Je bekijkt nu Focus Fitness Jet 9 iPlus Review: Is dit jouw perfecte loopband?

Focus Fitness Jet 9 iPlus Review: Is dit jouw perfecte loopband?

De Focus Fitness Jet 9 iPlus Review: In deze blog behandelen we alles wat jij wilt weten over deze professionele loopband.

Jij bent waarschijnlijk op deze pagina gekomen omdat je geïnteresseerd bent in het aanschaffen van een loopband en je meer informatie wilt over de Focus Fitness jet 9 iPlus. Na het lezen van deze review ben jij van alle ins en outs op de hoogte.

De Focus Fitness Jet 9 iPlus is een ideale loopband voor thuisgebruik en wordt ook niet voor niets vaak aangeschaft door fanatieke thuissporters.

In deze review behandelen wij alle belangrijke informatie over deze loopband: denk hierbij aan de verschillende functionaliteiten, specificaties, voordelen en nadelen! Alles komt uitgebreid aan bod.

Mis deze uitgebreide review niet en lees snel verder, zodat jij de juiste informatie tot je neemt om wellicht je toekomstige aankoop van deze loopband op te baseren! Lees snel verder!

Focus Fitness Jet 9 iPlus Review: De functionaliteiten

In de inleiding van deze review hebben we al benoemd dat de Focus Fitness Jet 9 iPlus een perfecte loopband is om intensief thuisgebruik. De loopband ziet er geweldig uit, is gemaakt van mooi materiaal en beschikt over verschillende functionaliteiten waar we hieronder dieper op in gaan.

Het loopoppervlak van de Focus Fitness Jet 9 iPlus

De Focus Fitness jet 9 iPlus beschikt over een breed loopoppervlak en dat is waar veel fanatieke thuissporters vaak naar op zoek zijn. Het is niet ideaal om met een smaller en kleiner loopoppervlak te moeten trainen en daar heb je met deze loopband dus geen last van.

Het loopoppervlak is 137 x 54 centimeter en hier zou iedereen dus goed mee vooruit moeten kunnen!

Trainen met tablet of smartphone

Deze loopband is, zoals ook al in de naam te vinden, voorzien van de iPlus module. Dit houdt in dat het mogelijk is om de loopband te koppelen met een tablet of met een mobiele telefoon door gebruik te maken van Bluetooth.

Het is mogelijk om met deze module te trainen met een app. Je legt je telefoon of tablet op de speciaal gemaakte houder en download de applicatie die je nodig hebt. Wanneer je dit doet, neemt de app de display van de loopband over. Nu heb je dus de mogelijkheid je tablet of telefoon te gebruiken als trainingscomputer, ideaal!

De app brengt al jouw benodigde trainingsgegevens op een mooie manier in beeld. Ook zorgt de app ervoor wanneer je bijvoorbeeld een helling op loopt, dat de loopband direct mee beweegt en dus de hellingshoek automatisch aanpast!

Trainingsprogramma’s Focus Fitness Jet 9 iPlus

Nu we het over de app gehad hebben is het ook belangrijk om de trainingsprogramma’s waar deze loopband over beschikt even door te nemen.

Het is namelijk ook mogelijk om gebruik te maken van voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. Het zijn er maar liefst 15. De programma’s zijn eigenlijk in vier categorieën te verdelen: bergprogramma’s, interval, snelheid en HRC. Ook heb je de mogelijkheid tot een manueel programma.

Hellingshoek

Ook beschikt de Focus Fitness Jet 9 iPlus over een verstelbare hellingshoek die elektronisch is te bedienen. De hellingshoek is naar jouw eigen voorkeur aan te passen in levels van 0 tot 15.

Zoals al eerder benoemd kan de hellingshoek ook automatisch veranderen, maar dit is wel alleen het geval wanneer je kiest voor een voorgeprogrammeerd programma. Het is dus geheel afhankelijk van welke keuze je maakt.

Hartslagmeting

Deze loopband beschikt ook over hartslagsensoren die ingebouwd zijn. De sensoren geven jouw een indicatie van hoe hoog jouw hartslag is. Daarnaast is er de mogelijkheid om gebruik te maken van het HRC-programma waarmee je volledig geautomatiseerd kunt trainen op hartslag.

Display Focus Fitness Jet 9 iPlus

Zoals je misschien hebt kunnen merken is de Focus Fitness Jet 9 iPlus best wel een moderne loopband!

