Je bekijkt nu First Degree Apollo Plus Review: Alles wat jij moet weten over deze roeitrainer!

First Degree Apollo Plus Review: Alles wat jij moet weten over deze roeitrainer!

De First Degree Apollo Plus Review: In deze blog lees jij alles wat je moet weten over deze roeitrainer die ideaal is voor intensief (thuis)gebruik.

Ben jij van plan om voor thuis een roeitrainer aan te schaffen, zodat je flink aan de slag kan? Dat is waarschijnlijk de reden dat je op deze pagina terecht bent gekomen. Daar komt ook bij dat je geïnteresseerd ben in de First Degree Apollo Plus en er graag meer informatie over wilt.

In mijn eerdere blog ‘roeitrainer vs crosstrainer‘ ben ik dieper in gegaan op de verschillen, eventuele nadelen en voordelen van deze twee verschillende soorten cardio apparaten. In deze blog is het tijd om eens dieper in te gaan op één specifieke variant van een roeitrainer: De First Degree Apollo Plus.

Met het lezen van deze review kom jij achter alle belangrijke informatie van deze roeitrainer. Alle functionaliteiten, specificaties, voordelen en nadelen worden in deze blog behandeld en ook worden er verschillende alternatieven besproken.

Ben jij geïnteresseerd in deze roeitrainer en wil je er meer informatie over verkrijgen? Mis deze First Degree Apollo Plus Review dan niet en lees snel verder!

First Degree Apollo Plus Review: De functionaliteiten van deze roeitrainer

In de inleiding van deze review hebben we al benoemd dat de First Degree Apollo Plus een perfecte roeitrainer is om intensief (thuis)gebruik van te maken. Deze fraai afgewerkte roeitrainer is door het afwijkende design en de gebruikte materialen een topper!

Waterweerstand systeem

De First Degree Apollo Plus beschikt over een waterweerstand systeem waardoor je comfortabel kunt trainen zonder dode hoeken. Het water blijft namelijk ten alle tijden stromen, zowel bij het aanspannen van weerstand als het loslaten van weerstand. Ideaal!

Ook beschikt de watertank van de First Degree Apollo Plus over de welbekende schoepen, waardoor je met een simpele draai aan de knop de weerstand kunt verzwaren of juist verlichten. Jij kunt dus altijd bepalen hoe zwaar je traint. Je hebt volledig zelf de controle.

15% meer weerstand

De First Degree Apollo Plus is een variant van First Degree Fitness die net iets extra’s heeft. Vandaar ook de naam ‘Plus’. Deze roeitrainer heeft 15% hogere maximale weerstand en de weerstand is in te stellen op 4 verschillende niveaus. De instelklep van de weerstandwisselaar geeft je de mogelijkheid om snel en vloeiend te wisselen van niveau. Ook de schoep is verbetered en de schacht en lagers zijn verhard.

Materiaal

Bij het ontwikkelen en het produceren van de First Degree Apollo Plus roeitrainer is gebruik gemaakt van duurzame materialen van erg hoge kwaliteit. De roeitrainer heeft naast het al benoemde waterweerstand systeem ook de beschikking over een dubbele rails van goede kwaliteit, waardoor je gemakkelijk op en neer beweegt. Ook heeft het een zitvlak waarmee je comfortabel zit en een uitgebreide trainingscomputer/display waar we later op terug komen.

Houding

Met de First Degree Apollo Plus heb jij zoals al eerder vermeld de mogelijkheid om erg comfortabel te trainen. Comfortabel trainen is één ding, maar je moet ook met de juiste houding trainen. Ook dit kan met deze roeitrainer! De riemen van deze roeitrainer zijn namelijk verstelbaar en ook de voetpedalen zorgen ervoor dat je in een comfortabele houding kunt roeien.

Ook beschikt de First Degree Apollo Plus over ergonomische handgrepen waardoor je minimale spanning op je handen, onderarmen en polsen creëert.

Trainingscomputer

Ook beschikt deze roeitrainer over een uitgebreid trainingscomputer. Met deze trainingscomputer heb je de mogelijkheid om op verschillende trainingslevels te trainen. Verder kun jij met het display verschillende trainingsgegevens bijhouden. Denk hierbij aan de onderstaande:

 • De afstand die je hebt afgelegd
 • De tijd die is verstreken
 • Het aantal slagen per minuut
 • Het aantal calorieën dat je hebt verbrand
 • Split tijden per 500 meter
 • Optioneel kun je ook nog je hartslag aflezen (Hiervoor heb je wel de special HR-kit nodig)

Inklapbaar

Laten we eerlijk zijn, zo’n roeitrainer midden in de woonkamer ziet er niet echt uit. Maar bij de First Degree Apollo Plus hebben ze daar wat op bedacht: deze roeitrainer is namelijk inklapbaar.

