Je bekijkt nu Focus Fitness Jet 7 Review – Is deze loopband jouw geld waard?

Focus Fitness Jet 7 Review – Is deze loopband jouw geld waard?

De Focus Fitness Jet 7 Review: In deze blog behandelen we alles wat jij wilt weten over deze professionele loopband. Op deze manier ben je goed geïnformeerd over alles wat jij nodig hebt, zodat jij een op de juiste kennis gebaseerde keuze kunt gaan maken over de eventuele aanschaf van deze loopband.

De Focus Fitness Jet 7 is een ideale loopband voor thuisgebruik en wordt ook niet voor niets vaak aangeschaft door fanatieke thuissporters. Dit is ook wel te zien aan de positieve reviews over deze loopband, waar we later op terug komen.

Met het lezen van deze review kom jij achter alle belangrijke informatie van deze loopband. De verschillende functionaliteiten, specificaties, voordelen en nadelen van deze loopband komen uitgebreid aan bod. Ook worden de meningen van anderen meegenomen in deze blog.

Mis deze uitgebreide review niet en lees snel verder, zodat jij door de juiste informatie tot je te nemen een goede en weloverwogen keuze kunt maken. Mis het niet!

Focus Fitness Jet 7 Review: De functionaliteiten

De Focus Fitness Jet 7 is een een perfecte loopband om thuis intensief en gevarieerd mee aan te slag gegaan. Ook wordt deze omschreven als een loopband met een fantastische prijs/kwaliteitverhouding en heeft hij de ‘Best Reviewed’ award van 2017 van Kieskeurig.nl gewonnen. Lees snel verder om er meer over te weten te komen!

Loopoppervlak van de Focus Fitness Jet 7

De Focus Fitness Jet 7 beschikt over een breed loopoppervlak en dit is waar de meeste thuissporters vaak naar op zoek zijn. Het loopoppervlak is 141 centimeter lang en 48 centimeter breed, waardoor je er gemakkelijk thuis mee aan de slag kan.

Een breed loopoppervlak is voor veel thuissporters belangrijk aangezien zij het niet comfortabel vinden om op een klein loopoppervlak te trainen. Ik kan me hier wel iets bij voorstellen want het is natuurlijk fijn om genoeg bewegingsruimte te hebben!

De motor

Ook de motor die in deze loopband te vinden is is van de juiste kwaliteit. De Focus Fitness Jet 7 beschikt over een dc-motor van 2,5 pk. Door deze motor is het mogelijk om tot een snelheid van 18 kilometer per uur hard te lopen.

Voor de meeste thuissporters is deze snelheid meer dan genoeg!

Trainingsprogramma’s Focus Fitness Jet 7

Deze loopband beschikt over verschillende voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. Op deze manier heb jij een breed scala aan trainingsmogelijkheden. In totaal krijg jij met deze loopband 36 verschillende trainingsprogramma’s tot je beschikking. Denk hierbij aan hellings-, interval-, hartslag- en snelheidsprogramma’s.

Op deze manier kun jij gevarieerd trainen en is het halen van jouw specifieke trainingsdoelen gemakkelijker. Ook kun je hierdoor op een effectieve manier jouw trainingen afwerken.

Al met al heb jij met de Focus Fitness Jet 7 de mogelijkheid om veel verschillende trainingen te doen, waardoor je je nooit hoeft te vervelen en dus regelmatig kunt afwisselen.

Elektrische hellingshoek

Tegenwoordig is het bij de meeste loopbanden niet meer weg te denken: een elektronische hellingshoek. De Focus Fitness Jet 7 beschikt over een elektronische hellingshoek die is in te stellen tot maximaal niveau 15.

De hellingshoek is gemakkelijk in te stellen met de knopjes op het dashboard van de loopband. Het voordeel van het trainen met een hellingshoek is ten eerste dat je het jezelf zwaarder kunt maken, maar ook spreek je weer net iets andere spieren aan. Daarnaast verbrand je er meer calorieën door!

