Je bekijkt nu Focus Fitness Fox 3 iPlus Review: is dit jouw ideale crosstrainer voor thuis?

Focus Fitness Fox 3 iPlus Review: is dit jouw ideale crosstrainer voor thuis?

De Focus Fitness Fox 3 iPlus staat te boek als een ideale crosstrainer voor thuis. De crosstrainer is betaalbaar, biedt veel mogelijkheden, is dagelijks te gebruiken en is van een prima kwaliteit. Over de vele andere voordelen lees je meer in deze Focus Fitness Fox 3 iPlus review.

Maar, we hebben het in deze Focus Fitness Fox 3 iPlus review niet alleen over de pluspunten. We kijken namelijk ook kritisch naar de minpunten en naar de functionaliteiten. Na het lezen van deze review kun je snel de juiste keuze voor jezelf maken: wel of niet voor deze crosstrainer voor thuisgebruik kiezen.

Wij willen graag alvast één ding verklappen: veel gebruikers zijn erg enthousiast over de Focus Fitness Fox 3 iPlus. Men is enthousiast over de trainingsmogelijkheden, de algehele kwaliteit en vele handige extra’s.

1) Focus Fitness Fox 3 iPlus: functionaliteiten

Waarom wil jij een nieuwe crosstrainer kopen? Merk je aan jezelf dat je te weinig beweegt? Wil je mogelijk op je streefgewicht uit gaan komen? Of wil je je een stuk fitter en beter gaan voelen? Als je op één van deze vragen ‘ja’ kunt beantwoorden, lijkt de aanschaf van een crosstrainer een prima optie te zijn.

Dat geldt zéker voor de Focus Fitness Fox 3 iPlus. Als we naar de functionaliteiten kijken, worden we echt direct blij. De belangrijkste functionaliteiten bespreken we hieronder graag uitgebreid.

1.1) iPlus module

Eén van de belangrijkste voordelen is de iPlus module. Dankzij deze module ben je in staat om je smartphone/tablet aan de crosstrainer te koppelen. Daardoor kun je van nóg meer trainingsmogelijkheden profiteren.

Het is bijvoorbeeld mogelijk om allerlei trainingsapps te downloaden. Met deze apps kun je op een unieke en dynamische manier trainen, onder meer doordat je het beeld van je smartphone kunt synchroniseren. Dit beeld kun je op het display van de Focus Fitness Fox 3 iPlus weer laten geven, waardoor je trainingsgegevens perfect in beeld gebracht worden.

1.2) Robuuste constructie

Wil je intensiever op een crosstrainer trainen? Dan is het zeer wenselijk dat de crosstrainer erg stevig staat. Gelukkig zit dat bij de Focus Fitness Fox 3 iPlus goed. Deze crosstrainer is van de juiste materialen vervaardigd, waardoor het apparaat echt geen krimp geeft. Ook niet als je heel intensief en krachtig aan het trainen bent.

Deze crosstrainer weegt overigens in zijn totaliteit 48 kilogram. Mogelijk denk je nu dat dit heel zwaar voor een crosstrainer is, maar dat valt reuze mee. In vergelijking met andere crosstrainers is dit zelfs alles behalve zwaar. Het is echter wel meer dan voldoende om de crosstrainer stevig te laten staan.

Dit punt weegt toch wel zwaar in de Focus Fitness Fox 3 iPlus review, aangezien je geen wankelende crosstrainer thuis wilt hebben!

1.3) Veel trainingsmogelijkheden

Met dank aan de iPlus module geniet je van veel trainingsmogelijk. Maar, dit is ook te danken aan de vele trainingsprogramma’s. Focus Fitness heeft namelijk ervoor gekozen om deze crosstrainer van 18 trainingsprogramma’s te voorzien. Het gaat hierbij onder meer om 12 voorgeprogrammeerde programma’s, vier hartslagprogramma’s en één manueel programma.

Tevens is er een persoonlijk programma toegevoegd. Groot voordeel hiervan is dat je dit persoonlijk programma geheel naar wens samen kunt stellen. Ideaal als je een bepaald doel wilt behalen.

