Je bekijkt nu Fitnessbank kopen? Mis dan niet deze 8 tips en 12 aanbevelingen!

Fitnessbank kopen? Mis dan niet deze 8 tips en 12 aanbevelingen!

Om een fitnessbank te kopen zijn er zoveel verschillende mogelijkheden dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Met deze blog wil ik jullie wat meer inzicht geven in de fitnessbanken.

Een fitnessbank is in mijn ogen essentieel om tot je beschikking te hebben. Het is multifunctioneel en is voor alle spiergroepen te gebruiken (als je ook de juiste fitness materialen tot je beschikking hebt natuurlijk). Het is een niet te missen hulpmiddel!

In deze blog zal ik 8 tips geven over fitnessbanken met waar je op moet letten en op het einde worden er 12 verschillende aanbevelingen gedaan, mis ze dus niet!

Alvast verschillende varianten bekijken? Dat kan op Bol.com en op Fitnessapparaat.nl. Beiden hebben ze een uitgebreid assortiment!

Waar let je op bij het kopen van een fitnessbank?

Omdat een fitnessbank niet voor heel weinig geld aangeschaft moet worden is het wel handig om te weten waar je op moet letten. In deze paragraaf vind je verschillende tips.

1. Waarvoor wil je een fitnessbank kopen?

Dit is de eerste vraag die je je vooraf moet stellen. Er zijn zoveel verschillende mogelijkheden dat het goed is om hier over na te denken.

Fitnessbanken zijn in verschillende varianten te vinden en om eerst over de reden na te denken waarvoor je hem wilt is essentieel.

Wil jij hem bijvoorbeeld alleen om je buikspieren te trainen? Wil jij een variant hebben waar je mee kunt bankdrukken? Of heb je aan een variant waar je in principe je gehele lichaam mee kunt trainen met behulp van dumbbells genoeg?

Denk hier goed over na, want op deze manier filter je er voor jezelf namelijk al veel varianten uit en kun jij de perfecte keuze maken voor jouw fitnessbank.

2. Het gewicht van de fitnessbank

Let ook op het gewicht van de fitnessbank! Sommige exemplaren zijn namelijk erg zwaar en dus moeilijk verplaatsbaar.

Als jij bijvoorbeeld een plek hebt waar je hem neer wil zetten en hem niet meer hoeft te verplaatsen, kun je voor een zwaardere variant gaan (met wellicht meerdere opties). Mocht je hem wel willen verplaatsen, is het verstandig om erop te letten of de fitnessbank die je op het oog hebt niet te zwaar is.

3. Transportwieltjes

Dit punt is een aanvulling op het vorige punt. Zoals gezegd zijn sommige fitnessbanken moeilijk te verplaatsen gekeken naar het gewicht.

Met transportwieltjes wordt dit al een stuk makkelijker. Bij verschillende varianten zijn deze aanwezig dus let hier goed op.

Door de transportwieltjes zijn namelijk ook zwaardere fitnessbanken makkelijker te verplaatsen.

4. Het belastbare gewicht van de te kopen fitnessbank

De meeste fitnessbanken zullen voor iedereen wel een haalbaar belastbaar gewicht hebben, maar toch benoem ik het even.

Er zijn namelijk ook varianten te verkrijgen die wellicht wat minder goed tegen een bepaald gewicht kunnen. Let hier dus zeker op!

Het maximaal belastbare gewicht staat altijd bij de productspecificaties vermeld dus lees er niet overheen. Denk eraan dat het maximaal belastbare gewicht met je eigen lichaamsgewicht te maken heeft en dat je daarbij ook rekening moet houden met het gewicht wat je in je handen hebt!

5. Verstelbare rugleuning

Ook dit punt mag zeker niet vergeten worden. Met een verstelbare rugleuning heb je veel meer mogelijkheden met betrekking tot verschillende oefeningen die je kunt doen.

Wanneer jij een platte fitnessbank wilt kopen die niet te verstellen is, kun je sommige oefeningen dus niet uitvoeren. Denk hierbij aan een shoulder press bijvoorbeeld.

Dit ligt natuurlijk helemaal aan de reden waarvoor je een fitnessbank koopt, dus wil jij juist een platte fitnessbank dan houd ik je niet tegen!

Verstelbare rugleuning

6. De hoeveelheid standen

Zoals in het vorige punt gezegd is het goed om te letten of de rugleuning verstelbaar is.

Daarbij komt ook dat er gekeken moet worden naar de hoeveelheid standen die te vinden zijn op de fitnessbank. Er zijn namelijk verschillende varianten beschikbaar met verschillende hoeveelheden standen.