Denk er wel aan dat je tijdens het trainen met een hellingshoek niet je handen vasthoud aan de handgrepen. Hierdoor maak je het jezelf te makkelijk en heeft het trainen met een hellingshoek niet zoveel zin.

Display Focus Fitness Jet 7

De Focus Fitness Jet 7 is ook voorzien van een display, waarmee jij jouw training precies kan instellen. Met de touch knoppen kun je de snelheid en de hellingshoek gemakkelijk instellen zoals je wilt.

Voor de snelheid is het mogelijk om de loopband per tiende in te stellen, voor de hellingshoek gaat dit zoals al eerder vermeld per niveau. Verder is op het dashboard alle relevante informatie over jouw trainingsgegevens af te lezen. Denk hierbij aan het volgende:

 • De snelheid waarmee je loopt
 • Afstand die je hebt afgelegd tijdens je training,
 • De tijd die je hebt gelopen
 • Het niveau van de hellingshoek die je hebt ingesteld
 • De hoogte van het aantal verbrande calorieën
 • Hoogte van je hartslag

Dempingsysteem Focus Fitness Jet 7

Het dempingsysteem van de Focus Fitness Jet 7 vind ik één van de meest hoogwaardige functionaliteiten. De loopband beschikt namelijk over een 8-voudige Flex Suspension demping. Deze demping zorgt ervoor dat de klappen die jij maakt tijdens het hardlopen worden opgevangen.

Het opvangen van deze klappen zorgt er weer voor dat jouw spieren en gewrichten veel minder belast worden tijdens je training. Ook zorgt de demping ervoor dat de loopband een stuk minder geluid maakt.

Vooral het eerste voordeel van dit dempingsysteem vind ik persoonlijk erg belangrijk. Je wilt onnodig geblesseerd raken door het hardlopen en met de Focus Fitness Jet 7 hebben ze hier voorzorgsmaatregelen mee genomen.

Opklapbaar

Ook dit is een handige functionaliteit van de Focus Fitness Jet 7. Het is natuurlijk niet zomaar een klein apparaatje wat je in huis haalt, dus is het wel zo fijn als ie niet altijd te veel ruimte in beslag neemt.

Deze loopband is makkelijk opklapbaar, waardoor je hem na je training gemakkelijk op kunt ruimen en ergens neer kan zetten waar die voor jou zo min mogelijk ruimte in beslag neemt. Dit gemakkelijke opruimen heeft ook te maken met het volgende punt: de transportwieltjes. Lees snel verder.

Focus Fitness Jet 7 opklapbaar

Transportwieltjes Focus Fitness Jet 7

De Focus Fitness Jet 7 beschikt namelijk over transportwieltjes. De loopband is relatief zwaar (waar je meer over leest in de paragraaf ‘specificaties’). Het is dan wel zo handig dat je nadat je hem hebt ingeklapt gemakkelijk kunt opbergen door gebruik te maken van de transportwieltjes.

Dit zorgt ervoor dat je veel minder moeite hoeft te doen om de relatief zware loopband te verplaatsen.

Het opbouwen van de Focus Fitness Jet 7

Wanneer je gloednieuwe loopband dan eindelijk geleverd is, wil je hem natuurlijk ook zo snel mogelijk gebruiken. Gelukkig is dat bij de Focus Fitness Jet 7 goed geregeld! Je haalt de loopband namelijk uit de doos en klapt hem op. Vervolgens pak je de 8 bijbehorende schroeven, draait ze aan en je kunt binnen de kortste keren beginnen aan je training!

Veel thuissporters die de Focus Fitness Jet 7 al hebben aangeschaft zijn erg positief over het snelle opbouwen van deze loopband.

Maximaal belastbaar gewicht

Tegenwoordig kunnen niet alle loopbanden evenveel gewicht aan. Gelukkig is de Focus Fitness Jet 7 er daar niet eentje van. Deze loopband heeft namelijk een maximaal belastbaar gewicht van ongeveer 140 kilogram.

Dit betekent dus dat deze loopband in principe voor iedereen te gebruiken is! Ideaal naar mijn mening.

