Je bekijkt nu Focus Fitness Fox 5 Review: Dit is wat jij moet weten over deze crosstrainer!

Focus Fitness Fox 5 Review: Dit is wat jij moet weten over deze crosstrainer!

De Focus Fitness Fox 5 is dé crosstrainer die in deze uitgebreide review centraal staat. In deze Focus Fitness Fox 5 review zoomen we volledig in op deze crosstrainer. We bespreken de belangrijkste pluspunten, de belangrijkste minpunten en we kijken naar het prijskaartje. Aan de hand van deze review kan je direct de knoop doorhakken: deze crosstrainer wél of niet aanschaffen?

Op dit moment kunnen we alvast het volgende stellen: de Focus Fitness Fox 5 is een interessante crosstrainer. Dit is te danken aan de vele mogelijkheden, maar ook aan de vele positieve beoordelingen. Op het internet kom je veel positieve beoordelingen tegen, waaruit blijkt dat veel mensen tevreden zijn met déze crosstrainer.

Zit je nou te twijfelen tussen meerdere crosstrainers? Dan ben je sowieso op onze website aan het juiste adres. Op onze website vind je namelijk heel veel reviews; in al deze reviews bespreken wij verschillende soorten crosstrainers. Met dank aan onze reviews ben jij vervolgens in staat om de juiste keuze te maken.

Wij adviseren je hoe dan ook om echt een goede vergelijking te maken. De aanschaf van een crosstrainer is immers geen alledaagse aankoop. Tevens is dit geen aankoop waarbij je over één nacht ijs kunt gaan. Nee, wij raden je aan om deze review echt goed door te nemen, mocht je interesse in de Focus Fitness Fox 5 hebben. Ga er even goed voor zitten en neem deze uitgebreide Focus Fitness Fox 5 review direct door!

Focus Fitness Fox 5 review: de functionaliteiten

Heb je mogelijke interesse in de Focus Fitness Fox 5? Dat is goed voort te stellen. Deze crosstrainer voor thuisgebruik staat namelijk goed aangeschreven. Dát is te danken aan de prijs-kwaliteitsverhouding, aan de vele (trainings)mogelijkheden en aan de vele functionaliteiten. Over de belangrijkste functionaliteiten vertellen we je hieronder graag met iets meer.

Veel trainingsprogramma’s & weerstandsniveaus

Wat is voor jou de reden dat je een crosstrainer aan wilt schaffen? Wil je op deze crosstrainer echt intensief trainen? Of wil je vooral op een aangename en leuke manier thuis in beweging komen? In beide gevallen sluit de Focus Fitness Fox 5 volledig op je wensen aan. Deze crosstrainer beschikt namelijk over veel trainingsprogramma’s.

In zijn totaliteit heb je uit twaalf trainingsprogramma’s de keuze. Je kunt hierbij kiezen tussen voorgeprogrammeerde trainingen, uit hartslagprogramma’s en uit één manueel programma. Zoals je mogelijk al verwacht had, kan je het manuele programma volledig naar wens instellen. Subliem!

Niet alleen de trainingsprogramma’s vallen op, maar ook de weerstandsniveaus. Deze crosstrainer beschikt over een vliegwiel van 10 kilogram in combinatie met een elektronisch magneetsysteem. Deze combinatie zorgt ervoor dat je uit maar liefst zestien niveaus kunt kiezen. Door de weerstand te verhogen, maak je de trainingen nog intensiever en zwaarder voor je.

Stabiele constructie

Kan je beter voor de Focus Fitness Fox 5 of de Fox 3 kiezen? Dat hangt van je eigen voorkeuren af. Wij geven persoonlijk de voorkeur aan de Focus Fitness Fox 5. Dit heeft puur te maken met de stabiele constructie van déze crosstrainer.

Bij deze crosstrainer heeft Focus Fitness voor een hoger eigen gewicht gekozen. Doordat deze crosstrainer bovengemiddeld veel weegt, staat de crosstrainer als een huis. Je kunt deze crosstrainer simpelweg niet van z’n plek krijgen, ongeacht wat je probeert.