Zo zijn er fitnessbanken te kopen met 3 standen, maar ook met 6!

7. De afmetingen van de leuning

Natuurlijk zijn ook de afmetingen van de leuning belangrijk om mee te nemen in je keuze. De meeste leuningen zijn perfect voor iedereen, maar soms heeft een sporter de voorkeur voor andere afmetingen.

Het heeft er ook mee te maken met wat voor reden je de fitnessbank koopt. Wil jij bijvoorbeeld met je fitnessbank kunnen bankdrukken, zal een andere afmeting fijner zijn dan wanneer je hem alleen nodig hebt om je buikspieren te trainen!

Ook deze gegevens zijn allemaal te vinden bij de productspecificaties. Mis ze niet!

8. Materiaal van de fitnessbank die je wilt kopen

Er zijn zoveel verschillende fitnessbanken te verkrijgen. Zelfs het materiaal waaruit ze bestaan is vaak verschillend.

Ik heb zelfs houten varianten voorbij zien komen, waar ik in eerste instantie nog helemaal niet van wist dat ze bestonden.

Gekeken naar de functionaliteiten van deze houten varianten kunnen ze in principe alles wat een andere fitnessbank ook kan. Ik betwijfel alleen of het comfortabel ligt, maar als dat het enige is zou dit zeker een optie voor je kunnen zijn.

Mijn persoonlijke voorkeur zou uitgaan naar materialen van metaal, kunsstof en wellicht kunstleer.

Mocht jij tevreden zijn met een houten variant, dan kan dit ook zeker!

Welke fitnessbanken zou je eventueel kunnen kopen?

In deze paragraaf zal ik verschillende fitnessbanken behandelen die je zou kunnen kopen. Dit zal gaan over fitnessbanken die voor 1 spiergroep te gebruiken zijn, maar ook over multifunctionele fitnessbanken. Voor iedereen zal er wel iets tussen zitten!

1. Professionele Houten Fitnessbank (onverstelbaar) van Houten Fitness Benelux

Deze fitnessbank is zoals te zien van hout gemaakt. Daarnaast is het een Flat Bench wat betekent dat deze variant niet te verstellen is.

Het fijne aan deze trainingsbank is dat ie maar twee kilo weegt en dus makkelijk te verplaatsen is.

Daarnaast heeft het een maximaal belastbaar gewicht van 200 kilogram!

2. Professionele Houten Fitnessbank (verstelbaar) van Houten Fitness Benelux

Dit is in principe precies dezelfde trainingsbank als de vorige, maar deze is wel te verstellen! Met deze variant zou je dus meer variatie in je oefeningen aan kunnen brengen.

Het fijne van deze trainingsbank is dat ie maar 5 kilogram weegt en dus ook makkelijk te verplaatsen is.

Het maximaal belastbare gewicht is ook bij deze 200 kilogram.

3. VirtuFit Vlakke Trainingsbank

Ook deze fitnessbank, net zoals bij punt 1, is niet te verstellen. Dit betekent niet dat je er niet goed mee kunt trainen. Het enige is dat je minder variatie in je oefeningen aan kunt brengen.

Deze fitnessbank is gemaakt van staal en heeft een maximaal belastbaar gewicht van 250 kilogram. Je kan hiermee dus prima zwaar gaan met je gewichten.

Het bankje zelf weegt zo’n 12 kilogram, dus is ook nog eens prima te verplaatsen.

Tot slot beschikt het in tegenstelling tot de Houten Fitnessbanken over comfortabele kussens.

4. VirtuFit Multifunctionele Verstelbare Trainingsbank

Dit is precies dezelfde fitnessbank als bij punt 3, maar deze is verstelbaar! Hierdoor is deze variant natuurlijk ook meteen multifunctioneler.

Deze variant weegt 14 kilogram en is dus gemakkelijk te verplaatsen. Daarnaast heeft het een maximaal belastbaar gewicht van 200 kilogram.

Tot slot beschikt deze variant over transportwieltjes wat ideaal is om het bankje te verplaatsen!

5. Tunturi UB20 Utility Bench Verstelbare halterbank – Fitnessbank

Dit is een ander model als de eerder genoemde modellen! Bij deze variant zit er namelijk nog een voetensteun bij, waardoor je je benen erachter kan klemmen en zo je buikspieren kunt trainen!

Ook is deze fitnessbank te verstellen en heeft 7 verschillende standen.

Deze fitnessbank is gemaakt van staal wat zorgt voor stabiliteit. Daarnaast is dit de reden dat het een maximaal belastbaar gewicht heeft van 150 kilogram.