Ideaal is ook het hartslagprogramma. Dit programma volgt je hartslag en verhoogt/verlaagt automatisch de weerstand. Hiermee behaal je altijd het gewenste doel en blijft de hartslag binnen de gewenste zone. In totaal telt de Focus Fitness Fox 3 iPlus overigens 16 weerstandsniveaus!

1.4) Duidelijk display

Eerder in deze Focus Fitness Fox 3 iPlus review hebben we het display al even benoemd. Door de iPlus module kun je op dit display een trainingsapplicatie weer laten geven. Je kunt op dit display echter ook allerlei andere waarden aflezen. Hierbij kun je denken aan de tijd, de afstand, de snelheid, het calorieverbruik en de hartslag.

Wat wij zelf erg fijn vinden, is dat dit een beeldscherm in kleur betreft. Je leest het beeldscherm hierdoor probleemloos af, zowel overdag als ’s avonds in het donker. Ook vinden wij dat je het display van de Focus Fitness Fox 3 iPlus erg makkelijk kunt bedienen.

1.6) Ergonomisch design

Het ontwerpen van een crosstrainer kun je aan Focus Fitness overlaten. Dit merk ontwerpt niet alleen fraaie en stabiele crosstrainers, maar ook nog eens ergonomische crosstrainers. Dat geldt ook voor de Focus Fitness Fox 3 iPlus.

Je kunt deze crosstrainer volledig naar eigen wens gebruiken. Zet ‘m op de gewenste plek in je huis neer en start direct met het rond laten draaien van de pedalen. Vanaf het eerste moment voelt alles stevig en ergonomisch aan. Ook als je duurtrainingen op deze crosstrainer uit wilt voeren, is dit probleemloos mogelijk.

1.5) Uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding

Over de prijs-kwaliteitverhouding van de Focus Fitness Fox 3 iPlus ben ik erg enthousiast. Je betaalt niet de hoofdprijs, terwijl deze crosstrainer wel veel uitgebreide functionaliteiten heeft en kwalitatief is. Alleen al hierom kunnen wij de aanschaf van deze Focus Fitness crosstrainer aanraden.

Uitstekende crosstrainer voor thuis voor een eerlijke prijs. Beoordeeld met een 9,2!

1.7) Stabiele bewegingen

Focus Fitness heeft bij deze crosstrainer voor een lengtepas van 40 centimeter gezorgd. Dit is vrij lang, waardoor je hele stabiele bewegingen op de pedalen kunt maken. Tijdens het trainen voel je geen enkel moment onbalans, waardoor je zoveel mogelijk kracht over kunt brengen. Dit komt de efficiëntie tijdens de training alleen maar ten goede.

Overigens is deze stabiliteit ook aan het vliegwiel te danken. Focus Fitness heeft namelijk voor een vliegwiel van 7 kilogram gekozen. Dankzij dit vliegwiel geniet je ook van de nodige weerstand; in totaal dus 16 weerstandsniveaus waartussen je kunt kiezen.

2) Focus Fitness Fox 3 iPlus Review: voordelen en nadelen

In deze Focus Fitness Fox 3 iPlus review hebben we je al van veel handige informatie voorzien. Het is nu de hoogste tijd om óók onze eigen bevindingen met je te delen. Dat doen we door hieronder de belangrijkste voor- en nadelen te bespreken.

