Je bekijkt nu Focus Fitness Jet 7 iPlus Review: Mis deze informatie niet!

Focus Fitness Jet 7 iPlus Review: Mis deze informatie niet!

De Focus Fitness Jet 7 iPlus Review: In deze blog kom jij alles te weten wat je moet én wil weten over deze professionele loopband, zodat jij over alle belangrijke aspecten bent over deze perfecte loopband voor thuis.

De reden dat jij op deze pagina bent gekomen is zeer waarschijnlijk omdat jij geïnteresseerd bent in, ten eerste, het aankopen van een loopband en, ten tweede, de Focus Fitness Jet 7 iPlus als een potentiële loopband waar je wel eens wat meer informatie over wilt. En terecht!

Met deze review word jij volledig geïnformeerd en kun jij alle belangrijke informatie tot je nemen om uiteindelijk je eventuele keuze op te baseren.

In deze review behandelen we zoals gezegd alle belangrijke informatie. Denk hierbij aan de verschillende functionaliteiten van deze loopband, de specificaties, voordelen en nadelen. Alles komt uitgebreid aan bod.

Mis deze uitgebreide review niet en lees snel verder, zodat jij de juiste informatie tot je neemt en wellicht aan het einde wel ervan overtuigd bent om deze loopband aan te schaffen.

Focus Fitness Jet 7 iPlus Review: de functionaliteiten van deze loopband

In de inleiding van deze Focus Fitness Jet 7 iPlus Review hebben we al benoemd dat deze loopband een geweldige loopband is om thuis mee te trainen. De loopband ziet er kwalitatief goed uit, is gemaakt van hoogwaardig materiaal en heeft functionaliteiten waar je U tegen zegt. Lees snel meer over de functionaliteiten!

iPlus Module

De iPlus module zorgt ervoor dat de loopband gekoppeld kan worden met een smartphone of tablet door middel van Bluetooth. Hierdoor heb jij de mogelijkheid om te trainen met het gebruik van een app. De loopband is voorzien van een tablethouder, waar je je vervolgens je telefoon of tablet oplegt. Ook moet je ervoor zorgen dat je de bijbehorende applicatie download.

Wanneer alles op de juiste manier gekoppeld is neemt de app op je smartphone of tablet de functies van het display op de loopband over. Dit betekent dus in feiten dat de applicatie je trainingscomputer is geworden! Je kunt nu gebruik maken van de verschillende functionaliteiten van de app. Ook worden jouw trainingsgegevens op een veel mooiere en meer grafische manier in beeld gebracht.

Tot slot wordt door de Bluetooth verbinding bijvoorbeeld ook de hellingshoek automatisch aangepast. Loop jij een berg op? Dan zal de hellingshoek automatisch aangepast worden.

Trainingsprogramma’s Focus Fitness Jet 7 iPlus

Een groot voordeel van de Focus Fitness Jet 7 iPlus is dat deze loopband de beschikking heeft over maar liefst 36 (!) voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. Op deze manier zit er in principe voor iedereen, op welk niveau dan ook, een trainingsprogramma tussen die precies past bij diegene.

De trainingsprogramma’s zijn onder te verdelen in de volgende categorieën:

 • Helling
 • Hartslagprogamma’s
 • Elektrisch instelbare hellingshoek
 • Snelheid
 • Interval
Focus Fitness Jet 7 iPlus

Het loopoppervlak

De Focus Fitness Jet 7 iPlus is een geweldig model van de Focus Fitness Jet loopbanden. De afmetingen van het loopoppervlak zijn 141 x 48 centimeter, wat relatief groot is. Op deze manier is deze loopband door iedereen goed te gebruiken.

Wanneer je een loopband aan wilt schaffen is het belangrijk om te kijken naar de breedte van het loopoppervlak, aangezien je wilt dat deze relatief breed is. Niemand wilt op een smalle loopband zijn trainingen doen, aangezien dit gewoonweg niet comfortabel is.

Bij deze loopband ben je in ieder geval aan het goede adres mocht je op zoek zijn naar een relatief breed loopoppervlak!

Display Focus Fitness Jet 7 iPlus

De Focus Fitness Jet 7 iPlus is voorzien van een mooi en strak display die is voorzien van verschillende touch knoppen die gemakkelijk te bedienen zijn tijdens het trainen. Op deze manier kun je zonder problemen bijvoorbeeld je snelheid of hellingshoek aanpassen.

Daarnaast is in één oogopslag alle relevante informatie van het scherm af te lezen. Onder deze informatie verstaan we jouw relevante trainingsgegevens, denk hierbij aan:

 • Snelheid die je loopt
 • Tijd die je bezig bent
 • Hellingshoek die je hebt ingesteld
 • Calorieën die je hebt verbrand
 • Afstand die je hebt afgelegd
 • De hoogte van je hartslag

Hellingshoek

Zoals al eerder vermeld in deze review beschikt deze loopband over een hellingshoek, maar deze verdient iets meer aandacht dan we er nu aan hebben geschonken.

