Je bekijkt nu Focus Fitness Fox 5 iPlus review: Mis deze belangrijke aspecten niet!

Focus Fitness Fox 5 iPlus review: Mis deze belangrijke aspecten niet!

De Focus Fitness Fox 5 iPlus staat in deze review centraal. We bespreken alle kenmerken, voordelen en nadelen van deze interessante crosstrainer uitgebreid. Hierbij richten wij ons op onze eigen bevindingen, maar ook op de ervaringen van andere gebruikers. Logisch wat ons betreft, aangezien dit een populaire crosstrainer is. In deze Focus Fitness Fox 5 iPlus review vertellen we je hier graag meer over.

Graag willen we op voorhand al één ding verklappen: wij begrijpen waarom dit een populaire crosstrainer is. Deze crosstrainer voldoet aan veel eisen, is op zich niet overdreven duur én is voor veel mensen geschikt. Hoe dit nou allemaal precies zit, ga je in deze uitgebreide Focus Fitness Fox 5 iPlus review lezen. 

Ben je op dit moment aan het twijfelen tussen meerdere crosstrainers? Ook dat is iets wat wij goed voor kunnen stellen. Het aanbod is immers divers én het is geen aanschaf die je elke dag doet. Om je hier een extra handje bij te helpen, hebben wij al veel reviews over andere crosstrainers geschreven. Hier op onze website vind je over veel hedendaagse crosstrainers een uitgebreide review!

Iets wat wij je absoluut aan kunnen raden, is om een goede vergelijking te maken. Richt je hierbij op de Focus Fitness Fox 5 iPlus, maar ook op vergelijkbare varianten. Je komt er dan in ieder geval al snel genoeg achter dat dít een hele interessante crosstrainer is. Waarom? Dat bespreken we in deze Focus Fitness Fox 5 iPlus review!

Ps. Je kunt ook voor de ‘normale’ Focus Fitness Fox 5 kiezen. In deze Focus Fitness Fox 5 review vind je alle informatie over die crosstrainer. 

Focus Fitness Fox 5 iPlus review: de functionaliteiten

Wat is voor jou de reden dat je een crosstrainer wilt kopen? Wil je thuis gaan revalideren, wil je de nodige calorieën verbranden of wil je je conditie verbeteren? Dit zijn stuk voor stuk redenen waar je deze Focus Fitness crosstrainer voor kunt gebruiken. in deze review vertellen we je graag meer over de veelzijdigheid en functionaliteiten.

Veel trainingsprogramma’s & weerstandsniveaus

Kies je voor de Focus Fitness Fox 5 iPlus? Dan kies je voor veelzijdigheid. Met deze crosstrainer kun je namelijk op veel manieren trainen. Je hebt de keus uit veel trainingsprogramma’s, uit veel weerstandsniveaus en daarmee uit veel mogelijkheden.

Om je hier een duidelijke indruk van te geven: deze crosstrainer beschikt over 14 trainingsprogramma’s. Dit zijn voorgeprogrammeerde trainingen met een bepaald doel. Deze crosstrainer beschikt overigens ook over een manueel programma en een hartslagprogramma. Het manuele programma stelt je in staat om je eigen programma naar wens in te stellen.

Wat ons betreft vallen niet alleen de trainingsprogramma’s op, maar ook de weerstandsniveaus. Je kunt namelijk uit maar liefst 16 verschillende niveaus kiezen. Dit is te danken aan het elektronische magneetsysteem in combinatie met een vliegwiel van 10 kilogram.

Inclusief iPlus module

Weet je wat het verschil tussen déze variant en de normale Fox 5 crosstrainer is? Dat is de iPlus module. Focus Fitness heeft deze module bij déze crosstrainer wél toegevoegd, waardoor je deze crosstrainer kunt koppelen. Koppelen aan bijvoorbeeld je smartphone of je tablet.

Nadat je dit gedaan hebt, geniet je plots van nog veel meer trainingsmogelijkheden. Via je smartphone kun je immers van allerlei apps gebruikmaken. 

