Je bekijkt nu Focus Fitness Jet 2 Review: Is dit jouw ideale loopband?

Focus Fitness Jet 2 Review: Is dit jouw ideale loopband?

De Focus Fitness Jet 2 Review: In deze blog vind jij alle informatie die je nodig hebt over deze perfecte loopband voor thuis. Op deze manier ben jij van alle belangrijke aspecten op de hoogte en kun jij je eventuele aankoop hierop baseren.

De reden dat jij bij deze review terecht bent gekomen is waarschijnlijk omdat jij geïnteresseerd bent in het aanschaffen van een loopband en, ten tweede, vind jij de Focus Fitness Jet 2 een interessant model waar je wel eens wat meer informatie over wilt verschaffen. En dat snap ik wel! De Focus Fitness Jet 2 is namelijk een perfecte loopband om thuis mee aan de slag te gaan.

Na het lezen van deze review ben jij volledig op de hoogte van alle ins en outs van deze loopband.

Zoals we al hebben benoemd behandelen we in deze review alle belangrijke informatie die jij nodig hebt. De functionaliteiten van deze loopband, de specificaties, voordelen en nadelen worden uitgebreid behandeld.

Mis deze uitgebreide review dus zeker niet en lees snel verder, zodat jij met de juiste informatie een weloverwogen keuze kan gaan maken bij de aanschaf van jouw ideale loopband!

Focus Fitness Jet 2 Review: de functionaliteiten van deze loopband

In de inleiding van deze review hebben we al benoemd dat de Focus Fitness Jet 2 een perfecte loopband is om jezelf thuis mee af te beulen. De loopband is namelijk relatief compact, beschikt over een stille motor en heeft veel programma’s waardoor er voor iedereen wel iets tussen zit. Lees snel meer over alle functionaliteiten!

Trainingsprogramma’s Focus Fitness Jet 2

Het aantal programma’s van de Focus Fitness Jet 2 is voor mij een van de redenen waarom dit een ideale loopband voor thuis is. Deze loopband heeft namelijk de beschikking over zeven verschillende trainingsprogramma’s. In deze zeven trainingsprogramma’s zitten ook nog eens variaties. Zo heb je bijvoorbeeld de beschikking over manuele programma’s, maar ook over verschillende snelheidsprogramma’s waar je mee aan de slag kunt.

Alle programma’s laten boven aan het scherm ook de maximale snelheid die je kan bereiken van het desbetreffende gekozen programma. Zo kun jij je eigen persoonlijke doelen behalen.

Je hebt bijvoorbeeld de keuze om een duurloop te gaan doen, waarbij je met een iets lagere snelheid loopt. Daarnaast kun je ook kiezen voor een intervaltraining. Hierbij train je op basis van een hogere hartslag door het trekken van sprintjes met wat kortere rustmoment tussendoor.

Display

Het scherm, of ook wel display genoemd, is op een erg makkelijke manier te bedienen. Dit is de reden dat je met de Focus Fitness Jet 2 erg snel kunt beginnen met trainen. Je kunt via het display de snelheid per tiende kilometer instellen. Ook beschikt het over sneltoetsen, waardoor je snel van snelheid kunt wisselen tussen drie, zes en negen kilometer per uur. Ook toont het scherm verschillende trainingsgegevens, die je snel af kunt lezen. Denk hierbij aan:

 • De snelheid waarop je loopt
 • Afstand die je hebt afgelegd
 • Het aantal verbrandde calorieën
 • De tijd die is verlopen
 • Hartslag waarop je loopt

Materiaal Focus Fitness Jet 2

De Focus Fitness Jet 2 is gemaakt van ideaal materiaal voor thuis. Deze loopband beschikt namelijk voer een 1,5 pk sterke DC-motor, waardoor die vrij weinig geluid maakt. Ook heeft ie een lange levensduur. Daarnaast is de loopband ongeveer 55 kilogram, waardoor die zorgt voor stabiliteit tijdens je training.

Verder beschikt de loopband over handvaten die praktisch zijn gemonteerd waardoor je ze tijdens bijvoorbeeld het wandelen vast kunt pakken. Ook kun je hiermee snel en handig je snelheid aanpassen, zowel omhoog als omlaag.

Hellingshoek

De Focus Fitness Jet 2 beschikt ook over een handmatig te verstellen hellingshoek. De hellingshoek is in twee verschillende hoogtes in te stellen. Dit is handig om zo andere spiergroepen wat zwaarder te belasten. Ook verzwaard het je training, waardoor je meer calorieën zult verbranden en wat krachtiger wordt in je benen.

Loopoppervlak Focus Fitness Jet 2

De Focus Fitness Jet 2 beschikt over een relatief groot loopoppervlak. Voor mij persoonlijk is dit zeker één van de voordelen. Niemand wilt op een smal loopoppervlak zijn of haar trainingen doen en daar heb je met deze loopband dus ook zeker geen last van. Het loopoppervlak is 123 centimeter bij 41,5 centimeter en hier zou je dus goed mee uit de voeten moeten kunnen.

