zetten en makkelijk in gebruik is.

Al met al op beide websites lovende woorden dus waaruit blijkt dat deze roeitrainer voor de thuissporter ideaal zou kunnen zijn.

Meer over Focus Fitness

Focus Fitness is al ongeveer 15 jaar aanwezig en actief in de online fitness branche en ze bieden vele verschillende sportartikelen aan, waardoor er eigenlijk voor iedereen wel iets is te vinden in hun assortiment. Focus Fitness wil ervoor zorgen dat iedere (thuis)sporter zijn of haar doelen kan behalen met de beste materialen. Verder beschikken zij over een erg uitgebreid en gevarieerd assortiment! Zij hebben namelijk niet alleen roeitrainers tot hun beschikking, maar bijvoorbeeld ook loopbanden en crosstrainers.

Je kunt dus wel zeggen dat zij een specialist zijn op dit gebied.

Zou ik de Focus Fitness Row 2 aanraden?

Nu alle belangrijk informatie met je is doorgenomen in deze Focus Fitness Row 2 Review is het wel tijd om antwoord te geven op de bovenstaande vraag.

Ik raad de Focus Fitness Row 2 zeker aan wanneer je thuis fanatiek aan de slag wilt. Naar mijn mening is deze roeitrainer ideaal voor de thuissporter. De roeitrainer is namelijk makkelijk in gebruik en bovenal ook niet heel erg prijzig als je het vergelijkt met andere roeitrainers. Ook kun je er jarenlang plezier mee hebben en neemt ie niet veel ruimte in beslag.

Tot slot spreken de verschillende functionaliteiten en specificaties in het voordeel van deze roeitrainer. De roeitrainer is erg stevig, heeft een mooi design en heeft 8 weerstandniveaus. Ook is het natuurlijk een voordeel dat de roeitrainer relatief stil is en gemakkelijk is te verplaatsen en opruimen.

Al met al zou ik de roeitrainer dus zeker aanraden!

Alternatieve roeitrainers

Hopelijk hebben we je met deze Focus Fitness Row 2 Review voldoende geïnformeerd en hebben we je alle belangrijke informatie kunnen geven die jij zocht. Is deze roeitrainer toch niet helemaal wat je zoekt? Dat kan zeker. Er zijn namelijk erg veel verschillende roeitrainers op de markt die wellicht beter bij je passen. Lees onderstaande reviews eens en wellicht zit hier de voor jou perfecte roeitrainer wél tussen!

Lees hier de Focus Fitness Row 3 Review

Lees hier de Nordictrack RX800 Review

Lees hier de Kettler Aquarower 500 Review

Lees hier de Kettler Aquarower 700 Review

Lees hier de VirtuFit Ergometer Semi-Pro Review

Lees hier de VirtuFit Row 800 Review

Lees hier de VirtuFit Row 450 Roeitrainer Review

Lees hier de Senz Sports R4000 Review

Lees hier de Senz Sports R5000 Review

Lees hier de NordicTrack RW900 Review

Lees hier ook de First Degree Apollo Review