Je bekijkt nu Focus Fitness Fox 1 Review: is dit de crosstrainer voor jou?

Focus Fitness Fox 1 Review: is dit de crosstrainer voor jou?

De Focus Fitness Fox 1 Review: In deze review lees je alles wat je moet weten over deze ideale loopband voor thuis. Als je het totale aanbod bekijkt, kun je uit vrij veel varianten kiezen. Wat voor jou de beste variant is, hangt vooral van je eigen wensen af. Wil jij het liefste zo min mogelijk geld uitgeven? Maar, wil je wel van een prima kwaliteit en de nodige trainingsprogramma’s verzekerd zijn? Dan is de Focus Fitness Fox 1 wellicht de beste optie voor je. In deze Focus Fitness Fox 1 review vertellen wij je graag alles over deze review!

Na het lezen van deze review kent de crosstrainer geen geheimen voor je. Je bent dan op de hoogte van alle functionaliteiten, de voordelen, de minpunten en het kostenplaatje. Daardoor kun je een nóg betere vergelijking tussen deze crosstrainer en andere varianten maken. Daarvoor verwijs ik je graag naar onze reviews die je op onze website kunt vinden.

Doe je er verstandig aan om voor de Focus Fitness Fox 1 crosstrainer te kiezen? We willen nog niet al te veel verklappen, maar we zijn enthousiast! Deze crosstrainer is betaalbaar, doet zijn werk goed en biedt de nodige voordelen. In deze Focus Fitness Fox 1 review vertellen wij je je hier graag alles over.

1) Focus Fitness Fox 1 review: functionaliteiten

Heb je op dit moment meerdere crosstrainers op je verlanglijstje staan? Maar, staat de Focus Fitness Fox 1 toch wel heel hoog op je verlanglijstje? Dat is goed voor te stellen. Zowel de specificaties als de vele functionaliteiten van deze crosstrainer zijn interessant. In deze Focus Fitness Fox 1 review vertellen wij e graag alles over deze functionaliteiten.

1.1) Voldoende trainingsmogelijkheden

Kijk je als eerst naar het prijskaartje van de Focus Fitness Fox 1? Dan zou je wellicht verwachten dat deze crosstrainer over niet al te veel functionaliteiten beschikt. De werkelijkheid is echter anders. Bij deze crosstrainer kun je namelijk tussen 12 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s kiezen!

Het gaat hierbij om 12 veelzijdige programma’s. Het gewenste programma selecteer je via het display, waarna het apparaat direct voor de benodigde weerstand zorgt. Je traint hierdoor niet alleen op een intensieve manier, maar ook op een veelzijdige manier. Bovendien ben je op deze manier in staat om gericht naar een bepaald doel te trainen.

1.2) Duidelijk en handig display

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, beschikt de Focus Fitness Fox 1 over een display. In onze ogen gaat het hierbij niet zomaar om een display, maar om een heel divers display. Wat ons betreft brengt dit display veel voordelen met zich mee:

 • Groot en goed af te lezen: Focus Fitness heeft voor een relatief groot display gekozen. Dit betekent dat je op het display de nodige waarden af kunt lezen. Dit doe je bovendien vanuit elke hoek; vanuit elke hoek heb je een perfect zicht op dit display.
 • Fijne bediening: het grote display zorgt ook voor een fijne bediening. Wil je bijvoorbeeld één van de gewenste programma’s kiezen? Dit doe je op een snelle en gemakkelijke manier via het display. Nadat je dit één keer gedaan hebt, spreekt het direct voor zich.
 • Veel waarden: op het display van de Focus Fitness Fox 1 lees je veel waarden af. Het gaat hierbij onder meer om de snelheid, afstand, verbrande calorieën, trainingstijd en hartslag. Het feit dat je met deze crosstrainer je hartslag op kunt meten, spreekt ons uiteraard erg aan.

Ideale crosstrainer voor thuis - in het lagere prijssegment. Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Beoordeeld met een 9,0!

1.3) Stevige constructie & zwaar vliegwiel

Zoals we van Focus Fitness gewend zijn, is de kwaliteit van deze crosstrainer dik in orde. Dit is onder meer te danken aan de materialen die voor deze crosstrainer zijn gebruikt. Door hoogwaardige materialen te gebruiken, heeft Focus Fitness voor een solide constructie gezorgd.

De crosstrainer weegt hierdoor wel 32 kilogram. Dat is wat ons betreft vrij zwaar, maar daar komen we verderop in deze Focus Fitness Fox 1 review graag nog even op terug. Door dit gewicht staat de crosstrainer in ieder geval als een huis.

Opvallend is ook dat deze crosstrainer een vliegwiel van 6 kilogram heeft. Dit is wellicht niet super zwaar, maar het is méér dan voldoende met het oog op het prijskaartje. Door dit vliegwiel maak je soepele en stabiele bewegingen. Zodra je met de pedalen naar voren beweegt, voel je direct dat je de optimale controle hebt.