Borstband ontvanger

De laatste functionaliteit die we behandelen is de borstband ontvanger waar de Focus Fitness Jet 7 over beschikt. Door de borstband ontvanger kun je je hartslag namelijk monitoren. Het enige is dat de borstband zelf er niet bij wordt geleverd, deze zal je apart aan moeten schaffen (wat overigens vaker zo is).

Wil jij dus de mogelijkheid hebben om je hartslag te meten? Dan kan dat. Je zal alleen wel een borstband nog aan moeten schaffen of wellicht heb je er al eentje tot je beschikking!

De specificaties van de Focus Fitness Jet 7

Nu we de functionaliteiten hebben besproken van deze loopband is het tijd om alle belangrijke specificaties op een rijtje te zetten. Mis ze niet en neem ze goed tot je!

Garantie onderdelen2 jaar
Garantie frame & laswerkLevenslang
Afmetingen (lengte x breedte x hoogte)182 cm x 82 cm x 141 cm
Afmeting loopvlak141 x 48 cm
Is de loopband opklapbaar?Ja
Afmetingen opgeklapte loopband132 cm x 82 cm x 145 cm
Gewicht loopband87 kilogram
Maximaal Belastbaar Gewicht140 kilogram
Vermogen van de motor2,5 pk
Motor typeDC
Maximum snelheid18 kilometer per uur
Hellingshoek instelbaarJa, elektrisch
Aantal niveaus hellingshoek15
Demping8 Voudige flex suspension vering
TransportwieltjesJa
Ingebouwde speakersNee
MP3-speler ingangNee
VentilatorNee
MontageEenvoudig te monteren
OnderhoudsarmJa
Aantal programma’s aanwezig36
HartslagprogrammaJa
HartslagmetingHandsensoren & Borstband
Koppeling met borstband mogelijkJa
Borstband bijgeleverdNee
User settingsJa
Koppeling met tablet mogelijkNee
Tablethouder aanwezigJa
Armgreep hellingshoektoetsNee
Hellingshoek direct keuze toetsJa
Armgreep snelheidstoetsNee
Snelheid direct keuze toetsJa
Display weergave: AfstandJa
Display weergave: SnelheidJa
Display weergave: CalorieverbruikJa
Display weergave: HartslagJa
Display weergave: HellingshoekJa
Display weergave: TijdJa
Display weergave: GrafiekweergaveNee
Display weergave: Circuit weergaveNee

De voordelen & nadelen van de Focus Fitness Jet 7

Zo, alle functionaliteiten en specificaties hebben we tot nu toe met je doorgenomen in deze Focus Fitness Jet 7 Review. Nu is het tijd om alle belangrijke voordelen en nadelen voor je op te sommen, zodat jij een goede afweging kunt maken.

De belangrijkste voordelen van de Focus Fitness Jet 7:

 • Groot loopoppervlak
 • Stabiliteit
 • Transportwieltjes
 • Opklapbaar
 • Gemakkelijk op te bouwen
 • Brede keus uit trainingsprogramma’s
 • Dempingsysteem

De belangrijkste nadelen van de Focus Fitness Jet 7 zijn:

 • Geen borstband bijgeleverd
 • Geen speakers ingebouwd
 • Geen Bluetooth systeem aanwezig
 • Geen tablet koppeling mogelijk, wel een houder.

Waar is de Focus Fitness Jet 7 te koop?

Na wat rond te hebben gekeken op internet en wat onderzoek te hebben gedaan zijn we erachter gekomen dat de Focus Fitness Jet 7 bij vrij veel online winkels is te kopen. Uiteindelijk hebben we onze conclusies getrokken na het onderzoek.

De meest bekende en betrouwbare webwinkels zijn toch wel Bol.com en Betersport.nl. Bij beide winkels is deze loopband aan te schaffen voor 799,- euro. En dat terwijl de adviesprijs van deze loopband maar liefst 1069,- euro is. Het is nog steeds veel geld natuurlijk, maar deze loopband staat bekend om zijn goede prijs-kwaliteitsverhouding, dus blijkbaar krijg je wel waar voor je geld!

Wat zeggen anderen over de Focus Fitness Jet 7?

