Je bekijkt nu Focus Fitness Jet 1 Review: is deze loopband geschikt voor jou?

Focus Fitness Jet 1 Review: is deze loopband geschikt voor jou?

De Focus Fitness Jet 1 Review: In deze review lees jij alles wat je moet weten over deze perfecte loopband voor thuisgebruik. Ben jij een fanatieke thuissporter? Mis deze review dan zeker niet. Na deze review ben jij van alle belangrijke zaken die je moet weten op de hoogte en kun jij je eventuele keuze voor een aankoop hierop baseren.

Er is waarschijnlijk een goede reden voor je om op deze pagina terecht te komen. Jij bent namelijk geïnteresseerd in het kopen van een loopband én je interesse is ook nog gewekt door het Focus Fitness Jet 1 model. Gelukkig ben je hier aan het goede adres om je er verder over in te laten lichten. Overigens snap ik wel dat je interesse hebt in deze loopband, hij is namelijk ideaal om thuis mee aan de slag te gaan.

Na het lezen van deze review ben jij volledig op de hoogte van alles wat je moet en wilt weten.

We behandelen écht alles: de functionaliteiten, specificaties, voordelen en nadelen komen aan bod. Ook besteden we aandacht aan waar de loopband te koop is en hoeveel je er dan voor zou moeten betalen.

Deze uitgebreide loopband Focus Fitness Jet 1 review gaat jou helpen, zodat jij juist geïnformeerd bent en een weloverwogen keuze kan gaan maken bij de aanschaf van jouw ideale loopband.

1) Focus Fitness Jet 1 Review: de functionaliteiten van deze loopband

In de inleiding van deze Focus Fitness Jet 1 Review hebben we al benoemd dat deze loopband perfect is om thuis zelf mee aan de slag te gaan. De loopband is namelijk een model die relatief compact is, van goed en stevig materiaal is gemaakt en ook relatief stil is! Lees snel hieronder snel meer over belangrijke functionaliteiten van deze loopband.

1.1) Loopoppervlak Focus Fitness Jet 1

Wanneer we kijken naar het loopoppervlak van de Focus Fitness Jet 1 zien we dat deze relatief groot is, wat voor mij een belangrijke functionaliteit is die een loopband zeker moet hebben. Naar mijn mening wilt niemand op een erg smal loopoppervlak zijn of haar training doen. Je moet wel genoeg ruimte hebben. Met deze loopband heb je die ruimte dus ook zeker! Het loopoppervlak van deze loopband is 120 centimeter lang en 40 centimeter breed.

Je kunt deze gemakkelijk wandelen, joggen en hardlopen op deze loopband.

1.2) Armgrepen

Zo’n beetje iedere loopband heeft deze functionaliteit en gelukkig ook de Focus Fitness Jet 1. Op de loopband zijn namelijk armgrepen te vinden, waar je je gemakkelijk aan vast kunt pakken. Dit is vooral handig voor mensen die wel wat extra balans kunnen gebruiken. Mocht je dit niet nodig hebben, is het zeker niet zo dat deze armgrepen in de weg zitten.

Verder is het mogelijk om op deze armgrepen de snelheid van de loopband te versnellen en vertragen. Ook kun je de loopband starten en stoppen. Tot slot zitten op de armgrepen hartslagsensoren gemonteerd die je een indicatie van je hartslag geven!

1.3) Trainingsprogramma’s

Voor mij persoonlijk is het altijd belangrijk dat een loopband verschillende trainingsprogramma’s heeft, zodat ik af en toe ook wat af kan wisselen in mijn trainingen. Iedere keer hetzelfde doen is voor mij geen optie, aangezien ik dat saai vind. Ben jij ook meer van het afwisselend trainen? Dan ben je bij de Focus Fitness Jet 1 aan het goede adres!

Deze loopband beschikt namelijk over 36 (!) verschillende trainingsprogramma’s dus voor iedereen zit er ongetwijfeld wel een programma bij wat aansluit bij zijn of haar wensen!

Focus Fitness Jet 1 Loopband

Ideale loopband voor thuis. Beoordeeld met een 8,5!