1.4) Prima lengtepas

Wat ons bij deze crosstrainer direct opviel, was de lengtepas. Focus Fitness heeft namelijk voor een lengtepas van 30 centimeter gekozen. Door deze lengtepas geniet je van langere omwentelingen, waardoor je van de gewenste stabiliteit geniet. Bijkomend voordeel is dat deze beweging vrij veel op een natuurlijke loopbeweging lijkt; dit komt de training ook alleen maar ten goede.

1.5) Aantal weerstandsniveaus

Vind je het leuk om zwaar en gevarieerd te trainen? Dan sluit de Focus Fitness Fox 1 ongetwijfeld op je wensen aan. Deze crosstrainer biedt namelijk 8 niveaus aan. Via het display van deze crosstrainer stel je snel het gewenste weerstandniveau in. Ideaal wat ons betreft!

2) Focus Fitness Fox 1 review: voordelen en nadelen

2.1) Voordelen van de Focus Fitness Fox 1

 • Veel trainingsmogelijkheden: zoals je in deze Focus Fitness Fox 1 review al hebt kunnen lezen, kun je uit de nodige trainingsprogramma’s kiezen. Daarbij is het ook ideaal dat je uit 8 weerstandsniveaus kunt kiezen. Met dank aan deze niveaus stel je de crosstrainer altijd naar wens in.
 • Sublieme prijs-kwaliteitsverhouding: wil je zo voordelig mogelijk een nieuwe crosstrainer aanschaffen? Dan is de Focus Fitness Fox 1 één van de beste opties. Deze crosstrainer is niet alleen betaalbaar, maar is ook van een prima kwaliteit. Die combinatie spreekt ons uiteraard erg aan.
 • Inclusief user profielen: ben je van plan om met meerdere personen van deze crosstrainer gebruik te maken? Dan komen de user profielen goed van pas. Dankzij deze profielen kun je trainingen naar wens maken en deze vervolgens in het geheugen opslaan.
 • Prima constructie: de constructie van de Focus Fitness Fox 1 spreekt ons erg aan. De crosstrainer staat stabiel, zorgt voor stabiele bewegingen en voldoet aan onze verwachtingen. Dat het vliegwiel ook nog 6 kilogram weegt, vinden wij meer dan prima voor een crosstrainer uit deze prijsklasse.
 • Duidelijk en handig display: het display vinden wij één van de sterkste punten van de Focus Fitness Fox 1. Dit display is groot, biedt veel mogelijkheden en is fijn te bedienen. Hierbij vinden wij het ook ideaal dat je het display vanuit elke hoek goed af kunt lezen.
 • Ideaal voor thuisgebruik: tot slot kunnen we concluderen dat deze crosstrainer ideaal voor thuisgebruik is. Hij maakt niet al te veel lawaai, hij biedt voldoende trainingsmogelijkheden en hij is voordelig geprijsd. Als je een voordelige crosstrainer voor thuisgebruik aan wilt schaffen, is dit écht één van de beste opties.

2.2) Nadelen van de Focus Fitness Fox 1:

 • Geen super nauwkeurige hartslagmeter: de Focus Fitness Fox 1 meet je hartslag op aan de hand van de hartslagsensoren. De ervaring leert echter dat deze meting niet super nauwkeurig is. Hierbij is het ook jammer dat je géén borstband op deze crosstrainer aan kunt sluiten.
 • Niet voor zware mensen geschikt: weeg je op dit moment meer dan 120 kilogram? Dan is deze crosstrainer niet voor je geschikt. Deze crosstrainer is alleen geschikt voor mensen die minder dan 120 kilogram wegen.
 • Niet voor intensief gebruik geschikt: ben je op zoek naar een crosstrainer voor intensief gebruik? Dan sluit de Focus Fitness Fox 1 niet geschikt voor je. Deze crosstrainer is juist geschikt voor recreatief thuisgebruik.
 • Niet waterpas instelbaar: wil je deze houten vloer in je huis liggen? Dan is het niet aan te raden om deze crosstrainer op die vloer neer te zetten. Een houten vloer is niet altijd even egaal, waardoor de crosstrainer wiebelt. Het is namelijk ook niet mogelijk om deze crosstrainer waterpas in te stellen.