Verder valt ook het zware vliegwiel direct op. Zoals eerder in deze Focus Fitness Fox 5 review al gesteld, gaat het hierbij om een vliegwiel van 10 kilogram. Met dank aan dit zware gewicht behoud je de optimale controle tijdens het trainen. Alles voelt robuust aan en je kunt op een duurzame manier je bewegingen op de crosstrainer maken.

Bijkomend voordeel: de lengtepas van de Focus Fitness Fox 5 is maar liefst 47 centimeter lang. De lengtepas is hiermee 7 centimeter langer dan bij de Focus Fitness Fox 3, waardoor je bewegingen nog natuurlijke aanvoelen.

Naar wens verstelbaar

Wat ook een belangrijke functionaliteit is, is dat je deze crosstrainer geheel naar wens kunt verstellen. Zo kan je de lengtepas in vier verschillende standen instellen. Ook kan je de voetpedalen in drie verschillende standen instellen. Doordat je deze verstelmogelijkheden hebt, train je altijd op een aangename én duurzame manier.

Materiaalkeuze

In deze Focus Fitness Fox 5 review willen we ook even de materiaalkeuze bespreken. Focus Fitness heeft bij deze crosstrainer namelijk voor alleen de beste materialen gekozen. Met dank aan deze materialen is deze crosstrainer stabiel, robuust en hoogwaardig.

Focus Fitness Fox 5

Groot display

Wat ons bij de Focus Fitness Fox 5 direct opviel, was het grote display. Dit display is fijn af te lezen, biedt veel waardevolle informatie aan en zorgt voor een fijne bediening. Via dit display kan je bijvoorbeeld het elektronische weerstandssysteem instellen.

Op het display kan je bovendien zelf bepalen welke waarden je weer wilt laten geven. Je hebt hierbij uit zeven waarden de keuze: tijd, afstand, snelheid, hartslag, RPM, calorieverbruik en wattage.

Hartslagfunctie

Ben je van plan om intensief te gaan trainen? Dan zou je goed je hartslag moeten monitoren. Gelukkig beschikt deze Focus Fitness crosstrainer over een hartslagfunctie. De ervaring leert dat de hartslagsensoren de hartslag nauwkeurig opmeten.

Bovendien is het fijn dat de crosstrainer erg slim is. Komt je hartslag uit boven een ingestelde grens? Dan verlaagt de crosstrainer automatisch de weerstand, waardoor je hartslag gaat dalen.

De specificaties van de Focus Fitness Fox 5

Spreekt de Focus Fitness Fox 5 je vooralsnog aan? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Toen wij deze crosstrainer zelf uit mochten proberen, werden wij zelf ook erg enthousiast. De crosstrainer voelt robuust aan, doet zijn werk prima én biedt veel mogelijkheden. Dat blijkt ook uit de specificaties van de Focus Fitness Fox 5, die je hieronder overzichtelijk ziet weergegeven.

 • Type crosstrainer: Fox 5
 • Merk: Focus Fitness
 • Klasse: Intensief thuisgebruik
 • Garantie onderdelen: 2 jaar
 • Garantie frame en laswerk: Levenslang
 • Garantie bedrijven: Nee
 • Lengtepas: 47 centimeter
 • Aantal weerstanden: 16
 • Gewicht van vliegwiel: 10 kilogram
 • Inklapbaar: Nee
 • Waterpas instelbaar: Ja
 • Weerstand instelbaar: Ja, elektronisch
 • Weerstandsysteem : Magnetisch
 • Lengtepas verstelbaar: Ja
 • Pedalen verstelbaar: Ja
 • Plaatsing vliegwiel: Achterwiel
 • Display weergave: Calorieverbruik, Grafiekweergave, Afstand, Hartslag, RPM, Snelheid, Tijd, Wattage
 • User settings: Nee
 • Aantal programma’s: 12
 • Hartslagmeting: Handsensoren, Hartslagmeter
 • Koppeling met hartslagmeter: Ja, mogelijk
 • Hartslagmeter bijgeleverd: Nee
 • Tablethouder: Nee
 • Gewicht crosstrainer: 68 kilogram
 • Maximaal belastbaar gewicht: 150 kilogram
 • Afmetingen: 130 x 63 x 160 centimeter

De voor- en nadelen van de Focus Fitness Fox 5

Om deze Focus Fitness Fox 5 review nog waardevoller te maken, bespreken we graag uitgebreid de voor- en nadelen. Laten we aftrappen met het bespreken van de belangrijkste voordelen.