2.1) Voordelen van de Focus Fitness Fox 3 iPlus

 • Stevige constructie: dat de Focus Fitness Fox 3 iPlus een hoogwaardige crosstrainer is, blijkt duidelijk uit de constructie. Deze crosstrainer geeft geen krimp, staat als een huis en stelt je hiermee in staat om stabiele bewegingen te maken. 
 • Duidelijk kleurendisplay: over het display van deze crosstrainer zijn wij erg enthousiast. Het display is groot, is duidelijk af te lezen en is volledig in kleur. Dat je op dit display ook het beeld van je smartphone kunt synchroniseren, spreekt ons ook erg aan.
 • iPlus module: de iPlus module van Focus Fitness is een groot voordeel wat ons betreft. Hiermee train je nog veelzijdiger, nog intensiever en nog leuker. Met dank aan deze iPlus module is de Fox 3 één van de meest uitgebreide crosstrainer voor thuisgebruik.
 • Prima hartslagmeting: niet alle crosstrainers binnen deze prijsklasse worden met een hartslagmeter uitgevoerd, maar de Focus Fitness Fox 3 iPlus gelukkig wel. In onze ogen is alleen dát al een voordeel, maar ook het feit dat deze hartslagmeting prima en nauwkeurig werkt.
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding: zoals we eerder in deze Focus Fitness Fox 3 iPlus review al stelden, is de prijs-kwaliteitsverhouding echt subliem. De kwaliteit is van de hoogste plank, terwijl het prijskaartje bijzonder interessant is. Een combinatie die je niet al te vaak vindt in het huidige aanbod van crosstrainers.
 • Ideaal voor thuissporters: wil je vanuit huis op een recreatieve manier trainen? Dan is dit de beste optie voor je. Wil je vanuit huis iets intensiever trainen? Ook daar kun je de Focus Fitness Fox 3 iPlus prima voor gebruiken. Dit is al met al een prima crosstrainer voor alle thuissporters.
 • Ergonomisch design: wij vinden de Focus Fitness Fox 3 iPlus een lust voor het oog. Niet alleen het design spreekt ons aan, maar ook de ergonomie. Je traint op een aangename manier probleemloos urenlang op deze crosstrainer.
 • Zwaar vliegwiel: dat Focus Fitness voor een vliegwiel van 7 kilogram heeft gekozen, vinden wij een belangrijk voordeel. Je maakt hierdoor constante bewegingen, terwijl je ook nog een flinke weerstand kunt creëren.

2.2) Nadelen van de Focus Fitness Fox 3 iPlus

Zijn we voor de volle 100% overtuigd van de Focus Fitness Fox 3 iPlus? Nee, dat is niet het geval. Tijdens het testen van deze crosstrainer zijn wij op onder meer onderstaande nadelen gestuit:

 • Niet voor de meest intensieve trainingen: wil je echt heel intensief trainen? Dan kun je beter voor de Fox 5 met iPlus module kiezen. Die variant biedt nóg meer (zware) trainingsmogelijkheden.
 • Niet voor iedereen geschikt: het maximale draagvermogen van deze crosstrainer is slechts 120 kilogram. Mocht je meer wegen, is het niet mogelijk om op deze crosstrainer te trainen.
 • Lengtepas niet verstelbaar: als je voor de Fox 5 van Focus Fitness kiest, kun je de lengtepas naar wens verstellen. Bij de Fox 3 is dit helaas niet mogelijk; wij hadden graag gezien dat dit wel mogelijk zou zijn.

3) Focus Fitness Fox 3 iPlus: specificaties

Heb je op dit moment op meerdere crosstrainers een oogje? Om een goede vergelijking te maken, zou je goed op de specificaties moeten letten. Om je hier een handje bij te helpen, vind je hieronder de belangrijkste specs van deze crosstrainer:

 • Type crosstrainer: Fox 3 iPlus
 • Merk: Focus Fitness
 • Klasse: Intensief thuisgebruik
 • Garantie onderdelen: 2 jaar
 • Garantie frame en laswerk: 10 jaar 
 • Garantie bedrijven: Nee
 • Lengtepas: 40 centimeter
 • Aantal weerstanden: 16
 • Gewicht van vliegwiel: 7 kilogram
 • Inklapbaar: Nee
 • Waterpas instelbaar: Ja
 • Weerstand instelbaar: Ja, elektronisch
 • Weerstandsysteem : Magnetisch
 • Lengtepas verstelbaar: Nee
 • Pedalen verstelbaar: Ja
 • Plaatsing vliegwiel: Achterwiel
 • Display weergave: Calorieverbruik, Grafiekweergave, Afstand, Hartslag, RPM, Snelheid, Tijd, Wattage
 • User settings: Ja
 • Aantal programma’s: 18
 • Hartslagmeting: Handsensoren, Hartslagmeter
 • Koppeling met hartslagmeter: Ja, mogelijk
 • Hartslagmeter bijgeleverd: Nee
 • Tablethouder: Ja
 • Gewicht crosstrainer: 48 kilogram
 • Maximaal belastbaar gewicht: 120 kilogram
 • Afmetingen: 120 x 60 x 160 centimeter

4) Waar kun je de Focus Fitness Fox 3 iPlus kopen?