Deze hellingshoek van de Focus Fitness Jet 7 iPlus is namelijk tot 15 levels in te stellen. Hiermee is deze loopband dus erg uitgebreid in hoogte verstelbaar. Door de hellingshoek van de loopband aan te passen gaat de voorkant van de loopband dus omhoog en loop je in principe bergopwaarts.

Dit zorgt ervoor dat je het jezelf een stuk zwaarder maakt en is ook nog eens goed voor de spierkracht in je benen.

Het dempingssysteem van de Focus Fitness Jet 7 iPlus

In deze Focus Fitness Jet 7 iPlus Review hebben we het al gehad over het loopoppervlak, maar nog niet over het dempingssysteem wat hierin is verwerkt. En dit mag niet ontbreken!

De loopband heeft namelijk de beschikking over de 8-voudig Flex Suspension Vering. Waarom is dit nou zo speciaal?

Wanneer je hardloopt zonder vering krijg je sneller last van je spieren en gewrichten. Met dit dempingssysteem heb je hier dus een stuk minder last van. Dit systeem vangt de klappen op van de stappen die je zet waardoor de ‘schade’ aan je spieren en gewrichten een stuk minder is.

Transportwieltjes & opklapbaar

Zo, je bent klaar met trainen. Het laatste waar je nu zin in hebt is om die zware loopband aan de kant te schuiven of wat dan ook. Ook wil je niet dat de jouw loopband te veel ruimte binnenin je huis in beslag neemt. Gelukkig heb je daar met de Focus Fitness Jet 7 iPlus geen last van!

Deze loopband beschikt namelijk over zowel transportwieltjes als een systeem waarmee je je loopband kunt opklappen. Op deze manier kun je zonder problemen je loopband verrijden naar de plek waar jij wilt en hem daar ook nog eens opklappen, zodat de in beslag genomen ruimte beperkt wordt!

De specificaties van de Focus Fitness Jet 7 iPlus

Nu we alle belangrijke functionaliteiten hebben behandeld is het ook belangrijk om de specificaties van deze loopband op een rijtje te zetten. Je vindt ze in onderstaande tabel!

KlasseJet 7 iPlus
Garantie onderdelen2 jaar
Garantie frame & laswerkLevenslang
Keuze van BetersportBeste voor thuis
Afmetingen (Lengte x Breedte x Hoogte)182 centimeter x 82 centimeter x 141 centimeter
Afmetingen loopvlak141 centimeter x 48 centimeter
Loopband opklapbaarJa
Afmeting opgeklapt (Lengte x Breedte x Hoogte)132 centimeter x 82 centimeter x 145 centimeter
Gewicht loopband87 kilogram
Maximaal belastbaar gewicht140 kilogram
Motorvermogen2,5 pk
Type motorDC-motor
Maximum snelheid18 kilometer per uur
Hellingshoek instelbaarElektrisch
Hellingshoek niveaus15 levels
Demping8-voudig Flex Suspension Vering
TransportwieltjesJa
Ingebouwde speakersNee
MP3-Speler ingangNee
VentilatorNee
MontageEenvoudige eind montage
OnderhoudsarmJa
Aantal programma’s36
HartslagprogrammaJa
HartslagmetingJa, met handsensoren & borstband
Koppeling borstbandJa, mogelijk
Borstband bijgeleverdNee
User settingsJa
Koppeling met tabletJa, mogelijk
TablethouderJa
Armgreep hellingshoektoetsNee
Hellingshoek direct keuze toetsJa
Armgreep snelheidstoetsNee
Snelheid direct keuze toetsJa
Display weergave: AfstandJa
Display weergave: SnelheidJa
Display weergave: TijdJa
Display weergave: Calorie verbruikJa
Display weergave: HartslagJa
Display weergave: HellingshoekJa
Display weergave: GrafiekweergaveNee
Display weergave: Circuit weergaveNee

De voordelen en nadelen van de Focus Fitness Jet 7 iPlus

De verschillende functionaliteiten en specificaties zijn nu met je behandeld en doorgenomen in deze Focus Fitness Jet 7 iPlus Review. Nu we deze belangrijke aspecten weten, is het goed om de belangrijkste voordelen en nadelen voor je op een rijtje te zetten. Op deze manier heb jij een helder en duidelijk overzicht van de belangrijkste aspecten van deze loopband.

De belangrijkste voordelen van de Focus Fitness Jet 7 iPlus:

 • Breed loopoppervlak
 • Dempingssysteem
 • Hartslagmeting mogelijk
 • Eenvoudige eindmontage
 • Transportwieltjes en inklapbaar
 • iPlus Module

De belangrijkste nadelen van de Focus Fitness Jet 7 iPlus:

 • Geen MP3-aansluiting
 • Geen borstband bijgeleverd
 • Relatief zwaar
 • Geen ingebouwde speakers

Wat is de prijs van de Focus Fitness Jet 7 iPlus en waar kun je hem kopen?