Nadat we hebben gekeken waar deze loopband te koop is, hebben we ook gekeken naar de meningen van anderen die de loopband al hebben aangeschaft. We zullen kort hieronder enkele reacties beschrijven.

Hier op Bol.com beschrijven de mensen de loopband als mooi en degelijk. Ook voldoet hij aan de verwachting, is hij van goede kwaliteit en is ie handig in gebruik. Verder wordt de loopband beschreven als een ‘correcte loopband, maakt niet veel lawaai en voelt stevig aan’. Van de 12 reviews krijgt de loopband op Bol.com gemiddeld 4.3/5 stemmen. Dat ziet er dus goed uit.

Wanneer we hier op Betersport.nl kijken naar de reviews komen we ook mooie reacties tegen. Zo geven verschillende kopers aan erg tevreden te zijn over de loopband. Zo geeft iemand aan ‘de jongste’ niet meer te zijn en door de loopband de conditie succesvol op peil te kunnen houden. Ook hun zoon is erg tevreden. Zij vindt de loopband een goede prijs- kwaliteitsverhouding hebben en de loopband aan te raden.

Ook anderen zijn positief. De loopband is stabiel en van goede kwaliteit. Ook geeft iemand aan het opbouwen van de loopband erg simpel te vinden en hierin geen moeilijkheden te ondervinden.

Al met al zijn de sporters die de Focus Fitness Jet 7 al hebben aangeschaft erg tevreden over de loopband!

Meer over Focus Fitness

Focus Fitness is al ongeveer 15 jaar online actief in het aanbieden van vele sportartikelen. Zij willen ervoor zorgen dat iedere (thuis)sporter zijn of haar doelen kan behalen en dat het tot je beschikking hebben van de juiste materialen erg belangrijk is. Verder beschikken zij over een uitgebreid en gevarieerd assortiment, waardoor er voor iedereen wel wat tussen zit wat voldoet aan zijn of haar wensen en behoeften.

Zou ik de Focus Fitness Jet 7 aanraden?

Nu we alle belangrijke informatie over de Focus Fitness Jet 7 hebben doorgenomen is het tijd om antwoord te geven op de vraag die centraal staat in deze paragraaf.

Persoonlijk zou ik het zeker aanraden om deze loopband aan te schaffen wanneer je thuis fanatiek aan de slag wilt met trainen. De verschillende functionaliteiten spreken naar mijn mening voor zich en ook de specificaties van deze loopband zien er uitstekend uit!

De loopband is gemaakt van uitstekend materiaal en ook uit de reviews van anderen die de loopband al hebben aangeschaft komen positieve woorden naar voren. De loopband heeft verschillende trainingsprogramma’s, hellingniveaus en ook is ie natuurlijk gemakkelijk in te klappen en te verplaatsen door de transportwieltjes.

Daarnaast beschikt de Focus Fitness Jet 7 over een goed afleesbaar display die dus is voorzien van verschillende trainingsmogelijkheden. Ook is de loopband via dit display gemakkelijk te bedienen!

Tot slot kost het ook nog eens erg weinig tijd om deze loopband in elkaar te zetten, waardoor je na hem uit de doos te hebben gehaald al snel kunt beginnen aan je training.

Al met al zou ik de Focus Fitness Jet 7 dus zeker aanraden!

Alternatieve loopbanden

Hopelijk heb ik je met deze uitgebreide Focus Fitness Jet 7 Review voldoende hebben kunnen informeren. Ben je nog niet overtuigd van de functionaliteiten en voordelen van deze loopband? Dat kan natuurlijk. Er zijn enorm veel verschillende loopbanden op de markt. Lees deze blog eens waarin ik verschillende professionele loopbanden behandel of lees onderstaande review eens!

De Focus Fitness Jet 9 iPlus Review

Focus Fitness Jet 7 iPlus Review

De Focus Fitness Jet 5 Review

Focus Fitness Senator iPlus Review

Focus Fitness Jet 2 Review

Focus Fitness Jet 1 Review

VirtuFit Elite TR-500i Review

VirtuFit TR-100 Review

VirtuFit TR-200i Review