Focus Fitness Jet 2

Dempingssysteem

Ook beschikt deze loopband over een dempingssysteem, iets wat zeker niet mag ontbreken bij een loopband in deze tijd.

De Focus Fitness Jet 2 beschikt over een zesvoudig dempingssysteem, die de nodige klappen voor je opvangt. Wat bedoelen we hiermee?

Wanneer jij traint op een loopband zonder vering, vangen je spieren en gewrichten alle klappen op. Dit kan blessures en pijntjes veroorzaken. Met dit dempingssysteem wat zit ingebouwd in deze loopband heb je hier dus een stuk minder last van. Het zal je een hoop schade aan je spieren en gewrichten besparen!

Transportwieltjes & opklapbaar

Zo, je hebt hard getraind en bent gesloopt. Het laatste waar je nu nog zin in hebt is om je zware loopband aan de kant te schuiven met pijn en moeite. Daarnaast wil je ook niet dat je loopband te veel ruimte in beslag neemt.

Gelukkig heb je daar met de Focus Fitness Jet 2 geen last van! Deze loopband heeft namelijk de beschikking over transportwieltjes én is ook nog eens inklapbaar. Met deze twee functionaliteiten kun jij ten eerste de loopband gemakkelijk verplaatsen en ook nog eens opklappen, waardoor jij hem neer kunt zitten waar die voor jou het minste plek in beslag neemt. Naar mijn mening ideaal!

De specificaties van de Focus Fitness Jet 2

In deze Focus Fitness Jet 2 Review hebben we nu alle belangrijke functionaliteiten behandeld. Nu is het tijd om de specificaties van deze loopband voor je op te sommen, want deze mogen absoluut niet ontbreken. Je vindt ze in onderstaande tabel.

KlasseThuisgebruik
Garantie onderdelen2 jaar
Garantie frame & laswerk10 jaar
Afmetingen (Lengte x Breedte x Hoogte)162 centimeter x 71,5 centimeter x 125 centimeter
Afmetingen loopvlak123 centimeter x 41,5 centimeter
Loopband opklapbaarJa
Afmeting loopband opgeklapt81 centimeter x 71,5 centimeter x 150 centimeter
Gewicht loopband55 kilogram
Maximaal Belastbaar Gewicht100 kilogram
Motorvermogen1,5 pk
Type motorDC-motor
Maximum snelheid13 kilometer per uur
Hellingshoek instelbaarJa, manueel
Hellingshoek niveaus2 niveaus
DempingssysteemJa, zesvoudige demping
TransportwieltjesJa
Ingebouwde speakersNee
MP3-speleringangNee
VentilatorNee
MontageEenvoudig zelf te monteren
OnderhoudsarmJa
Aantal programma’s40
HartslagprogrammaNee
HartslagmetingJa, met handsensoren
Koppeling met borstband mogelijkNee
Borstband bijgeleverdNee
User settingsJa
Koppeling met tablet mogelijkNee
TablethouderJa
Armgreep hellingshoektoetsNee
Hellingshoek direct keuzetoetsNee
Armgreep snelheidstoetsJa
Snelheid direct keuze toetsJa
Display weergave: AfstandJa
Display weergave: SnelheidJa
Display weergave: TijdJa
Display weergave: CalorieverbruikJa
Display weergave: HartslagJa
Display weergave: HellingshoekNee
Display weergave: GrafiekweergaveNee
Display weergave: Circuit weergaveNee

De voordelen en nadelen van de Focus Fitness Jet 2

Heb je alle functionaliteiten en specificaties van de Focus Fitness Jet 2 goed doorgenomen? Want dan is het nu tijd om in deze review de belangrijkste voordelen en nadelen voor je op een rijtje te zetten. Zo heb jij in een klein overzicht precies de belangrijkste aspecten van deze loopband op een rijtje.

De belangrijkste voordelen van de Focus Fitness Jet 2:

 • Dempingssysteem
 • Eenvoudige eindmontage
 • Transportwieltjes en inklapbaar
 • Verschillende trainingsprogramma’s
 • Breed loopoppervlak
 • Makkelijk te bedienen display
 • Hartslagmeting mogelijk

De belangrijkste nadelen van de Focus Fitness Jet 2:

 • Geen MP3-aansluiting mogelijk
 • Borstband koppeling niet mogelijk
 • Niet voorzien van ingebouwde speakers

Hoeveel moet je betalen en waar is de Focus Fitness Jet 2 te koop?

Dit zijn natuurlijk twee belangrijke vragen die niet mogen ontbreken in deze Focus Fitness Jet 2 Review. We hebben hier dan ook grondig onderzoek naar gedaan en hebben uiteindelijk onze keuze gemaakt. Het is in ieder geval duidelijk dat deze loopband in velen online webwinkels is aan te schaffen.

De meest betrouwbare en ook wel bekende webwinkels zijn toch wel Betersport.nl en Bol.com. Beide online winkels bieden de loopband momenteel aan voor 399,-. Persoonlijk koop ik hem dan altijd toch bij een gespecialiseerde winkel zoals Betersport.nl.

