Je bekijkt nu Afvallen zonder honger? Dat kan gemakkelijk met deze 11 tips!

Afvallen zonder honger? Dat kan gemakkelijk met deze 11 tips!

Afvallen zonder honger klinkt voor veel mensen raar in de oren, omdat zij denken dat het iets is dat er hoe dan ook bij hoort wanneer je wilt afvallen.

Het tegendeel is daarentegen waar. Ook zonder hongergevoel kun jij gemakkelijk wat kilo’s kwijtraken en dus je vetpercentage verlagen. Het ligt er namelijk aan welke keuzes jij maakt in jouw voedingspatroon wat er voor gaat zorgt dat jij honger hebt tijdens het verliezen van gewicht.

In deze blog worden verschillende tips gegeven die jou gaan helpen. Daarnaast vind je in deze blog een tip voor een programma dat jou kan helpen om bewustere keuzes te maken, zodat je zonder honger kunt afvallen en zo je droomlichaam kunt creëren!

Waarom ervaren de meeste mensen honger tijdens het afvallen?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen honger ervaren wanneer ze proberen gewicht te verliezen. Door deze redenen hebben ze dan ook moeite met afvallen.

In deze paragraaf behandel ik de meest bekende reden: ze eten te weinig.

‘Te weinig eten? Maar ik moet toch weinig eten om gewicht te kunnen verliezen?’ Dat klopt. Je moet zeker minder eten wanneer je gewicht wilt verliezen, maar te weinig eten heeft nadelige effecten en is al helemaal niet goed.

Ik hoor vaak van mensen dat zij elke dag 1000 calorieën (of zelfs nog minder) eten om af te vallen. Dit zal zeker werken om gewicht te verliezen, maar dit zorgt er ook voor dat jij honger gaat ervaren. 1000 calorieën is erg weinig.

Daar komt ook nog bij dat het eten van zo weinig calorieën op de lange termijn niet vol te houden is. Op de korte termijn zal dit resultaat opleveren, maar na verloop van tijd vallen deze mensen terug in oude gewoontes en is het weg progressie.

Al met al is het dus belangrijk om niet te weinig te eten. Dit is de meest voorkomende reden dat mensen vaak een honger gevoel ervaren wanneer ze gewicht proberen te verliezen. Eet eens wat meer en je zult zien dat je dan nog steeds gewicht kunt verliezen. Je zal het zelfs langer volhouden.

In de volgende paragraaf zal ik je tips geven om ervoor te zorgen dat je wel genoeg eet en daarmee ook nog eens af kunt vallen zonder hongergevoel te ervaren!

Tips voor het afvallen zonder honger!

1. Weet je caloriebehoefte

Dit punt heeft te maken met het in de vorige paragraaf behandelde onderwerp, waar we het hebben gehad over dat mensen te weinig eten.

Het is belangrijk om te weten hoeveel jouw lichaam binnen moet krijgen om op hetzelfde gewicht te blijven, dit is je dagelijkse caloriebehoefte. Wanneer je dit niet weet en bijvoorbeeld zonder goede reden maar 1000 calorieën gaat eten, is de kans groot dat jij een te groot calorietekort (minder calorieën eten dan je lichaam nodig heeft) hanteert.

Een te groot calorietekort is op de lange termijn moeilijk vol te houden en gaat op den duur tegen je werken.

Op internet zijn verschillende calculators te vinden waar je je caloriebehoefte uit kunt rekenen.

2. Hanteer een klein calorietekort

Wanneer je weet wat je caloriebehoefte is is het dus belangrijk om niet een te groot calorietekort te hanteren. Een klein calorietekort van 300-500 calorieën is al voldoende om vet te verliezen en dus af te vallen.

Mensen denken vaak ‘hoe minder ik eet, hoe meer ik afval’. In het begin is dit zeker waar, maar na verloop van tijd is dit niet meer zo.

Stel jouw dagelijkse caloriebehoefte is 2000 calorieën, hiermee blijf je op hetzelfde gewicht en val je dus niet af. Deze calorieën verminder je nu met 300-500 calorieën, zodat je lichaam minder energie binnenkrijgt dan het nodig heeft.

Je mag nu dus meer eten als dat je van jezelf in eerste instantie mocht, maar nu val je nog steeds af!

Fruit

3. Verander je eetpatroon in plaats van het volgen van een dieet

Dit is één van de belangrijkste adviezen die ik je kan geven wanneer we het hebben over afvallen zonder honger.

Mensen hongeren zichzelf vaak uit met verschillende vormen van dieet. Ook weten we uit ervaring dat een dieet volgen op de lange termijn vaak niet werkt.

Je past het dieet namelijk toe, valt af en na een aantal weken val je weer terug in oude gewoontes.

Zorg er voor dat je je gehele eetpatroon veranderd, zodat het in jou leven past.

Een tip die ik je kan geven is om eens naar het Droog Trainen Protocol (DTP) voor mannen of vrouwen te kijken. Ik volg dit zelf ook en zij geven je een handleiding waarmee je je eetpatroon en levensstijl gaat veranderen door het toepassen van ‘Flexibel Diëten‘.

4. Stel je ontbijt uit

Dit is iets wat voor mij erg goed werkt. Vaak wordt gezegd dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is, maar hoe laat je je eerste maaltijd van de dag eet maakt in principe niet zoveel uit.

Zelf eet ik mijn eerste maaltijd altijd pas tussen 12:00 uur en 14:00 uur. En ja, dit lukt mij zonder hongergevoel. Dat komt omdat mijn lichaam er nu aan gewend is. In het begin zou het dus misschien wat lastiger zijn, maar je lichaam went hier erg snel aan.

