Je bekijkt nu Focus Fitness Jet 5 Review: Past deze loopband bij jou?

Focus Fitness Jet 5 Review: Past deze loopband bij jou?

De Focus Fitness Jet 5 Review: In deze blog kom jij alles te weten wat je moet weten over deze professionele loopband, zodat jij op de juiste manier geïnformeerd bent over deze perfecte loopband voor thuis.

Jij bent waarschijnlijk op deze pagina terecht gekomen omdat je geïnteresseerd bent in deze loopband en er graag meer informatie over wilt tot je nemen. Daar ben je met deze review voor aan het goede adres!

Zoals net benoemd is de Focus Fitness Jet 5 een ideale loopband voor thuis en wordt ie dus ook niet voor niets aangeschaft door velen fanatieke thuissporters.

In deze review behandelen we alle belangrijke informatie over deze loopband. Denk hierbij aan de verschillende functionaliteiten, specificaties, voordelen en nadelen! Alles komt uitgebreid aan bod.

Mis deze uitgebreide review niet en lees snel verder, zodat jij de juiste informatie tot je neemt om wellicht wel deze loopband aan te schaffen voor thuis. Mis het niet!

Focus Fitness Jet 5 Review: De functionaliteiten van deze loopband

In de inleiding van deze review hebben we al benoemd dat de Focus Fitness Jet 5 een perfecte loopband is voor thuisgebruik. De loopband ziet er goed uit, is gemaakt van uitstekend materiaal en beschikt over vele verschillende functionaliteiten waar we hieronder dieper op in gaan.

Het loopoppervlak

De Focus Fitness Jet 5 beschikt over een breder loopoppervlak en dat is waar de meeste fanatieke thuissporters naar op zoek zijn. Het is niet fijn om op een relatief smallere loopband je workout te moeten doen. Met deze loopband heb je daar dus geen last van.

Het loopoppervlak is 134 bij 45 centimeter groot en dit zal voor iedereen voldoende moeten zijn om een goede workout neer te kunnen zetten.

Trainingsprogramma’s van de Focus Fitness Jet 5

Deze loopband heeft de beschikking over enorm veel verschillende trainingsprogramma’s. Met de Focus Fitness Jet 5 heb je maar liefst de beschikking over 36 verschillende trainingsprogramma’s. Genoeg voor iedereen dus!

De Focus Fitness Jet 5 bestaat uit een manueel programma, user programma en over zeer handige voorgeprogrammeerde programma’s. Met deze programma’s heb je ook nog eens de mogelijkheid om hellingtrainingen, intervaltrainingen en combinatieprogramma’s te doen.

Je kunt dus wel zeggen dat er voor iedereen wat tussen zit met deze verschillende mogelijkheden!

Vetmeting

Is er de mogelijkheid om een vetmeting te doen op deze loopband? Ja, zeker! Met de Focus Fitness Jet 5 heb je de mogelijkheid om voor of na je training een vetmeting te doen. Door middel van je persoonlijke gegevens in te voeren in de trainingscomputer in combinatie met je hartslag ontvang je een indicatie van je vetpercentage.

Hellingshoek van de Focus Fitness Jet 5

Ook heb je met de Focus Fitness Jet 5 de mogelijkheid om in verschillende hellingshoeken te trainen. Deze loopband beschikt namelijk over een elektronisch verstelbare hellingshoek. De hellingshoek is in te stellen van 0 tot 12 levels, waardoor je het jezelf dus steeds lastiger en zwaarder kunt maken.

Met de mogelijkheid om te kunnen trainen met een hellingshoek heb je de mogelijkheid een echte bergopwaarts beleving te creëren. Hoe hoger je de hellingshoek zet, hoe meer belasting je op je bovenbenen krijgt waardoor ze dus steeds sterker zullen worden.

Het materiaal

Deze loopband is zoals al kort eerder benoemd gemaakt van goed, hoogwaardig materiaal. Zo beschikt de loopband over een 2 pk motor die ervoor zorgt dat je met snelheden van 1 tot 16 kilometer per uur kunt trainen. Ook is het frame erg sterk en is het loopoppervlak dus erg breed en lang. De Focus Fitness Jet 5 is niet voor niks in het verleden gekozen tot de best gewaardeerde loopband van Nederland.

Het display van de Focus Fitness Jet 5

Zoals al eerder benoemd beschikt deze loopband over vele verschillende trainingsprogramma’s en heb je de mogelijkheid om te trainen in een hellingshoek. Je bedient de Focus Fitness dan ook met het eenvoudig te bedienen display, een lcd-scherm. Op deze manier kun jij alle relevante trainingsgegevens tot je nemen tijdens je training. Denk hierbij aan:

 • Hartslag
 • Afstand
 • Snelheid
 • Verlopen tijd
 • Verbrandde calorieën

Ook kun je met de handige sneltoetsen gemakkelijk op elk moment je snelheid of helling aanpassen naar jouw gewenste niveau.