Ook de trainingscomputer doet hier niets voor onder. Het display voorziet je namelijk van alle trainingsinformatie tijdens je training. Het LCD-scherm is helderblauw en laat je de volgende trainingsgegevens zien:

 • De tijd die je hebt gelopen
 • De snelheid waarmee je dit hebt gedaan
 • De calorieën die je hiermee hebt verbrand
 • De afstand die je hebt gelopen
 • De hoogte van je hartslag
 • De hoogtes van de hellingen die je hebt beklommen
Focus Fitness Jet 9 iPlus

Materiaal

De robuuste Focus Fitness Jet 9 iPlus is gemaakt van sterk en stevig materiaal. Ook beschikt het over een fluisterstille 2,5pk-motor en daarmee heb je de mogelijkheid om tot 20 kilometer per uur te trainen.

Door het stevige materiaal heeft deze loopband een maximaal belastbaar gewicht van 150 kilogram.

Dempingssysteem Focus Fitness Jet 9 iPlus

We hebben eerder in deze blog het al over het loopoppervlak gehad, maar nog niet over het dempingssysteem wat hier ook in is gebouwd. Dit is namelijk de 8-voudig flex suspension vering.

Dit dempingssysteem zorgt ervoor dat jij minder last krijgt van je spieren je gewrichten na je training, waar je bijvoorbeeld na een rondje hardlopen buiten wel last van zou kunnen krijgen. Een goede toevoeging dus!

Opklapbaar & transportwieltjes

Zo, je training zit erop. Je hebt keihard je best gedaan midden in je woonkamer, maar je wilt niet dat je loopband daar de hele tijd blijft staan en op deze manier veel ruimte in beslag neemt.

Gelukkig heb je daar met de Focus Fitness Jet 9 iPlus geen last van! Deze loopband is namelijk op te klappen en beschikt ook nog eens over transportwieltjes. Op deze manier kun je de loopband dus verplaatsen naar waar jij wilt en kun je hem ook nog eens opklappen zodat hij minder ruimte in beslag neemt.

De specificaties van de Focus Fitness Jet 9 iPlus

Nu we de functionaliteiten hebben besproken van deze loopband is het tijd om alle belangrijke specificaties op een rijtje te zetten.

SoortJet 9 iPlus
KlasseIntensief thuis gebruik
Garantie onderdelen2 jaar
Garantie frame & laswerkLevenslang
Garantie bedrijvenNee
Te testen in showroomMogelijk
AfhalenMogelijk
Afmetingen (Lengte x Breedte X Hoogte)184 x 92 x 154 centimeter
Afmeting loopvlak137 x 54 centimeter
Loopband opklapbaarJa
Afmeting opgeklapt (Lengte x Breedte x Hoogte)130 x 92 x 154 centimeter
Gewicht product89 kilogram
Maximaal belastbaar gewicht150 kilogram
Motorvermogen2,5 pk
Type motorDC-motor
Maximum snelheid20 km/u
Hellingshoek instelbaarJa, elektrisch
Hellingshoek niveaus15 levels
Demping8-voudig Flex Suspension Vering
TransporwieltjesJa
Ingebouwde speakersJa
MP3-speler ingangJa
VentilatorJa
MontageEenvoudige eind montage
OnderhoudsarmJa
Aantal programma’s15
HartslagprogrammaJa
HartslagmetingHandsensoren & borstslagband
Koppeling borstband mogelijkJa
Borstband bijgeleverdNee
User SettingsJa
Koppeling met tablet mogelijkJa
TablethouderJa
Armgreep hellingshoektoetsNee
Hellingshoek direct keuze toetsJa
Armgreep snelheidstoetsNee
Snelheid direct keuze toetsJa
Display weergave: AfstandJa
Display weergave: SnelheidJa
Display weergave: TijdJa
Display weergave: Calorie verbruikJa
Display weergave: HartslagJa
Display weergave: HellingshoekJa
Display weergave: GrafiekweergaveNee
Display weergave: Circuit weergaveNee

De voordelen en nadelen van de Focus Fitness Jet 9 iPlus

Zo, alle functionaliteiten en specificaties hebben we tot nu toe met je doorgenomen in deze Focus Fitness jet 9 iPlus Review. Nu is het tijd om alle belangrijke voordelen en nadelen met je op een rijtje te zetten, zodat je een goede afweging kunt maken en een duidelijk overzicht hebt.

De belangrijkste voordelen van de Focus Fitness Jet 9 iPlus

 • Het dempingssysteem
 • Groot loopoppervlak
 • Transportwieltjes & opklapbaar
 • De iPlus module
 • Bluethooth
 • Hartslagsensoren
 • 15 trainingsprogramma’s en 15 levels van de hellingshoek

De belangrijkste nadelen van de Focus Fitness Jet 9 iPlus

 • Geen borstband bijgeleverd
 • Relatief zwaar

Waar is de Focus Fitness Jet 9 iPlus te koop?