1.4) Materiaal Focus Fitness Jet 1

De Focus Fitness Jet 1 is gemaakt van ideaal materiaal voor thuis. De loopband weegt 42 kilogram, wat best zwaar is natuurlijk, maar dit zorgt juist voor goede stabiliteit tijdens je training. Daarnaast beschikt de loopband over een stille 1,25 pk motor waardoor die vrij weinig geluid maakt.

Dit zie ik toch wel als één van de grote voordelen uit deze loopband Focus Fitness Jet 1 review!

Ook beschikt de loopband natuurlijk over de armgrepen waar we het in een eerdere paragraaf al over hebben gehad!

1.5) Display Focus Fitness Jet 1

De Focus Fitness Jet 1 beschikt over een heldere LED-display waar je gemakkelijk al jouw trainingsgegevens op af kunt lezen. Je moet hierbij denken aan de volgende gegevens:

 • De snelheid waarmee je loopt
 • Afgelegde afstand
 • Het aantal verbruikte calorieën
 • De tijd die is verlopen
 • Indicatie van je hartslag

Daarnaast is het mogelijk om via het display handmatig een programma te starten! Ook is ie voorzien van een vetmeter. Je vult al je gegevens in, zowel voor als na je training, je laat je hartslagsensoren je hartslag meten en vervolgens ontvang je een indicatie (!) van je vetpercentage.

Focus Fitness Jet 1 Display

1.6) Hellingshoek

De Focus Fitness Jet 1 beschikt over een manueel te verstellen hellingshoek. De hellingshoek heeft in totaal drie verschillende niveaus waarop je hem in kunt stellen. Waarom zou je met een hellingshoek trainen? Dat zullen we je uitleggen.

Het trainen met een hellingshoek is handig aangezien je zo je spiergroepen op een iets andere manier traint en zwaarder belast. Ook maak je het jezelf wat moeilijker, waardoor je meer calorieën zult verbranden en iets meer kracht opbouwt in je benen.

De hellingshoek van de Focus Fitness Jet 1 loopband is nét wat beperkter dan andere loopbanden, maar zeker voor een beginnende hardloper is het alsnog voldoende.

1.7) Transportwieltjes & opklapbaar Focus Fitness Jet 1

Wanneer je thuis traint is het wel zo fijn als je loopband zo weinig mogelijk ruimte in beslag neemt en dat je hem ook op een gemakkelijke manier en zonder al te veel moeite ergens neer kunt zetten en op kunt bergen.

Gelukkig hebben ze daar bij de Focus Fitness Jet 1 goed over nagedacht. Deze loopband heeft namelijk transportwieltjes gemonteerd en is ook nog eens opklapbaar. Met deze twee functionaliteiten heb jij dus de mogelijkheid om na je training gemakkelijk de loopband te verplaatsten naar een plek die voor jou handig is. Vervolgens kun je hem daar ook nog eens opklappen waardoor die nog minder ruimte in beslag neemt.

1.8) Dempingssysteem

Tot slot mogen we het dempingssysteem van de Focus Fitness Jet 1 niet vergeten mee te nemen wanneer we het hebben over deze loopband.

De Jet 1 beschikt namelijk over een 6-delig Elastic Cushion dempingssysteem die voor jou erg veel klappen opvangt. Maar waarom is dit een handige functionaliteit?

Wanneer jij namelijk traint op een loopband zonder vering of buiten je rondjes rent, vangen je spieren en gewrichten alle klappen op. Dit kan blessures en pijntjes veroorzaken en dit is iets wat je niet wilt hebben. Met het ingebouwde dempingssysteem waar deze loopband over beschikt heb je hier veel minder last van. Dit scheelt je weer wat schade aan je spieren en gewrichten!

2) De voordelen en nadelen van de Focus Fitness Jet 1

Heb je je goed verdiept in de zojuist beschreven functionaliteiten en specificaties? Dan is het nu tijd om alle belangrijke voordelen en nadelen van deze loopband voor je op te sommen. Op deze manier heb jij in een kort en overzichtelijke opsomming precies voor ogen wat de belangrijkste aspecten zijn om rekening mee te houden bij deze loopband.