3) De specificaties van de Focus Fitness Fox 1

Wat vind je vooralsnog van de Focus Fitness Fox 1? Als je deze review tot hier hebt doorgenomen, heb je al opgemerkt dat wij behoorlijk enthousiast zijn. Deze crosstrainer biedt namelijk veel functionaliteiten aan. Ook over de specificaties van deze crosstrainer zijn wij erg te spreken. De belangrijkste specificaties van de Focus Fitness Fox 1 hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet:

 • Type crosstrainer: Fox 1
 • Merk: Focus Fitness
 • Klasse: Thuisgebruik
 • Garantie onderdelen: 2 jaar
 • Garantie frame en laswerk: 10  jaar
 • Garantie bedrijven: Nee
 • Lengtepas: 30 centimeter
 • Aantal weerstanden: 8
 • Gewicht van vliegwiel: 6 kilogram
 • Inklapbaar: Nee
 • Waterpas instelbaar: Nee
 • Weerstand instelbaar: Ja, elektronisch
 • Weerstandsysteem : Magnetisch
 • Lengtepas verstelbaar: Nee
 • Pedalen: Nee
 • Plaatsing vliegwiel: Achterwiel
 • Display weergave: Calorieverbruik, Grafiekweergave, Afstand, Hartslag, RPM, Snelheid, Tijd, Wattage
 • User settings: Ja
 • Aantal programma’s: 12
 • Hartslagmeting: Handsensoren
 • Koppeling met hartslagmeter: Nee
 • Hartslagmeter bijgeleverd: Nee
 • Tablethouder: Ja, inclusief
 • Gewicht crosstrainer: 32 kilogram
 • Maximaal belastbaar gewicht: 120 kilogram
 • Afmetingen: 108 x 61 x 154 centimeter

Wat denk je van de specificaties van de Fox 1? Spreken deze specificaties je aan? Dat kunnen we goed voorstellen. Over veel specificaties zijn wij ook te spreken, maar over bepaalde specificaties zijn we ook minder enthousiast. Hieronder bespreken we daarom graag alle voor- en nadelen van deze crosstrainer.

4) Waar kun je de Focus Fitness Fox 1 kopen?

De Focus Fitness Fox 1 is te koop bij verschillende webwinkels. Ik heb voor jou de 2 meest betrouwbare eruit gepikt, namelijk Bol.com en Betersport.nl. Beide bieden de crosstrainer aan voor €229,-.

Ideale crosstrainer voor thuis - in het lagere prijssegment. Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Beoordeeld met een 9,0!

5) Wat zijn de ervaringen van andere gebruikers?

In de afgelopen periode hebben vrij veel mensen voor de Focus Fitness Fox 1 gekocht. Dit blijkt onder meer uit de beoordelingen die we online tegengekomen zijn.

Over het algemeen zijn de meeste ervaringen van andere gebruikers positief. Zo spreken veel mensen lovend over de kwaliteit, over de trainingsmogelijkheden en het display. Andere gebruikers zetten hun vraagtekens bij de constructie van deze crosstrainer.

Dat laatste komt volgens ons doordat je deze crosstrainer niet waterpas in kunt stellen. Dat zou wel erg wenselijk zijn geweest, aangezien deze crosstrainer hierdoor wiebelt op een oneffen vloer.

Over het algemeen zijn de meeste mensen erg positief. Iets wat wij kunnen begrijpen, aangezien wij zelf ook positief zijn. Om voor jezelf de juiste keuze te maken, raden wij je aan om echt een goede vergelijking te maken.

6) Meer over Focus Fitness

Focus Fitness is op dit moment één van de populairste aanbieders van crosstrainers. Dit komt vooral doordat het merk een prima prijs-kwaliteitsverhouding biedt. Daarnaast richt dit merk zich vooral op de recreatieve thuissporter; daar zijn er meer en meer van in ons land.

Kunnen wij de Focus Fitness Fox 1 aanraden?
Ja, zonder enige twijfel. In onze ogen is dit één van de beste crosstrainers voor thuisgebruik. De crosstrainer is voordelig geprijsd, is van een prima kwaliteit, biedt voldoende mogelijkheden en is ideaal voor de recreatieve thuissporter.

Stel je iets meer eisen aan je nieuwe crosstrainer? Dan raden wij je de Focus Fitness Fox 3 aan. Die variant is net iets duurder, maar biedt wel meer mogelijkheden. In onze Focus Fitness Fox 3 review lees je daar meer over.

7) Alternatieve crosstrainers

Zo, dat was hem dan. De Focus Fitness Fox 1 Review zit erop. Hopelijk ben je met deze review voldoende geïnformeerd om een goede keuze te maken. Ben je nog niet overtuigd? Dat zou natuurlijk kunnen. Er zijn enorm veel verschillende crosstrainers op de markt. Lees onderstaande reviews eens, wellicht sluit één van deze crosstrainers beter bij je wensen.

Senz Sports C7000 Review

Focus Fitness Fox 3 Review

Focus Fitness Fox 5 Review

Focus Fitness Fox 3 iPlus Review

Focus Fitness Fox 5 iPlus Review

Focus Fitness Senator Crosstrainer Review

Ideale crosstrainer voor thuis - in het lagere prijssegment. Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Beoordeeld met een 9,0!

Ideale crosstrainer voor thuis - in het lagere prijssegment. Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Beoordeeld met een 9,0!