Om deze vraag te kunnen beantwoorden hebben we het nodige onderzoek gedaan. We zijn verschillende webshops af gegaan en hebben uiteindelijk onze keuze gemaakt. Deze loopband is bij velen online webwinkels aan te schaffen.

De meeste bekende en toch ook wel betrouwbare webwinkels zijn Betersport.nl en Bol.com. Beide webwinkels bieden de loopband aan voor 849,- euro, terwijl de adviesprijs van deze loopband 1125,- euro is. Gekeken naar de functionaliteiten en specificaties van deze loopband lijkt deze loopband wel in de juiste prijsklasse te zitten.

Wat zeggen anderen over de Focus Fitness Jet 7 iPlus?

Nu het duidelijk is wat de prijs is van de Focus Fitness Jet 7 iPlus en waar je hem eventueel zou kunnen kopen, is het tijd om andere reviews over deze loopband erbij te halen. We vatten samen wat verschillende sporters die de loopband al hebben aangeschaft er over te zeggen hebben. Lees snel verder!

Hier op Betersport.nl krijgt de Focus Fitness Jet 7 iPlus een mooie 4,3/5 sterren! Dat ziet er dus goed uit. Mensen geven aan dat de zwaarte van de loopband er voor zorgt dat ie enorm stabiel is om op te lopen. Ook wordt ie omschreven als erg kwaliteitsvol. Verder wordt het werken met Bluetooth als een groot pluspunt benoemd net zoals dat ie gemakkelijk is om te installeren!

Hier op Bol.com krijgt de loopband 3,9/5 sterren gebaseerd op 7 reviews. Iets minder dan op Betersport, maar ook zeker een mooi gemiddelde. Op Bol.com wordt aangegeven dat de loopband voldoet aan de verwachtingen, van goede kwaliteit is en dat ie handig in gebruik is. Ook wordt hier benoemd dat de loopband snel is te monteren en dat ie weinig lawaai maakt.

Al met al zien de reviews er goed uit!

Meer over Focus Fitness

Focus Fitness is al ongeveer 15 jaar lang een grote speler in de online fitnesswereld en is daarom ook erg betrouwbaar. Ze bieden niet alleen loopbanden aan, maar ook vele andere sportartikelen en materialen. Op deze manier zit er voor iedereen wel wat interessants tussen. Focus Fitness wil er met haar assortiment voor zorgen dat iedere (thuis)sporter de mogelijkheid heeft om zijn of haar doelen te behalen en dat iedereen ook de beschikking heeft over de juiste materialen!

Zou ik de Focus Fitness Jet 7 iPlus aanraden?

Nu we alle belangrijke informatie over de Focus Fitness Jet 7 iPlus hebben behandeld is het tijd om deze vraag uitgebreid voor je te beantwoorden.

Naar mijn mening is de Focus Fitness Jet 7 iPlus zeker weten een aanrader om thuis mee aan de slag te gaan. De loopband beschikt over verschillende handige en goede functionaliteiten, terwijl er natuurlijk ook nadelen aan de loopband zitten. Daarentegen ben ik van mening dat de nadelen niet opwegen tegen de voordelen.

De loopband is gemaakt van hoogwaardig materiaal en is relatief zwaar, wat zorgt voor extra stabiliteit. Daarnaast beschikt ie natuurlijk over maar liefst 36 trainingsprogramma’s. Verder heeft de loopband de iPlus module, die naar mijn mening erg waardevol is. Verder vind ik het persoonlijk belangrijk dat een loopband een breed loopoppervlak heeft en het een dempingssysteem heeft.

Bijkomende voordelen zijn natuurlijk dat de loopband eenvoudig is te monteren en installeren, waardoor je binnen de kortste keren aan je workout kunt beginnen.

Tot slot is het natuurlijk niet voor niets dat de loopband een goede waardering krijgt van de sporters die de loopband al hebben aangeschaft.

Al met al zou ik de Focus Fitness Jet 7 iPlus zeker aanraden.

Alternatieve loopbanden

Hopelijk heb ik met deze Focus Fitness Jet 7 iPlus Review jou de informatie kunnen geven die je zocht over deze loopband. Ben je nog niet overtuigd van de functionaliteiten en voordelen van deze loopband? Dat kan natuurlijk. Er zijn enorm veel verschillende loopbanden te vinden en wellicht past een andere loopband gewoon beter bij je wensen en behoeften. Neem eens een kijkje bij onderstaande reviews en wellicht zit hier voor jou de ideale loopband tussen!

Focus Fitness Jet 7 Review

Focus Fitness Jet 9 iPlus Review

Focus Fitness Jet 5 Review

Focus Fitness Senator iPlus Review

Focus Fitness Jet 2 Review

Focus Fitness Jet 1 Review

VirtuFit Ellite TR-500i Review

VirtuFit TR-100 Review

VirtuFit TR-200i Review