Voordelen van de Focus Fitness Fox 5:

 • Robuuste constructie: bij deze crosstrainer valt de constructie direct op. De crosstrainer staat als een huis, voelt erg robuust aan en is behoorlijk zwaar. Met dank aan deze eigenschappen train je op een fijne en natuurlijke wijze. Dat laatste is ook te danken aan het zware vliegwiel.
 • Veel trainingsmogelijkheden: met de Focus Fitness Fox 5 kan je op alle mogelijke manieren trainen. Deze crosstrainer biedt veel trainingsmogelijkheden aan en beschikt over meerdere weerstandsniveaus. Je kunt bovendien makkelijk variëren met de weerstand.
 • Groot display: over het display van deze crosstrainer zijn wij erg enthousiast. Dit display is lekker groot, is makkelijk te bedienen en is goed af te lezen. Ongeacht vanaf welke hoek je op het display kijkt, lees je de waarden goed af.
 • Zwaar vliegwiel: met dank aan het zware vliegwiel geniet je van de nodige voordelen. Zo maak je natuurlijke bewegingen op de crosstrainer, terwijl je de trainingen ook lekker zwaar voor jezelf kunt maken.
 • Unieke hartslagfunctie: over de hartslagfunctie van de Focus Fitness Fox 5 zijn wij heel enthousiast. Deze functie werkt nauwkeurig en stuurt de crosstrainer ook nog eens aan. Dat laatste is het geval als je hartslag boven een kritieke grens uitkomt.
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding: over de kwaliteit van deze Focus Fitness crosstrainer zijn we erg enthousiast. Dat geldt ook voor het prijskaartje, waardoor de prijs-kwaliteitsverhouding prima te noemen is. Wat je precies moet betalen, lees je verderop in deze Focus Fitness Fox 5 review.

Zijn wij enthousiast over deze crosstrainer? Ja, absoluut. De vele voordelen zorgen ervoor dat dit een geschikte crosstrainer voor thuisgebruik is. Wel moet je ook bij deze crosstrainer met enkele (kleine) nadelen rekening houden:

 • Erg zwaar: het gewicht van deze crosstrainer is volgens ons een voordeel, maar aan de andere kant ook een nadeel. Als je de crosstrainer wilt verplaatsen, is dit bijvoorbeeld in je eentje onmogelijk. Ook bij het installeren/monteren van deze crosstrainer speelt het gewicht een negatieve rol.
 • Neemt veel ruimte in beslag: Focus Fitness heeft bij deze crosstrainer voor een lange lengtepas gekozen. Dat zorgt ervoor dat de crosstrainer vrij lang is, waardoor deze veel ruimte in beslag neemt. Bijkomend nadeel is dat je deze crosstrainer niet in kunt klappen.
 • Geen user profielen: opvallend genoeg beschikt de Focus Fitness Fox 5 niet over user profielen. Waarom wij dit zo opvallend vinden? Omdat de Focus Fitness Fox 3 wél over meerdere user profielen beschikt. Wij hadden die graag ook bij de Focus Fitness Fox 5 gezien.

Wat is de prijs van de Focus Fitness Fox 5?

Hebben wij je met deze Focus Fitness Fox 5 review warm weten te maken? En heb je daarom interesse om deze crosstrainer aan te schaffen? Dan willen wij je graag het volgende aanraden: vergelijk de prijzen bij onze partners goed.

Wij hebben namelijk opgemerkt dat de prijzen bij onze partners uiteen kunnen lopen. Dit komt vooral doordat sommige partners regelmatig met flinke aanbiedingen stunten.

