Je bekijkt nu Artin Athletics Fitness Schoen Review

Artin Athletics Fitness Schoen Review

Zijn we weer! De mannen van Artin Athletics hadden namelijk een aanbod welke wij niet konden weigeren, we mochten namelijk hun gloednieuwe fitness schoen testen. De schoen zou perfect zijn voor lichte en zware lift oefeningen. Door speciale specs zoals de kaarsrechte zool is de kans op blessures kleiner, en zou het prestaties moeten verbeteren. Genoeg reden voor ons om de sportschool in te duiken en deze fitness schoen uit testen.

1) Wie / wat is Artin Athletics?

Artin Athletics is een schoenenmerk opgericht door twee jonge ondernemers: Jeroen & Joris. Hun missie? De beste fitness schoen maken. Een mooie ambitie aangezien het huidige aanbod op de markt nog steeds vrij mager is. Weinig merken lijken echt goed grip te krijgen op een goede fitness schoen die voldoet aan de vraag van de consument. Vandaag gaan we testen hoe ver ze met hun ambitie zijn. Wij mochten namelijk hun nieuwe schoen uitproberen: de Canvas Trainer in een donkerblauwe colorway.

artin athletics fitness schoen

2) De specs van de schoen

Om je een indruk te geven van deze fitnessschoenen vind je hieronder de meest noemenswaardige specs:

  • De schoen heeft een hielheffing van 4mm, verder is de zool kaarsrecht. Dit is dan ook gelijk een van de uniekste kenmerken van deze schoen. De platte zool geeft de juiste ondersteuning bij squat- en deadlift oefeningen. 
  • Het upper stuk van de schoen is gemaakt van canvas. Hierdoor is de schoen erg licht van gewicht.
  • De toe-box is breed. Hierdoor hebben je tenen meer beweegruimte tijdens zware lift oefeningen.

Al met al dus een aantal punten waar je ons enthousiast mee maakt. Tijd om de gym in te duiken om daar de schoen grondig te testen.

3) Artin Athletics fitness schoen review

De schoen kwam in een blanco doos met daarop een strakke branding. Toen de deksel eenmaal openging trof ik de donkerblauwe schoenen aan. De schoen heeft een camouflage tintje, niet helemaal mijn ding, maar de witte veters en zool zorgen ervoor dat de schoen goed in balans is.

De doos van de schoenen

Persoonlijk vinden we een aantal aspecten van een fitness schoen belangrijk. Hieronder hebben we een korte breakdown per punt, met uiteindelijk een eindoordeel.

3.1) De maat en pasvorm

Voor de maat ben ik true-to-size gegaan, in mijn geval maat 43. Bij merken die ik nog niet ken is het altijd even afwachten hoe een schoen daadwerkelijk zit. Mijn ene voet is net wat groter dan de andere, en zo nu en dan heb ik ook nog wel eens problemen wanneer de schoen te smal is. Gelukkig waren deze zorgen snel verdwenen. De schoen heeft een strakke pasvorm en wikkelt zich goed om de voet, maar laat genoeg ruimte over voor de tenen. De wijde toebox die Artin claimt is zeker aanwezig.

3.2) Gewicht

Het gewicht van de schoen is prima. Je merkt vooral dat het gewicht in de zool zit, en dat het bovenstuk van de schoen wat lichter is. Persoonlijk houd ik ook niet van té lichte schoenen tijdens het fitnessen. De schoenen van Artin weten hier een goede balans in te vinden. Of het nu daadwerkelijk zo is of dat het alleen maar tussen mijn oren zit weet ik niet, maar een hele lichte schoen geeft mij juist een gevoel van instabiliteit. Je wilt wel voelen dat je stevig op je benen staat. Wat extra gewicht op de zool is daarom geen overbodige luxe.

3.3) Comfort van de Artin Athletics

Hier scoort de schoen van Artin Athletics een dikke voldoende op. Na een uur (zwaar) trainen zit de schoen nog steeds lekker en kreeg ik geen last van mijn voeten. De extra beweegruimte aan de voorkant zorgt er dan ook voor dat je je tenen niet continu onder spanning staan, maar je tussen sets in je voeten ook voldoende kan ontspannen. 

3.4) Prestatie tijdens heavy lifting

Tijd voor wat squats! Vaak genoeg zien we het nog in de gym, sporters die op oude converses staan te squatten of op afgetrapte sneakers. Vaak is het onwetendheid, de kans op blessures is namelijk vele malen groter wanneer je slechte schoenen draagt tijdens zware oefeningen zoals deadliften.

Tijdens het squatten was de kracht van de schoen dan ook gelijk duidelijk: je staat verdomd stevig op je benen. Door de platte zool voel je dat het gewicht evenredig wordt verdeeld over je voeten. Een merkbaar verschil ten opzichte van je oude Nike sneakers.

3.5) Prestatie tijdens doorsnee oefeningen

Hoewel de schoenen pas echt uitblinken tijdens zware oefeningen zoals squatten of deadliften, deden ze ook uitstekend hun werk tijdens andere staande oefeningen zoals: bicep curls en tricep extensions. Door de platte zolen sta je stevig op je benen en word je als het ware altijd richting een goede vorm ‘geduwd’.

De schoenen zijn overigens zeer comfortabel waardoor het echt niet zo is dat je deze alleen uit de kast moet trekken op een dag dat je van plan bent om zwaar te liften. De platte zool kan beginnende sporters dan ook helpen om ze te corrigeren bij een slechte vorm.

4) Eindoordeel Artin Athletics review

De markt snakt naar een fitness schoen en de mannen van Artin Athletics stellen niet teleur. De platte fitness schoen is een perfecte keus voor een sporter die vaak te vinden is met een zware stang in zijn of haar handen. Naast dat je je prestaties kunt verbeteren neemt de kans op blessures ook aanzienlijk af ten opzichte van schoenen die eigenlijk niet thuishoren in de gym. Om deze reden heeft de schoen dan ook een plekje bemachtigd in onze lijst van beste fitness schoenen.

Je koopt de schoenen van Artin voor een prijs van €109 in hun webshop.

artin athletics review

Geef een reactie