Door hem in te klappen neemt deze roeitrainer veel minder ruimte in beslag en kun je hem gemakkelijk opbergen waar je wilt. Top functionaliteit!

Transportwieltjes

Aansluitend op de vorige functionaliteit beschikt de First Degree Apollo Plus ook nog over transportwieltjes. Je kan de roeitrainer namelijk wel inklappen naar je training, maar je moet hem daarna ook nog verplaatsen naar de plek waar jij hem wilt opbergen.

Roeitrainers zijn relatief zwaar dus een setje transportwieltjes eronder is wel handig natuurlijk! Gelukkig heb je daar bij deze roeitrainer de beschikking over.

Stilte

Zoals bekend heeft de First Degree Apollo Plus de beschikking over waterweerstand en een bijkomend voordeel hiervan is dat dit ervoor zorgt dat je relatief stil kunt trainen.

Een roeitrainer met waterweerstand maakt veel minder geluid dan een roeitrainer op bijvoorbeeld luchtweerstand. Je buren of huisgenoten zullen dus zeker geen last van je hebben!

De specificaties van de First Degree Apollo Plus

Nu we het in deze First Degree Apollo Plus Review hebben gehad over de verschillende functionaliteiten van deze roeitrainer is het tijd om ook de specificaties onder de loep te nemen. Lees snel verder zodat van alle specificaties op de hoogte bent, dit wil je niet missen!

Garantie onderdelen2 jaar
Garantie frame & laswerk5 jaar
Garantie bedrijvenNee
Te testen in showroomNee
AfhalenNee
Keuze van Betersport.nlTopklasse
Afmetingen (Lengte x Breedte x hoogte)197 centimeter x 53 centimeter x 51 centimeter
Gewicht roeitrainer36 kilogram
Maximaal belastbaar gewicht150 kilogram
WeerstandsysteemWater
Weerstand instelbaarJa, manueel
Aantal weerstand niveaus4
Dubbele kogellagersJa
Waterpas afstelbaarJa
OnderhoudsarmJa
Aantal programma’sNee
HartslagprogrammaJa
HartslagmetingHR-kit + Borstband
Borstband bijgeleverdNee
Wattage programmaNee
Programma’s vrij instelbaarNee
User settingsNee
Recovery TestNee
Display weergave: AfstandJa
Display weergave: SnelheidJa
Display weergave: TijdJa
Display weergave: CalorieverbruikJa
Display weergave: HartslagNee
Display weergave: WattJa
Display weergave: SPMJa

De voordelen en nadelen van de First Degree Apollo Plus

In deze First Degree Apollo Plus review hebben nu de verschillende functionaliteiten en specificaties met je behandeld en nu is het tijd om ook de verschillende voordelen en nadelen van deze roeitrainer eens duidelijk voor je op een rijtje te zetten. Deze mogen natuurlijk niet ontbreken!

De belangrijkste voordelen van de First Degree Apollo Plus:

 • Geweldig design
 • Hoogwaardig Materiaal
 • Inklapbaar en transportwieltjes
 • Waterpas afstelbaar
 • Trainingscomputer met uitstekend display
 • Veel trainingsgegevens afleesbaar
 • Hartslagmeting mogelijk

De belangrijkste nadelen van de First Degree Apollo Plus:

 • HR-kit + borstband aanschaffen
 • Geen borstband bijgeleverd
 • Relatief zwaar
 • Geen specifieke trainingsprogramma’s

Waar kun je de First Degree Apollo Plus kopen?

Na wat online onderzoek te hebben gedaan om antwoord te kunnen geven op deze vraag zijn we tot de conclusie gekomen dat de First Degree Apollo Plus bij veel online webwinkels te koop is. Uiteindelijk hebben we geconcludeerd dat de meest betrouwbare en ook meest bekende webwinkels toch wel hier Betersport.nl, Fitwinkel.nl en Fitnessapparaat.nl zijn! Bij de laatste twee webwinkels is deze roeitrainer zelfs in twee verschillende kleuren te verkrijgen: Eikenhout en in het zwart.

