Je bekijkt nu Hoe je cellulite kunt verminderen? Lees hier verschillende tips!

Hoe je cellulite kunt verminderen? Lees hier verschillende tips!

Hoe je cellulite (ook wel bekend als de sinaasappelhuid) kunt verminderen is een veelgestelde vraag onder vrouwen en mannen (ja, ook mannen). Deze mensen zijn er natuurlijk niet blij mee en willen hier graag vanaf, wat begrijpelijk is.

Cellulite komt vooral voor op de benen en billen, maar ook op de armen en op de buik. Gelukkig zijn er verschillende natuurlijke manieren om je cellulite te verminderen.

In deze blog behandel ik verschillende manieren die jou gaan helpen om je cellulite te verminderen, mis ze niet!

Wat is cellulite nou precies?

Cellulite is een huidprobleem waar vooral vrouwen mee te maken hebben. Daarnaast komt het ook bij mannen voor, maar een stuk minder.

85% van de vrouwen heeft last van cellulite. Je bent dus zeker niet de enige, mocht je dit denken. Cellulite is de welbekende bobbelige huid, ook wel putjes of kuiltjes genoemd.

Cellulite ontwikkelt zich door een structureel probleem onder de huid. Het bindweefselstrengen die de huid verbinden met het onderliggende bindweefsel zijn de veroorzakers van dit probleem.

De nummer één oorzaak van cellulite is dus niet dat je te zwaar bent of iets dergelijks, alhoewel dit wel van invloed is.

Je kunt cellulite hebben in best wel een heftige vorm, maar ook in een redelijk milde vorm. Verschillende aspecten kunnen invloed hebben op het ontstaan van cellulite. Denk hierbij aan je levensstijl, het veranderen in gewicht en je hormonen. Een ander aspect is nog dat het erfelijk kan zijn.

Hoe kun je cellulite op een natuurlijke manier verminderen?

Gelukkig zijn er verschillende manieren hoe je cellulite op een natuurlijke manier kunt verminderen. In deze paragraaf lees je tips die jou hierbij kunnen helpen.

Hoe je cellulite kunt verminderen door krachttraining

Krachttraining zou je kunnen helpen om je cellulite te verminderen. Veel vrouwen zijn bang om aan de gewichten te gaan hangen, omdat ze denken dat ze te gespierd gaan worden. Dit gaat niet gebeuren!

Vrouw krachttraining

Door krachttraining zal je zeker wat spiermassa opbouwen, maar voor een ontzettend gespierd lichaam hoef je echt niet bang te zijn. Door de spieren die je opbouwt wordt jouw huid naar buiten gedrukt. Hierdoor zal je huid dus strakker getrokken worden en kan de cellulite verminderen. Ook thuis kun je prima aan krachttraining doen.

Als jij de krachttraining in combinatie met gezonde voeding consistent volhoudt, zal je vetpercentage dalen. Hierdoor zal je huid na verloop van tijd strakker worden en kunnen de kuiltjes verminderen. Ben dus zeker niet bang om aan de gewichten te gaan hangen en let op je voeding!

Ik heb hier al eens een blog geschreven over een fitness schema voor een vrouw, gefocust op de buik, billen en benen. Wie weet heb je er wat aan.

Verlaag je vetpercentage

Zoals in de vorige paragraaf al kort beschreven kan cellulite ook verminderd worden door het verlagen van je vetpercentage. Het is belangrijk om ten eerste de basis onder controle te hebben.

Alhoewel het hebben van een wat hoger vetpercentage dus niet de nummer één oorzaak is van cellulite, zorgt het hebben van meer vet er wel voor dat het meer aan de oppervlakte komt.

Je vetpercentage verlagen doe je door er voor een langere periode (zo’n 2 tot 4 maanden) voor te zorgen dat je in een calorietekort zit. Dit komt erop neer dat je er voor moet zorgen dat je minder calorieën eet. Ook speelt natuurlijk de hoeveelheid dat je beweegt een rol.

Heb je hulp nodig bij het verlagen van je vetpercentage en dus het verminderen van je cellulite? Kijk is naar het Droog Trainen Protocol voor vrouwen of het Droog Trainen Protocol voor mannen.

Let op je voeding

Neem voedzame en gezonde voeding tot je. Probeer 70 tot 80% van de tijd voedzaam en gezond te eten. Zorg er daarnaast voor dat je alle macronutriënten binnen krijgt. Eet niet te veel suiker en fastfood. Natuurlijk kan dit af en toe, maar zorg voor een goede balans.

Toch zin in iets zoets, terwijl je je dit eigenlijk niet kunt veroorloven? Zoek dan naar goede vervangers. Denk aan 0% varianten van verschillende producten zoals limonade en peperkoek. Ook dit is lekker!

Ook het minder nuttigen van alcohol kan ervoor zorgen dat je cellulite gaat verminderen.

Tot slot doe je er verstandig aan om zoveel mogelijk onbewerkte voeding tot je nemen. Denk aan groente, fruit, kip etc.

Minder zout & meer drinken

Voldoende hydrateren is enorm belangrijk. Door genoeg te drinken zorg je er voor dat je lichaam makkelijker afvalstoffen en vet kan afvoeren.

Zorg er dus voor dat je gedurende de dag genoeg water drinkt (2 tot 4 liter). Wissel af en toe eens af door water met prik te drinken of met een klein smaakje, zoals Crystal Clear. Ook kun je natuurlijk thee en koffie drinken.

Hydrateren

Hiermee bespaar je meteen calorieën, aangezien dit allemaal calorieloze dranken zijn. Wel zorgt koffie voor het onttrekken van vocht. Dus mocht je koffie drinken, zorg dan dat je ook wat extra water drinkt.

Naast het hydrateren is het verminderen van de zoutinname belangrijk. In alles wat je eet zit eigenlijk wel iets van zout. Je lichaam heeft zout nodig, maar te veel is niet nodig. Voeg dus niet te veel zout extra toe aan alles wat je eet.

Cellulite kan verminderen door beter te slapen

Een onderdeel dat veel onderschat wordt is slapen. Genoeg slapen is ontzettend belangrijk, ook als het gaat om cellulite. Zoals eerder gezegd kunnen je hormonen een rol spelen bij het ontstaan van cellulite.

Goed slapen heeft een positief effect op je hormonenbalans en dit heeft weer effect op je huid. Slaap dus minimaal 7 tot 9 uur per nacht. Onderschat het niet!

Het laten masseren van je huid

Ook het laten masseren van je huid kan zorgen voor het verminderen van je cellulite. Het is zeker geen wondermiddel, maar het kan zeker een klein effect hebben. Er zijn verschillende technieken als het gaat om masseren die je zouden kunnen helpen op dit gebied.

Zorg er wel voor dat je je laat masseren door een specialist, die weet wat ie doet als het om cellulite gaat. Je kan de specialist wellicht thuis laten komen of een afspraak inplannen.

Op zoek naar een anti cellulite pakket?

Als je op zoek bent naar een anti cellulite programma, is wellicht het Compleet Anti Cellulite Pakket iets voor jou.

Met dit pakket wordt je binnen 30 dagen succes beloofd. Ben je niet tevreden na 30 dagen krijg je je geld volledig terug.

Met het pakket ga jij op volledig natuurlijke wijze aan de slag om je cellulite te verminderen. De gebruikte methode in het pakket is ontwikkeld door een huidspecialist en een bewegingsspecialist.

Op de website van dit pakket wordt er ook dieper ingegaan over de achtergrond van het pakket en hoe het is ontstaan.

Terug naar homepage

Terug naar blogoverzicht