Focus Fitness Jet 5

Het dempingssysteem

In deze Focus Fitness Jet 5 Review hebben we het al gehad over het loopoppervlak, maar nog niet over het dempingssysteem wat hierin is verwerkt. Dit is namelijk de 8-voudig flex suspension vering.

Dit dempingssysteem zorgt ervoor dat jij minder last krijgt van je spieren en gewrichten na je training, waar je bijvoorbeeld na een flinke ronde hardlopen buiten wel last van zou kunnen krijgen. Een prima toevoeging aan deze loopband lijkt mij!

Opklapbaar & transportwieltjes

Zo, je hebt hard gewerkt, je training zit erop! Je hebt thuis keihard je best gedaan op je loopband. Wat je niet wilt is dat je loopband erg veel ruimte in beslag neemt.

Het fijne aan de Focus Fitness Jet 5 is dat deze gemakkelijk is op te klappen en daarnaast ook nog beschikt over transportwieltjes, waardoor je hem gemakkelijk op kunt ruimen en neer kunt zetten op een plek die voor jou fijn is. Zo neemt ie zo min mogelijk plek in beslag!

De specificaties van de Focus Fitness Jet 5

Nu we de belangrijkste functionaliteiten van de Focus Fitness Jet 5 hebben doorgenomen is het tijd om de belangrijkste specificaties voor je op een rijtje te zetten.

KlasseIntensief thuisgebruik
Garantie onderdelen2 jaar
Garantie frame & laswerkLevenslang
Keuze van betersportBeste voor thuis
Afmetingen (Lengte x Breedte x Hoogte)116 centimeter x 76 centimeter x 139 centimeter
Gewicht loopband66 kilogram
Maximaal Belastbaar Gewicht120 kilogram
Motorvermogen2 pk
Type motorDC-motor
Maximum snelheid16 kilometer per uur
Hellingshoek instelbaarElektrisch instellen
Hellingshoek niveaus12 levels
Demping8 voudig Flex Suspension Vering
TransportwieltjesJa
Ingebouwde speakersNee
MP3-speler ingangNee
VentilatorNee
MontageEenvoudige eind montage
OnderhoudarmJa
Aantal programma’s36
Hartslagprogramma’sNee
HartslagmetingJa, met handsensoren
Koppeling met borstband mogelijkNee
Borstband bijgeleverdNee
User settingsJa
Koppeling met tablet mogelijkNee
TablethouderJa
Armgreep hellingshoektoetsNee
Hellingshoek direct keuze toetsJa
Armgreep snelheidstoetsNee
Snelheid direct keuze toetsJa
Loopband opklapbaar Ja
Display weergave: Afstand Ja
Display weergave: Snelheid Ja
Display weergave: Tijd Ja
Display weergave: Calorie verbruik Ja
Display weergave: Hartslag Ja
Display weergave: Hellingshoek Ja
Display weergave: Grafiekweergave Ja
Display weergave: Circuit weergave Ja
Afmeting loopvlak 134 centimeter x 45 centimeter
Afmeting opgeklapt (Lengte x Breedte x Hoogte)116 centimeter x 76 centimeter x 139 centimeter

De voordelen en nadelen van de Focus Fitness Jet 5

Zo, dat is dat. De verschillende functionaliteiten en specificaties hebben we tot nu toe met je doorgenomen in deze Focus Fitness Jet 5 Review. Nu is het tijd om de belangrijkste voordelen en nadelen met je op een een rijtje te zetten, zodat je een goede afweging kunt maken en een duidelijk overzicht hebt.

De belangrijkste voordelen van de Focus Fitness Jet 5:

 • Het dempingssysteem
 • Groot loopoppervlak
 • Transportwieltjes en opklapbaar
 • Handsensoren voor hartslag
 • Erg veel trainingsprogramma’s
 • Eenvoudige eindmontage

De belangrijkste nadelen van de Focus Fitness Jet 5:

 • Geen borstband aansluiting
 • Geen borstband bijgeleverd
 • Geen koppeling met tablet nodig
 • Geen ingebouwde speakers

Waar is kun je de Focus Fitness Jet 5 kopen?

Na wat onderzoek te hebben gedaan op het internet zijn we erachter gekomen dat deze loopband is aan te schaffen bij velen verschillende online webwinkels. Uiteindelijk hebben wij wel onze conclusies getrokken na dit onderzoek.