Tot slot is deze variant ook gemakkelijk te verplaatsen, aangezien het maar 13 kilo weegt.

6. Physionics Fitnessbank 

De Physionics Fitnessbank is ook multifunctioneel te gebruiken. Ten eerste heeft het een verstelbare rugleuning (5 standen) waardoor je dus meer variatie in je oefeningen aan kunt brengen.

Het bankje weegt maar 4 kilogram en is dus gemakkelijk te verplaatsen. Transportwieltjes zijn dus ook geen must bij deze variant!

Tot slot is het maximaal belastbare gewicht zo’n 200 kilogram.

7. Buiktrainer Fitnessbank TecTake

Zoals eerder vermeld zijn er ook fitnessbanken te kopen die je alleen kunt gebruiken voor je buik.

Met deze variant van TecTake kun je prima je buikspieren en rug trainen!

De Fitnessbank van TecTake is verstelbaar en ook krijg je er twee halters van 1,5 kilogram + trainingstouwen bijgeleverd.

De bank weegt zo’n 14 kilo en is dus goed te verplaatsen. Het maximaal belastbare gewicht is 100 kilogram.

8. Opklapbare Fitnessbank Viking Choice

Deze variant is erg multifunctioneel! Je kunt er bijvoorbeeld je buikspieren en borst (incline en flat) mee trainen.

Deze fitnessbank is in te stellen op vier verschillende hoogtes. Ook beschikt het over een beenklem die te verstellen is. Verder beschikt het over een zacht en comfortabel zitvlak.

De trainingsbank weegt zo’n 25 kilogram en heeft een maximaal belastbaar gewicht van 110 kilogram.

9. Gorilla Sports Gyronetics Halterbank 

Ook deze fitnessbank is multifunctioneel. Vrijwel je gehele bovenlichaam is er mee te trainen. Je kan er mee bankdrukken, chest flyes doen, dippen, dumbbell pressen en ga zo maar door.

De haltersteun die zich op dit apparaat bevindt is te belasten tot 150 kilogram. Het maximaal belastbare gewicht is 280 kilogram!

Ook is deze fitnessbank te verstellen en beschikt over 7 verschillende standen.

Aangezien deze trainingsbank wat groter is is ie dus ook wat minder makkelijk te verplaatsen.

10. Body-Solid Flat Incline/Decline Bank

Ook deze fitnessbank is multifunctioneel en voor meerdere spieren te gebruiken.

Het maximaal belastbare gewicht van deze variant is 450 kilogram. Het gewicht van het apparaat zelf is zo’n 30 kilogram.

Daarnaast is deze fitnessbank verstelbaar in 6 verschillende standen.

Tot slot beschikt het over transportwieltjes en kun je je benen klemmen zodat je je buikspieren kunt trainen!

11. Body-Solid (Best Fitness) Olympic Bench

Bij het kopen van een fitnessbank zal je op het oog niet meteen aan deze variant denken, maar hij is functioneel en je kan er in principe alles mee.

Je borst is er ten eerste via verschillende hoeken mee te trainen. Ook beschik het over een benentrainer!

Tot slot is dit een verstelbare variant, wat handig is om variatie aan te brengen in je trainingen.

12. Body-Solid Heavy Duty Verstelbare Bank

Ook deze fitnessbank is multifunctioneel te gebruiken.

Deze variant is van staal gemaakt en daarom wat zwaarder en stabieler. Het is dus ook niet voor niks dat het een maximaal belastbaar gewicht heeft van 450 kilogram!

Het apparaat zelf is zo’n 46 kilogram en verstelbaar. Het beschikt over 8 verschillende standen. Ook interessant is dat deze variant uitbreidbaar is met de Leg Developer, Preacher Curl Attachment en de Lat Attachment!

Tot slot beschikt het over transportwieltjes waardoor deze fitnessbank, ondanks de 46 kilogram, goed te verplaatsen is.

Op zoek naar een ander model?

Ik hoop dat ik je van genoeg informatie heb voorzien over waar je op moet letten bij het kopen van een fitnessbank. Ook hoop ik dat er bij de aanbevelingen een mooi model voor je tussen zat.

Heb je nou niet het juiste model gevonden, dan adviseer ik je om eens op de websites van Bol.com en Fitnessapparaat.nl te kijken. Zij hebben een erg uitgebreid assortiment.

Succes met het maken van je keuze bij het kopen van een fitnessbank!

Terug naar de homepage

Terug naar blogoverzicht