Fijn detail: de app die je gebruikt, wordt vervolgens op het display van de crosstrainer geprojecteerd. Dit komt bij niet al te veel crosstrainers voor, maar is volgens ons absoluut een belangrijk voordeel.

Stabiele bewegingen & stabiele constructie

Vind je het heerlijk om behoorlijk intensief te trainen? Dan sluit de Focus Fitness Fox 5 iPlus ook naadloos op je wensen aan. Je kunt immers voor intensieve trainingen kiezen, waarbij je stabiele bewegingen maakt. Dit is onder meer te danken aan de stevige en stabiele constructie.

Deze crosstrainer is louter van de beste materialen vervaardigd. Dit resulteert uiteindelijk in een behoorlijk hoog gewicht, waardoor deze crosstrainer als een huis staat. Zelfs als je heel intensief op dit apparaat traint, geeft de crosstrainer geen enkele krimp. Wat wens je nog meer?

Door deze stabiele constructie train je in ieder geval op een aangename manier. Hierbij is het ook erg prettig dat je stabiele bewegingen maakt:

 • Lengte van 47 centimeter: doordat de lengtepas zo lang is, maak je op een fijne manier stabiele bewegingen. De bewegingen die je maakt, zijn ook nog eens krachtig.
 • Vliegwiel van 10 kilogram: het zware vliegwiel helpt ook een handje bij het maken van de stabiele bewegingen. Dit vliegwiel brengt de bewegingen naadloos over en zorgt daarbij voor de gewenste stabiliteit.

Naar wens in te stellen

Als de Focus Fitness Fox 5 iPlus eenmaal in je huis staat, kun je deze volledig naar wens instellen. Je kunt de lengtepas van deze crosstrainer in hoogte verstellen, waardoor je de training zo zwaar mogelijk kunt maken. 

Focus Fitness Fox 5 iPlus 2

Uniek display

Het display van de Focus Fitness Fox 5 iPlus vinden wij één van de hoogtepunten. Je kunt via dit display de training naar wens instellen, maar je kunt op dit display ook je smartphone app weer laten geven. Tijdens het trainen fungeert dit display zodoende als een luxe trainingscomputer. 

Leuk detail: tijdens zo’n training communiceert het display ook met je trainingscomputer. Ga je tijdens de virtuele training bijvoorbeeld een berg op? Dan zorgt de crosstrainer automatisch voor een hogere weerstand!

Ergonomisch design

De Focus Fitness Fox 5 iPlus is één van de beste crosstrainers van het merk Focus Fitness. Die bewering durven wij wel aan te gaan, puur al vanwege het ergonomische design. Dit ergonomische design blijkt uit de verstelmogelijkheden en de handgrepen. Je kunt op de unieke handgrepen je handen op maar liefst 7 posities plaatsen. Ongeacht welke houding je tijdens het trainen aan wilt nemen, is dat met deze crosstrainer mogelijk.

De specificaties van de Focus Fitness Fox 5 iPlus

Ben je meerdere crosstrainers met elkaar aan het vergelijken? Wij raden je graag aan om een goede vergelijking tussen deze varianten te maken. Iets waar je alle varianten goed op kunt vergelijken, zijn de specificaties. De belangrijkste specificaties van de Focus Fitness Fox 5 iPlus hebben we voor je op een rijtje gezet:

 • Type crosstrainer: Fox 5 iPlus
 • Merk: Focus Fitness
 • Klasse: Intensief thuisgebruik
 • Garantie onderdelen: 2 jaar
 • Garantie frame en laswerk: Levenslang 
 • Garantie bedrijven: Nee
 • Lengtepas: 47 centimeter
 • Aantal weerstanden: 16
 • Gewicht van vliegwiel: 10 kilogram
 • Inklapbaar: Nee
 • Waterpas instelbaar: Ja
 • Weerstand instelbaar: Ja, elektronisch
 • Weerstandsysteem : Magnetisch
 • Lengtepas verstelbaar: Ja
 • Pedalen verstelbaar: Ja
 • Plaatsing vliegwiel: Achterwiel
 • Display weergave: Calorieverbruik, Grafiekweergave, Afstand, Hartslag, RPM, Snelheid, Tijd, Wattage
 • User settings: Nee
 • Aantal programma’s: 16
 • Hartslagmeting: Handsensoren, Hartslagmeter
 • Koppeling met hartslagmeter: Ja, mogelijk
 • Hartslagmeter bijgeleverd: Nee
 • Tablethouder: Ja
 • Gewicht crosstrainer: 68 kilogram
 • Maximaal belastbaar gewicht: 150 kilogram
 • Afmetingen: 130 x 73,5 x 160 centimeter