Hoe dan ook; het prijskaartje van de Focus Fitness Fox 5 is interessant te noemen. Bij onze partner Betersport.nl betaal je bijvoorbeeld slechts 699 euro voor deze crosstrainer. Normaal gesproken betaal je hier 969 euro voor, maar je krijgt dus een flinke korting.

Dat is ook het geval bij onze partner Bol.com. Ook bij die webshop betaal je voor deze prima crosstrainer een bedrag van 699 euro. Mocht je de crosstrainer voor dit bedrag aanschaffen, dan geniet je echt van een uitmuntende prijs-kwaliteitsverhouding. Dit is simpelweg een van de beste crosstrainer voor intensief thuisgebruik.

Al met al kunnen we stellen dat de Focus Fitness Fox 5 zijn prijskaartje waard is. het klopt dat deze crosstrainer fors duurder is dan de Focus Fitness Fox 3, maar die variant is niet voor intensief thuisgebruik geschikt. Dat geldt echter wél voor de Fox 5 variant. Voor de intensievere sporters is dit dus de beste optie.

Wat zijn de ervaringen van andere gebruikers?

Zijn andere gebruikers ook te spreken over de Focus Fitness Fox 5? Ja, dat is zeker het geval. Bij onze partner Bol.com kwamen we bijvoorbeeld 10 beoordelingen tegen. Van deze 10 beoordelingen is de gemiddelde score een 4,3 op een schaal van 1 tot 5.

Bij onze partner Betersport.nl zijn 20 beoordelingen achtergelaten. Van deze beoordelingen is de gemiddelde score een 4,55 op een schaal van 1 tot 5. Zowel bij Bol.com als bij Betersport zijn de beoordelingen dus erg positief.

In veel beoordelingen zijn lovende woorden te lezen. Zo loven veel mensen de kwaliteit, het prijskaartje, de trainingsmogelijkheden en de hartslagfunctie. Ook geven mensen aan dat de crosstrainer bijzonder stevig aanvoelt. Daar voegt één gebruiker het volgende aan toe: het is een fijn apparaat voor als je overgewicht hebt. Dat klopt; het maximaal belastbare gewicht is immers 150 kilogram.

Meer over Focus Fitness

Op dit moment is Focus Fitness een van de betere merken in de fitnesswereld. Dit merk biedt veel fitnessapparaten aan, doet dit tegen schappelijke prijzen en levert kwaliteit. Iets wat niet alleen uit de Focus Fitness Fox 5 blijkt, maar ook uit de Focus Fitness Fox 3. Over beide crosstrainers van Focus Fitness zijn wij erg enthousiast.

Kunnen wij de Focus Fitness Fox 5 aanraden?

Onder aan de streep zijn wij echt enthousiast over deze crosstrainer. We kunnen je dan ook van harte aanraden om deze crosstrainer zo snel mogelijk aan te schaffen. In onze ogen is dit namelijk de beste crosstrainer voor intensief thuisgebruik.

Dit is te danken aan de robuuste constructie, aan de trainingsmogelijkheden, aan het zware vliegwiel, aan het fijne display, aan de kwaliteit en aan het prijskaartje. Tevens zijn wij over de slimme hartslagfunctie erg enthousiast. En dat allemaal voor een schappelijke prijs.

Alternatieve crosstrainers

Sluit de Focus Fitness Fox 5 bijna op al je wensen aan? Ben je echter niet voor de volle 100% overtuigd? Dan doe je er verstandig aan om ook naar alternatieven te kijken. Hiervoor verwijzen wij je graag naar onze reviews en blogs waarin andere crosstrainers centraal staan. Je vindt ze hieronder!

Roeitrainer vs crosstrainer: de voordelen, nadelen en 10 aanbevelingen

Senz Sports C7000 Review

Focus Fitness Fox 3 Review

Focus Fitness Fox 1 Review

Focus Fitness Fox 3 iPlus Review

Focus Fitness Fox 5 iPlus Review

Focus Fitness Senator Crosstrainer Review