Je bekijkt nu Droog Trainen Protocol Mannen Review: Zou het iets voor jou kunnen zijn?

Droog Trainen Protocol Mannen Review: Zou het iets voor jou kunnen zijn?

In deze blog vind je een review van het Droog Trainen Protocol voor mannen wat ik voor 10 weken heb gevolgd en waar verderop in deze blog het resultaat van is te zien. Ook voor vrouwen is hier meer informatie te vinden. Het Droog Trainen Protocol kan je helpen om je droom lichaam te bereiken! Ik heb het aangeschaft, pas het zelf toe en heb er uiteindelijk een uitgebreide review over geschreven met mijn eerlijke mening.

In het Droog Trainen Protocol voor mannen staat Flexibel Diëten centraal, wat betekent dat je in principe alles kunt eten wat jij lekker vindt. Klinkt raar he? Toch is het echt de realiteit, heb ik persoonlijk gemerkt.

Met het protocol krijg je verschillende E-Books tot je beschikking met daarin een heldere uitleg over alle aspecten die belangrijk zijn bij het verlagen van je vetpercentage.

In dit artikel zal er door middel van een review uitgebreid in worden gegaan op het Droog Trainen Protocol voor Mannen, waarbij voordelen en nadelen gebaseerd op mijn eigen eerlijke mening en ervaring uitgebreid aan bod zullen komen.

Welke E-Books zijn er allemaal terug te vinden in het Droog Trainen Protocol Mannen?

Deze review is gebaseerd op het Droog Trainen Protocol voor mannen. Het verschil tussen mannen en vrouwen zal vooral in de details zitten. Voor het Droog Trainen Protocol voor vrouwen kun je hier meer informatie vinden.

Na aanschaffing krijg je alles online gestuurd en je kunt het downloaden op jouw laptop of computer. De E-Books gaan over voeding, krachttraining en cardio. Ook wordt er stil gestaan bij hoe jij je progressie kunt meten.

Naast de E-Books krijg jij ook een macrocalculator tot je beschikking. Naast dat hier de hoeveelheid calorieën die je moet consumeren uit komen gerold, kan jij ook precies zien welke hoeveelheid macronutriënten (eiwitten, vetten, koolhydraten) jij tot je moet nemen bij het afvallen.

Tot slot krijg je ook nog verschillende trainingsschema’s na aanschaffing van het protocol. Deze schema’s zijn voor 3, 4 en 5 dagen in de week voor in de sportschool. Ook is er voor de mensen die graag thuis trainen een bodyweight protocol van 4 dagen in de week toegevoegd!

E-Book voeding

Dit is het allerbelangrijkste deel wat je naar mijn mening tot je beschikking krijgt. In eerdere blogs is al vermeld dat je zonder de juiste voeding nooit resultaat zult bereiken. Ook hier wordt dit benadrukt.

Zoals aan het begin van dit blog vermeld staat flexibel diëten centraal in het stappenplan. Jij kan in principe eten wat je wilt, als je het maar juist toepast. Jij krijgt inzicht in voeding, waardoor je makkelijker resultaat zult bereiken.

Om te beginnen wordt er een korte inleiding gegeven. Er wordt benadrukt dat consistentie en doorzettingsvermogen essentiële aspecten zijn als je resultaat wilt behalen, ga er dus voor!

Vervolgens komen de belangrijkste aspecten van voeding voor vetverlies aan de orde. Er zijn 6 fundamenten van voeding die aan de orde komen, waardoor jouw kennis op het gebied van voeding uitgebreid gaat worden. Wanneer jij deze fundamenten goed begrijpt en toepast, zal jij vet verliezen.

Daarna wordt de kracht van voeding besproken en komt de energiebalans aan de orde. Algemeen bekend is dat je een calorietekort moet creëren wil je vetverlies realiseren, maar hoe doe je dit? Dat wordt gedetailleerd uitgelegd in het E-Book. Calorieën en macronutriënten komen uitgebreid aan bod.

Verder wordt er ingegaan op het samenstellen van een voedingsschema en of je dit wellicht wel of niet moet doen. Voordelen en nadelen worden besproken.

Tot slot wordt er nog gesproken over hoe jij je plan bij moet stellen. Na verloop van tijd zal je lichaam zich aan gaan passen aan de nieuwe situatie, waardoor ook jij wellicht dingen anders moet gaan doen. In dit gedeelte wordt uitgebreid toegelicht hoe je dat moet doen en welke stappen je moet volgen in verschillende situaties.