Wanneer we naar de prijs kijken is te zien dat de prijs bij alle winkels hetzelfde is: 1399,- euro. Dit lijkt erg duur voor een roeitrainer voor thuisgebruik, maar naar mijn mening wel een terechte prijs gekeken naar het luxe design, de functionaliteiten, specificaties, voordelen en nadelen. Bij de bovenstaande webwinkels heb je naar onze mening de beste én eerlijkste kans om deze roeitrainer aan te schaffen!

Andere First Degree Apollo Plus Reviews

Nu jij deze First Degree Apollo Plus Review bijna helemaal hebt doorgenomen is het wel eens tijd om jullie informatie te geven die niet is gebaseerd op mijn mening en ervaringen, maar op die van anderen gebruikers die de First Degree Apollo Plus al hebben aangeschaft. Er moet wel bij gezegd worden dat er niet heel veel reviews gevonden zijn, maar dit komt omdat deze roeitrainer relatief nieuw is!

De First Degree Apollo Plus krijgt hier op Betersport.nl 5/5 sterren gebaseerd op drie reviews, dat ziet er goed uit! De verschillende gebruikers geven aan dat ze het product aanraden en iemand geeft aan dat ze de hartslag kit erbij heeft besteld en dat ze daar zeer tevreden mee is. Ook wordt er door iemand aangegeven dat hij het product aanbeveelt omdat het apparaat erg stevig is, makkelijk in gebruik en erg fijn is. Ook wordt er over topkwaliteit en de mooie afwerking gesproken. Mooie woorden dus!

Hier op Fitwinkel.nl is er slechts één review te vinden, maar ook hier zijn lovende woorden te vinden. Jan vermeld namelijk dat de First Degree Apollo Plus een top apparaat is en dat roeien met waterweerstand erg prettig en stil is. Ook is het apparaat compact en stabiel is!

Meer over First Degree Fitness

First Degree Fitness is opgericht in 2000 en biedt apparatuur aan die robuustheid en eenvoud combineert. Zij willen ervoor zorgen dat iedereen de beschikking kan krijgen over de beste roeitrainers met waterweerstand.

Sinds 2006 richt First Degree Europa zich op het creëren van efficiënte werkprocessen en profileert het zich als professionele onderneming door de best mogelijke service te leveren.

Zou ik de First Degree Apollo Plus aanraden?

Nu we alle belangrijke informatie over de First Degree Apollo Plus hebben doorgenomen is het tijd om antwoord te geven op de bovenstaande vraag.

Persoonlijk zou ik deze roeitrainer zeer zeker aanraden en aanschaffen. De functionaliteiten spreken naar mijn mening voor zich en ook de specificaties zien er goed uit. Ik heb zoals je hieronder kunt zien al vele reviews over roeitrainers geschreven, maar deze komt wel in het rijtje van de meest luxe varianten.

De roeitrainer is gemaakt van erg hoogwaardig materiaal en het design ziet er erg mooi uit. Ook is er de mogelijkheid om in verschillende levels te trainen, waardoor de roeitrainer voor iedereen geschikt is. Verder is ie natuurlijk in te klappen en ook te verplaatsen met de transportwieltjes, wat voor mij wel een must zou zijn als ik thuis intensief ga trainen.

Naar mijn mening is de First Degree Apollo Plus zeker een aanrader!

Alternatieve roeitrainers

Hopelijk hebben we je met deze uitgebreide First Degree Apollo Plus Review voldoende informatie kunnen geven waardoor jij eventueel je keuze voor deze roeitrainer hebt kunnen maken. We hopen dat we je goed geïnformeerd hebben!

Is deze roeitrainer toch niet helemaal wat je zoekt? Dat kan natuurlijk. Er zijn enorm veel roeitrainers op de markt en wellicht dat een andere roeitrainer beter aansluit op jouw wensen. Lees onderstaande reviews eens en misschien zit hier voor jou de roeitrainer tussen die perfect bij je past, succes!

Lees hier de Focus Fitness Row 3 Review

Lees hier de Focus Fitness Row 2 Review

Lees hier de NordicTrack RX800 Review

Lees hier de Kettler Aquarower 500 Review

Lees hier de Kettler Aquarower 700 Review

Lees hier de VirtuFit Ergometer Semi-Pro Review

Lees hier de VirtuFit Row 800 Review

Lees hier de VirtuFit Row 450 Roeitrainer Review

Lees hier de Senz Sports R4000 Review

Lees hier de Senz Sports R5000 Review

Lees hier de NordicTrack RW900 Review