De voor- en nadelen van de Focus Fitness Fox 5 iPlus

Heb je deze Focus Fitness Fox 5 iPlus review tot zover doorgenomen? Dan heb je al op kunnen merken dat wij erg enthousiast over deze crosstrainer zijn. Daar vertellen we je hieronder graag meer over.

Voordelen van de Focus Fitness Fox 5 iPlus:

 • Ongekende trainingsmogelijkheden: de trainingsmogelijkheden van de Focus Fitness Fox 5 iPlus zijn moeilijk in woorden uit te drukken. Je kunt uit 16 programma’s kiezen, uit 16 weerstandsniveaus én je kunt je telefoon aan deze crosstrainer koppelen. Door je smartphone aan je crosstrainer te koppelen, geniet je van nog meer (interactieve) trainingsmogelijkheden.
 • Stevige constructie en prima kwaliteit: de Focus Fitness Fox 5 iPlus is een crosstrainer van de hoogste plank. Deze crosstrainer staat bijzonder stevig, is van een uitmuntende kwaliteit en biedt veel trainingsplezier. De stevige constructie is overigens onder meer te danken aan de gebruikte materialen.
 • Duidelijk display: het display van de Focus Fitness Fox 5 iPlus vinden wij uitmuntend. Dit display is groot, is duidelijk en stelt je in staat om deze crosstrainer naar wens in te stellen. Bovendien kun je de weergave van je smartphone op dit display weer laten geven. Op die manier train je nog leuker en interactiever.
 • Zwaar vliegwiel: Focus Fitness heeft bij deze crosstrainer voor een vliegwiel van 10 kilogram gekozen. Hierdoor maak je stabiele bewegingen op de crosstrainer én kun je de trainingen lekker zwaar maken.
 • Ergonomisch design: het design van de Focus Fitness Fox 5 iPlus vinden wij een belangrijk pluspunt. Meerdere onderdelen zijn te verstellen, terwijl de handgrepen ook bijzonder veel mogelijkheden bieden.
 • Fijne hartslagfunctie: het feit dat de Focus Fitness Fox 5 iPlus over een hartslagfunctie beschikt, vinden wij belangrijk. De manier waarop deze functie werkt, maakt het plaatje voor ons compleet. Dankzij de hartslagfunctie train je altijd op een veilige manier.
 • Prima prijskwaliteitsverhouding: voor de Focus Fitness Fox 5 iPlus hoef je niet de hoofdprijs te betalen, terwijl je wel de jackpot ontvangt. Wat je precies voor deze crosstrainer moet betalen, bespreken we graag verderop in deze Focus Fitness Fox 5 iPlus review.
 • Ideaal voor thuisgebruik: onder aan de streep kunnen we concluderen dat de Focus Fitness Fox 5 iPlus ideaal voor thuisgebruik is. Op deze crosstrainer kun je rustig en recreatief trainen, maar je kunt de trainingen ook (heel) intensief maken. Aan jou de keus.

Nadelen van de Focus Fitness Fox 5 iPlus:

Moet je bij de Focus Fitness Fox 5 iPlus ook nog met nadelen rekening houden? Ja, dat is spijtig genoeg wel het geval. De belangrijkste nadelen bespreken we hieronder:

 • Is groot: dat de Focus Fitness Fox 5 iPlus een grote crosstrainer is, is een feit. Als je deze crosstrainer in je huis neer wilt zetten, heb je zodoende veel ruimte nodig. Bovendien is het niet mogelijk om deze crosstrainer in te klappen.
 • Geen user profielen: bij deze crosstrainer kun je niet meerdere profielen aanmaken. Dit hadden wij persoonlijk wel verwacht, zeker met het oog op de iPlus module.
 • Erg zwaar: de Focus Fitness Fox 5 iPlus weegt in zijn totaliteit bijna 70 kilogram. Dit brengt tijdens het monteren de nodige uitdagingen met zich mee, maar ook tijdens het verplaatsen. Denk daarom op voorhand goed na over de plaatsing van deze crosstrainer.
Focus Fitness Fox 5 iPlus 1

Wat is de prijs van de Focus Fitness Fox 5 iPlus?