Al met al leer je door dit E-Book alles rondom voeding. Je zult zelf aan de slag moeten met de E-Books waardoor je jezelf nieuwe aspecten aanleert, in plaats van dat je alles voorgeschoteld krijgt.

Dit is ook de reden dat Henry en Rinus (de makers van het Droog Trainen Protocol) het E-book ook op deze manier hebben vormgegeven. Zij zijn van mening dat je niets leert wanneer je alles zo maar voorgeschoteld krijgt. Daarnaast stellen zij dat de kans groter is dat je terugvalt in oude patronen, wanneer je zo maar iets uitvoert zonder dat je kennis van zaken hebt.

Want stel, jij krijgt een volledig voedingsschema dat past bij jouw lichaam en dit voedingsschema volg je voor 8 weken. Hoe ga je daarna verder? Zonder de juiste kennis is dit onmogelijk.

Hun doel is om jouw verschillende handvatten te geven over deze levensstijl, waardoor je het in jouw leven zonder problemen toe kan passen en op jouw manier je droomlichaam kunt creëren. Duurzaam vetverlies staat hierbij op 1.

E-Book krachttraining en cardio

In dit E-book wordt er stil gestaan bij krachttraining en cardio.

Je wordt geïnformeerd over de verschillende voordelen die krachttraining met zich meebrengt. Daarnaast worden er erg veel waardevolle tips meegegeven die je tijdens het trainen toe moet passen om optimaal resultaat te bereiken. Het belangrijkste hierin is progressive overload. Jij moet constant jouw lichaam uitdagen om te groeien.

Krachttraining

Na de informatie over krachttraining wordt er ingegaan op cardio.

In het gedeelte over cardio wordt er uitgebreid vertelt hoe je eventueel op de juiste manier cardio toe kan passen. Er worden verschillende trainingen besproken die jou kunnen helpen, maar krachttraining staat bij het Droog Trainen Protocol voor mannen centraal. Afvallen met krachttraining zorgt er namelijk voor dat je je lichaam meer vormt.

E-Book progressie meten

Zonder te meten of wat je doet ook daadwerkelijk resultaat oplevert is niet handig. Daarom is ook dit E-Book toegevoegd. Door te meten kun jij de juiste keuzes maken over het vervolg van jouw proces.

Het E-Book zal er voor zorgen dat jij voor jezelf inzichtelijk kunt maken of je progressie boekt ja of nee. Dit alles zal gebeuren aan de hand van specifieke data van jouw lichaam.

Bij data denkt iedereen natuurlijk meteen aan gewicht, maar dit is niet het enige wat je bij moet houden. Gewicht is niet het enige wat aangeeft of je progressie boekt. Je zal meerdere aspecten bij moeten houden om objectief progressie te kunnen meten.

In dit E-Book gaan ze met jou aan de slag om op de juiste manier progressie te meten door ook andere data bij te houden die het boeken van progressie aangeeft ja of nee.

De trainingsschema’s

Als bonus zijn ook nog verschillende trainingsschema’s toegevoegd. Jij kunt, gekeken naar jouw voorkeuren, aan de slag met één van deze schema’s. Alle schema’s zijn opgedeeld in drie verschillende fases.

De schema’s zijn bedoeld voor 3, 4 of 5 dagen in de week. In alle schema’s staat progressive overload centraal. Progessive overload is belangrijk om zoveel mogelijk spiermassa te behouden tijdens het droog trainen, maar ook om spiermassa te kweken.

Ook in het bodyweight schema van het Droog Trainen Protocol voor mannen wordt progessive overload toegepast!

DTA Facebook Groep

Ook krijg je nog de mogelijkheid om toegang te krijgen tot de Facebook Groep waar duizenden leden in te vinden zijn.

Hier kun je terecht met al je vragen die goed beantwoord worden door sporters die in hetzelfde schuitje zitten of hebben gezeten als jij.

Door de velen leden heb je binnen no-time antwoord op jouw vraag en kun je verder gaan met progressie boeken. Het voordeel van deze groep is dus dat deze mensen vaak al hebben doorgemaakt wat jij nu doormaakt, waardoor hun advies als betrouwbaar kan worden gezien.

Wat zijn de voordelen van het Droog Trainen Protocol Mannen?