Voordelen

 • Opvouwbaar en makkelijk te verplaatsen
 • Geruisloos door dempingssysteem
 • 36 (!) trainingsprogramma’s
 • Ruim loopoppervlak
 • Gebruiksvriendelijke display
 • Eenvoudig zelf te monteren

Nadelen

 • Max. snelheid van 13 km/uur
 • Beperkte hellingshoek
 • Geen ingebouwde hartslagmeter

Al met al heeft de Focus Fitness Jet 1 een aantal mooie voordelen, zodat het een geluidsdempende werking heeft, waardoor je gerust een serie kunt kijken of een podcast kunt luisteren tijdens het hardlopen. Hij is makkelijk te verplaatsen, dus je kunt hem na de training ergens opbergen.

De nadelen gaan echter alleen op als je een wat gevorderde hardloper bent of het nét wat professioneler aan wilt pakken. Wil je toch wat uitgebreidere functies, ga je ook al snel naar een hogere prijsklasse.

3) De specificaties van de Focus Fitness Jet 1

We hebben in deze Focus Fitness Jet 1 Review nu alle belangrijke functionaliteiten met je doorgenomen en nu is het tijd om de specificaties van deze loopband voor je overzichtelijk op een rijtje te zetten, want deze mogen natuurlijk niet ontbreken. Er zitten een aantal interessante zaken tussen, dus mis ze niet. Je vindt ze in onderstaande tabel.

KlasseThuis gebruik
Garantie onderdelen2 jaar
Garantie frame & laswerk10 jaar
Afmetingen (Lengte x Breedte x Hoogte)154 centimeter x 64 centimeter x 122 centimeter
Afmeting loopvlak120 centimeter x 40 centimeter
Loopband opklapbaarJa
Gewicht loopband42 kilogram
Maximaal belastbaar gewicht loopband100 kilogram
Motorvermogen1,25 pk
Type MotorDC-motor
Maximum snelheid13 kilometer per uur
Hellingshoek instelbaarJa, manueel
Hellingshoek niveaus3 niveaus
Dempingssysteem6-delig Elastic Cushion
TransporwieltjesJa
Ingebouwde speakersJa
MP3-speler ingangNee
VentilatorNee
MontageEenvoudige eind montage
OnderhoudsarmJa
Aantal programma’s36
HartslagprogrammaNee
HartslagmetingJa, met handsensoren
Koppeling met borstband mogelijkNee
Borstband bijgeleverdNee
User settingsJa
Koppeling met tablet mogelijkNee
TablethouderJa
Armgreep hellingshoektoetsNee
Hellingshoek direct keuze toetsNee
Armgreep snelheidstoetsJa
Snelheid direct keuze toetsNee
Display weergave: AfstandJa
Display weergave: SnelheidJa
Display weergave: TijdJa
Display weergave: CalorieverbruikJa
Display weergave: HartslagJa
Display weergave: HellingshoekNee
Display weergave: GrafiekweergaveNee
Display weergave: Circuit weergaveNee

4) Waar is de Focus Fitness Jet 1 loopband te koop?

De Focus Fitness Jet 1 loopband is te koop bij verschillende webwinkels. Ik heb voor jou de 2 meest betrouwbare eruit gepikt, namelijk Bol.com en Betersport.nl. Beide bieden de loopband aan voor 399,-.

Focus Fitness Jet 1 Loopband

Ideale loopband voor thuis. Beoordeeld met een 8,5!

5) Wat zijn de ervaringen van anderen met de Focus Fitness Jet 1?

Na het onderzoek over de prijs van de Focus Fitness Jet 1 en waar deze loopband te koop is, is nu de tijd aangebroken om eens dieper te duiken in de reviews van ervaringsdeskundigen van deze loopband. In deze paragraaf zullen we samenvatten wat anderen vinden van de Focus Fitness Jet 1, aangezien zij hem al aangeschaft en gebruikt hebben.