Is je interesse door deze Focus Fitness Fox 5 iPlus review gewekt? Dat kunnen we ons goed voorstellen. Wij zijn persoonlijk erg te spreken over de crosstrainer, inclusief over de prijs-kwaliteitsverhouding.

Voor deze crosstrainer betaal je namelijk een bedrag van 699 euro. Gezien de vele mogelijkheden, de kwaliteit en de prijzen van vergelijkbare crosstrainers zijn wij hier erg enthousiast over.

Hier willen we graag nog een handige tip aan toevoegen: maak een goede vergelijking tussen meerdere webshops. De ervaring leert ons namelijk dat onze partners af en toe met aanbiedingen stunten. Dankzij deze aanbiedingen geniet je van een nóg betere prijs-kwaliteitsverhouding.

Wat zijn de ervaringen van andere gebruikers?

Zoals we eerder in deze Focus Fitness Fox 5 iPlus review al aangegeven hebben, staat deze crosstrainer goed aangeschreven. Dit blijkt onder meer uit de beoordelingen bij onze partners.

Hier bij onze partner Betersport zijn bijvoorbeeld meerdere beoordelingen achtergelaten. Van deze beoordelingen is de gemiddelde score een 4,2. Aangezien de schaal van 1 tot 5 loopt, is dit een meer dan prima gemiddelde score.

Hier bij onze partner Bol.com zijn ruim 20 beoordelingen achtergelaten. Van deze beoordelingen is de gemiddelde score een 4,5. Aangezien bij Bol.com ook de schaal van 1 tot 5 loopt, is dit eveneens een behoorlijk hoge score. Dit geeft in ieder geval duidelijk aan dat veel gebruikers erg tevreden zijn over de Focus Fitness Fox 5 iPlus.

Meer over Focus Fitness

In het huidige aanbod van Focus Fitness is de Fox 5 iPlus één van de topmodellen. Maar, over alle andere modellen van dit merk zijn we minstens net zo enthousiast. Dit merk levert kwaliteit, maar vraagt hier geen bijzondere prijzen voor. Nee, bij Focus Fitness geniet je van een prima prijs-kwaliteitsverhouding!

Kunnen wij de Focus Fitness Fox 5 iPlus aanraden?

Ja, wij kunnen de Focus Fitness Fox 5 iPlus absoluut aanraden. Dit is wat ons betreft een ideale crosstrainer voor thuisgebruik. Je kunt ‘m voor recreatieve trainingen prima inzetten, maar ook voor de intensieve trainingen. Met dank aan de iPlus module geniet je bovendien van nog veel meer mogelijkheden.

De gehele vormgeving, de ergonomie, de mogelijkheden, het prijskaartje, de kwaliteit en de bluetoothverbinding zijn stuk voor stuk hoogtepunten. Al met al kunnen we niks anders dan je het volgende aanraden: schaf de Focus Fitness Fox 5 iPlus zo snel mogelijk aan. Hier ga je namelijk echt geen spijt van krijgen!

Alternatieve crosstrainers

Ben je op zoek naar een geschikte crosstrainer? Maar, sluit de Focus Fitness Fox 5 iPlus niet voor de volle 100% op je wensen aan? Dan doe je er verstandig aan om ook naar eventuele alternatieven te kijken. In onderstaande reviews vind je verschillende varianten die wellicht beter bij je wensen aansluiten.

Senz Sports C7000 Review

Focus Fitness Fox 3 Review

Focus Fitness Fox 3 iPlus Review

Focus Fitness Fox 5 Review

Focus Fitness Fox 1 Review

Focus Fitness Senator Crosstrainer Review