Deze voordelen zijn op mijn eigen mening gebaseerd, maar ik denk dat velen het na aanschaffing met mij eens zullen zijn.

Flexibel Diëten

Het eerste voordeel dat ik wil benoemen is dat je geen restricties opgelegd krijgt. Er wordt gebruik gemaakt van de Flexibel Diëten methode en ik denk dat dit voor veel mensen een perfecte oplossing is.

Het principe van alle verschillende diëten is het zelfde: er wordt een calorietekort gecreëerd. Waar vaak bij de meest voorkomende diëten je van bepaalde voedingsmiddelen minder mag eten (denk aan minder koolhydraten bij een koolhydraatarm dieet), is dit bij deze methode niet zo. Je mag en kan alles eten, zolang jij je aan bepaalde richtlijnen houdt.

Dit klinkt erg onwerkelijk, maar het is echt zo. Je kunt met deze methode gemakkelijk uiteten gaan en een wijntje of biertje drinken zonder dat het je progressie in de weg staat.

Daar komt wel bij dat je dit natuurlijk allemaal zelf goed in je schema moet passen. De E-books helpen je hierbij en hebben een duidelijke uitleg.

Ik ben van mening doordat je alles mag eten wat je wilt en je dus geen restricties krijgt opgelegd, dat je het op de langere termijn veel langer vol kunt houden dan wanneer dit wel het geval is.

Naar mijn mening is dit dus echt een pluspunt.

Compleet pakket

Verder denk ik dat dit ook zeker een voordeel is. Met het complete pakket over voeding, training en toch ook wel mindset krijg jij alle juiste informatie tot je beschikking die belangrijk is om tot optimaal resultaat te komen.

Vaak zie je bij veel van soortgelijke pakketten dat je vooral veel informatie krijgt over één aspect, terwijl het grote geheel er juist voor zorgt dat jij optimaal resultaat zult bereiken.

Voedingsfeiten

Je krijgt over verschillende aspecten feiten te lezen in het protocol, maar die van voeding zijn naar mijn mening het belangrijkste.

Voedingsfeiten

Veel sporters hebben niet de juiste kennis op dit gebied om tot optimaal resultaat te komen. Ik denk dat je na het doornemen van de gegeven feiten je kennis hebt die je voor de rest van je leven met je mee kunt dragen.

Door de kennis die je vergaart ga je bewustere keuzes maken. Je merkt echt dat het een leerproces is waar je in terecht komt.

Het bovenstaande geldt ook op het gebied van bijvoorbeeld training natuurlijk.

Gedetailleerd stappenplan

Ook denk ik dat je een erg gedetailleerd stappenplan voor je krijgt en dat het voor iedereen gemakkelijk toe te passen is als de stappen ook echt worden opgevolgd. Het protocol is niet moeilijk geschreven en voor iedereen die weinig kennis heeft goed toe te passen.

Wanneer je stappen over gaat slaan zal je resultaat minder zijn. Mijn advies is dus ook om dit niet te doen.

Handige tools

In het droog trainen protocol voor mannen worden erg handige tools met je gedeeld. Denk bijvoorbeeld aan de macrocalculator. Ook in het E-Book over progressie meten worden handige formats gedeeld die je zonder moeite kunt gebruiken.

De verschillende tools zijn zelf in elkaar gezet door Henry en Rinus (de eigenaren van Droog Trainen Academie en makers van het Droog Trainen Protocol voor mannen en vrouwen).

De tools zorgen er voor dat jij erg weinig werk hoeft te doen om alle gegevens die je nodig hebt op orde te krijgen. Het opvolgen hiervan is wel jouw eigen verantwoordelijkheid natuurlijk.

Online Protocol

Dit is misschien iets heel kleins, maar toch wil ik het kort benoemen. Vaak zie je dat je iets bestelt en het echt fysiek geleverd moet worden, zoals een boek.

Dat is in dit geval niet zo. Je krijgt direct online toegang tot jouw aangeschafte producten en kunt direct aan de slag. Dit is naar mijn mening essentieel in deze tijd en vind ik dus ook echt een voordeel.

Wat zijn de nadelen van het Droog Trainen Protocol Mannen?

Naast de vooral voordelen, zitten er ook wat nadelen aan het Droog Trainen Protocol en ook deze behandel ik in deze review. In deze paragraaf komen ze aan bod.