Hier op Betersport.nl krijgt de Focus Fitness Jet 1 5/5 sterren, dat ziet er erg goed uit! Wanneer we er dieper induiken zien we terug dat deze loopband wordt gewaardeerd om zijn kwaliteit en dat ie makkelijk te installeren is. De loopband voldoet aan de verwachtingen zegt een persoon. Daarnaast geeft het toestel een solide indruk en staat ie stevig.

Hier op Bol.com krijgt de loopband ook 5/5 sterren, ook niet verkeerd dus! De loopband voldoet aan de verwachting, is van goede kwaliteit en de kleur komt overeen met de afbeelding. Het enige minpuntje wat deze persoon meldt is dat de handleiding iets te summier is.

Al met al zien de reviews er dus goed uit!

6) Meer over Focus Fitness

Focus Fitness, wie kent het merk eigenlijk niet? Het is al enorm lang een bekende speler in de online fitnesswereld. Al 15 jaar om precies te zijn. Dit is ook één van de grootste redenen waarom de fanatieke thuissporter zoveel vertrouwen heeft in dit merk.

Naast dat Focus Fitness loopbanden verkoopt, verkopen zij ook erg veel andere sportartikelen en fitnessmaterialen. Hierdoor zit er voor iedereen ook wel iets tussen wat aansluit bij zijn of haar wensen en behoeften. Focus Fitness heeft als doel om iedere sporter of thuissporter de mogelijkheid te bieden om zijn of haar doelen te bereiken. Hierbij moet iedereen de beschikking hebben over de juiste materialen en daar doen ze hard hun best voor.

7) Is de Focus Fitness Jet 1 een aanrader?

Zo, alle belangrijke informatie over de Focus Fitness Jet 1 hebben we nu behandeld en het is tijd om antwoord te geven op de bovenstaande vraag.

Persoonlijk vind ik de Focus Fitness Jet 1 zeker een aanrader om thuis mee aan de slag te gaan. De loopband beschikt over de functionaliteiten en specificaties die je wilt voor een loopband voor thuis. Hiermee bedoel ik vooral het loopoppervlak, het aantal trainingsprogramma’s en het feit dat de loopband beschikt over transportwieltjes en dat ie opklapbaar is.

Wanneer we vervolgens verder kijken naar de functionaliteiten, specificaties, voordelen en nadelen van deze loopband lijkt me het wel een juiste prijs-kwaliteitsverhouding. De loopband is namelijk zeker niet de meest luxe als je het vergelijkt met de andere loopbanden van Focus Fitness. Deze hebben namelijk iets meer functies en uitgebreidere functionaliteiten, maar voor een loopband voor thuis is de Focus Fitness Jet 1 zeker een goede!

Daarnaast is het natuurlijk fijn dat de loopband gemakkelijk in elkaar is te zetten, ondanks dat misschien de handleiding niet heel duidelijk is zoals uit de reviews naar voren kwam.

Tot slot is het natuurlijk een goed teken dat de loopband goed gewaardeerd door ervaringsdeskundigen!

8) Alternatieve loopbanden

Zo, dit was de Focus Fitness Jet 1 Loopband review. Hopelijk heb ik je met deze review goed kunnen informeren over alle ins en outs van deze loopband. Hopelijk heb je er voldoende inzichten uit kunnen halen. Ben je nog niet helemaal overtuigd van de functionaliteiten en voordelen van deze loopband? Dat zou zo maar eens kunnen. Er zijn namelijk heel erg veel verschillende loopbanden op de markt en wellicht is er een model dat beter aansluit bij jouw wensen en behoeften. Ik heb al meerdere reviews geschreven, misschien zit bij de onderstaande reviews wel jouw ideale model.

Focus Fitness Jet 7 Review

Focus Fitness Jet 7 iPlus Review

Focus Fitness Jet 9 iPlus Review

Focus Fitness Jet 5 Review

Focus Fitness Senator iPlus Review

Focus Fitness Jet 2 Review

VirtuFit Elite TR-500i Review

VirtuFit TR-100 Review

VirtuFit TR-200i Review

Ideale loopband voor thuis. Beoordeeld met een 8,5!

Ideale loopband voor thuis. Beoordeeld met een 8,5!