Wanneer we kijken naar de functionaliteiten, specificaties, voordelen en nadelen van deze loopband ben ik van mening dat dit wel een schappelijke prijs is. Het is namelijk niet de meest luxe loopband. Er zijn loopbanden met meer en uitgebreidere functionaliteiten. Maar voor een loopband voor de fanatieke thuissporter is deze ideaal!

Wat is zijn de ervaringen van anderen met de Focus Fitness Jet 2?

Nu we hebben onderzocht hoeveel de Focus Fitness Jet 2 moet kosten en waar je hem het beste aan kunt schaffen, is het tijd om reviews van andere ervaringsdeskundigen erbij te halen. We zullen hieronder even samenvatten wat deze verschillende fanatieke thuissporters te melden hebben na de aanschaf van deze loopband. Lees snel verder!

Hier op Betersport.nl krijgt de Focus Fitness Jet 2 4,7 van de 5 sterren gebaseerd op 23 reviews, dat ziet er dus veelbelovend uit! Wanneer we er dieper induiken komen ook de redenen van de kopers aan het licht. Zo beschrijft Carlos de loopband als perfect en heeft ie hem geholpen met afvallen. De loopband voldoet aan al zijn wensen. Anderen beschrijven de loopband als makkelijk te monteren en erg stabiel. Ook zijn er positieve woorden voor de trainingsprogramma’s.

Hier op Bol.com krijgt de loopband 4,3/5 sterren gebaseerd op 91 (!) reviews, ook dat ziet er erg goed uit! Wanneer we hier dieper in de reviews duiken zien we dat de kopers melden dat de loopband voldoet aan alle verwachtingen en dat ie handig is in gebruik. Ook wordt de kwaliteit van de loopband vaak genoemd als pluspunt. Verder wordt hier ook de stabiliteit geroemd. Wel lezen we hier dat een aantal mensen niet helemaal tevreden zijn over de handleiding, maar dat het uiteindelijk wel lukt om de loopband in elkaar te zetten.

Meer over Focus Fitness

Focus Fitness is al enorm lang bekend in de online fitnesswereld. Al ongeveer 15 jaar om precies te zijn. Dit is ook één van de grootste redenen waarom ze als zo betrouwbaar worden gezien.

Naast loopbanden bieden ze ook enorm veel andere sportartikelen en fitnessmaterialen aan. Dit is ook de reden dat er in principe wel voor iedereen wel wat tussen zit wat aansluit bij zijn of haar behoeften. Het doel van Focus Fitness is dan ook om iedere (thuis)sporter de mogelijkheid te bieden om zijn of haar doelen te behalen en dat iedereen ook de beschikking heeft over de juiste materialen.

Zou ik de Focus Fitness Jet 2 persoonlijk aanraden?

Zo, we hebben nu alle belangrijke informatie van de Focus Fitness Jet 2 behandeld. Nu is het tijd om antwoord te geven op deze vraag.

Naar mijn mening is de Focus Fitness Jet 2 een ideale loopband om thuis mee aan de slag te gaan. De loopband beschikt over ideale functionaliteiten en specificaties. Het is natuurlijk zo dat de loopband wat kleine nadelen heeft, maar ik ben van mening dat die niet opwegen tegen de voordelen.

De loopband is erg stabiel, beschikt over transportwieltjes en is opklapbaar, beschikt over veel trainingsprogramma’s en heeft een relatief breed loopoppervlak. Ik denk dat dit dingen zijn die erg belangrijk zijn wanneer je een loopband voor thuis aan wilt schaffen.

Ook is het natuurlijk belangrijk dat de loopband makkelijk in elkaar is te zetten, ondanks dat de handleiding misschien niet even duidelijk is. Sporters die de loopband al hebben aangeschaft zeggen dat ze binnen de kortste keren na installatie aan hun training konden beginnen.

Tot slot is het natuurlijk niet zonder reden dat de loopband op 2 webshops enorm goede reviews krijgt van ervaringsdeskundigen.

Al met al zou ik zeker de Focus Fitness Jet 2 zeker aanraden!

Alternatieve loopbanden

Zo, dit was hem dan de Focus Fitness Jet 2 Review. Ik hoop dat ik met deze informatie jou de inzichten heb kunnen geven die je nodig had. Ben je nog niet helemaal overtuigd van de verschillende functionaliteiten en voordelen van deze loopband? Dat is helemaal niet raar. Er zijn enorm veel verschillende loopbanden te vinden en misschien past een andere beter bij jouw wensen. Ik heb al meerdere reviews over loopbanden geschreven, dus wellicht zit bij de onderstaande reviews jouw ideale loopband!

Focus Fitness Jet 7 Review

Focus Fitness Jet 7 iPlus Review

Focus Fitness Jet 9 iPlus Review

Focus Fitness Jet 5 Review

Focus Fitness Senator iPlus Review

Focus Fitness Jet 1 Review

VirtuFit Elite TR-500i Review

VirtuFit TR-100 Review

VirtuFit TR-200i Review