Ben je na het lezen van de Focus Fitness Fox 3 iPlus review overtuigd om de crosstrainer te kopen? Dan hebben wij vast voor je uitgezocht waar je dit het best kunt doen. De beste webwinkels waar je deze crosstrainer kunt kopen zijn Betersport.nl en natuurlijk Bol.com. Beide bieden de Focus Fitness Fox 3 iPlus crosstrainer aan voor €425,00.

Uitstekende crosstrainer voor thuis voor een eerlijke prijs. Beoordeeld met een 9,2!

5) Wat zijn de ervaringen van andere gebruikers?

Zijn andere gebruikers ook enthousiast over de Focus Fitness Fox 3 iPlus? Ja, dat is zeker het geval. Dit blijkt duidelijk uit de vele beoordelingen die bij onze partner Bol.com achtergelaten zijn. 

In totaal zijn hier bij Bol.com ruim 100 reviews achtergelaten. Van deze 100 reviews is de gemiddelde score maar liefst een 4,2. Aangezien de schaal van 1 tot 5 loopt, is dit een bijzonder hoge score. 

In deze beoordelingen vallen voornamelijk lovende woorden te lezen. Veel mensen roemen de trainingsmogelijkheden, de kwaliteit, de constructie, de iPlus module en het prijskaartje. Onder aan de streep is de gemiddelde beoordeling van 4,2 dan ook logisch te verklaren.

6) Meer over Focus Fitness

In het aanbod van crosstrainers voor thuisgebruik is Focus Fitness één van de beste merken. Dit merk levert kwaliteit, maar vraagt hier niet de hoofdprijs voor. Bovendien kun je uit meerdere crosstrainers kiezen; zo is ook de Focus Fitness Fox 5 iPlus een hele interessante optie.

7) Kunnen wij de Focus Fitness Fox 3 iPlus aanraden?

Wij zijn bijzonder te spreken over de Focus Fitness Fox 3 iPlus. Deze crosstrainer is ideaal voor thuisgebruik, biedt veel trainingsmogelijkheden en is van een uitmuntende kwaliteit. Wij zijn van mening dat je deze crosstrainer voor zowel recreatief- als intensief gebruik in kunt zetten.

Het totaalplaatje klopt bij deze crosstrainer. De crosstrainer is van een prima kwaliteit, is betaalbaar, biedt veel mogelijkheden, beschikt over de iPlus module en heeft een groot kleurendisplay. Al deze voordelen tezamen zorgen voor een prima crosstrainer. Een crosstrainer die wij van harte aan kunnen raden.

8) Alternatieve crosstrainers

Ben je nog niet helemaal overtuigd van de Focus Fitness Fox 3 iPlus? Dan kan het geen kwaad om ook nog even goed naar andere crosstrainers te kijken. Wij raden je hierbij aan om allerlei andere reviews op onze website te bekijken. Lees onderstaande reviews eens, wellicht sluit één van deze crosstrainers beter aan bij je wensen. Succes met je zoektocht.

Senz Sports C7000 Review

Focus Fitness Fox 3 Review

Focus Fitness Fox 5 Review

Focus Fitness Fox 1 Review

Focus Fitness Fox 5 iPlus Review

Focus Fitness Senator Crosstrainer Review

Uitstekende crosstrainer voor thuis voor een eerlijke prijs. Beoordeeld met een 9,2!

Uitstekende crosstrainer voor thuis voor een eerlijke prijs. Beoordeeld met een 9,2!