Geen voedingsschema’s

Je krijgt alle benodigde informatie aangeboden en meer heb je in principe niet nodig. Waar veel mensen wellicht gewend zijn dat ze op maat gemaakte voedingsschema’s krijgen en dit voor hun misschien goed werkt, is dit bij het Droog Trainen Protocol niet zo.

Je krijgt precies te weten wat je wel en niet mag eten, maar de exacte voedingsmiddelen die je tot je neemt heb je helemaal zelf in de hand. Een kant en klaar voedingsschema is dus niet aanwezig. Jij moet zelf je eigen voedingsschema in elkaar gaan knutselen.

Dit zorgt er wel voor dat jij écht iets leert van wat je aan het doen bent. Je doet kennis op over voeding wat jou op de lange termijn alleen maar voordeel oplevert.

Zelfstandig toepassen van de methode

Je bent volledig op je zelf aangewezen. Jij moet het doen en échte personal training zit er niet bij in als je het protocol aanschaft. Daarentegen heb je wel veel aan de Facebook groep waar veel kennis in wordt gedeeld en waar je dus je vragen kunt stellen.

De geleerde technieken en methodes moet je uiteindelijk helemaal zelf gaan toepassen en dit vergt veel van je discipline.

Lengte van de schema’s

Je bent zo’n 8 tot 16 weken in totaal bezig en dit zou voor sommige sporters vrij lang kunnen zijn.

Daar wil ik wel bij vermelden dat het verliezen van vet geen snel proces is en dat je veel geduld moet hebben. Je zal na enkele weken écht resultaat zien en dat zal dan ook tot de nodige motivatie leiden. En wat zijn 8 tot 16 weken van een mensenleven?

Protocollen hebben veel tekst

Voor mensen die niks met lezen hebben zijn de protocollen misschien wat minder geschikt.

Er zit veel schrijfwerk in de protocollen wat tot een flink pakket aan pagina’s en tekst heeft geleid. Mocht je hier wat minder fan van zijn, zou je er over kunnen nadenken om het niet aan te schaffen. Je bent aardig wat tijd kwijt om door de stof heen te gaan.

Daarentegen vind ik voor de prijs die wordt gevraagd en de hoeveelheid informatie die je wordt gegeven in de verschillende E-Books dat je niet meteen te snel de keuze moet maken om het niet aan te schaffen nu je weet dat het redelijk veel tekst heeft.

Daarnaast is het op een makkelijk leesbare manier geschreven, waardoor je er snel doorheen gaat.

Mijn mening over het droog trainen protocol Mannen

Over het algemeen is mijn mening en gevoel erg positief over het droog trainen protocol voor mannen, zeker nadat ik alles nog eens op een rijtje heb gezet in deze review.

Met deze review over het Droog Trainen Protocol voor Mannen hoop ik dat ik je van genoeg informatie heb kunnen voorzien.

Ik denk dat het voor veel mensen kan zorgen voor de juiste balans in het leven. Daarnaast denk ik dat de manier waarop de informatie wordt verschaft dat het makkelijk is toe te passen voor iedereen.

Ook vind ik dat het voor zowel beginners als voor mensen die al wat langer actief bezig zijn met het veranderen van de levensstijl van toegevoegde waarde kan zijn. Voor mij was het Flexibel Diëten principe echt een eye-opener, waardoor ik het nu al maanden toepas in mijn eigen leven.

Mijn resultaat met het Droog Trainen Protocol voor mannen

In 10 weken tijd ben ik met dit protocol zo’n 9,1 kilo kwijtgeraakt (zie onderstaande foto’s) en voor het eerst zijn er iets van blokjes zichtbaar. Ik heb dan ook wel precies uitgevoerd wat er van mij gevraagd werd in het protocol.

Mijn resultaat Droog Trainen Protocol mannen

Dit proces is voor mij enorm leerzaam geweest en het is de investering dubbel en dwars waard geweest. Mijn kennis is enorm verbreed op het gebied van krachttraining en vooral voeding, zodat ik deze levensstijl ten alle tijden kan hanteren.

Is het nu jouw tijd om te vlammen?

Ben jij er klaar voor of wil je meer informatie? Dat kan door op onderstaande knoppen te klikken. Bedankt voor het lezen van deze review over het droog trainen protocol voor mannen en ik hoop dat je wat wijzer bent geworden!

Terug naar homepage

Terug naar blogoverzicht