De meest bekende en ook betrouwbare webwinkels zijn toch wel Betersport.nl en Bol.com. Bij beide webwinkels is de loopband aan te schaffen voor 649,- euro, terwijl de adviesprijs maar liefst 899,- euro is! Dit is natuurlijk genoeg geld, maar gekeken naar de verschillende functionaliteiten en specificaties is dit wel een reële prijs/kwaliteitsverhouding.

Wat zeggen anderen over de Focus Fitness Jet 5?

Nadat we hebben gekeken naar waar deze loopband te koop is, hebben we ook gekeken naar de meningen van anderen sporters die de loopband al hebben aangeschaft. We zullen hieronder kort verschillende reacties beschrijven, mis ze niet!

Hier op Betersport.nl krijgt de Focus Fitness Jet 5 4,7/5 sterren, dat ziet er goed uit! De loopband heeft ook maar liefst 25 reviews gekregen wat wel aangeeft dat de loopband gewaardeerd wordt. Verschillende kopers melden dat het een geweldig apparaat is die mooi, stevig en van goede kwaliteit is. Ook wordt de levering van Betersport gewaardeerd en zijn de mensen tevreden over de grootte van het loopoppervlak en de snelheid waarmee de loopband in elkaar is te monteren!

Wanneer we ook hier op Bol.com een kijkje nemen bij de reviews is te zien dat de loopband wordt gewaardeerd met 4,5/5 sterren gebaseerd op 48 reviews! Ook dit ziet er dus goed uit. Op Bol.com wordt door de kopers vermeld dat de loopband handig is in gebruik, een fraai design heeft en dat de prijs/kwaliteitsverhouding goed is. Ook wordt hier wederom het loopoppervlak geprezen.

Al met al zien de reviews van de verschillende kopers er dus goed uit!

Meer over Focus Fitness

Focus Fitness is al ongeveer 15 jaar online actief in het aanbieden van vele verschillende soorten sportartikelen en materialen. Focus Fitness wil ervoor zorgen dat iedere (thuis)sporter de mogelijkheid heeft om zijn of haar doelen te behalen en dat iedereen de mogelijkheid heeft om te beschikken over de goede en juiste materialen. Ze hebben een erg uitgebreid assortiment aan verschillende fitnessapparaten en artikelen, waardoor er in principe voor iedereen wel wat tussen zit waar hij of zij mee vooruit kan en wat aansluiten bij de wensen en behoeften van de desbetreffende persoon.

Zou ik de Focus Fitness Jet 5 aanraden?

Nu we alle belangrijke informatie over de Focus Fitness Jet 5 hebben behandeld is het tijd om antwoord te geven op deze vraag.

Persoonlijk raad ik het zeker aan om deze loopband eventueel aan te schaffen wanneer je van plan bent om thuis fanatiek aan de slag te gaan. De verschillende functionaliteiten spreken naar mijn mening voor zich, maar er zitten natuurlijk ook nadelen aan de loopband. Daarentegen denk ik dat deze niet opwegen tegen de voordelen.

De loopband is gemaakt van erg stevig materiaal en beschikt over erg veel trainingsprogramma’s, waardoor je veel kunt variëren en hierdoor is de loopband ook geschikt voor zo goed als iedereen. Ook is het natuurlijk fijn dat het display erg goed is te bedienen en beschikt het natuurlijk over een dempingssysteem wat goed is voor je spieren en gewrichten.

Een ander bijkomend voordeel van deze loopband is dat ie gemakkelijk is te monteren, waardoor je binnen de kortste keren kunt starten met trainen.

Tot slot spreekt natuurlijk in het voordeel dat deze loopband goed wordt gewaardeerd door de respectievelijk 25 en 48 reviews die al zijn gegeven over deze loopband.

Al met al zal ik de Focus Fitness Jet 5 zeer zeker aanraden!

Alternatieve loopbanden

Hopelijk heb ik met deze uitgebreide Focus Fitness Jet 5 Review je voldoende kunnen informeren over deze loopband. Ben je nog niet overtuigd van de functionaliteiten en voordelen van deze loopband? Dat kan natuurlijk. Er zijn enorm veel verschillende loopbanden te vinden op de markt en wellicht sluit een andere loopband wel veel beter aan bij jouw wensen en behoeften. Lees onderstaande reviews eens, misschien dat deze loopbanden beter bij je passen!

Focus Fitness Jet 7 Review

Focus Fitness Jet 7 iPlus Review

Focus Fitness Jet 9 iPlus Review

Focus Fitness Senator iPlus Review

Focus Fitness Jet 2 Review

Focus Fitness Jet 1 Review

VirtuFit Elite TR-500i Review

VirtuFit TR-100 Review

VirtuFit TR-200i Review