Na wat rond te hebben gekeken op het internet en wat onderzoek te hebben gedaan zijn we erachter gekomen dat de Focus Fitness Jet 9 iPlus bij vele verschillende online webwinkels is aan te schaffen. Uiteindelijk hebben wij onze conclusies getrokken tijdens dit onderzoek.

De meest bekende en betrouwbare webwinkels zijn toch wel Betersport.nl en Bol.com. Bij beide webwinkels is deze loopband aan te schaffen voor 949,- euro, terwijl de adviesprijs maar liefst 1249,- euro is! Dit zijn natuurlijk geen kleine bedragen, maar gekeken naar de functionaliteiten en specificaties is dit wel een reële prijs/kwaliteitsverhouding.

Wat zeggen anderen over de Focus Fitness Jet 9 iPlus?

Nadat we hebben gekeken waar deze loopband te koop is, hebben we ook gekeken naar de meningen van anderen die de loopband al hebben aangeschaft. We zullen hieronder kort enkele reacties beschrijven, mis ze niet!

Hier op Betersport.nl beschrijven de mensen de loopband als prachtig en degelijk. Niet voor niets wordt deze loopband gewaardeerd met 5/5 sterren en dat met 19 reviews! Ook zijn ze zeer te spreken over de snelle levering, de service en de mogelijkheid om contact maken met Bluetooth. Ook wordt er benoemd dat het gemakkelijk is om de loopband te installeren en te verplaatsen. Tot slot komt bij veel reviews terug dat het een erg stille loopband is!

Wanneer we dan ook hier op Bol.com enkele reviews doornemen, zijn ook hier positieve woorden te vinden. Hier krijgt de Focus Fitness Jet 9 iPlus 4,4/5 sterren, ook een aardige scoren. Hier gaat het zelfs om 21 reviews. Vrijwel iedereen raadt het product aan. Vooral de uitgebreide programmakeuzes en de eenvoudigheid van het installeren worden geroemd. Ook benadrukken verschillende kopers dat het een erg stevige loopband is.

Meer over Focus Fitness

Focus Fitness is al ongeveer 15 jaar online actief in het aanbieden van vele verschillende sportartikelen. Zij willen ervoor zorgen dat iedere (thuis)sporter zijn of haar doelen kan behalen en dat het tot je beschikking hebben van de juiste materialen erg belangrijk is. Verder hebben zij de beschikking over een erg uitgebreid assortiment aan verschillende fitness apparaten en artikelen, waardoor er voor iedereen wel wat tussen zit wat voldoet aan zijn of haar wensen en behoeften.

Zou ik de Focus Fitness Jet 9 iPlus aanraden?

Nu we alle belangrijke informatie over de Focus Fitness Jet 9 iPlus hebben doorgenomen is het tijd om antwoord te geven op deze vraag.

Persoonlijk raad ik het zeker aan om deze loopband aan te schaffen wanneer je thuis fanatiek aan de slag wilt met trainen. De verschillende functionaliteiten spreken naar mijn mening voor zich en ook de specificaties zien er uitstekend uit.

De loopband is gemaakt van erg stevig materiaal en beschikt over erg veel mogelijkheden. Het display is gemakkelijk te gebruiken, het loopoppervlak is breed, de iPlus module is een waardevolle toevoeging en ook de mogelijkheid om met 15 programma’s te trainen is fijn.

Verder is het ideaal dat het weinig moeite kost om de loopband in elkaar te zetten, waardoor je binnen de kortste keren aan je training kunt beginnen.

Tot slot spreekt het natuurlijk in het voordeel van deze loopband dat op twee verschillende webshops er maar liefst 40 reviews zijn geschreven waar zo goed als alleen maar positieve woorden in naar voren komen. Vele sporters zijn dus erg tevreden.

Al met al zal ik de Focus Fitness Jet 9 iPlus dus zeker aanraden!

Alternatieve loopbanden

Hopelijk heb ik met deze uitgebreide Focus Fitness Jet 9 iPlus Review je voldoende kunnen informeren. Ben je nog niet overtuigd van de functionaliteiten en voordelen van deze loopband? Of past deze gewoonweg niet bij jou? Dat kan natuurlijk. Er zijn enorm veel verschillende loopbanden op de markt. Lees deze blog eens waarin ik verschillende professionele loopbanden behandel of lees onderstaande review eens!

Focus Fitness Jet 7 Review

Focus Fitness Jet 7 iPlus Review

De Focus Fitness Jet 5 Review

Focus Fitness Senator iPlus Review

Focus Fitness Jet 2 Review

Focus Fitness Jet 1 Review

VirtuFit Elite TR-500i Review

VirtuFit TR-100 Review

VirtuFit TR-200i Review