Hoe ik mijn ochtend zonder hongergevoel door kom? Dat lees je in de volgende twee punten.

5. Drink voldoende water

Het eerste wat ik in de ochtend doe is het drinken van een halve liter water. Ken je dat gevoel dat je wakker wordt en je maag al een signaal afgeeft dat je honger zou hebben? Vaak is dit geen honger.

Je lichaam heeft een hele nacht zonder vocht gezeten en roept hierom. Wanneer jij in de ochtend na het wakker worden een halve liter water drinkt en de rest van de ochtend ook genoeg water drinkt, zal jij de ochtend door kunnen komen zonder hongergevoel. Geloof me maar.

6. Drink cafeïne in de ochtend

Krijg jij na het drinken van een flinke hoeveelheid water wel een beetje honger? Dat kan zeker en is niet gek. Wat vaak dan helpt is om cafeïne te drinken.

Wanneer je de eerste uren van de dag door bent gekomen zonder hongergevoel door het drinken van water en vervolgens wel hongergevoel ervaart kan dit gestild worden door koffie te drinken. Probeer het maar eens uit.

Op een gegeven moment is je honger natuurlijk niet meer te houden en is het tijd voor je eerste maaltijd!

7. Caloriearme dranken met koolzuur

Iedereen kent het wel. Wanneer je snel een glas frisdrank naar binnen tikt zet dit nogal uit en boer je het uiteindelijk op. Dit is de reden dat het ook goed kan helpen om je hongergevoel onder controle te houden tijdens het afvallen.

Het is dan natuurlijk wel belangrijk om een caloriearme variant tot je te nemen. Denk aan Cola, Fanta of Sprite zero. Ook kun je bijvoorbeeld Crystal Clear of Spa rood (met een smaakje) drinken. Dagelijks een aantal glazen van deze frisdranken is geen enkel probleem!

Caloriearme dranken met koolzuur

8. De 20 minuten regel

Heb jij honger? Of heb je gewoon trek en krijg je een eetbui? Denk hier maar is goed over na wanneer het je overkomt.

Iedereen kent het gevoel wel dat ze ineens van alles willen eten terwijl daar misschien wel helemaal geen aanleiding voor is. Een bakje chips, een stukje chocola en ga zo maar door.

Wanneer dit het geval is moet je eens proberen om 20 minuten niet (!) naar voedsel te grijpen. Na de 20 minuten is deze aanval namelijk gaan liggen en hoef jij helemaal niet te eten.

Het is lastig om in deze 20 minuten niet naar voedsel te grijpen, maar geloof me maar dat wanneer je dit niet doet je een stuk blijer zal zijn.

‘Lees ook: Afvallen voor en na: Hoe ik 9,1 kilo verloor in 10 weken! (foto’s)’

9. Eet voldoende eiwitten

Eiwitten worden samen met koolhydraten en vetten ook wel de macronutriënten genoemd. Het is belangrijk om deze (zeker wanneer je aan krachttraining doet) in de goede verhouding te eten.

Eiwitten zorgen voor een ‘vol gevoel’. Ze hebben een goede verzadigde werking, waardoor je voor een langere tijd het gevoel hebt dat je maag gevuld is.

Vind jij het lastig om voldoende eiwitten tot je te nemen? Lees dan eens deze blog. Ik heb 75 eiwitrijke voedingsmiddelen voor jou op een rijtje gezet!

10. Eet vezelrijk

Vezelrijk eten is erg belangrijk wanneer het gaat om het stillen van je hongergevoel. Ook vezels zorgen ervoor dat je maag voor een langere tijd gevuld blijft.

Wanneer je maag langer gevuld blijft, grijp je minder snel naar nieuwe voedingsmiddelen aangezien je gewoonweg minder snel een hongergevoel ervaart.

Vezels zijn bijvoorbeeld vooral in volkoren granen, groenten en peulvruchten te vinden!

11. Eet meer volume

Ook dit is een enorm belangrijke tip. Het eten van meer volume betekent in feiten dat je meer eet van voedingsmiddelen waar weinig calorieën in zitten.

Wanneer jij een pizza eet van 1000 calorieën, zitten hier wel veel calorieën in maar de hoeveelheid op je bord valt in principe reuze mee. Wanneer jij een salade van 1000 calorieën naar binnen wil werken, heb je een enorme hoeveel eten op je bord liggen.

Dit bedoelen we met volume. Groentes zijn bijvoorbeeld een goede toevoeging aan je maaltijd om het volume omhoog te krikken. Het is dus belangrijk om je calorieën te verdelen aan voedzame voeding waar je veel van kan eten, zodat je geen honger krijgt!

Ben jij klaar om af te vallen zonder hongergevoel?

Ik hoop dat ik je met bovenstaande tips goed op weg heb geholpen om te zorgen dat jij kunt afvallen zonder honger.

Één van de belangrijkste adviezen was om je gehele eetpatroon om te gooien. Dit gaat je op de lange termijn het meeste resultaat opleveren.

Nu snap ik dat dit misschien wat lastig kan zijn wanneer je niet zoveel verstand hebt van voeding. Daarom adviseer ik je om eens te kijken naar het Droog Trainen Protocol (DTP) voor mannen of vrouwen.

Enorm veel mensen zijn al met hun adviezen aan de gang gegaan en hebben prachtige resultaten behaald. Met het DTP kun je alles blijven eten wat jij lekker vindt en toch afvallen, zonder hongergevoel!

Ik raad je zeker aan om eens op hun website te kijken.

Terug naar homepage

Terug naar blogoverzicht